- 27 Şubat 2013
- 14.802
- 42.309
- 798
aynen cnm nasilsa doktor zarari olmaz dedi o ilaci 2 ay icip demicem ek olarak baska gidalarla destek vericem kerevizi inciri hurmayi duydum sut getirmesinde faydasi oluyo diye.eger gelmezse sutum artik kardesim biraz emzircek yada sutunu sagip vercek oda yeni dogum yapti bilmiyorm ama anne sutu olmadan hic beslemek istemiyrm cok onemli bence
Teşekkür ederim cevaplarınız için. Tüm sayfalara bakamadım ama güncel bir liste yok sanki. En son 2014 de evlatlarına kavuşanlar var. Şu an aktif olup da evladına kavuşan var mı?
a
Listemi son derece güncel :) kavuşanlar kısmına bakarsanız en son ocak 2015 de Ankara'dan bir arkadaşımız kavuştu kızına :) liste biraz uzun, eskiden böyle değildi, yeni gelen arkadaşlarımız ve kavuşan annelerimizle her geçen güzn uzuyor. Listenin ilk kısmı kavuşanlar, ikinci kısmı başvuru yapıp bekleyenler
Öyle birşey olmuyor bildiğim kadarıyla. bence bunu sormanız görüşmede olumsuz bir izlenim yaratır, yeterince istekli bulunmayabilirsiniz.
çok gerilmeyin gayet sakin olun ve çok kolay geçiyor .. onlar için ikramlar hazırlayın.. misafir gibi düşünün heyecan yapmayın
Tarih belirtmiyorlar .. Günlük Yaşamınıza devam edin aniden ve habersiz gelmemiz gerekiyor dediler ısrarla....
evinin temiz ve düzenli olmasına dikkat ediyorlar. benimkine bakmadılar ama kimisi diyiyorki çekmece ve gardolap düzenine bile bakan varmış...
Kirklareli deyim... evde olmazsan bir daha geliriz yada ararız çat kapı gelecegiz dedi.....
Çekmece ve gardrop mi ? Bir an önce gelselerde gerginlikten kurtulsam ; (
desene bizim burdaki memurlar pek bi anlayışlıymış :) 1 gün önceden haber verdiler sağolsunlar...insanı zaten çat kapı geleceğiz derken strese sokuyorlar. benim evime kendi akrabamız bile çat kapı gelmezki.
Size kitapla ilgili bisryler sormadilarmi.
Evet haklisin ama buda bi isin prosudoru
Yapcak bisey yok.
Gidin dunyanin bi ucuna bakin bakalim orda nevarmis deseler onuda yapicaz mecbur
Biz digerleri gibi sansli degiliz.
Bebeklerimize yillarca ugras vererek kavusanlardaniz.
Bizimde kaderimiz bu
Tskler canim burayla bi gorusegim ankarad oturmuyrz ama randevu alip gidebilirimMerhaba,
Bu konuda Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesinde açılan bir birim var. Konu ile ilgili haberi altta paylaşacağım. Faydalı olacağına inanıyorum. :)
"Evlat edinen kadınlar da emzirebilir
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkyılmaz, "Evlat edinmiş kadının bebeği kucağına alması sütün gelmesine neden olabilir. Destekle emzirmelerini sağlayabiliyoruz'' dedi.
ANKARA - Zeynep Akyıl
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Neonatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Canan Türkyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Emzirme Destek Merkezi Relaktasyon Ünitesi"ni eylül ayında hizmete açtıklarını söyledi.
İkizler, üçüzler, prematüreler ve damağı yarık gibi doğumsal anomalileri olan bebeklerin yanı sıra evlat edinilmiş bebekleri düşünerek bu merkezi kurduklarını anlatan Türkyılmaz, sütü azalan veya sütü kesilen annelerin sütünü getirmek ya da artırmak için destek sağladıklarını dile getirdi.
Anne sütünün hem bebeğe hem de anneye ''mucizevi'' bir çok faydası olduğuna ve bebeği birçok hastalıktan koruduğuna dikkat çeken Türkyılmaz, şöyle devam etti:
''Anne sütünün bebekleri erken dönemde zatürreden, menenjitten, ishal, orta kulak ve idrar yolu enfeksiyonlarından, uzun vadede de alerjiden, erişkin kalp damar hastalıklarından, şeker hastalığından ve hatta son zamanlarda yapılan araştırmalarda da kanserlerden koruduğu görülmüştür. Yani emzirilen bebekler daha az hastalanıyor, daha az lösemi ve lenf kanseri oluyor. Emzirilmiş olmak anne sütünün özel içeriği sayesinde obezite riskini de azaltıyor. Böylece ideal büyüyen, obez olmayan, sağlıklı, daha zeki bebekler yetişiyor. Emzirmek bebeğin açlık ve tokluk döngüsünü ve uyku düzenini de oturtuyor. Doygunluğu programlanmış olan bebek ilerki hayatında da şişmanlıktan korunmuş oluyor.''
Emziren kadınlarda ise kemik erimesi, meme ve yumurtalık kanserlerine yakalanma riskinin azaldığına işaret eden Türkyılmaz, ''Bebekler ek gıdalarla birlikte iki yaşını aşana kadar emzirilmeli ve bebeklere ilk altı ayda ise anne sütü haricinde bir şey verilmemeli'' dedi.
''Evlat edinen annelerin de sütü gelebilir''
Anne sütünün oluşumu ile annelik duygusu ve sevgisi arasında bir ilişki bulunduğunu vurgulayan Türkyılmaz, kadınlarda süt üretiminin beyinden salgılanan oksitosin ve prolaktin hormonları sayesinde gerçekleştiğini bildirdi.
Oksitosin hormonu ile süt akışının sağladığını belirten Türkyılmaz, şunları kaydetti:
''Annelik duygusunu tatmak isteyen evlat edinmiş bir kadının sevgiyle bebeği kucağına alması ve bebeğin memeye teması süt salgılayan oksitosin hormonunun uyarılmasına ve sütün gelmesine neden olabilir. Bu şekilde sütü gelen evlat edinen kadınlar mevcut. Bu tamamen annelik hissi ve sevgiyle ilgili. Evlat edindiği bebeği emzirmek isteyen ya da sütü kesilmiş annelerin bu aşamada sütü arttırıcı bazı uyaranlara ihtiyacı oluyor. Biz de bazı destek yöntemleri ile onların emzirmelerini sağlayabiliyoruz. Relaktasyon yönteminde süt artıran bitkisel çaylar gibi özel besinsel destekler veriyoruz. Ayrıca bazı mide ve bağırsak ilaçlarının sütü artırıcı etkisinden yararlanıyoruz. Bunun yanı sıra sütün gelmesi için özel bölgesel veya vücut masajlarını, bebeğin memede kalmasını, memeyi ve hormonları uyarmasını sağlayan özel emzirme destek araçlarını kullanıyoruz.''
Bu yöntemlerin dünyada yaygın şekilde uygulandığını anlatan Türkyılmaz, menopoza girmiş ancak başkasının yumurtasıyla hamile kalıp doğum yapmış kadınlarda da anne sütünü artıran bu yöntemlerin kullandığını sözlerine ekledi. "
Bizeds eve gelmeden 1 hafta once arayip uygunmusunuz deyip randevu alip geldiler cat kapi diye bisy olmadi hatta ben 1 hafta boyunca rahatca evimi temizleyip ikramlarimi yaptim eve ole detayli bakmadi.cocuk odasini sordu bizim o oda zaten tek kisilik bi yatak odasi olarak doseliydi dolaplariyla genc odasi gibi burasi dedim besiginide buyuyen besik aldim onuda yatak odama koycaz aldik gelicek mutfagima bakti buyukmus mutfaginiz falan dedi ben bide kombiyi acmayi unutmusum eviniz isinmiuormu dedi bende hur kombi yanmiyor dedim subatun sonuydun ikimizde calistigimiz icin esimle sicak oldugu zman kapatiyordum.40 dk falan oturdular iki kisi geldi esimle bana karsilikli sorular sordular iste en iyi esinizin en kotu huyu bebeginize kimse karisabilirmi anne babalarimizi sordular bu tarz sorular sonra 1 hafta sonra telle siramizi ogrendik snra kagid geldi eve onay yazisi.rahat bi gorusmeydihangi ilde ikamet ediyorsunuz? ben g.antepteyim ve gelmeden 1 gün önce haber ettiler...
ve evden hiç çıkmadan gelene kadar eşin ve sen görevlileri mi bekleyeceksiniz?
Aynen bizede sole kapidan bakip ciktilar hic onemsemedilee bile yani bazilarida cok abartior cekmecelere bakmakta neymis ya biz sansliyiz benim uzmanim kibardi ole acik cok aramadi yani hersene hersey degisebilir mesela uzmanlar geldiginde benim oturma grublarim cok yeni degildi onlardan snra biz yeni kose takimi aldik cok sey aldik evimizin sekli baya degisti bidaha uzman gelse ayni evmi diye sasirir yani bole seyler bence cok onemsenmemesi gerek ama bazilari iste degisikbize haber verip de gldilr izmirdeyim ben öyle çekmece filan da bakmadılar bakanlar varmış başka illerde ama bence genel bi uygulama değil memura bağlı olabilir çok rahat olun hergün nasılsanız öyle olun doğallık her zaman iyidir siz kasılmazsanız onlar da zatn kasmıyorlar etki-tepki:)ben günlrce temizlik yaptım baştan baştan şöyle bi odaların kapısından baktılar bitek kızımızın odasına girip incelediler o kadar onun dışında sorular sohbet havasında
Aynen canim bende bole dusundugun icin 2 ay o ilaci icip bitkisel urunlerlede destek vericem sut gelesiye ugrascam isallah kolay ca gelir bebegimi emziririmburada deneyimini yaşayan arkadaşlar vardı, geçmiş sayfalarda okumuştum. bence dene. ona bakarsan normalde her kadının her ay bir yumurtası olurken tedavi zamanı ilaçla 20 yumurta olabiliyor. ilaçla süt neden olmasınki. dimi yani
Cnm disardan al ikramlik ben ole yaptim bizimkiler yemedi bile ole cay ictiler zaten surekli sohbet soru olunca agzindan cikani not aliyor surekli soru cvb ile cevbladiklarimizi yazdilarr snra bizim uzman yogunmus baska gitcegim yerler var dedi siraya sokmus sanirim snra biraz apartmanin disindan baktilar eve sonra arabasina binip gittlerinsanı zaten çat kapı geleceğiz derken strese sokuyorlar. benim evime kendi akrabamız bile çat kapı gelmezki.
komik hakikaten komik :) evlat diyorsun sen büyütüyorsun Allah bilir artık haramı helali sen niyetini bozmadıktan sonra :) takma böyle şeylere. çok şükür müslümanım. Allaha binlerce şükür bir oğlum var. yapma düşünme böyle. eğer bu kafadaysan evlat edinme derim ilerde çocuğuna dokunamyacaksan sarılamayacaksan ne gerek vararkadaşlar ben dini yönden çok araştırdım. çocuk büyüyünce kız ise babaya , erkek ise anneye haram oluyormuş. benim ablamın çocuğu var ona 7 içimlik süt sağdırttım. buzluğa koydu. erkek olursa onu içtiği zaman ablam süt annesi olduğu için haram olmuyormuş. aynı şeyde kız için olursa eşimin kız kardeşinin sütünü içmesi gerekiyormuş dini yönden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?