nerelisinizHanımlar dert mi degilmi bilemıyorum hala ama yıllardır cozemedigim bir sorunum var sadece benimde degil kardesleriminde yani sıra onlara geldi ..
18 mde atandım memur oldum o gun bugun evlenene kdr anamaa babama para verdim eve baktım fatura odedim helali hoş olsun isteyerek de yaptım ama iş cıgrından cıktı akrabalara borc vermemi isteyen kefil olmamı isteyen babam Anasına babasına her hafta erzak alısveriisne cıkartan annem .. derken araba aldım borcunu odeyemeden satmak zorunda kaldım cunku evlenmek istedim kendin hallet dediler cekildiler kenara b sekilde evlendik ettik ama smdi kız krdesimde evlenicek nişan yapacak kredi çektiler beş bin kadar onu erkek kardesime ödetmeye çalışıyor lar ( kız kardesimde asgari ucretle calısıyor bir yerde ceyizini alıyor yol yemek derken bitiyormus kaldıki evin erzagınıda alıyor )erkek kardesim ıkı senedir okumadı calısıyor fast food işinde yarısını veriyor maaşının simdi isyan etmiş durumda beni arıyor abla ben bıktım artık ehliyet alıcam okul okumak istiyorum annem bana para ver dıyor ben napıcam diye..
Hanımlar soruyorum size biz ailemize bakmak para getirmek icin mi bu dunyaya geldik bir anne baba evladına bakmak buyutmek okutmak zorunda degilmidir ? Ben mi yanlıs dusunuyorum.. birde annem babam biz sizi büyüttük sıra sizde dıyorlar ne kadar dogru ? Henuz 20 li yaslarımzdayız.. ve babam az uz da kazanmaz hani iyi de kazanır ama yetiremezler b sekilde parasını sagda solda harcar annemde ona degil bize yuklenir hep .. konusmakta fayda etmıyor hemen aglıyor dövünüyor ben size sacımı süpürge ettim dıyor
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ben ne diyecegimide yapacagımıda şaştım nedir bu ana baba evlat hakkı ?
Corumnerelisiniz
Bence bizlerinde hayata karışıp binbir zorlukla mücadele ettiğimizi anlayamıyorlar.Çocuklar genelde aileden saklıyor üzülmesinler diye sıkıntılarınıTam olarak bu biz dogurduk biz bakmak zorundayız onlar deil bize yaotıklarını sac supurge olayına ceviriyorlar ne yazıkki
bulunduğum ilde okuyup çalışan kızlardan evlenirken bile maaşı üzerine pazarlık yapılır çok şaşırtıcı bir durum benim için.ihtiyacı olsun olmasın diyelim kız hemşire öğretmen doktor maaşının yarısını aile istiyor öyle kızını veriyor. tabi herkes için söyleyemem ama buralı olup her çalışan kız aileye destek oluyor parasını paylaşıyor aile rahat bırakmıyor
Hadi ya .. ama sanırım tam olarak oyle bişeye utandılarda istemediker bzmkiler bzm akrabalarda da var evlat yeme olayı valla kafa yapıları cok farklı rahat brakmıuor ki cocuk okusun parasıyla mal alsn felan ciddenbulunduğum ilde okuyup çalışan kızlardan evlenirken bile maaşı üzerine pazarlık yapılır çok şaşırtıcı bir durum benim için.ihtiyacı olsun olmasın diyelim kız hemşire öğretmen doktor maaşının yarısını aile istiyor öyle kızını veriyor. tabi herkes için söyleyemem ama buralı olup her çalışan kız aileye destek oluyor parasını paylaşıyor aile rahat bırakmıyor
Cok sagolunbence evlatların para verme yükümlülüğü yok.ananız babanız aciz durumdadır,çalışamazlar edemezler para verilir elden geldiğince yardım yapılır bu zaten olağan bir durum ama kimseye bu dünyaya gelmek istiyor musun diye sorulmuyor.insanlar kendi isteklerine göre çocuk yapıyorlar(bunu bile çok bencilce buluyorum yeterli imkan yoksa veya çocuk yetiştirecek maneviyat yoksa).ailemizi seçemiyoruz,yaşayacaklarımızı seçemiyoruz bence kimse çocuğundan aciz durumda değilse maddi yardım beklemesin,ilerde bize bakar kafasıyla doğurmasın.yerinizde olsam yavaş yavaş kendimi geri çekerim.illa birine destek olacaksanız kardeşiniz okumak istiyormuş ona olun daha faydalı bir iş yapmış olursunuz.ailenizede eşimle birikim yapmaya başladık ilerisi için artık pek fazla elime birşey kalmıyor deyin.arada yine gönlünüzden koptukça verirsiniz ama maddiyatçı anne babaya bundan fazlası bence hak değil.
Allah aşkına fatura paylaşmak mı burda mesele..akrabalara borc verip kefil olmalarını istiyorlarmış, anneanneye erzak alışverişi yaptırıyolarmış üstelik her hafta. Düğüne gelince kendin hallet biz karışmayız diyolarmış, erkek kardeş okumak istiyorum derken sürekli ondan para istiyolarmış çocuk onlara para yetiştircem diye okuyamıyo işe gidiyo. Aileye hak vercek tek bi olay yok burda, aileniz gibi düşünüyorum demişsiniz çok tuhafben aileniz gibi dusunuyorum,
hani yediniz ictiniz borclusunuz diye degil asla,
ama erkek kardesiniz acisindan bakarsak,
hala ailesi ile yasiyorsa evin giderlerine destek olmasi gerekir.
Aileniz nasil istiyor bilemem ama hak geciyor, fazlasini istiyorlar diyorsaniz,
oturursunuz faturalari koyarsiniz masaya ona gore paylasirsiniz.
yasinizi bilmiyorum ama atiyorum 25 yasindaki ben bireyim diyen birisinin kendinden istenmese bile bunu yapmasini beklerim ben sahsen.
Tabi ki sagliktir veya baska bir acil durum sebeboyle yapamayacak durumda olanlari tenzih ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?