- 11 Şubat 2018
- 73
- 33
- 38
- 35
- Konu Sahibi Mentolu kafa
-
Aynen benzeri olaylar başıma geldi yeni düşük yaptım gözümün içine baka baka benim orda olduğum halde ne kadar çok üzüldüğümü bildikleri halde sürekli bıkmadan sevgili yakın akrabalarım eşimin akrabaları sürekli gebeliklerinden bahsettiler. Yani tabiki insan bahseder arada olacak ama hiç bıkmadan ben konuyu değiştirmeye çalıştıkça yok şöyle hamileyim böyle hamileyimBu yol zorlu bir yol ve sabır gerektirir.. konu sahibi hasas dönemden geçiyor biraz anlayışlı olalım.. bir anlık bir düşünce ile yanlış birşey yapmış ve msj atmış.. özür dile ben şuan çok kötü dönem deyim ne yaptığımı bilmiyorum de..biz seni çok iyi anlıyoruz.. yakın zamanda bende ağır şeyler yaşadım.. kardeşim hamile ve annem doğum yapan abladan benim için dua istemiş benim 5 yıldır olmuyor bebeğim..
Kardeşim hamilelik haberini verdi ve hemen ardından bu cümleyi söyledi.. Annem senin için dua istemiş ama ben hamileyim...
Şimdi 'de sürekli whatup grubuna kıyafet emzik biberon beşik atıyor ailem de benim durumumu bildiği halde alkış tutuyor..
Arkasından yakın arkadaşım bir gün msj attı akşama evde misiniz evdeyiz buyurun gelin dedim.. geldiler .. müjde teyze oluyorsun 2. Ye hamileyim dedi.. hayırlı olsun diyebildim sadece eşimin gözleri doldu yere baktı..
Onlar gidince ağladım çok ağladım.. insan 8 yıllık evli olan birine empati yapmayı bilmez mu gelmiş bide müjde veriyor.. herkes için bu kadar kolayken benim tüp bebek bile tutmuyor.. benim sınavım da bu ve ben sonuna kadar mücadele edeceğim asla pes etmeyeceğim ALLAH büyük o nasip ederse olur.. onlara nasıl verdiyse bizede verecek inşallah.. bi nevi sınav olduğunu düşünüyorum kardeşime benden önce verdii bu da bir sınav bakalım vereyim ISSIZZ ı bildiği halde onun gözüne sokacak mi birde varlığı ile imtihan edeyim...dedi diye düşünüyorum.. benim kardeşim sınavı kaybetti ailem de öyle.. benim yaşadıklarım benim SINAVIM DI bana o günlerde nasıl davrandığınız da sizin SINAVINIZDI diyeceğim çocuğum olduğunda.. sabırsızlık la bekliyorum o günü karnım çıkana kadar da hiç birine söylemeyeceğim...
Sizin karsinizdaki insanlar gercekten anlayissiz ve kaba davranmişlar bunu yazinizdan cok iyi anlayabiliyorum..Üzüntünüzde haklisiniz.Çocugu olmayan birine karşı böyle haberler çok dikkatli verilmeli ona sonuna kadar katiliyorum..Ama nispet yapilmadigi sürece böyle haberlere burukda olsa sevinilebilir diye düşünüyorum..Fesatlık ve kıskanclik başka şey başkasinin hamileligine buruk bir sevinç yaşamak başka şey.Allahim en yakin zamanda hayirli bir bebek nasip etsin sizede tüm isteyenleredeBu yol zorlu bir yol ve sabır gerektirir.. konu sahibi hasas dönemden geçiyor biraz anlayışlı olalım.. bir anlık bir düşünce ile yanlış birşey yapmış ve msj atmış.. özür dile ben şuan çok kötü dönem deyim ne yaptığımı bilmiyorum de..biz seni çok iyi anlıyoruz.. yakın zamanda bende ağır şeyler yaşadım.. kardeşim hamile ve annem doğum yapan abladan benim için dua istemiş benim 5 yıldır olmuyor bebeğim..
Kardeşim hamilelik haberini verdi ve hemen ardından bu cümleyi söyledi.. Annem senin için dua istemiş ama ben hamileyim...
Şimdi 'de sürekli whatup grubuna kıyafet emzik biberon beşik atıyor ailem de benim durumumu bildiği halde alkış tutuyor..
Arkasından yakın arkadaşım bir gün msj attı akşama evde misiniz evdeyiz buyurun gelin dedim.. geldiler .. müjde teyze oluyorsun 2. Ye hamileyim dedi.. hayırlı olsun diyebildim sadece eşimin gözleri doldu yere baktı..
Onlar gidince ağladım çok ağladım.. insan 8 yıllık evli olan birine empati yapmayı bilmez mu gelmiş bide müjde veriyor.. herkes için bu kadar kolayken benim tüp bebek bile tutmuyor.. benim sınavım da bu ve ben sonuna kadar mücadele edeceğim asla pes etmeyeceğim ALLAH büyük o nasip ederse olur.. onlara nasıl verdiyse bizede verecek inşallah.. bi nevi sınav olduğunu düşünüyorum kardeşime benden önce verdii bu da bir sınav bakalım vereyim ISSIZZ ı bildiği halde onun gözüne sokacak mi birde varlığı ile imtihan edeyim...dedi diye düşünüyorum.. benim kardeşim sınavı kaybetti ailem de öyle.. benim yaşadıklarım benim SINAVIM DI bana o günlerde nasıl davrandığınız da sizin SINAVINIZDI diyeceğim çocuğum olduğunda.. sabırsızlık la bekliyorum o günü karnım çıkana kadar da hiç birine söylemeyeceğim...
3. Tüp bebek tedavisi ile hamile kalmış bir insan olarak yazıyorum bence tepkiniz çok abartı.ikinci çocuğu sizin çocuğunuz olmuyor diye ertelemelerini beklemek de sizin olmuyor diye inadına ikiyi yapmış gibi düşünmek de çok abartı.evet biz de üzülüyorduk ama bu noktaya getiriyorsan psikolojik destek almalısın benceSelam hanımlar ben 4 senelik evliyim evlat hasreti çekiyoruz bebeğimiz olmuyor.eltim 2.ye hamile .bunu bugün kendisinden öğrendim ve yıkıldım dik durmaya çalıştım yarın benim doğum günüm olduğunu bildiği halde bana özellikle Doğum günümün bir önceki günü söyledi .ben uyuyamıyorum stresten baş ağrısından ağlamaktan ,gece ona mesaj attım bizim evlat hasreti çektiğimizi bildiğiniz halde 2.yi yaptınız diye .biz o gece saat 12 yi geçince birbirimize güzel sözler söyleyip gelecek Doğum günlerimizin daha güzel olması hayalini kurarken birbirimize sarılıp saatlerce ağladık. bana kendisi söyledi hamile olduğunu benden duymanı istedim başkasından duyma diye sana ben söyledim dedi .1-2 ay öncesine kadar benim tedavi sürecimle ilgili detaylı konuşuyorduk herşeyi ona anlatıyordum içimi ona döküyordum .bana sorduğunda ben dayanamayıp ağlamıştım ondan sonra bana dedi ki seni üzüyorum galiba sana sürekli sorarak bundan sonra sormayacağım dedi .1 ay sonra isteyerek çocuk yaptılar bana yardımcı olur musunuz fikirlerinizi almak istiyorum sizce niyeti kötü müdür ??kendisiyle hiç konuşmak istemiyorum artık ...fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yazın
Aynen benzeri olaylar başıma geldi yeni düşük yaptım gözümün içine baka baka benim orda olduğum halde ne kadar çok üzüldüğümü bildikleri halde sürekli bıkmadan sevgili yakın akrabalarım eşimin akrabaları sürekli gebeliklerinden bahsettiler. Yani tabiki insan bahseder arada olacak ama hiç bıkmadan ben konuyu değiştirmeye çalıştıkça yok şöyle hamileyim böyle hamileyimuzaklaşınca da kıskandı oluyo. Acımı deşiyorlar sürekli kaybettiğimi hatırlıyorlar o zaman bişi yok ben tepki koyunca sıkıntı. Bizde biliyoruz Allah bizden alıp onlara vermiyor ki niye kıskanacaz acabaaa
Ö
Sizin karsinizdaki insanlar gercekten anlayissiz ve kaba davranmişlar bunu yazinizdan cok iyi anlayabiliyorum..Üzüntünüzde haklisiniz.Çocugu olmayan birine karşı böyle haberler çok dikkatli verilmeli ona sonuna kadar katiliyorum..Ama nispet yapilmadigi sürece böyle haberlere burukda olsa sevinilebilir diye düşünüyorum..Fesatlık ve kıskanclik başka şey başkasinin hamileligine buruk bir sevinç yaşamak başka şey.Allahim en yakin zamanda hayirli bir bebek nasip etsin sizede tüm isteyenlerede
Kuzum bence yanlış düşünüyorsun bak biliyorsun ben de üçüncü tedavide gebe kaldım ve o süreçte beni en çok üzen şey normalde bebek fotoğraflarını alışverişlerini paylaşacak insanların ben varım diye susmaları oldu extra çabaları oldu.ve ben şimdi tam tersi gebe kalamadığını bildiğim arkadaşlarımla da gayet normal konuşuyorum onlara müjdemi isterim diye verdim haberi de.saklamak az konuşmak anormal davranmak daha çirkin geliyor bana.Tek dikkat ettiğim şey çocuk düşünüyor Musun diye sormamak kimseye.ben benim yanımda doğal olmalarını istiyordum o yüzden böyle davranmayı tercih ediyorum ama karşı tarafın üzüldüğünü düşünsem ya da anlasam yapmam tabi.en iyisi sormak sanırım bu süreci yaşayana nasıl istersin diye çünkü hepimizin tepkisi farklıymış şu an bunu anladım ve bundan sonra soracağım hangi şekilde rahat edersin diyeBu yol zorlu bir yol ve sabır gerektirir.. konu sahibi hasas dönemden geçiyor biraz anlayışlı olalım.. bir anlık bir düşünce ile yanlış birşey yapmış ve msj atmış.. özür dile ben şuan çok kötü dönem deyim ne yaptığımı bilmiyorum de..biz seni çok iyi anlıyoruz.. yakın zamanda bende ağır şeyler yaşadım.. kardeşim hamile ve annem doğum yapan abladan benim için dua istemiş benim 5 yıldır olmuyor bebeğim..
Kuzum bence yanlış düşünüyorsun bak biliyorsun ben de üçüncü tedavide gebe kaldım ve o süreçte beni en çok üzen şey normalde bebek fotoğraflarını alışverişlerini paylaşacak insanların ben varım diye susmaları oldu extra çabaları oldu.ve ben şimdi tam tersi gebe kalamadığını bildiğim arkadaşlarımla da gayet normal konuşuyorum onlara müjdemi isterim diye verdim haberi de.saklamak az konuşmak anormal davranmak daha çirkin geliyor bana.Tek dikkat ettiğim şey çocuk düşünüyor Musun diye sormamak kimseye.ben benim yanımda doğal olmalarını istiyordum o yüzden böyle davranmayı tercih ediyorum ama karşı tarafın üzüldüğünü düşünsem ya da anlasam yapmam tabi.en iyisi sormak sanırım bu süreci yaşayana nasıl istersin diye çünkü hepimizin tepkisi farklıymış şu an bunu anladım ve bundan sonra soracağım hangi şekilde rahat edersin diye
Çok haklısın,benim de bir günüm birgünümü tutmuyordu.ama ailene darılmak seni daha çok yıpratmasın kendine çok dikkat et bu yol zaten çok yorucuAynen canım herkesin karekteri farklı düşünce yapısı farklı.. herkes farklı dönemlerden geçiyor acıya dayanma şekli farklı..
Bazı günler beni hiç bir şey rahatsız etmezken.. bazı günler de aşırı alıngan olabiliyoruz.. bi müddet sonra dengemiz piskolojimiz bozuluyor malesef.. RABBİM sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah biliyorum sende çok emek verdin.. takip ediyorum seni canım..
3. de gebe kalmakta sıkıntı yok. Keşke ben de 3 ya da 4. de hamile kalıp doğurabilseydim. Süreç uzayıp çetrefilli hal alınca ve yaş ilerleyince durum farklı oluyor.Kuzum bence yanlış düşünüyorsun bak biliyorsun ben de üçüncü tedavide gebe kaldım ve o süreçte beni en çok üzen şey normalde bebek fotoğraflarını alışverişlerini paylaşacak insanların ben varım diye susmaları oldu extra çabaları oldu.ve ben şimdi tam tersi gebe kalamadığını bildiğim arkadaşlarımla da gayet normal konuşuyorum onlara müjdemi isterim diye verdim haberi de.saklamak az konuşmak anormal davranmak daha çirkin geliyor bana.Tek dikkat ettiğim şey çocuk düşünüyor Musun diye sormamak kimseye.ben benim yanımda doğal olmalarını istiyordum o yüzden böyle davranmayı tercih ediyorum ama karşı tarafın üzüldüğünü düşünsem ya da anlasam yapmam tabi.en iyisi sormak sanırım bu süreci yaşayana nasıl istersin diye çünkü hepimizin tepkisi farklıymış şu an bunu anladım ve bundan sonra soracağım hangi şekilde rahat edersin diye
Inşallah canım hayırlısı allahtan.. 3 haftam var sonra 3. Tüp bebek tedavisine başlayacağız benim için dua edersen çok mutlu olurum..Çok haklısın,benim de bir günüm birgünümü tutmuyordu.ama ailene darılmak seni daha çok yıpratmasın kendine çok dikkat et bu yol zaten çok yorucu
senden de güzel haberleri bekliyorum gelişmelerini okuyorum ben de olacak güzel haberlerle geleceksin
O güne kadar canını hiççç sıkma
Yaşı ilerleyince değil dert sahibi olunca büyüyor insan yine de şükür bir derdimiz var. İnşallah bir gün olcak ben inanıyorum inşallah hiç bir anını hiç kimsenin gözüne sokmadan olması gerektiği gibi yaşamayı istiyorum. Ve gerçekten de bazı insanların bilerek yaptığını düşünüyorum çünkü hepsi sevdiğim insanlar ama benim kanımdan olmayan en yakın arkadaşım hamileyken ki çok sevinmiştim hamile olmasına benim yanımda olması gerektiği gibi gözüme sokmadan ara ara bahsetti yani. Ki ben onun bebeğine bir sürü bişeyler bile aldım çokta eğlenceliydi o alışveriş. Hiç bir şekilde sıkılmadım üzülmedim çokta seviyorum. Abartmadan olmayanın gözüne sokmadan sevinmeli benceBilemeyiz yarınlar ne getirecek ..
Allahtan hayırlısı diyip sabırla mücadele edeceğiz ve sonumuz da güzel olur inşallah..
Her imtihanın mükafatı vardır.. allah görüyor herkesin kalbini allah biliyor.. bırak bahsetsinler senin hanene sevap olarak onların hanesine günah olarak geçiyor belkide nerden bileceğiz.. bunların hepsi sorulacak merak etme hiç bir şey karşılıksız kalmayacak..
ALLAH demeyecekmi ben size verdim ona da vermedim sınav olsun diye ama siz gözüne soktunuz benim verdiğim nimetle nispet yapar gibi yarasına tuz bastınız o yaranın yaradanı benim.. demeyecek mi sanıyorlar.. Çok yanılıyorlar.. orda onları çetin bir sınav bekliyor gönlünü ferah tut allah'a güven tevekkül et.. o herşeyin sahibi ve o herşeyi daha Iyi bilir muhakak...
Çok haklısın ama çocuk hasreti çekmeyen anlayamaztabi ki yanlış yaptın. bizim çocuğumuz olmuyor diye olanlara niye kızalım ki ? boş yere kuruntu yapmışsın sana nispeten olmadığını bile bile kimse bak ben çocuk yaptım demez. Eltin normal olanı yapmış. bu kadar hassas olmayalım seni çok iyi anlıyorum
Ya sen arana mesafe koymuşsun ama ben koyamam galiba çünkü eşim ve kaynım aynı iş yerinde çalışıyorlar haftanın 2 günü kayınvalidemde yemek yemeye gidiyoruz illaki yüzgöz oluyoruz onu ben yapamam açıkçası ama dediğin gibi bundan sonraki süreç için ben katlanamam onu her gördüğümde karnının büyümesini aylarca izleyeceğim aynı ortamda ona yapılan iyi muameleyi izleyeceğim allahımmm çok zor çokBundan kaç yıl önce aynısını bende yaşamıştım ben ve eşim çok çocuk istiyorduk sorun yok tu ama olmuyordu oldu düştü sonra hep birlikte hastaneye gittigim birinin çocuğunu gördüğüm de üzüldüğümü görünce teselli eden ve 2 cocugu olmasına rağmen hiç çocuk düşünmüyorum benimki bana yetiyor Allah olmayanlara versin diyen eltim hamileyim mm dedi neymiş yanlışlıkla olmuş neymiş onun hemen oluyormuş bir defacik yanlış olmuş hamile kalmış Allah'tan beni üzen tüm insanlari hayatımdan çıkardım öyle mutluyum ki onlar la arama mesafe koydum sinir stres herşey bitti ve hamile kaldım bebegimi bekliyorum çok huzurluyum sende benim gibi yap inşallah en kısa zamanda çocuğunu kucağına alacaksın benimde 3 yil olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?