Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Bir sorum olacaktı. Aslında bunu görüşmeye gidince görevlilere soracağım ama belki bilgisi olan vardır. Çocuk reşit olunca kendi asıl kütüğüne geçmesini istiyorsak bu mümkün mü?

Canım ben de 40 lı yaşımdayım. O kadar pişmanım ki daha önce başvurmadığım için. Yaş ilerledikçe alabileceğin bebek yaşı da değişiyo. Bence de hızlan :) burdaki genç arkadaşlara imreniyorum ne yalan söyleyeyeim. Hayattaki en büyük keşkem bu sanırım. Yine de hayırlısı tabi de. Yaş ilerledikçe bekleme süresi daha bi paniğe dönüşüyo başka sebeplerden. Dileklerine aynen katılıyorum. Hepimiz için herşey çok güzel olur inşallah

Çok teşekkür ederim ilgine bende farklı olmam sanırım görüşmede düşününce bile kalbim duracak gibi oluyor ev konusunada çok sevindim en kısa zamanda alırız yavrumuzu inşallah

Sıra değişebilir elbet ama bizim ev ziyaretinden sonra kurumda görüşmemiz olmuştu eşim ve ben ile ayrı ayrı kendimiz ailemiz , esin nasıl biridir vs vs ilgili ...Benden tavsiye listedeki kitapları okumanız eşiniz le birlikte fırsat buldukça ..Bizim ev görüşmemiz e geldiğinde uzmanımız kitapları görmüştü okuyun mutlaka demişti, okumak kadar güzel birsey yok heeeee bu arada ilk başta kitaplar hiç açmamişti bizi suruklemedi, ama şimdilerde evde her yerde kitap hahahahahh. . İlla kitapla mi egitecez dersen inan cok güzel bilgiler var...Evdeki huzur saygı sevgi olduğu müddetçe yavrumuzla çok güzel hayatımız olacağını , alkışın, sarılmanin aferin , demenin ne güzel bir ödül olduğunu öğrendim

Hayirli olsun.tarihiniz kac
amin ağustos 2015 başvuru tarihim. evime de geldiler , görüşmeler olumlu geçti .bize sıra numaralarımızı da mektupta yollamışlar fakat elimize henüz geçmedi.dün aradık sıramızı belirttiler. :)

Bole durumlarda sevineyimmi uzuleyimmi bilemiyorum..allah yardimcisi olsun isallah iyi bi aileye verilir ve cok sevilir

Ben böyle durumlarda sevinir oldum artık, onu bağrına basmak için bekleyen bir aile var ve en azından habersiz bırakmamışlar, ölüme terk etmiyorlar yavruyu. Sütüyle, beziyle, hemen bulunacak yere bırakan aileler en azından meleğe kıymamış diyorum.

Doğurup çöpe atan, öldürenler varken.. Demek ki çaresizdi bıraktı ama bebeğin hayatını kurtardı diyorum artık(

Güzel kuzularımın bahtları hep güzel olur inş.. Rabbim tüm bebeklere iyi sağlıklı hayatlar versin, güzel insanlarla karşılaştırsın inş.

Valla canim bu emzirme isini ben istanbuldaki eniyi drlardan birine sordum.imkansiz dedi bana.
Ama sutu gelen arkadaslarimiz var burda.
Rabbim nasip ederse imkansiz diye bisey yok.ben inaniyorum
Valla canim bu emzirme isini ben istanbuldaki eniyi drlardan birine sordum.imkansiz dedi bana.
Ama sutu gelen arkadaslarimiz var burda.
Rabbim nasip ederse imkansiz diye bisey yok.ben inaniyorum
aynen cnm nasilsa doktor zarari olmaz dedi o ilaci 2 ay icip demicem ek olarak baska gidalarla destek vericem kerevizi inciri hurmayi duydum sut getirmesinde faydasi oluyo diye.eger gelmezse sutum artik kardesim biraz emzircek yada sutunu sagip vercek oda yeni dogum yapti bilmiyorm ama anne sutu olmadan hic beslemek istemiyrm cok onemli bence

Merhaba biz cuma günü ilk başvurumuzu yapacağız çok heyecanlı ve tedirginim haliyle Maddi durumumuz iyi ama evimiz yok sorun ederlermi acaba bilginiz varmı?
Hayırlı olsun arkadaşım.Biz de kiradayız ama bir evimiz var ve evimiz de kirada.Okirayla kendi oturduğumuz kirayı karşılıyoruz.Ben uzmanımıza özellikle sormuştum evimiz kira diye.Hiç önemi yok demişti.Asgari ücretle çalışanlara bile bebek veriyoruz mühim olan aile yapınız diye özellikle belirtti.Sorun çıkmaz.

Çok sevindim inşallah sorun çıkmaz heyecandan ölmek üzereyim

Evet evet aynen oyle.bende esime buyuzden baski yapmistim biran once basvuralim bak cok bekleniyomus diye.
Sizde iyi yapmissiniz.hayatimizda yaptigimiz enguzel sey bence.hayirli olsun

Bende seviniyorum artik.haberde demiski mesela talihsiz bebek.neden talihsiz olsun.belkide en talihlileri.
Birakmasalardida bakmasalardi.dovselerdi istismar etselerdi dahami iyiydi.
Enazindan yillarca evlad hasteri ceken onu kendi canindan ote dusunen bi ailesi olcak insallah.buyuzden seviniyorum artik.

Okumayi bende cok severim.evde kitapligim var.
Bebegimle ilgili edinecegim bilgileri ozellikle okumak istiyorum.
Ama su siralar firsat bulamadim.
Enazindan aliyim kitaplari dedigin gibi.ufak ufak baslarim.
Bilmedigimiz nelerr vardir neler.sahsen ben pek bisey bilmiyorum cocuklarla ilgili.tmm istiyoruz bekliyoruz ama tecrubemiz yok.
Belkide dogru bildiklerimiz yanlis.
Kitaplar kurtarici.
Ben ogrenmekten yanayim.

Merhaba,
Bu konuda Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesinde açılan bir birim var. Konu ile ilgili haberi altta paylaşacağım. Faydalı olacağına inanıyorum. :)

"Evlat edinen kadınlar da emzirebilir
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkyılmaz, "Evlat edinmiş kadının bebeği kucağına alması sütün gelmesine neden olabilir. Destekle emzirmelerini sağlayabiliyoruz'' dedi.

ANKARA - Zeynep Akyıl
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Neonatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Canan Türkyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Emzirme Destek Merkezi Relaktasyon Ünitesi"ni eylül ayında hizmete açtıklarını söyledi.
İkizler, üçüzler, prematüreler ve damağı yarık gibi doğumsal anomalileri olan bebeklerin yanı sıra evlat edinilmiş bebekleri düşünerek bu merkezi kurduklarını anlatan Türkyılmaz, sütü azalan veya sütü kesilen annelerin sütünü getirmek ya da artırmak için destek sağladıklarını dile getirdi.
Anne sütünün hem bebeğe hem de anneye ''mucizevi'' bir çok faydası olduğuna ve bebeği birçok hastalıktan koruduğuna dikkat çeken Türkyılmaz, şöyle devam etti:
''Anne sütünün bebekleri erken dönemde zatürreden, menenjitten, ishal, orta kulak ve idrar yolu enfeksiyonlarından, uzun vadede de alerjiden, erişkin kalp damar hastalıklarından, şeker hastalığından ve hatta son zamanlarda yapılan araştırmalarda da kanserlerden koruduğu görülmüştür. Yani emzirilen bebekler daha az hastalanıyor, daha az lösemi ve lenf kanseri oluyor. Emzirilmiş olmak anne sütünün özel içeriği sayesinde obezite riskini de azaltıyor. Böylece ideal büyüyen, obez olmayan, sağlıklı, daha zeki bebekler yetişiyor. Emzirmek bebeğin açlık ve tokluk döngüsünü ve uyku düzenini de oturtuyor. Doygunluğu programlanmış olan bebek ilerki hayatında da şişmanlıktan korunmuş oluyor.''
Emziren kadınlarda ise kemik erimesi, meme ve yumurtalık kanserlerine yakalanma riskinin azaldığına işaret eden Türkyılmaz, ''Bebekler ek gıdalarla birlikte iki yaşını aşana kadar emzirilmeli ve bebeklere ilk altı ayda ise anne sütü haricinde bir şey verilmemeli'' dedi.
''Evlat edinen annelerin de sütü gelebilir''
Anne sütünün oluşumu ile annelik duygusu ve sevgisi arasında bir ilişki bulunduğunu vurgulayan Türkyılmaz, kadınlarda süt üretiminin beyinden salgılanan oksitosin ve prolaktin hormonları sayesinde gerçekleştiğini bildirdi.
Oksitosin hormonu ile süt akışının sağladığını belirten Türkyılmaz, şunları kaydetti:
''Annelik duygusunu tatmak isteyen evlat edinmiş bir kadının sevgiyle bebeği kucağına alması ve bebeğin memeye teması süt salgılayan oksitosin hormonunun uyarılmasına ve sütün gelmesine neden olabilir. Bu şekilde sütü gelen evlat edinen kadınlar mevcut. Bu tamamen annelik hissi ve sevgiyle ilgili. Evlat edindiği bebeği emzirmek isteyen ya da sütü kesilmiş annelerin bu aşamada sütü arttırıcı bazı uyaranlara ihtiyacı oluyor. Biz de bazı destek yöntemleri ile onların emzirmelerini sağlayabiliyoruz. Relaktasyon yönteminde süt artıran bitkisel çaylar gibi özel besinsel destekler veriyoruz. Ayrıca bazı mide ve bağırsak ilaçlarının sütü artırıcı etkisinden yararlanıyoruz. Bunun yanı sıra sütün gelmesi için özel bölgesel veya vücut masajlarını, bebeğin memede kalmasını, memeyi ve hormonları uyarmasını sağlayan özel emzirme destek araçlarını kullanıyoruz.''
Bu yöntemlerin dünyada yaygın şekilde uygulandığını anlatan Türkyılmaz, menopoza girmiş ancak başkasının yumurtasıyla hamile kalıp doğum yapmış kadınlarda da anne sütünü artıran bu yöntemlerin kullandığını sözlerine ekledi. "

amin ağustos 2015 başvuru tarihim. evime de geldiler , görüşmeler olumlu geçti .bize sıra numaralarımızı da mektupta yollamışlar fakat elimize henüz geçmedi.dün aradık sıramızı belirttiler. :)
Kac peki siraniz.hadi insallah su gibi gecer zaman

Kac peki siraniz.hadi insallah su gibi gecer zaman
sıra numaramızı dün eşim arayıpta sordu kız 41 erkek 51 dedi ama bence tam tersi eşim yanlış anlamış olabilirde :)
amin inşallah su gibi geçer zaman hızlıca hepimiz bebişlerimize bir an önce kavuşuruz . ben çok sabırsızlanıyorum hemen olsun istiyorum

Bir sorum olacaktı. Aslında bunu görüşmeye gidince görevlilere soracağım ama belki bilgisi olan vardır. Çocuk reşit olunca kendi asıl kütüğüne geçmesini istiyorsak bu mümkün mü?

Öyle birşey olmuyor bildiğim kadarıyla. bence bunu sormanız görüşmede olumsuz bir izlenim yaratır, yeterince istekli bulunmayabilirsiniz.

çok gerilmeyin gayet sakin olun ve çok kolay geçiyor .. onlar için ikramlar hazırlayın.. misafir gibi düşünün heyecan yapmayın
Tarih belirtmiyorlar .. Günlük Yaşamınıza devam edin aniden ve habersiz gelmemiz gerekiyor dediler ısrarla....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…