Zaten ben cekdm kendimi smdi sıra kardeslere geldi yakında hepimizi bıktıracklar senelerce birikim bile yapamadım hep ver ver ver verdkce aldılar birde kendş ailelerinede vermişler hep bizden kısıp ustelik senelerce okula harclıksız gittigmi bilirim ..Vermeyin. Bırakın ağlasın dovunsun. Kardeşiniz ayrı eve çıksın hatta, bi arkadaşıyla falan mümkünse hem giderleri bölüşürler. Sizde biz ancak kendimize getiriyoruz deyin vermeyin. Çocuklarının üzerine yıkılan, faydasız anne babalara sınır oluyorum. Uzaklasin.
Tarlada calısaak gene niye calısyırusn demezler sanırım kendi ana babalarını sıkayet ederler bize ama aynısı kendileri .. kpederim varını ygunu cocuklarına verir daha da az yapdım der işste zihniyet galiba ama yorucuResmen tarlada çalışsın diye çocuk doğurandan farklı değil sizinkilerdeki zihniyet.
Bunlar anne-baba vasfında ise benimkiler neydi acaba...
Evin masrafları hep çocuklardan ise, baba maaşını nereye harcıyor? Çok enteresan.
Durum sadece kendilerinin arzularına var iste bayramlarda seker cıkolara bize deil babaneme ve hala cocuklarıma alınırdı hic hnutmam melul melul bakardık b tane seker icin babamın gozune cok yanlıs yaptılar halada devam edıyorlar haklısnız oyle yapmak en iyisiAilenizin durumu olmaz anlarım da sizinkiler bildigin kullanmaya baslamıslar cocuklarını
Madem iyi kazancı var vermeyeceksiniz
Sürekli bi bahane uydurun borc uydurun veya yaratın arsa alın daire alın
Onlar sizi para icin aradığında bizde senden isteyecektik diyin vs siz acındırın ondan önce kendinizi
Evet cok cocuk cok işci hesabı.. hala eski kafa bizmkiler degişmşyor soyluyoruz bizi vefasızlıkla sucluyorlar bdeeski dönemlerde bizim ülkemizde öyle imiş. Çocuk anne babaya yardımcı olsun diye. Ama şimdiki zamanlarda farklı artık da sizinkiler halen eski kafada. Hani durumları kötü olur içinden gelir yardım edersin o başka. O da durumun iyi ise tabiki
Ah ya travmaya gelDurum sadece kendilerinin arzularına var iste bayramlarda seker cıkolara bize deil babaneme ve hala cocuklarıma alınırdı hic hnutmam melul melul bakardık b tane seker icin babamın gozune cok yanlıs yaptılar halada devam edıyorlar haklısnız oyle yapmak en iyisi
Evladın imkanı varsa maddi manevi ailesinin yanında olmalı ama anne babada evlatlarının yaşam eğitim düğün vs gibi durumlarında ellerinden geleni yapması şart. Siz haklısınız umarım ailenizde anlarHanımlar dert mi degilmi bilemıyorum hala ama yıllardır cozemedigim bir sorunum var sadece benimde degil kardesleriminde yani sıra onlara geldi ..
18 mde atandım memur oldum o gun bugun evlenene kdr anamaa babama para verdim eve baktım fatura odedim helali hoş olsun isteyerek de yaptım ama iş cıgrından cıktı akrabalara borc vermemi isteyen kefil olmamı isteyen babam Anasına babasına her hafta erzak alısveriisne cıkartan annem .. derken araba aldım borcunu odeyemeden satmak zorunda kaldım cunku evlenmek istedim kendin hallet dediler cekildiler kenara b sekilde evlendik ettik ama smdi kız krdesimde evlenicek nişan yapacak kredi çektiler beş bin kadar onu erkek kardesime ödetmeye çalışıyor lar ( kız kardesimde asgari ucretle calısıyor bir yerde ceyizini alıyor yol yemek derken bitiyormus kaldıki evin erzagınıda alıyor )erkek kardesim ıkı senedir okumadı calısıyor fast food işinde yarısını veriyor maaşının simdi isyan etmiş durumda beni arıyor abla ben bıktım artık ehliyet alıcam okul okumak istiyorum annem bana para ver dıyor ben napıcam diye..
Hanımlar soruyorum size biz ailemize bakmak para getirmek icin mi bu dunyaya geldik bir anne baba evladına bakmak buyutmek okutmak zorunda degilmidir ? Ben mi yanlıs dusunuyorum.. birde annem babam biz sizi büyüttük sıra sizde dıyorlar ne kadar dogru ? Henuz 20 li yaslarımzdayız.. ve babam az uz da kazanmaz hani iyi de kazanır ama yetiremezler b sekilde parasını sagda solda harcar annemde ona degil bize yuklenir hep .. konusmakta fayda etmıyor hemen aglıyor dövünüyor ben size sacımı süpürge ettim dıyor
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ben ne diyecegimide yapacagımıda şaştım nedir bu ana baba evlat hakkı ?
Eskiden en azından çocuklarını evlendirirlermiş, masraflarını karşılarlarmış. Bu aile çocuklarını kullanmak için yapmış.eski dönemlerde bizim ülkemizde öyle imiş. Çocuk anne babaya yardımcı olsun diye. Ama şimdiki zamanlarda farklı artık da sizinkiler halen eski kafada. Hani durumları kötü olur içinden gelir yardım edersin o başka. O da durumun iyi ise tabiki
Ailemiz bizi buyuttugu icin kendilerini haklı goruyor yanş biz yedk içtik diye borcluymusuz onlara :) mantıkları bu yonde sanmıyorum ama sağolunEvladın imkanı varsa maddi manevi ailesinin yanında olmalı ama anne babada evlatlarının yaşam eğitim düğün vs gibi durumlarında ellerinden geleni yapması şart. Siz haklısınız umarım ailenizde anlar
Maalesef bazı aileler sanki onlar bizi doğurmuş gibi değil biz onları doğurmuşuz gibi davranıyor.Hanımlar dert mi degilmi bilemıyorum hala ama yıllardır cozemedigim bir sorunum var sadece benimde degil kardesleriminde yani sıra onlara geldi ..
18 mde atandım memur oldum o gun bugun evlenene kdr anamaa babama para verdim eve baktım fatura odedim helali hoş olsun isteyerek de yaptım ama iş cıgrından cıktı akrabalara borc vermemi isteyen kefil olmamı isteyen babam Anasına babasına her hafta erzak alısveriisne cıkartan annem .. derken araba aldım borcunu odeyemeden satmak zorunda kaldım cunku evlenmek istedim kendin hallet dediler cekildiler kenara b sekilde evlendik ettik ama smdi kız krdesimde evlenicek nişan yapacak kredi çektiler beş bin kadar onu erkek kardesime ödetmeye çalışıyor lar ( kız kardesimde asgari ucretle calısıyor bir yerde ceyizini alıyor yol yemek derken bitiyormus kaldıki evin erzagınıda alıyor )erkek kardesim ıkı senedir okumadı calısıyor fast food işinde yarısını veriyor maaşının simdi isyan etmiş durumda beni arıyor abla ben bıktım artık ehliyet alıcam okul okumak istiyorum annem bana para ver dıyor ben napıcam diye..
Hanımlar soruyorum size biz ailemize bakmak para getirmek icin mi bu dunyaya geldik bir anne baba evladına bakmak buyutmek okutmak zorunda degilmidir ? Ben mi yanlıs dusunuyorum.. birde annem babam biz sizi büyüttük sıra sizde dıyorlar ne kadar dogru ? Henuz 20 li yaslarımzdayız.. ve babam az uz da kazanmaz hani iyi de kazanır ama yetiremezler b sekilde parasını sagda solda harcar annemde ona degil bize yuklenir hep .. konusmakta fayda etmıyor hemen aglıyor dövünüyor ben size sacımı süpürge ettim dıyor
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ben ne diyecegimide yapacagımıda şaştım nedir bu ana baba evlat hakkı ?
Ailemiz bizi buyuttugu icin kendilerini haklı goruyor yanş biz yedk içtik diye borcluymusuz onlara :) mantıkları bu yonde sanmıyorum ama sağolun
Evet. Yokluktan hepimiz okuduk calıstık felan cunku ailemizn bize bakmıycagı evlendrmiycegi aşikardı.. ben evlendm cıkdım kzkrdesmde gdecek evlenecek erkek krdesimi nasık evlendrrler blmıyorum cocuk hayallerini erteleyip duruyor.. cok saolunBence siz üç kardeş ayrı eve çıkın. Ciddiyim, maaşallah hepiniz hayatın içinde, eli ekmek tutan insanlarmışsınız. Ailenize para vereceğinize kira öder, kendinize yemek alırsınız. Kafanız rahat olur.
Evet bunı defalarca demişimdir susuyr annem babam sa dıymazdan gelir cok ama cok rahatlar vicdanlarıda sızlamaz anlamıyorum.. egitim icin destek cok oluyorum anca oyle kurtarablr zaten kendşni evet ..Borçlu alacaklı gözüyle bakmaları çok üzücü Bir evladın ailesine karşı sevgi saygılı olmasıdır en önemlisi maalesef bazen onu hak etmeyen aileler o farklı bir konu Ayrıca biz onlar istediği için dünyaya geliyoruz bize yaptıklarını alacak karşılığında mı yapmaları lazım anlamış değilim Siz erkek kardeşinizin eğitimine destek vermeye çalışın bence bu en önemlisi
Tam olarak bu biz dogurduk biz bakmak zorundayız onlar deil bize yaotıklarını sac supurge olayına ceviriyorlar ne yazıkkiMaalesef bazı aileler sanki onlar bizi doğurmuş gibi değil biz onları doğurmuşuz gibi davranıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?