Evlat hasreti çekerken eltim isteyerek 2.ye hamile kaldı

Siz bence çok fazla kişisel algılamışsınız. Kimse kimseye inat olsun diye ya da kıskandırmak için böyle önemli bir şeye kalkışmaz herhalde . Bu zamanda 2 çocuk ciddi bir sorumluluk sonuçta. Siz bu süreçte çok yıpranmış olmalısınız. Bence en yakın zamanda bir psikolojik yardım alın.

Bu arada şunu da eklemek istiyorum..
Ben 2. Tedavi için başladığım da eltim doğum yaptı ben kaynanamın yanında kaldım ve eltim de üst tarafda oturuyor.. bebek doğdu ve ben iğneler vuruyordum hergün mosmor olan bedenimi görünce üzülüyor dum aynı evde bebekle nasıl dayanacağım dedim.. inanır mısın o bebek bana ilaç gibi geldi.. ben bakıyordum sürekli çocuğa eltim uyuyordu yada ben yemegi yapıyordum o çocuğa bakıyordu.. biliyorum anlıyorum içindeki endişeleri ama Allah onunda sabrını veriyor inan bana.. yüreğini ferah tut.. allah sonumuzu hayır etsin inşallah hepimizin yüzünü güldürsün inşallah...

Aynen benzeri olaylar başıma geldi yeni düşük yaptım gözümün içine baka baka benim orda olduğum halde ne kadar çok üzüldüğümü bildikleri halde sürekli bıkmadan sevgili yakın akrabalarım eşimin akrabaları sürekli gebeliklerinden bahsettiler. Yani tabiki insan bahseder arada olacak ama hiç bıkmadan ben konuyu değiştirmeye çalıştıkça yok şöyle hamileyim böyle hamileyim uzaklaşınca da kıskandı oluyo. Acımı deşiyorlar sürekli kaybettiğimi hatırlıyorlar o zaman bişi yok ben tepki koyunca sıkıntı. Bizde biliyoruz Allah bizden alıp onlara vermiyor ki niye kıskanacaz acabaaa

Ö
Sizin karsinizdaki insanlar gercekten anlayissiz ve kaba davranmişlar bunu yazinizdan cok iyi anlayabiliyorum..Üzüntünüzde haklisiniz.Çocugu olmayan birine karşı böyle haberler çok dikkatli verilmeli ona sonuna kadar katiliyorum..Ama nispet yapilmadigi sürece böyle haberlere burukda olsa sevinilebilir diye düşünüyorum..Fesatlık ve kıskanclik başka şey başkasinin hamileligine buruk bir sevinç yaşamak başka şey.Allahim en yakin zamanda hayirli bir bebek nasip etsin sizede tüm isteyenlerede

3. Tüp bebek tedavisi ile hamile kalmış bir insan olarak yazıyorum bence tepkiniz çok abartı.ikinci çocuğu sizin çocuğunuz olmuyor diye ertelemelerini beklemek de sizin olmuyor diye inadına ikiyi yapmış gibi düşünmek de çok abartı.evet biz de üzülüyorduk ama bu noktaya getiriyorsan psikolojik destek almalısın bence

Bilemeyiz yarınlar ne getirecek ..
Allahtan hayırlısı diyip sabırla mücadele edeceğiz ve sonumuz da güzel olur inşallah..
Her imtihanın mükafatı vardır.. allah görüyor herkesin kalbini allah biliyor.. bırak bahsetsinler senin hanene sevap olarak onların hanesine günah olarak geçiyor belkide nerden bileceğiz.. bunların hepsi sorulacak merak etme hiç bir şey karşılıksız kalmayacak..
ALLAH demeyecekmi ben size verdim ona da vermedim sınav olsun diye ama siz gözüne soktunuz benim verdiğim nimetle nispet yapar gibi yarasına tuz bastınız o yaranın yaradanı benim.. demeyecek mi sanıyorlar.. Çok yanılıyorlar.. orda onları çetin bir sınav bekliyor gönlünü ferah tut allah'a güven tevekkül et.. o herşeyin sahibi ve o herşeyi daha Iyi bilir muhakak...

Amin inşallah canım allah razı olsun hayırlısı olsun inşallah hakkımızda.. RABBİM emek veren bekleyen herkesin yüzünü güldürsün inşallah kucağını doldursun inşallah sağlıklı hayırlı evlat versin..

Kuzum bence yanlış düşünüyorsun bak biliyorsun ben de üçüncü tedavide gebe kaldım ve o süreçte beni en çok üzen şey normalde bebek fotoğraflarını alışverişlerini paylaşacak insanların ben varım diye susmaları oldu extra çabaları oldu.ve ben şimdi tam tersi gebe kalamadığını bildiğim arkadaşlarımla da gayet normal konuşuyorum onlara müjdemi isterim diye verdim haberi de.saklamak az konuşmak anormal davranmak daha çirkin geliyor bana.Tek dikkat ettiğim şey çocuk düşünüyor Musun diye sormamak kimseye.ben benim yanımda doğal olmalarını istiyordum o yüzden böyle davranmayı tercih ediyorum ama karşı tarafın üzüldüğünü düşünsem ya da anlasam yapmam tabi.en iyisi sormak sanırım bu süreci yaşayana nasıl istersin diye çünkü hepimizin tepkisi farklıymış şu an bunu anladım ve bundan sonra soracağım hangi şekilde rahat edersin diye

Aynen canım herkesin karekteri farklı düşünce yapısı farklı.. herkes farklı dönemlerden geçiyor acıya dayanma şekli farklı..
Bazı günler beni hiç bir şey rahatsız etmezken.. bazı günler de aşırı alıngan olabiliyoruz.. bi müddet sonra dengemiz piskolojimiz bozuluyor malesef.. RABBİM sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah biliyorum sende çok emek verdin.. takip ediyorum seni canım..

9 senelik evliyim. 6. senede bir kızım oldu yaşamadı. 3 sene olacak yine olmuyor. Kimsenin hamileliği beni üzmedi. Kızımı kaybettiğimde Çocuklarının fotoğraflarını gözüme sokanlar oldu. Benim sıkıntılarım ve üzüntülerim bana yeterken bir de onların yaptıklarına canımı sıkamadım. Bilerek yapana zaten allah hesap sorar.

Hayat çocuk doğurup büyütmekten ibaret değil. En güzeli beyninizi meşgul eden bu düşünceyi salın gitsin. O zaman daha mutlu olduğunuzu göreceksiniz. Olanda bir hayır olmayanda bin hayır... Allahtan her şeyin hayırlısını isterken bebeğim olmuyor diye üzülmek ters geliyor artık. Sonu olan bir hayat için bu kadar çırpınmak niye.

Çok haklısın,benim de bir günüm birgünümü tutmuyordu.ama ailene darılmak seni daha çok yıpratmasın kendine çok dikkat et bu yol zaten çok yorucu
senden de güzel haberleri bekliyorum gelişmelerini okuyorum ben de olacak güzel haberlerle geleceksin
O güne kadar canını hiççç sıkma

3. de gebe kalmakta sıkıntı yok. Keşke ben de 3 ya da 4. de hamile kalıp doğurabilseydim. Süreç uzayıp çetrefilli hal alınca ve yaş ilerleyince durum farklı oluyor.

Ya konuyu acan arkadasa herkes ne kadar yüklenmiş... ama haklı üzüntüsünde. Demek ki ne kadar içten ve derin üzülmüş ki böyle tepkiler vermiş aslında kimse kimseden onay almak zorunda değil çocuk yapmak için arkadasımız da biliyor bunu ama burda kontrol dışı bir duygudurumu var hepsi bu... biraz empati yapın kadıncağıza saldırmadan önce.etrafta zaten kaynana elti vs bir sürekli içiçelik bir mecburi ortamlar hersey sende baskı yaratmış ve en önemlisi de doğumgününden 1 gün önce bunları yaşamış olman çok sinir bozucu. sana şunu söylüyorum içinden nasıl davranmak geliyorsa öyle davranmalısın Kimsenin mutluluğuna içinden gelmeyerek zorla ortak olmak zorunda değilsin. Senin üzüntün kendin için. Sen baska birsey yaşıyosun onlar başka sey Hepsi bu. Başkası için mutlu ol iyi düşün ki senin de bebeğin olsun diyenler olmuş. Bebeğin olmasını böyle bir koşula bağlamak doğru bir yaklaşım değil, bu sende ayrı bir bilinçaltı baskı yaratmasın lütfen. bunu başarmak kolay değil kimsenin kötülüğünü istemedikten sonra böyle bir koşul konulamaz. Sen robot değilsin birseylere zorla mutlu olmak ya da mutluymuş gibi davranmak zorunda asla değilsin. Sadece benim önerim mümkünse sadece kendine kendi tedavine ve sana iyi gelecek şeylere odaklan.

Inşallah canım hayırlısı allahtan.. 3 haftam var sonra 3. Tüp bebek tedavisine başlayacağız benim için dua edersen çok mutlu olurum..

Yaşı ilerleyince değil dert sahibi olunca büyüyor insan yine de şükür bir derdimiz var. İnşallah bir gün olcak ben inanıyorum inşallah hiç bir anını hiç kimsenin gözüne sokmadan olması gerektiği gibi yaşamayı istiyorum. Ve gerçekten de bazı insanların bilerek yaptığını düşünüyorum çünkü hepsi sevdiğim insanlar ama benim kanımdan olmayan en yakın arkadaşım hamileyken ki çok sevinmiştim hamile olmasına benim yanımda olması gerektiği gibi gözüme sokmadan ara ara bahsetti yani. Ki ben onun bebeğine bir sürü bişeyler bile aldım çokta eğlenceliydi o alışveriş. Hiç bir şekilde sıkılmadım üzülmedim çokta seviyorum. Abartmadan olmayanın gözüne sokmadan sevinmeli bence

Bundan kaç yıl önce aynısını bende yaşamıştım ben ve eşim çok çocuk istiyorduk sorun yok tu ama olmuyordu oldu düştü sonra hep birlikte hastaneye gittigim birinin çocuğunu gördüğüm de üzüldüğümü görünce teselli eden ve 2 cocugu olmasına rağmen hiç çocuk düşünmüyorum benimki bana yetiyor Allah olmayanlara versin diyen eltim hamileyim mm dedi neymiş yanlışlıkla olmuş neymiş onun hemen oluyormuş bir defacik yanlış olmuş hamile kalmış Allah'tan beni üzen tüm insanlari hayatımdan çıkardım öyle mutluyum ki onlar la arama mesafe koydum sinir stres herşey bitti ve hamile kaldım bebegimi bekliyorum çok huzurluyum sende benim gibi yap inşallah en kısa zamanda çocuğunu kucağına alacaksın benimde 3 yil olmadı

hay Allah im dünden beri anasayfadan ddüşmüyor konu. Yorumumu yapmak farz oldu.
Bizde evlat hasretj çekiyoruz kalkip milletin önünde ağlayıp kendimizi acınası hale koymuyoruz. Sağlıklı dusunememissin. Kadin düşünüp sana benden duy demis.
Ne malum kadinin senden çekinip sana bende ikinci bebek istiyorum diyemediği? Yarin obur gun Allah muhafaza bebegine bisey olsa hamileliğinde sknti yaşasa demez mi eltimin gözü var diye oyle dusunmez mi. Sizin çocuğunuz olmuyor diye millet çocuk yapması mi ?
Benimde etrafımda hamileler var ikinciye gebe, doğurdu doguracak olanlar. Her gun çocuk yok mu diyenler. Ama kalkıp da kendimi o duruma koymam. Bence psikolojik destek alın yazik ediyorsunuz kendinize.

Çok haklısın ama çocuk hasreti çekmeyen anlayamaz

Ya sen arana mesafe koymuşsun ama ben koyamam galiba çünkü eşim ve kaynım aynı iş yerinde çalışıyorlar haftanın 2 günü kayınvalidemde yemek yemeye gidiyoruz illaki yüzgöz oluyoruz onu ben yapamam açıkçası ama dediğin gibi bundan sonraki süreç için ben katlanamam onu her gördüğümde karnının büyümesini aylarca izleyeceğim aynı ortamda ona yapılan iyi muameleyi izleyeceğim allahımmm çok zor çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…