Evlat hasreti çekerken eltim isteyerek 2.ye hamile kaldı

Hanımefendi kalbinizi kırmak istemem ama çocuk öyle birinin gönlü olsun diye yapılacak ya da ertelenecek bir şey değil ki ve belki de plansız oldu. Yani hassas olmanızı anlıyorum ama alenen nispet yapılmadığı ya da sürekli çocuk konusu dillendirilerek taciz edilmediğiniz sürece bunlara takılmayın. Hayat kimseyi beklemez. Kimse başkasının durumuna göre hayati planlar yapamaz ki yapmamalıdır zaten.

Tamam yaşadıklarımız kolay değil, ki 9 yıldır ben de uğraşıyorum ama böyle saçma bir düşünce de olamaz. Kimse kimseye nispet olsun diye çocuk yapmaz,ayrıca başkasından duyma diye sana söylemiş. Onunla birlikte sevineceğine ,tepki vermen çok yersiz. Biz kalbimizi temiz tutacağız ki Rabbimiz de bizi mükafatlandırsın. Fesatlığın alemi yok yani.

Allah evlât isteyen ve gerçekten hakkıyla annelik babalık yapacak herkese bu duyguyu nasip etsin inşallah; ama yaptığınız şey o kadar korkunç ki... Evet, hassas bir süreçtesiniz; ama bu hayatta hassasiyetleri olan tek kişi siz değilsiniz. Hamile bir kadına atılacak mesaj mı o? Ben o kadının yerinde olsam suratınıza bile bakmam. Birde lütfeder gibi bundan sonra konuşmayı düşünmüyordum, sayenizde hatamı anladım vari cümleler kuruyorsunuz... Evlât sahibi olmaktan ziyade, bence hepimizin gayesi önce insan olmayı başarmak olmalı. Aksi taktirde o evlâtlar heba olmaktan öteye gidemiyor. Anladığım kadarıyla daha tam olarak gerekli tedaviyi bile görmemişsiniz. Onlarca kadın var bu dünyada maddi manevi son raddeye gelinceye kadar bu uğurda çabalayan. Bende onlardan biriydim. Ama ne kendim böyle bir tepki gösterdim, ne de başkasında gördüm. Başkalarıyla ugraşmak yerine, kendinize odaklanın. Evlât sahibi olmak bir yarış değil. Siz şu an sahip değilsiniz diye başkasının evlâdını istememek de haddiniz değil. Gerçekten çok tuhafsınız, çok...

Kendiniz için üzülenimirsiniz ama insanların çocuk yapmasına karışamazsınızz
Sizi üzmek maksadı ile söylediğini sanmıyorum.
O kadar kötü bi insansa zaten uzak durun.
Sizinde olur inşallah

Tabi ki yapmiyor kadin gayet dogru davranislar gostermis. Konu sahibi gelen tepkiler uzerine onlari yazdi, kendini biraz olsun hakli gosterebilmek icin
Evet kadin zaten gelip söylemiş ama eğer saklasaydı ben şahsen kötü niyetli olduğunu düşünürdüm
. Yani kendince iyi niyetli ama çocuğu olmayan biri için ise cok üzücü olurdu ama kadin açıkça söylemiş yani. Bence de nispet yapmamış. Bence iyi bir elti

Yazmadan da geçemedim konu sahibi gerçekten fesat elti görmemişsin gel ben seni benimkilerle tanıştırayım eltini öpüp başına koyarsın
Canım ya benimkinin iki kızı var en küçüğü 10 yaşına girecek nerdeyse ben çocuk kaybettikten sonra o çocuk düşünmeye başlamış.önceden asla bunlar yeter kızlarım büyüdü diyordu ve eşiyle de arası iyi değil ona rağmen düşünüyormuş Allahın verdiğiyle yarış ediyor ama ben yarışmıyorum gülüp geçiyorum komik ya

Valla canım hakikaten gülüp gelişecek davranışlar bunlar kıskançlık ve fesatlığın oluşturduğu komik durum :)

+163737373

Hep şunu düşünüyorum nedense zaten bir çocuğu var yetmiyor mu da ikinciyi istiyor hemen ,biraz daha bekleyebilir
Siz tedavi olmalısınız. Bu düşünce asla normal değil. Sizi asla ilgilendirmeyen şeylere nasıl bu kadar hadsizce yorum yapabiliyosunuz? Bunun çocuk hasreti çekmekle hiçbir ilgilisi yok hanımefendi. Etrafımda bebeği olmayan birçok kadın/erkek arkadaşım var. Hiçkimseden böyle bir düşünce, ima, gaf bile duymadım. Bence kesinlikle tedavi olmalısınız.

Ayrıca senin kalbinin güzelliğinin mükafatını rabbim sana en güzelinden gönderecek :)

Kendisine tepkili bir mesaj attım sence yanlış yapmış mıyım ?çok zoruma gidiyor
Sizi anliyorum ama bu sizin simaviniz.Tabikk istedigi gibi çocuk yapabilir.
Anne olabilir.Herkes bu hakka sahip.sizi beklemesinimi beklediniz.
Kardes istiyodur,yaşı ilerliyodur herkesin kendine göre plani var.
Bende 4 yil evlat hasreti cektim zorlugunu biliyorum.
ve gorumcem iki kocaman cocugundan sonra 3. ye hamile kaldi o dönem.
Ve inanin hic sizin gibi dusunmedim.Her bebegin dogum tarihi vardir.
gorumcem dogurdugu ay ben hamile kaldim.
Benxe yaptiginiz çok yanliş.
Simdi bide hamilelik hassaiyeti var üzerinde.
o bebeğe bisey olsa sevinecekmisiniz?
yapmayin etmeyin
siz aci cekiyorsunuz diye insanlarinda sizinle ayni aciyi cekmesini istemek buyuk bencillik

6 senelik evliyiz gören herkes çocuk düşünmediğimiz dönemde bile şöyle yap böyle yap diyordu en son sabrım tükendi ve gelin sizde biz yaparken yönetirsiniz demeye başladım sustular deli demişlerdir eminim. Benimde düşüklerim olumsuz tedavilerim oldu çevremdekiler bu süreçte hamile kaldı ve doğurdu ben kimseyi suçlamadım. Bir arkadaşım hamile kaldığını benim üzülebileceğimi düşünüp saklamıştı asıl saklamasına çok kırılmıştım mesela. Benim kimsenin evladında gözüm yoktu çünkü kendi evladımın yolunda kaldı gözlerim. Doğum yapan arkadaşlarımın ailelerine kadar üzülme seninde olurlar mı duymadım, olur olur inşallah olmazsa da evlatlık alırsınız paranız var diyenler mi olmadı. Öyle dini bütün bir ailede büyümedim ama eşimin tarafı inançlı bir insan bir gün dedim ki kuran-ı kerim okuyayım türkçe mealini dua rahatlatır beni başladım baştan sona hatim ettim sonra dilek için namaz kıldım. Sonra 5 vakit namaza başladım tekrar tüp bebek denemesine cesaretimi topladım ve hamile kaldım. Allah büyüktür Kimse sizi kırmak için ya da nispet için Dünya'ya çocuk getirmez ama hassasiyetinizi anlayabiliyorum. Emin olun saklasaydı ve başkasından duysaydınız bu sefer söylememesine kırılacaktınız. Siz çocuğunuz olmasa da eksiksiz ve tamsınız sizi çok seven insanlar var çevrenizde önce buna inanın. Tevekkül ile önce durumunuz ve sonra çevreniz ile barıştığınızda Allah sınavınızı bitirecek belki de bilemeyiz. Kendinizi başkasının yaptığı çocuk için üzmenin yıpratmanın hiç faydası yok kendinize yaparsınız sadece.. Umarım en yakın zamanda isteyen tüm kadınların önce karınları sonra kolları dolar yuvası şenlenir Allah evlat hasreti ile kimseyi sınamasın yürekten diliyorum
tavsiyem her gün ali imran suresi 38. Ayet aklınıza geldikçe okuyun.
'Hunalike dea zekeriyya rabbeh, kale rabbi hebli min ledunke zurriyyeten tayyibeh, inneke semiud dua'.

Kafanız güzel herhalde! Sanane, ister bekler ister beklemez. Biraz daha bekleyecekmiş. Evi ayrı yolu ayrı, herkes kendine göre yapıyor planını.

Bu psikolojiyi anlamadim arkadaslar ben 32 yasindayim cocuklari inanilmaz seviyorum hayatta tek istegim anne olmak ama birak evliligi sevgilim bile yok e benim yok diye kimse evlenmesin o zaman kimse dogurmasin bana inat yapiyorlar mi diyeyim?

Yine gidiyorum dugunlerinde singir singir gobek atiyorum bebislerinin resminin altina "cok tatli masallah yaziyorum" e cunku tatli? Cok mutlu olsunlar. Baskalarinin olunca bizim hakkimizi mi yemis oluyorlar?

Yani dünya üzerinde hiçbir insanın bebek isteyen ç birine hamilelik nispet yapacağını tahmin edemiyorum.

Elbet yapan vardir malesef ama bu konuda inanmiyorum ilk mesajda hemen bahsederdi yoksa tepkiler gelince cok sonra yazdi bunlari. Beni uzen ve sasirtanda hala düsüncelerinde altan altan pek bisiyin degismemesi. Ozur dilemis ama kabul ederse eder bu hasas donemde onun tribini cekemem kafasinda kalp kirmak bu kadarmi kolay ya. Ayagina kapansin diyen yok ama gonul almali adam akili. Bu kadar stress zaten iyi degil bu konularda

Rabbim isteyen herkezede huzurulu ve saglikli bir hamilelik nasip etsin

Hayatı herkese zorlastiriyorsun böyle düşünerek, davranarak.
44 yaşında ablam var, çocuk istiyor 2 senedir olmuyor.
Hamileyim, ne yapayım şimdi, onun olmuyor diye yapmasa mıydım.
Herkesin kendi hayat planı var, nasibi var.
Tamam derdiniz dert, en kısa zamanda sağlıklı bebeleriniz olsun inşallah

Ama kimse sizin derdinize göre de çocuk yapmak istediği zamandan vazgeçemez.
Böyle bişey talep etmeniz, dillendirmeniz çok komik..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…