Evlat sahibi olmak isteyenler=birlikte dua edelim mi

iyiyim ben canım ne olsun işte kış geldi üşüyüp duruyorum arada grip oluyorum filan ama öbür cephede bi gelişme yok inş. olur bu kış hepimizde güzel gelişmeler

allah kabul etsin orucunu canım ben iyiyim toparlanmaya çalışıyorum ama sanki her geçen gün canım daha çok yanıyor ama tevekkül ediyorum rabbimin gücüne gitmesin allahım evlat acısı yaşayan annelere sabır versin toparlanıp tedaviye başlamak istiyorum biran önce özlemden malesef haber yok merak ediyoruz bizde inşallah ayşe bize güzel haber verecek ondan ümitliyiz

yasini şerif listemiz
perlanore==4 tane okuyacak
blowhole==4tane okuyacak
ozne hayat==4tan okuyacaK
aruna==4tane okudu
bahar27==5tane okuDU

BAHAR27==4 TANE OKUYACAK
antikdeniz==4tane okuyacak
topeguk==4tane okuyacak
tondora==4tane okuyacak
sardunya==4 tane okuyacak
antisocial==4 tane okuyacak
seminay84==4 tane okuyacak
sebiilem==6tane okudu
orlic==5tane okuyacak
burcu81==4tane okuyacak
ozay37barış==4tane okuyac
şaşkınanne==4tane okuyacak
yaseminseza==4 tane okuyacak
hayalot=4tane okuyacak
yandev==5 tane okuyacak
melek04==4tane okuyacak
esmacvs==4 tane okudu
ayse035===4 tane okuyacak
özlemlk==4tane okuyacaK
taylandilek=4 tane okudu
okyanus==4tane okuyacak
karanfil==4tane yasin okuyacak
seyyan ==4 tane yasin okudu
E_M_A==4tane okudu
CANDAN==4 TANE OKUdu

YASEMİNSEZA SAŞKINANNE VE HAYALOT İÇİN OKUYRUZ YASİNLERİMİZİ

canım beniim üzme kendini rabbim yar ve yardımcın olsun..benpek umitli değilim nasıl anlatayım bilmiyorum ama 3. tedavim bu olumsuz sonuçlandı ya sankı bu da olumsuz olacak gibi geliyor..eşm çok umitli ya

a.slm canım..bizler iyiyiz sukur sen nasılsın..allah kabul etsin orucunu ne güzel masallah sana
malesef hamılemiz yok ama inş..güzel haberler alırız

iyiyim ben canım ne olsun işte kış geldi üşüyüp duruyorum arada grip oluyorum filan ama öbür cephede bi gelişme yok inş. olur bu kış hepimizde güzel gelişmeler
Pekmez iç canım benım gunluk 1 yemek kaşıgı içsen nasıl ısınırsın anlatamam
gercı dıyene bak bende farksızımda
bu kıs güzel gelsın inşallah
amın saol
bende 1 dusuk yaşadım acısı gercekten zor ama dini yönden bakınca her acı hafifliyor inan. sende cok güçlü metanetlı ve inançlı bi kadınsın inşallah Rabbimde acısını unutturacak sana canım
a.slm canım..bizler iyiyiz sukur sen nasılsın..allah kabul etsin orucunu ne güzel masallah sana
malesef hamılemiz yok ama inş..güzel haberler alırız

amın teşekkurler kısa ya gunlerde zorlanmadım valla iş yogunluguda girince ikindiden sonra zaman kavramı yok oldu resmen :) Allahda kabul eeder ınşallah
inşallah senden guzel haberler alırız canım benım ümitsiz olma inş.

inş.canım inş.güzel sonuçlar alırım seninb tedavin nasıl gıdıyo

canım bu kısmı bende bılmıyorum bende anlayamadım araştırmak lazım

Rabbim şifa versin canım sen iyi ol Rabbim en yakın zamanda hayırlı sağlıklı bir evlat verir inş hazinesi bol Rabbimin yeter ki biz istemesini bilelim Allah yardımcımız olsun inş

ahh canımmm inş birgün burda bebeklerimizden bahsediyo oluruzzz...bazenn o kadar duygusallaşıyorumki sanki benim bi bebegim varmışki yarabbim çok farklı bi duyguu bebeğin kokusu olur yaa o gelioo burnuma evin içinde onla oynadığım sevdiğimm herseyyy ama hersey gözümee geliooo inşş allahın izniyle olurrr bu duygular gercege dönüşürr ..

ay canım çok geçmiş olsun çok zor bi rahatsızlık bilirim opudan sonra bende de olmuştu
umudunu yitirme allah büyük canım

allah beterinden saklasın kısmett değilmiş bu aydaa bebiş.inş çok bekletmezz bizi..bende fazla beklemecem ank bi doktora mail attım çok iyiymiş eşim için haber bekliyorum ondan ona muyaneye gidecek eşim.bakalım en fazla 4 ay daha bekleyip baharda tüp bebek yaptırmayı düşünüyorumm inş gerek kalmaz.canım bu tüp beebek için rahim filmi çektirmek şartmı?onu şimdiden çektirip aradan çıkarsam mı ben acaba yoksa beklesem mi kararsızım

of ofof içimi yaktın canım benim...ne diyeim rabbim en yakın zamanda sağsalim hayırlı evlat nasıp etsin inş

ayşecim bende 4 yasini okudum Allahım arkadaşların ve dileyen isteyen herkesin gönlünün muradını versin inşallahhhh

Merhaba.

Merak etmek, araştırmak, öğrenmek, fikir ve akıl sahibi olmak gibi güzel ve özel meziyetler, biz insanoğlunu diğer canlılardan ayıran ve sadece bizlere verilmiş olan en kıymetli özelliklerden sadece bir kaçı. Aslında hayatımızın içinde her konuda; nedir? ve neden? sorularını sormak hiç de zor olmasa gerek. Lakin, niyeyse bunu pek az yapıyor ve genellikle bize verilen kapasiteyi çok yönlü ve olması gerektiği gibi kullanamıyoruz. Yani her konuda aslında kendimizi yine kendimiz sınırlıyoruz.

Sonuçta, farkında olmasak da bir çok şeyde sadece alışkanlıklarımıza sıkı sıkıya bağlı kalarak ve bir dolu şeyde ezberik hareket etmekten kendimizi kurtaramıyoruz. Oysa bilgi, yaşantımızın her anında ve her alanında bize mutlaka çok daha faydalı ve çok daha doğru şeyler kazandıran ve kazandıracak olan en değerli hazinedir, eğer faydalanmasını bilirsek.

Ayşe Hanım'ın cevabını da gördüm, ne güzel söylemiş, araştırmak lazım demiş. Her karşımıza çıkan yeni birşey, eğer değerlendirebilirsek aynı zamanda bizi çok daha yeni şeylere götürecek olan bir önceki adımlardır aslında.

Ayet-el Kürsi duasının durak yerlerinin sayısı 17, yine aynı şekilde içinde geçen kelime sayısı 50, içinde geçen harf sayısı 170 olduğu için bu sayılar belirlenmiş olmalı.

Yine aynı şekilde Ashabı Kiram - Sahabei Kiram gibi tanımlamalar vardır ( Mutlaka biliyorsunuzdur, Peygamber s.a.v Efendimizi hayattayken bir kez bile olsa görebilmiş olan veya gözleri görmüyorsa bir tek de olsa sözünü duyabilmiş ya da bir kelam edebilmiş olan kimseler) le birlikte verilmiş olan 313 sayısı ise, bildiğim kadarıyla aslında Bedir Savaşında bulunmaları kendilerine nasip olan kimselerin sayısı (ki, biliyorsunuz ilk ve çok büyük ve çok çok önemli bir savaştır İslamiyet açısından)

Yine Alemlere Rahmet olarak yaratılmış olan, en güzel ve en özel insan olan Sevgili Peygamber S.A.V Efendimizin de mübarek isimleri vardır.

Hatemun= Mühür-sonuncu, Siracun= Işık kaynağı, Mehdiyyun= Hidayete ermiş, Habibun= Sevgili, Tabibun= Derde deva, Mustafa= Seçilmiş, Safiyyun= Temiz-pak, Sabirun= Çok sabırlı, Hadin= Hidayete kavuşturan ...... gibi.

201 sayısı da bu mübarek isimler sayısının karşılığı olduğu için sanırım bu şekilde sayılar belirlenmiştir büyük bir olasılıkla.

Gerçi bu tür sayılarda veya bazı bilgilerde tüm kaynaklar aynı noktada görüş bildiremeyebiliyor veya birbirinden biraz farklı olabiliyor kimi bilgiler.

Örneğin; Ayet-el Kürsi duasının harfleri sayıldığında 170 değil 189 harf çıkıyor olması gibi. Aradaki fark yani 19 sayısı ise, besmelede bulunan harf sayısı kadar. Ancak yine ilginç bir durum, besmeleyle birlikte değil de, zaten besmelesiz olarak sayılınca da 189 harf.

Ya da, Ashabı Bedir sayısı için bazı kaynaklarda 313 bazı yerlerde ise 331 sayısına rastlamışlığım var. Yine bu tür sayılar belirlenirken, aslında bir takım tekniklere göre de farklı şeyler veya farklı yerler sayılmak suretiyle de tespit edilebiliyor. Yani bizim tek tek harf harf sayarak ulaştığımız bir sonuç, aslında böyle sonuçları değerlendirebilecek yeterlilikte olan, ilmini bu yönde yapmış olan kimselerin edindiği bilgiler ışığında (mesela bazı harflerin atlanarak sayılması gerekliliği olan durumlar olabiliyormuş) ulaştığı sonuçlar birbirini tutmayabilir.

Bu durumda zaten mecburen bilgisi olanlara göre hareket ediyoruz, ama doğru ama yanlış, orasını Allah biliyor.

Gerçi artık internet ortamında da bir sürü bilgiye çok rahat ulaşabildiğimiz için, isteyen herkes bir tuşla bir dolu bilgiye sahip olabiliyor hangi konuda olursa olsun. Büyük bir kolaylık.

Lakin bir o kadar da bilgi kirliliği veya yanlış bilgi olabiliyor. Çünkü bir şekilde bir kaynakta yazım hatası bile yapılmış olsa, onbinlerce yerde o haliyle yer aldığı için, bazen yanlışlarla doğrular biririne karışabiliyor. Bu bakımdan bir o kadar sakıncalı olabiliyor internet.

Hani hep bildiğimiz üç, yedi, kırkbir gibi, duaların tekrarında kullanılan sayılar da vardır, geçmişten bizlere kadar ulaşan ve çok bilinen. Alim insanlar Kamil insanlar tarafından da, duaların kerametleri ve tekrarlanmalarının ehemmiyeti hususlarında genel bir doğru bizlere kadar ulaşmıştır. Burada sayıca çok tekrarı da sağlaması bakımından önemli olduğu gibi, bu tür sayılar, temsil ettikleri önemli şeylerin, Allah'a ve Sevgili Peygamber Efendimiz'e yakın olabilmiş zatların hatrına ve onların yüzü suyu hürmetine dualarımızın kabulünü dilemek bakımından ve bu kıymetli insanları da anmak, dualara katmak bakımından önemli olmalı.

Sonuç olarak; Tabi ki en doğrulara ulaşmak için araştırmayı ve öğrenmeyi bırakmamak lazım. Ancak, önemli olan, bir şekilde ama öyle, ama böyle, dualarımızı olabildiğince çok çok yapabilmek, çok çok tekrarlayabilmek, tüm zamanlara gönderilmiş olan o muhteşem ve mübarek ve mucize Kur-an'ı Kerim deki ayetleri olabildiğince çok tekrarlayabilmek gibi görünüyor.

Her birşeyin tek, sonsuz ve sınırsız kaynağı ve madeni, Alemlerin Rabbi Yüce Allah, kendisine açılan elleri boş çevirmez, duaları icabetsiz bırakmaz. Asıl gönlümüzden geçen, ona yönelen dualarımızın da çok çok önemli olduğunu düşünüyorum kendimce. Yani O'ndan dilemenin tabi ki islam dinine göre olması gereken hallerde ve o edepte yapılması gerekiyorsa da, yürekten Allah a sığınarak edilecek tüm duaların da bir okadar önemli olduğu konusunda sanırım pek çok insan aynı düşüncededir.

Bizim bilip bilmediğimizi, hakkımızdaki en hayırlı şeyleri, hayrı da şerri de bilen sadece O'dur. Allah bilir, biz kendimizce ne çok şerleri kendimize hayır sanıyor, nice hayırları ise kendimize şer sanıyoruz, oysa her dilediğimizde her duamızda ve başımıza ne gelirse gelsin, sonuç ne olursa olsun, her olayda, bilmediğimiz bir hayır vardır mutlaka.

Hem bizim dinimizde ve Yüce Kuranı Kerim'de, Allah'la biz kullar arasında hiç kimsenin olmadığı apaçık belirtiliyor. Bu ne kadar büyük bir nimet.

Manası, hikmetleri, faziletleri çok derin ve bilinemeyen mucize kitabımızda yazanların tekrarının bizlere sağladığı veya sağlayacağı faydaları da kestirebilmek veya belli sınırlarla ölçüp biçebilmek ve bilebilmek ne mümkün?

Allah şu yalan ve gölge dünyadaki imtihanlarımızı zor eylemesin inşallah. Yine, içinde bulunduğumuz haller ve şartlarımız ne olursa olsun, O'na açılan ellerimiz hiç vazgeçmesin, edilen dualarımız hiç eksilmesin.

Hem zaten O'na ve O'ndan rızasızlık olur mu hiç? Tabi ki olmaz, tabi ki olmasın. O'ndan gelen herşeyden ötürü, sığınılacak yer yine O değil mi? O'ndan yine O'na sığınmak, her dileğimizi O'ndan dilemek değil mi dua etmek? İçimizden geldiğince edebileceğimiz hiçbir duanın da şekli, sayısı, zamanı, kısıtlaması olabilir mi hiç? Tabi ki olmaz.

Hele ki, okuduğumuz duanın anlayabileceğimiz dilde mealen ne anlama geldiğini de birleştirebilirsek, bizim belki de saatlerce biraraya getiremeyeceğimiz manaları olabileceğini de daha iyi anlayabiliriz.

Mesela en çok okuduğumuz Ihlas-ı Şerif'i ele alalım. Ben anlamını bilmeden önce de kesinlikle aynı şekilde yürekten okuyordum. Ama, ne söylüyorum acaba ben? diye düşünüp sorarak öğrendiğim diğerleri gibi, yıllardır aklımın erdiğince algılayabildiğim manasını da beraberinde hissederek okuyabildiğim zaman sanki daha da farklı bir güzelliği oluyor duaların. Yoksa zaten okunmasıdır önemli olan, O Yüce Kitabın sırlarını ve hikmetlerinin tamamını tespit edebilmek, bilebilmek, anlayabilmek, algılayabilmek ne mümkün?

Ya da, biz şuncağız aciz kulların, dualarımız da dahil olmak üzere herbirşeyleri olması gerektiği gibi ve mükemmel bir şekilde yapabilmemiz mümkün müdür? Değildir tabi ki.

Bir eksik, üç fazla bilemeyiz ki tam olarak. Bu nedenle her ibadetimiz de dahil olmak üzere, herşeyimizin, bilip bilmediğimiz eksikleriyle ve kusurlarıyla kabul edilmesini dilemekten başka yolumuz yok. Esirgemesi, bağışlaması, merhameti, lütfu, rahmeti, nimeti, bereketi sonsuz Rabbim inşallah boş çevirmeyecektir biz kullarını.

Allah, hepimizin dualarını, hakkımızda en hayırlı olacak halleriyle kabul etsin. Hiçbirimizi gücümüzü çok zorlayacak şeylerle sınamasın inşallah.

Ve her ne halde olursak olalım, her ne durumda olursak olalım, O na dua etmeyi bizlere unutturmasın. Hepimizi, Alemlere Rahmet Peygamber Efendimiz'in güzel ahlakıyla ahlaklandırsın. Niyetlerimiz ve amellerimizi en güzellerinden, en doğrusundan eylesin. Daima iyilik ve doğruluktan ayırmasın.

İnşallah, buradaki ve dileyen herkesi de muradına tez zamanda kavuştursun.

Her ne olursa olsun, ille de sağlığınız ve huzurunuz, ağız tadınız yerinde olsun ve hiç eksilmesin. Her şeyin başı, mutluluğun en önemli unsurları bunlar aslında.

İnşallah hepiniz arka arkaya çok güzel haberlerle burada birbirinizin heyecanlarını da bir an evvel paylaşıyor olun, en çok istediğiniz ve bu başlığın da açılma sebebi olan konuda Yüce Mevla hayırlısıyla hepinizin yüzünü güldürsün ve en önemlisi sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah. Hepiniz için canı gönülden dileğim ve duam bu.

Burada yazdıklarımın hiçbirisi, birşeyler bildiğim düşüncesiyle değil inanın. Sadece, gözüme ilişince, konuyla ilgili olarak kendimden kedime söylediklerimi sizinle de paylaşmak olarak düşünebilirsiniz, hepsi bundan ibaret.

Ben zaten oldum olası kısa bir şey yazamam. Burada da aynı şey olmuş ve düşündüğümden çok ama çok daha uzun yazmışım.

Bunun için de kusuruma bakmayın lütfen. İyi ki hepiniz böyle bir başlıkta buluşmuşsunuz, iyi ki Ayşe Hanım bu bilgileri paylaşmış ve iyi ki siz de merak edip sormuşsunuz.

Bana, gönlümden güzel güzel şeyler geçirme ve onların bir kısmını buradan da paylaşma vesilesi olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.

Herkesin duaları hem kendi için hem de tüm başka insanlar için olursa, kat kat fazlalaştığı gibi kabulü de sanki aynı şekilde çok çok olup her şey herkes için daha güzel olacakmış gibi geliyor insana. İnşallah öyle de olsun.

Hepinize Hayırlı Cuma'lar.

ayşecim bende 4 yasinimi 50 ayetel kürsimü okudum .allah kabul etsin.hepinizden razı olsun inşallah

O kadar güzel açıklayıp yazmışsın ki eline diline yüreğine sağlık canım Yüce Rabbim gönlüne göre versin inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…