Evlat hakkı nedir ? Ana baba evladına bu kadar yuklenmelimidr

Ben sizin evlendiğinizi anlamamıştım, evlilik hazırlığı yapıyorsunuz sandım. O zaman kız kardeşiniz de evlensin sonra gerçekten eşleriniz uyumlu ise kardeşinizi sırayla yanınıza alın. Ailenize para göndermek yerine biriktirin. Erkek kardeşinizi evlendirmek adına tek kuruş harcamaz anne babanız. Uzak durun. Siz onlara hakkınızı çoktan ödemişsiniz.

Vermeyin napsaniz yapin yaranamazsiniz. Bende aileme verdim abimle yengemin 8 bin taksitini odedim borcta degil ama direk ödedim. Bigun patronumla sıkinti yasadim yengeme anlattım dertleşmek amacıyla. Yengem bi guzel abimi doldurmus. Aksam oldu ikisi bize geldi bana yengemin onunde 'sen kimsin karima borclari oduyorum diosun' dedi halbuki ben yengeme isten cikamam borçlari oduyorum demistim. Bigun allah razi olsun bile demediler.. Bidaha da vermedim. Aileme de. Verirsemde borc veriyorum

İçiniz rahat etmeyecekse her biriniz her ay atıyorum 300er lira verin. Daha fazla veremeyiz borcumuz var falan deyip savuşturun

Saçımı süpürge ettim kafasını anlamıyorum. Eee senin doğurduğun çocuğa elalem mi bakacaktı, senin bakıp büyütmenden doğal ne olabilir, bir de buna karşılık çocuklarının sana borçlu olduğunu düşünüyorsun? Anne ve babalar çocuklarına bakmak zorundalar. Bu sorumluluğu kabul ederek çocuk sahibi oluyoruz çünkü. Ama çocuklar, anne babaları elden ayaktan düşene kadar onlara bakmak zorunda değiller bence. Haa insanın durumu müsaittir, anne&baba da zor durumdadır, yardım edersin tabi, insan ailesinin sıkıntı çekmesini ister mi? Ama bu sömürü haline geldiyse, emrivaki şekilde isteniyorsa, anne-baba yeterince sorumlu davranmıyorsa, evlatlar hiçbir şeye mecbur değiller.

Açın kitaplardan internetten anne babanın çocuklarına karşı sorumlulukları, hakları, çocukların da anne babalarına karşı hakları, sorumlulukları neler okuyun.
Doğurduğun çocuğa bakacaksın tabi ki bunun için ödül mü istiyorlar. Çocuklar anne babalarına yaşlılıkta bakmak zorunda, saygı göstermek zorunda.

acı ama gerçek şu ki; gerçekten saçını süpürge edenler evladından pek beklentiye girmezler. onlar ana-baba elbette ki hakları vardır ama işin tadını kaçırmaya gerek yok. sizi kullanmaları ilerde canınızı iyice sıkacak. hayır demeyi öğrenin ve deyin bence...

nerelisiniz

Tam olarak bu biz dogurduk biz bakmak zorundayız onlar deil bize yaotıklarını sac supurge olayına ceviriyorlar ne yazıkki
Bence bizlerinde hayata karışıp binbir zorlukla mücadele ettiğimizi anlayamıyorlar.Çocuklar genelde aileden saklıyor üzülmesinler diye sıkıntılarını

çok zor koşullar altında okudum okutmak için babam yoktan var etti resmen.çok işsiz kaldı 7 kardeştik.o zor koşullarda beni okuttu harç paralarım için borç aldı emekli oldu yine de çalıştı.7 çocuk okul masrafları.öğretmen oldum ne bekarken ne evliyken tek kuruş istemedi.bir gün de sana baktım okuttum demedi.şu anda çok iyi bir ekonomisi yok.tek okuyan çocuğuyum ama ne kardeşlerim ne ailem tek kuruş para istemezler.yaz boyunca 2 ay kalır 4 kişi yer içeriz tek bir şey talep etmez.market alışverişine gittiğimde bile annem de babam da kızar ne gereği var misafirsin diye.evlenirken de diğer kızlarına ne yaptı ne aldıysa o emekli maaşıyla aynısını aldı yaptı. yaptı sen de benim kızımsın diye.hala o çocuklarına torunlarına destek olur harçlık verir.

Hayır yapmak zorunda değilsiniz.
Saçlarini nasıl süpürge ediyorlar onu da anlamadım evlat doğur, (doğurduğuna sordum mu dünyaya gelmek istiyor musun diye) doğurdun diye ömrü billah evlada yük ol.
Dinimizde ana baba hakkı varsa evlat hakkı da var.
Anneniz babanız ile evli, evlatları ile değil. Bunu iyice beklemeleri gerek.

bulunduğum ilde okuyup çalışan kızlardan evlenirken bile maaşı üzerine pazarlık yapılır çok şaşırtıcı bir durum benim için.ihtiyacı olsun olmasın diyelim kız hemşire öğretmen doktor maaşının yarısını aile istiyor öyle kızını veriyor. tabi herkes için söyleyemem ama buralı olup her çalışan kız aileye destek oluyor parasını paylaşıyor aile rahat bırakmıyor

bence evlatların para verme yükümlülüğü yok.ananız babanız aciz durumdadır,çalışamazlar edemezler para verilir elden geldiğince yardım yapılır bu zaten olağan bir durum ama kimseye bu dünyaya gelmek istiyor musun diye sorulmuyor.insanlar kendi isteklerine göre çocuk yapıyorlar(bunu bile çok bencilce buluyorum yeterli imkan yoksa veya çocuk yetiştirecek maneviyat yoksa).ailemizi seçemiyoruz,yaşayacaklarımızı seçemiyoruz bence kimse çocuğundan aciz durumda değilse maddi yardım beklemesin,ilerde bize bakar kafasıyla doğurmasın.yerinizde olsam yavaş yavaş kendimi geri çekerim.illa birine destek olacaksanız kardeşiniz okumak istiyormuş ona olun daha faydalı bir iş yapmış olursunuz.ailenizede eşimle birikim yapmaya başladık ilerisi için artık pek fazla elime birşey kalmıyor deyin.arada yine gönlünüzden koptukça verirsiniz ama maddiyatçı anne babaya bundan fazlası bence hak değil.

Anneyim, evladımin maaşından bir kahve içimlik paradan fazlasını alırsam utanırım..
Hele ki sıra sizde yaklaşımı çok üzücü

Hadi ya .. ama sanırım tam olarak oyle bişeye utandılarda istemediker bzmkiler bzm akrabalarda da var evlat yeme olayı valla kafa yapıları cok farklı rahat brakmıuor ki cocuk okusun parasıyla mal alsn felan cidden

Cok sagolun

Malesef aileniz çok yiyici ,kafanızı gözünüzü kapatın umursamayın ,para pul uzaklaşın

ben aileniz gibi dusunuyorum,
hani yediniz ictiniz borclusunuz diye degil asla,
ama erkek kardesiniz acisindan bakarsak,
hala ailesi ile yasiyorsa evin giderlerine destek olmasi gerekir.

Aileniz nasil istiyor bilemem ama hak geciyor, fazlasini istiyorlar diyorsaniz,
oturursunuz faturalari koyarsiniz masaya ona gore paylasirsiniz.
yasinizi bilmiyorum ama atiyorum 25 yasindaki ben bireyim diyen birisinin kendinden istenmese bile bunu yapmasini beklerim ben sahsen.
Tabi ki sagliktir veya baska bir acil durum sebeboyle yapamayacak durumda olanlari tenzih ederim.

Ayni kaynanam)))
Ben size baktim, şimdi siz bama bakin
Zor durumda olsalar tabii ki yardim etmelisiniz derdim ama durumlari iyiyse neden siz ve ya kardesleriniz aileye, sulaleye bakmali ki.
Küsseler de, kavga etseler de vermeyin.
Kotü alıştırmışsiniz

Allah aşkına fatura paylaşmak mı burda mesele..akrabalara borc verip kefil olmalarını istiyorlarmış, anneanneye erzak alışverişi yaptırıyolarmış üstelik her hafta. Düğüne gelince kendin hallet biz karışmayız diyolarmış, erkek kardeş okumak istiyorum derken sürekli ondan para istiyolarmış çocuk onlara para yetiştircem diye okuyamıyo işe gidiyo. Aileye hak vercek tek bi olay yok burda, aileniz gibi düşünüyorum demişsiniz çok tuhaf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…