sinir sistemini falan da güçlendiyomuş. sperm sayısında canlılığında artış oluyomuş.hem bayan hem erkek de kullanabiliyor.
Sağol canımmm aminnnnn
Ben 29yaşındayım 4,5 yıllık evliyim bebiş istiyoruz ama olmuyor eşimin sayısı-hareketi-sayısı problemli 4ay oldu öğreneli keçi boynuzu kürü ısırgan otu çayı içiyor ama morfoloji hala 0 ilaç vermedi henüz dr.lar karyotip testi istediler onun sonucunu bekliyoruz işte aklıma şimdilik bunlar geldi
bugün yeni listeyi yapacağım inş.[/QUO
canım ben adet oldummm((
inşallah inşallah sanırım sen başka bi şehirdesin sizin durmunuz ne?
eksik yasin varsa yarın için bende alabilirim bu arada akşam okurum
Ayşe hanım, aşurelerin yapılıp dağıtılmaya başlandığı bu günlerin geçmişte hangi olayların yıldönümüne denk geldiğini bize de hatırlatmış olduğunuz için teşekkürler size.
Evet, özellikle de İslam tarihinin pek çok üzücü ve kanlı olaylarından biri ve en üzücülerinden olanıdır Peygamber torunu Hz Hüseyin'in hem de daha çok genç bir yaşta böyle üzücü bir şekilde şehit edilmesi olayı.
Günümüze kadar gelen bilgiler arasında, Sevgili Peygamber Efendimiz'in Hz. Hüseyin'e olan düşkünlüğünün çok daha bir başka olduğu yer almaktadır.
O'nu çok daha bir başka sever, çok daha bir başka bakarmış O'na.
Bazen çocuklar öylesine afacanlık yaparlar ki, annelerin tahammül sınırlarını zorlarlar ve yıkarlar. İşte bir gün Fatma Anamız da böyle bir duruma gelmiş ve ister istemez Hz Hüseyin'e el kaldırmak zorunda kalmış. Bu olaya şahitlik eden Sevgili Peygamber Efendimiz'in tepkisi ise çok büyük olmuş. Fatma Anamız mahcubiyetiyle birlikte, tepkinin aslında başkaca bir sebebi olduğunu da farketmiş olmalı ki, bugün sabahtan beridir Hüseyin'e ne laf ne söz geçiremiyorum, ben kaldırıyorum o dağıtıyor, yaptığım hamurları saçıp savuruyor ve daha yaptıklarını anlatmaya devam ediyor, artık dayanamadığını söylüyor. Sevgili Peygamber Efendimiz'in gözleri dolu dolu bir halde, Hz Hüseyin'e dokunmaya bile kıyamaz bir vaziyette ve çok çok üzgün olarak; Fatıma, O na sakın ama sakın kılına bile dokunup incitme, Onun bedeni çok büyük acılara maruz kalacak, tarzında şeyler söylediği gelen rivayetler arasındaymış, ben de kısa bir süre önce ilk defa duymuştum bu olayı.
Tabi ki, geçmişte yaşanan hadiselerle ilgili olarak günümüze gelenlerin ne kadarının tam olarak doğru olduğunu bilemiyoruz. Ve tabi ki gaybı yalnızca ve yalnızca Yüce Allah'tan başka kimse bilemez. Lakin, Yine Yüce Allah'ın, "Sen olmasaydın Alemleri yaratmazdım" beyanı olan Alemlere Rahmet Sevgili Peygamber Efendimiz'in, pek çok olay hakkında kendilerine malum olduğu ve birçok şeyleri önceden bilebiliyor olduğu da yine sağlam kaynaklardan günümüze kadar ulaşan bilgiler arasında olduğu için, böyle canı gibi sevdiği torunuyla ilgili bir hadisenin O mübarek gönüllerinde bilinebilmesi de gayet olağan ve muhtemeldir.
Yüce Rabbimin en kıymetli ve en özel insan olarak yarattığı Sevgili Peygamber Efendimizin hayatındaki her birşeyde aslında bizlere ne büyük ibretler var diye düşündükçe her defasında başka başka yeni bir şeyleri daha hayretle farkedebiliyor insan.
Sevgili babacığını hiç tanımadan kaybediyor, sevgili anneciğini de keza aynı şekilde daha küçücük bir çocukken kaybedip hem öksüz hem yetim kalıyor. Kendine Peygamberlik vahyi geldiğinde ve sonrasında ise nelere nelere maruz kalıyor. Düşmandan gelen bir okun isabet etmesiyle mübarek yanağından yara alıyor, mübarek dişi kırılıyor daha niceleri.
Hani bazen, her ne kadar hamd ve şükür halinde olsak dahi, bir şekilde sanki sıkıntılarımız öylesine ağırlaşıyor ki altında ezilmiş gibi hissediyoruz, bir türlü güç yetiremiyoruz üstesinden gelebilmek için hiçbirşey fayda etmiyor gibi oluyoruz, kimi çok ama çok canımızı yakan olaylar yaşayabiliyoruz. İşte böyle zamanlarımızda Sevgili Peygamber Efendimizin hayatından sadece bir iki şeyi bile düşünebilirsek çok faydalı olacağı kanaatindeyim, kendim için de bunu alışkanlık haline getirmeye çalışıyorum.
Alemlere Rahmet, bizlere model ve rehber insan, Yüce Rabbimin en özel kulu Sevgili Peygamber Efendimiz'e her fırsatta her duamızda olabildiğince her anımızda selam olsun inşallah.
Ve Yüce Mevla hepimizi ve çoluk çocuğumuzu da Onun ahlakıyla ahlaklandırsın. O'nun güzelliklerinden, O'nun sabrından, O'nun sevgisinden, O'nun merhametinden ve daha sayılamayacak tüm güzel özelliklerinden nasiplenmek ve örnek almak kısmet etsin hepimize. O mübarek yüzlerinden hiç eksik olmayan O sevgi dolu güzel tebessümlerinden olabildiğince hepimize nasip etsin inşallah. Ve O'nun hatrına tüm dualarımızı hakkımızda en hayırlı olanından kabul etsin ve dileklerimize bizleri kavuştursun. Ve en önemlisi, O nun şefaatini bizlerden esirgemesin inşallah.
Ayşe Hanım'ın aşure dönemiyle ilgili bilgisini okuyunca aklımdan ve gönlümden geçenleri sizinle de buradan paylaşayım istedim. Umarım sıkıcı olmamıştır.
nasılsın görüşemiyoruz ya
Yandew i tebrk ediyorum o zaman. İnsh hayirla ve saglikla olur ins.
Cok sevindim.
Ayse cim senin ne zaman belli olcak durumun?
Yeni Yasini şerif listemiz
perlanore==3 tane okuyacak
aruna==3tane okuyacak
BAHAR27==3 TANE OKUYACAK
antikdeniz==3tane okuyacak
topeguk==1tane okuyacak
tondora==3tane okuyacak
sardunya==3 tane okuyacak
antisocial==1 tane okuyacak
seminay84==1 tane okudu 3 tane kaldı
sebiilem==3tane okuyack
orlic==3tane okuyacak
burcu81==3tane okuyacak
ozay37barış==3tane okuyac
şaşkınanne==3tane okuyacak
yaseminseza==3 tane okuyacak
hayalot=3tane okuyacak
yandev==3 tane okuyacak
melek04==3tane okuyacak
esmacvs==3 tane okuyacak
ayse035===3 tane okuyacak
özlemlk==2tane okuyacaK
turkuaz== 2tane okuyacak
taylandilek=1 tane okuyacak
seyyan ==2 tane yasin okuyacak
E_M_A==2tane okuyacak
CANDAN==2 TANE OKUYACAK
rainsun==2 TANE OKUYACAK
ecrin007==2 tane okuyacak
dilek==2 tane okuyacak
sevil61==2 tane okudu
muhat==2tane okuyacak
mausi==2 tane okuyacak
bu hafta dualarımız yandev ve melek04 arkadaşımız için..seminay ve özlemlk arkdaşlarımızı listeden çıkarmadım ..
inş.enn yakın zammanda dönerler aramıza..
yasinleri haftaya perşembeeye kadar bitirmeye çalışalım kızlar
aysecım döndum ben dondum
üzme kendini canım benim inş.rabbim evlat sahibi olmamızı nasip edecektir
Yeni Yasini şerif listemiz
perlanore==3 tane okuyacak
aruna==3tane okuyacak
BAHAR27==3 TANE OKUYACAK
antikdeniz==3tane okuyacak
topeguk==1tane okuyacak
tondora==3tane okuyacak
sardunya==3 tane okuyacak
antisocial==1 tane okuyacak
seminay84==1 tane okudu 3 tane kaldı
sebiilem==3tane okuyack
orlic==3tane okuyacak
burcu81==3tane okuyacak
ozay37barış==3tane okuyac
şaşkınanne==3tane okuyacak
yaseminseza==3 tane okuyacak
hayalot=3tane okuyacak
yandev==3 tane okuyacak
melek04==3tane okuyacak
esmacvs==3 tane okuyacak
ayse035===3 tane okuyacak
özlemlk==2tane okuyacaK
turkuaz== 2tane okuyacak
taylandilek=1 tane okuyacak
seyyan ==2 tane yasin okuyacak
E_M_A==2tane okuyacak
CANDAN==2 TANE OKUYACAK
rainsun==2 TANE OKUYACAK
ecrin007==2 tane okuyacak
dilek==2 tane okuyacak
sevil61==2 tane okudu
muhat==2tane okuyacak
mausi==2 tane okuyacak
bu hafta dualarımız yandev ve melek04 arkadaşımız için..seminay ve özlemlk arkdaşlarımızı listeden çıkarmadım ..
inş.enn yakın zammanda dönerler aramıza..
yasinleri haftaya perşembeeye kadar bitirmeye çalışalım kızlar
canımsın hoşgeldin ay çok sevindim daha iyisin demi
ben geldim
yandev hamilemi hayırlı olsunnnnnnnn
napalım aysecım,Rabbımın bıldığı vardır
nasıb etmıstır bıze ınşallh tukenmez hazınesınden
vaktı zamanı yakındır ınşallah
Rabbım herkesın gönlunun muradını versın
hoşgeldin canımmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?