- 16 Temmuz 2010
- 19.690
- 55.178
- 1.123
- Konu Sahibi Mentolu kafa
-
çocuğu olmayan bir sürü arkadaşım var amaçocuğu geç olan yada çocuğu olmayan hanımlar beni daha iyi anlar
Siz o arkadaşlarınıza bir sorun bakalım neler yaşıyorlar neler yaşamışlar .evlat hasreti çekmeyen birinin beni anlamasını beklemiyorum elbettebenim çocuğu olmayan bir sürü arkadaşım var ama
kusura bakmayın ben sizin kadar art niyetli olanına hiç rastlamadım.
Sizde benim gibi bu yoldan geçmişsiniz beni en iyi anlayan siz olursunuz diye düşünüyorum ama sizde tepki gösterdiniz rabbim size de sabırlar versin çok üzüldüm gerçekten ,9 senelik evliyim. 6. senede bir kızım oldu yaşamadı. 3 sene olacak yine olmuyor. Kimsenin hamileliği beni üzmedi. Kızımı kaybettiğimde Çocuklarının fotoğraflarını gözüme sokanlar oldu. Benim sıkıntılarım ve üzüntülerim bana yeterken bir de onların yaptıklarına canımı sıkamadım. Bilerek yapana zaten allah hesap sorar.
Hayat çocuk doğurup büyütmekten ibaret değil. En güzeli beyninizi meşgul eden bu düşünceyi salın gitsin. O zaman daha mutlu olduğunuzu göreceksiniz. Olanda bir hayır olmayanda bin hayır... Allahtan her şeyin hayırlısını isterken bebeğim olmuyor diye üzülmek ters geliyor artık. Sonu olan bir hayat için bu kadar çırpınmak niye.
Üzülme Allah büyüktür benim eltimin doğduğu zaman daha kötü oldu herkesin içinde eşimle ilgili şunu demişti hiç unutmam kaynım yeni bebegi çok seviyor geliyor evden alip götürüp oynuyor bende ona üzülüyorum onun yokya o yüzden ses etmiyorum çok zoruma gitmişti halbuki eşim bebeği alıp odamıza getiriyordu ben asla kimsenin bebegini sevmemez lik yapmam o bebegede yapmadım ama o günden sonra asla ne ben ne eşim dokunmadık bile benim eşimde kaynimla calisiyordu ayrıldı iş buldu düzen kurduk ailesiyle görüşmüyor aynı yerdeler konusmuyorlar olsun ben rahatım inanki böyle daha güzel yüzüme güle güle yuzsuzluk yapılmasından iyidirYa sen arana mesafe koymuşsun ama ben koyamam galiba çünkü eşim ve kaynım aynı iş yerinde çalışıyorlar haftanın 2 günü kayınvalidemde yemek yemeye gidiyoruz illaki yüzgöz oluyoruz onu ben yapamam açıkçası ama dediğin gibi bundan sonraki süreç için ben katlanamam onu her gördüğümde karnının büyümesini aylarca izleyeceğim aynı ortamda ona yapılan iyi muameleyi izleyeceğim allahımmm çok zor çok
Siz kendi yaptığınız yanlışa kılıf buluyorsunuz sadece. Bu forumda yüzlerce konu okudum evlat hasreti çekiyorum diye. Sizin gibi bana inat hamile kaldı diyenini görmedim. Siz eltinizi eleştireceğinize önce kendi kalbinizi bir sorgulayın.Siz o arkadaşlarınıza bir sorun bakalım neler yaşıyorlar neler yaşamışlar .evlat hasreti çekmeyen birinin beni anlamasını beklemiyorum elbette
Seni o kadar iyi anliyorm kitabiki izin almayacaklardı ama biraz daha bekleyebilirlerdi biz sürekli dertleşiyorduk tedavi sürecini konuşuyorduk bunun üzerinden çok geçmeden bu haberi aldım dolayısıyla çok üzüldüm kendi adıma .ama onların adına tabiki çok sevindim .çocuğu geç olan yada çocuğu olmayan hanımlar beni daha iyi anlar
Amin amin amin canım sende ben zorluklar çekmişsin bebeğin oldu mu merak ettimBu arada şunu da eklemek istiyorum..
Ben 2. Tedavi için başladığım da eltim doğum yaptı ben kaynanamın yanında kaldım ve eltim de üst tarafda oturuyor.. bebek doğdu ve ben iğneler vuruyordum hergün mosmor olan bedenimi görünce üzülüyor dum aynı evde bebekle nasıl dayanacağım dedim.. inanır mısın o bebek bana ilaç gibi geldi.. ben bakıyordum sürekli çocuğa eltim uyuyordu yada ben yemegi yapıyordum o çocuğa bakıyordu.. biliyorum anlıyorum içindeki endişeleri ama Allah onunda sabrını veriyor inan bana.. yüreğini ferah tut.. allah sonumuzu hayır etsin inşallah hepimizin yüzünü güldürsün inşallah...
Teşekkğr ederim yorumun bana zarar vermediği gibi fayda da vermiyor .faydalı yorumlar okumak isterim çğnkğ kimse kimsenin çektiğini bilemezSiz kendi yaptığınız yanlışa kılıf buluyorsunuz sadece. Bu forumda yüzlerce konu okudum evlat hasreti çekiyorum diye. Sizin gibi bana inat hamile kaldı diyenini görmedim. Siz eltinizi eleştireceğinize önce kendi kalbinizi bir sorgulayın.
Amin inşallah canım çok teşekkğr ederim evet bana da öyle diyorlar .burada anlatmadım aslımda ama eltim anan da nispet yaparcasına birçok şeyi söylüyor çocuğuyla ilgili ,çocuğu beni çok seviyor sürekli bana gelmek benimle oynamak istiyor ama o hemen yanına çekmeye çalışıyor dikkatini farklı yerlere çekmeye çalışıyor .kimse kimsenin ben çektiğini anlayamazBen suna inanıyorum bu bir imtihan hemde çok zor. Insanın psikolojisi gerçekten bozuluyor. Alıngan oluyorsunuz. Mesela ben de arkadaşlarım siMdi sende çocuk yok ya anlamıyorsun.. tarzinda cümleler kurduğunda çok alınıyorum. En sonunda neden anlamim çocuğum yok diye gerizekalı değilim demistim . Ama asla sizi kıskandırmak gibi bir niyet
Olamaz. Özür dileyin adınız kıskanca hasede çıkmasın.. ALLAH BÜYÜKTÜR. Olmaz denilen neler oluyor dua edin. Inşallah olacaktır.
Yoktur elbette ben bana nispet olsun diye yaptı demedim zaten biraz daha bekleyebilirlerdi dedimDünya üzerinde birine nispet olsun diye çocuk yapan bir can dünyaya getiren biri var mıdır merak ediyorum.
Çok haklısınızhiç kimse bir başkasını üzmek için hamile kalmaz. ayrıca kasıtlı hamile kaldığını nereden biliyorsunuz, beraber olurlarken yanlarında mıydınız ?
herkes kendi hayatını yaşamakta özgür, kimse bir başkasının hassasiyetlerine göre yaşamak zorunda değil.
öz kardeşiniz bile olsa sizi beklemek zorunda değil.
Benimde çocuğum olmuyor eltimide gram sevmem ama aynısı başıma gelse sizin gibi işgüzarca düşünmem ne kadar çirkin bir düşünce senin çocuğun olmuyor diye kimse sana göre yaşayamaz doğum gününde söylemiş bilmem ne bence sen yersiz haset yapmışsın hamile kalan senin kız kardeşin olsa yine mi böyle değerlendirecektin?
Aslında yorumum çok net boşuna uzatıyorum.
Kısaca
"SA-NA-NE"
[/QUOTE
Eyvallah
Zaten kzdığımz şey gidip mesaj atması kadının ne suçu var..Ya konuyu acan arkadasa herkes ne kadar yüklenmiş... ama haklı üzüntüsünde. Demek ki ne kadar içten ve derin üzülmüş ki böyle tepkiler vermiş aslında kimse kimseden onay almak zorunda değil çocuk yapmak için arkadasımız da biliyor bunu ama burda kontrol dışı bir duygudurumu var hepsi bu... biraz empati yapın kadıncağıza saldırmadan önce.etrafta zaten kaynana elti vs bir sürekli içiçelik bir mecburi ortamlar hersey sende baskı yaratmış ve en önemlisi de doğumgününden 1 gün önce bunları yaşamış olman çok sinir bozucu. sana şunu söylüyorum içinden nasıl davranmak geliyorsa öyle davranmalısın Kimsenin mutluluğuna içinden gelmeyerek zorla ortak olmak zorunda değilsin. Senin üzüntün kendin için. Sen baska birsey yaşıyosun onlar başka sey Hepsi bu. Başkası için mutlu ol iyi düşün ki senin de bebeğin olsun diyenler olmuş. Bebeğin olmasını böyle bir koşula bağlamak doğru bir yaklaşım değil, bu sende ayrı bir bilinçaltı baskı yaratmasın lütfen. bunu başarmak kolay değil kimsenin kötülüğünü istemedikten sonra böyle bir koşul konulamaz. Sen robot değilsin birseylere zorla mutlu olmak ya da mutluymuş gibi davranmak zorunda asla değilsin. Sadece benim önerim mümkünse sadece kendine kendi tedavine ve sana iyi gelecek şeylere odaklan.
Çok haklısınız
KEşke onlarda ayrılıp farklı yerlerde çalışsalar eşimle uzaklara taşınsak bende kurtulurum bu stresten her gün onu görücem bebeğini büyüttüğünü seyredicemÜzülme Allah büyüktür benim eltimin doğduğu zaman daha kötü oldu herkesin içinde eşimle ilgili şunu demişti hiç unutmam kaynım yeni bebegi çok seviyor geliyor evden alip götürüp oynuyor bende ona üzülüyorum onun yokya o yüzden ses etmiyorum çok zoruma gitmişti halbuki eşim bebeği alıp odamıza getiriyordu ben asla kimsenin bebegini sevmemez lik yapmam o bebegede yapmadım ama o günden sonra asla ne ben ne eşim dokunmadık bile benim eşimde kaynimla calisiyordu ayrıldı iş buldu düzen kurduk ailesiyle görüşmüyor aynı yerdeler konusmuyorlar olsun ben rahatım inanki böyle daha güzel yüzüme güle güle yuzsuzluk yapılmasından iyidir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?