Evlat edinme

ATTRAENTE

ACTA EST FABULA
Pro Üye
19 Ağustos 2008
18.092
54.929
1.123
İstanbul
Merhaba Hanımlar

Epeydir üzerinde düşündüğüm bir konu var, 35 yaşımı doldurdum, evli değilim. Pek de evleneceğim gibi görünmüyor, evlensem bile yumurta sayımda çok ciddi bir azalma var, hamile kalmam kalsam da sağlıklı olarak hamileliği tamamlamam mümkün görünmüyor zira bir de rahim ağzı ameliyatı geçirdim.

İyi bir işim,kurulu bir düzenim, evim barkım var, bir çocuk evlat edinmek içimden geçiyor uzun zamandır, araştırdım yasal olarak bir engel yok, 30 yaşını geçmiş insanlar bekar olsalar da evlat edinebiliyorlar. Bu konuda çok düşündüm ama bir evlat sahibi olmak büyük bir sorumluluk, vazgeçilebilecek bir şey değil. Yapabilir miyim, bir çocuğu büyütebilir miyim, özellikle anne olan arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var. Aslında herkesin fikri çok önemli, çevrenizde evlat edinmiş insanlar var mı, bu çocukların yetişme sürecinde nasıl bir yol izlemek gerekir. Çocuklarla olan ilişkim yeğenlerimden ibaret ama insanın kendisinin sahip olması başka bir şey. İçinizde anne olan, öğretmen olan, çocuklarla ilgili meslekle uğraşanlar var, fikirlerinizi almak istiyorum. Zira başka bakış açıları çok önemli, bu konu çok hassas, yanlış vereceğim bir karar günahsız bir yavruya zarar versin istemem. Fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim

Çok iyi düşünmüşsün.
İlgiye sevgiye ve aileye sahip olmak isteyen bir sürü çocuk var o kurumlarda...
İnşallah istediğin gibi bir çocuk evlat edinir ve çok mutlu olursun :16:

Merhaba Hanımlar

Epeydir üzerinde düşündüğüm bir konu var, 35 yaşımı doldurdum, evli değilim. Pek de evleneceğim gibi görünmüyor, evlensem bile yumurta sayımda çok ciddi bir azalma var, hamile kalmam kalsam da sağlıklı olarak hamileliği tamamlamam mümkün görünmüyor zira bir de rahim ağzı ameliyatı geçirdim.

İyi bir işim,kurulu bir düzenim, evim barkım var, bir çocuk evlat edinmek içimden geçiyor uzun zamandır, araştırdım yasal olarak bir engel yok, 30 yaşını geçmiş insanlar bekar olsalar da evlat edinebiliyorlar. Bu konuda çok düşündüm ama bir evlat sahibi olmak büyük bir sorumluluk, vazgeçilebilecek bir şey değil. Yapabilir miyim, bir çocuğu büyütebilir miyim, özellikle anne olan arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var. Aslında herkesin fikri çok önemli, çevrenizde evlat edinmiş insanlar var mı, bu çocukların yetişme sürecinde nasıl bir yol izlemek gerekir. Çocuklarla olan ilişkim yeğenlerimden ibaret ama insanın kendisinin sahip olması başka bir şey. İçinizde anne olan, öğretmen olan, çocuklarla ilgili meslekle uğraşanlar var, fikirlerinizi almak istiyorum. Zira başka bakış açıları çok önemli, bu konu çok hassas, yanlış vereceğim bir karar günahsız bir yavruya zarar versin istemem. Fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim
benim en yakın arkadaşımın kızkardeşi bir bebek evlat edindi.. çocuk rus. bekar kendiside..
6 yaşında ve psikolog yardımıyla gerçekleri söylediler. çok zor tabi bekar anne olmak.. ama ilişkileri muhteşem. zaten çocuk rus olduğu için genetik bale,dans,resimde çok başarılı.

bir çocuğu büyütmek hem dünyanın en güzel hem de en zor şeyi..özellikle hayırlı bir insan olarak yetişsin diye çabalamak çok önemli..

evlat edinmeye sıcak bakan bir insanım..hatta çocuğum olmasaydı ben de düşünüyordum bunu.çok araştırmıştım.şimdi de koruyucu aile durumunu araştırıyorum..onların bizlere çok ihtiyacı var..sıcak bir yuvaya,sevgiye..

bunun kararını en iyi verecek olan sensin,eğer çocuk sahibi olmak istiyorsan buna gerçekten hazır olmalısın.çünkü hayatın bir anda değişecek.artık onun için atacak kalbin..

ve bana göre bir çocuğu karnın da taşımaktan ziyade kalbin de taşımak,kalbin de büyütmektir önemli olan..

sen bunu en iyi yapabilecek kadınlardan birisin :34:

Son düzenleme:
Ben de evlat edinmeye karşı değilim..
Bunu düşündüğünüze göre, güçlü bir kadınsınız.. Kolay olmasa gerek ancak bence başarabilirsiniz..

Kadesa; ablanın dediği gibi :". . .ve bana göre bir çocuğu karnın da taşımaktan ziyade kalbin de taşımak,kalbin de büyütmektir önemli olan.." buna tamamen katılıyorum..

İyi düşünmenizi dilerim..

Ne kadar güzel düşünmüssünüz.
Kendi doğurduğuna bile annelik yapmayanlar var iken sizin başkasının doğurdugu bır cocuga annelik yapmanız çok yüce bir davranış inşAllah muvaffak olursunuz.
Sizi zorlayacak tek etken öncelik sıranızın değişmesi olacaktır.
Şu anda hep tek başınıza kendiniz için verdiğiniz kararlarra artık bır ufaklık daha dahıl olacak.
Ama siz gönülden istiyorsanız bunun üstesinden gelmeniz zor olmayacaktır.
Birde şu var.
Hayatın ne getireceği belli olmaz.
Çocuk edındıkten sonra evlenmeye karar verırsenız ve bir bebegınız olursa edındıgınız evlada annelık yapmaya devam edebılecek mısınız?
Bunları sormakta ki kastım fikir istemeniz.
En güzel kararı siz vereceksiniz.
Hakkınızda hayırlısı..

Ne kadar güzel düşünmüssünüz.
Kendi doğurduğuna bile annelik yapmayanlar var iken sizin başkasının doğurdugu bır cocuga annelik yapmanız çok yüce bir davranış inşAllah muvaffak olursunuz.
Sizi zorlayacak tek etken öncelik sıranızın değişmesi olacaktır.
Şu anda hep tek başınıza kendiniz için verdiğiniz kararlarra artık bır ufaklık daha dahıl olacak.
Ama siz gönülden istiyorsanız bunun üstesinden gelmeniz zor olmayacaktır.
Birde şu var.
Hayatın ne getireceği belli olmaz.
Çocuk edındıkten sonra evlenmeye karar verırsenız ve bir bebegınız olursa edındıgınız evlada annelık yapmaya devam edebılecek mısınız?
Bunları sormakta ki kastım fikir istemeniz.
En güzel kararı siz vereceksiniz.
Hakkınızda hayırlısı..

Bunu çok düşündüm ama evlenmem zor, nedense kısmetsizim o konuda

Kendi çocuğumun olması daha da zor bir ihtimal, uzun bir tedavi sürecim oldu, rahim ağzım alındı vs.. bir sürü şey ama olsa da sevgimde farklılık olmaz sanırım. Çünkü ona emek vermiş olacağım. Çok teşekkür ederim yorumunuz için

bir çocuğu büyütmek hem dünyanın en güzel hem de en zor şeyi..özellikle hayırlı bir insan olarak yetişsin diye çabalamak çok önemli..

evlat edinmeye sıcak bakan bir insanım..hatta çocuğum olmasaydı ben de düşünüyordum bunu.çok araştırmıştım.şimdi de koruyucu aile durumunu araştırıyorum..onların bizlere çok ihtiyacı var..sıcak bir yuvaya,sevgiye..

bunun kararını en iyi verecek olan sensin,eğer çocuk sahibi olmak istiyorsan buna gerçekten hazır olmalısın.çünkü hayatın bir anda değişecek.artık onun için atacak kalbin..

ve bana göre bir çocuğu karnın da taşımaktan ziyade kalbin de taşımak,kalbin de büyütmektir önemli olan..

sen bunu en iyi yapabilecek kadınlardan birisin :34:

Sağol Kadesa =) içimde bunu yapabileceğime dair inanç var ama bir arkadaşım inançlarıma dokunarak biraz aklımı bulandırdı. Evlat edinmek dinen caiz değildir çünkü; büyüdüğünde erkekse sana namahrem, kızsa eşine namahremdir dedi. Ben bu açıdan hiç bakmadım olaya, insan büyüttüğü bir çocuğa nasıl o gözle bakar ki. Yine de diyanete mail attım cevabını bekliyorum.

Aslında cevapları ne olursa olsun bunu çok istiyorum, hayatımı yapayalnız tamamlamak istemiyorum. Hem bir masumun yaralarını sarmak hem de anne olmak istiyorum. Eskiden anne olma konusu bu kadar kafama takılmazdı, sanırım istediğim zaman olur diye düşündüğümden ama şimdi olmayacağını biliyorum belki de bu yüzden içimdeki telaş sizlerin fikirleri çok önemli benim için, sağol desteğin için

benim en yakın arkadaşımın kızkardeşi bir bebek evlat edindi.. çocuk rus. bekar kendiside..
6 yaşında ve psikolog yardımıyla gerçekleri söylediler. çok zor tabi bekar anne olmak.. ama ilişkileri muhteşem. zaten çocuk rus olduğu için genetik bale,dans,resimde çok başarılı.

Gerçek söylendiğinde çocuğun tepkisi ne oldu ? sanırım bu işin en korktuğum yanı bu, söylemek ve sonrası ...

Bunu çok düşündüm ama evlenmem zor, nedense kısmetsizim o konuda

Kendi çocuğumun olması daha da zor bir ihtimal, uzun bir tedavi sürecim oldu, rahim ağzım alındı vs.. bir sürü şey ama olsa da sevgimde farklılık olmaz sanırım. Çünkü ona emek vermiş olacağım. Çok teşekkür ederim yorumunuz için

rica ederim.
Siz adımlarınızı emin bir şekilde attıktan sonra ileride bu yoldan geri döneceğinizi zannetmiyorum.
Bir yorumunuzda diyanet'e mail attıgınızı yazmıssınız.
Aslında buna da değinecektım ama çekindim.
Bence de direkt ilgili kuruma sormanız çok iyi olmuş.
Biz ne dersek diyelim eksik olacak.
Bu karar için aslında birşey daha yapmanızı öneririm.
İzniniz olursa tabi.

benim bebeklerim olmasaydı şayet ki çok geç bebeklerim oldu tedaviyle bende düşünüyodum evlat edinmeyi hatta çocuk yetiştirme yurtlarına gidip onlarla vakit bile geçiriyodum onların kapıdan beni görüpte anne diye sarılmaları benden çok büyük yaralar açıyodu akşam dönecegimdeki ayrılmamaları desen ayrı üzücüydü...

şayet gerçekten anneliğe hazırsan doğurmakla anne olunmuyor maalesef nice doğurupta bırakılan bebekler var görüyoruz duyuyoruz hiç vakit kaybetmeden evladına kavuş derim.

bebek büyütmek geriden bakıldığı gibi kolay olmuyor bu bir gerçek çok zor ama bir o kadarda çok güzel bütün hayatını bebeğe göre ayarlıyosun tüm yaşantın o oluyor bunları göze alıyosan yanlız yaşayan biri olarak inan dünyanın en güzel duygusudur...

rica ederim.
Siz adımlarınızı emin bir şekilde attıktan sonra ileride bu yoldan geri döneceğinizi zannetmiyorum.
Bir yorumunuzda diyanet'e mail attıgınızı yazmıssınız.
Aslında buna da değinecektım ama çekindim.
Bence de direkt ilgili kuruma sormanız çok iyi olmuş.
Biz ne dersek diyelim eksik olacak.
Bu karar için aslında birşey daha yapmanızı öneririm.
İzniniz olursa tabi.

Estağfirullah izin ne demek, ben konuyu görüşlerinizi almak için açtım

Gerçek söylendiğinde çocuğun tepkisi ne oldu ? sanırım bu işin en korktuğum yanı bu, söylemek ve sonrası ...
Neden bebekten evlat edinmeyi düşünüyorsun sadece onun bir babası olmayacak sonuçta çevrede gören herkes sizin çocugunuz oldugunu düşünsün tarzında. ben olsam madem çalışıyorum evlide degilim bir bebek evlat edinmek yerine bir çocuk evlat edinirdim sabahları işe giderken onu kreşe bırakabileceğim gözümün arkada kalmayacağı gecelerimi uykusuz bırakmayacak çünkü tek başına bir bebeği büyütmek zor.
4-5 yaşlarındaki bir çocuk artık büyümüş ve herşeyin bilincededir seni bir bebekten daha çok sevecek ve benimseyecektir. bence evlat edinmek için çok bekleme ve bu 4-5 yaşlarında olsun. ona verdigin sevginin değerini daha çabuk alırsın emin ol.

Sağol Kadesa =) içimde bunu yapabileceğime dair inanç var ama bir arkadaşım inançlarıma dokunarak biraz aklımı bulandırdı. Evlat edinmek dinen caiz değildir çünkü; büyüdüğünde erkekse sana namahrem, kızsa eşine namahremdir dedi. Ben bu açıdan hiç bakmadım olaya, insan büyüttüğü bir çocuğa nasıl o gözle bakar ki. Yine de diyanete mail attım cevabını bekliyorum.

Aslında cevapları ne olursa olsun bunu çok istiyorum, hayatımı yapayalnız tamamlamak istemiyorum. Hem bir masumun yaralarını sarmak hem de anne olmak istiyorum. Eskiden anne olma konusu bu kadar kafama takılmazdı, sanırım istediğim zaman olur diye düşündüğümden ama şimdi olmayacağını biliyorum belki de bu yüzden içimdeki telaş sizlerin fikirleri çok önemli benim için, sağol desteğin için

canım dini kısma pek takılmak istemiyorum ancak koruyucu aile olmayı düşünebilirsin o zaman.

Bu konuyu açmanız cidden çok iyi olmuş.
Ben de uzun süredir evlat edinmeyi düşünüyordum.
Koruyucu aileliği araştırdım pek fazla bilgi bulamadım.
SHÇEK aradım yeni bir uygulama dediler.
Sadece kafama takılan mesela ben 3 yaşlarında bir kız çocuğu istiyorum.
Kızım da üç yaşında, kardeş gibi paylaşımları olsun diye...
Ben çalışıyorum, eşim çalışıyor nasıl olacak dedim.
Net bilgi vermediler kreşe falan vereceksiniz ya da bakıcı tutabilirsiniz dediler.
Bakıcıya zaten sıcak bakmıyorum ama zaten kızım kreşe gidiyor, ev taksidi ödüyorum v.s.
Yani aylık giderimiz çok fazla ikinci bir çocuğun kreş masrafını karşılayacak durumda değilim.
Devlet bu konuda destek çıkıyor mu diye aklımdan geçti ama sormadım telefonda bilgi vermediler.
Randevu alıp buraya gelmelisiniz dediler.
Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

zor geçiriyor. psikolog yardımıyla söylendi. ama mecburdular. ana okulunda babaları görüp nerede benim baban neden yok demeye başlamıştı. hatta stres onda reflü bile yaptı.küçücük yaşta..kolay değil.
değişik bir çocuk. inanılmaz güzel bir kız. diğer çocuklar hep bunun saçını falan çekiyorlarmış. gidip anneye söylemeyen,şikayet etmeyen bir yaradılışı var. öğretmenlerden öğreniyor anne
hala psikoloğa gidiyor. onun dışında yinede son gördüğümde çok mutluyduanne çok ilgili. evde devamlı oyunlar oynanıyor. çocukla daha fazla ilgileniliyor diğer çocuklardan daha fazla ilgi şart çünkü.... , teyze anneanne de çok ilgili. teyze buraya geldiğinde neden gitti diyer arkasından çok ağladı.ayrı şehirdeler çünkü..
ağlama krizleri yaşayınca,teyze ve anneanne atladıkları gibiertesi gün uçakla yanına gittiller. babanın eksikliğini bu şekilde telafi etmeye çalışıyorlar. çocuğun moralini düzeltip geri geldiler.
zor ame bence değer. bir çocuğun hayatını kurtarıyorsunuz.

canım dini kısma pek takılmak istemiyorum ancak koruyucu aile olmayı düşünebilirsin o zaman.

Dini kısıma ben de takılmıyorum zira benim dedem köyde cami hocasıydı ve kendi beş çocuğunun dışında yetim iki kız büyütmüş bir insan.
Rahmetli dedem bunlara çok kızardı eskiden böyle yetim çocuk oldu mu insanlar sahiplenip büyütürmüş oysa şimdi yok din açısından yok babası katil annesi şöyle genetik önemli v.s.
Bunlara çok kızıyorum

bir çoçuğu evlat edinmeden önce koruyucu aile olarak yanınıza alabilrsiniz sanırım.
bu şekilde daha iyi olur diye düşünüyorum.

düşünceniz çok hoş.umarım herşey i,stediğiniz gibi olur.

Back
X