nasılsınızesmacım
Ulen Bu Söz Ciğerime İşledi
Hasan bey şöyle anlatıyor....
Bizim mahallede, inşaat ustalığı yapan, orta yaşlarda, çok fazla
sigara içen, caminin önünden dahi geçmeyen bir arkadaşı, bir gün
kahvede yakaladım.
-Neden hiç camiye gelmiyorsun? dedim.
-Ben namaz kılmıyorum dedi.
-Fazla sigara içiyorsun herhalde? dedim.
-Evet, çok içiyorum dedi.
-En pahalı sigara hangisi? Ben pek fiyatları bilmiyorum dedim.
-O da, Şu marka... Dört milyon küsûr dedi.
-Eğer vaktin varsa, istersen konuşalım dedim;
-Müsaitim, buyur konuşalım dedi.
Kahveciye, İki çay getir bize dedim, kahveci çayları getirdi,
içiyoruz...
Buna;
Farzet bir sigara bayiinin önünden geçiyorsun. Biraz önce söylemiş
olduğun o en pahalı ... marka sigarayı istedin.
Adam sigarayı sana verdi. Sen tam paraya davrandın ki, adam Yok,
istemez, benden olsun dedi. Sigaranın parasını senden almadı.
Sen, ikinci defa o sigara bayiinin önünden geçerken nasıl geçersin?
Dört milyon küsûr para almadı diye, elini göğsünün üstüne koyarsın da
geçersin değil mi? dedim.
Bu, Tabii dedi.
Peki, yarın Cenab-ı Hak, huzuru ilahide;
Kulum, ben seni yokluk âleminden varlık âlemine getirdim. Seni ağaç
yapmadım, taş yapmadım, hayvan yapmadım, insan yaptım. Bahusus
Müslüman anne-babadan dünyaya getirdim.
Dağlarda koyunlara, keçilere ot yedirdim, ama sütünü, yoğurdunu,
peynirini sana yedirdim.
Akşama kadar ineklere saman yedirdim, yağını peynirini, çökeleğini
sana yedirdim.
Kulum, akşama kadar tavuklar gübre deşti, ama doğurduğu yumurtayı ona
değil de sana yedirdim.
Bir paket sigara verip de para almayan o adamın önünde eğilerek
geçmeyi aklın kabul etti de, bu kadar nimet veren Rabbine karşı niçin
Ezan-ı Muhammedî okunduğu zaman namaz kılıp benim huzurumda eğilmedin?
derse, yüzün kızarmayacak mı?
Bırak cenneti-cehennemi, yüzün kızarmayacak mı? dedim.
Ben böyle söyleyince; adam,
-Ulen bu söz ciğerime işledi Vallaha. Ben bir daha namazımı geçirmem deyip bir
eve gidiyor, gidiş o gidiş.
O günden sonra Allah'ın izniyle beş vakit namaza başlıyor
hayırdır canım nedn bu halin neden aglıyorsun canım benim
ay cok harıka ya... Allah razı olsun aysecım boyle guzel seylerı bızımle paylasıyosun.
Bilmiyom ayse icimi bir sikinti basiyor bilmiyorum canim.
canım aramıza hoşgeldin canım biz herhafta 2 arkdaşa 41 er yasin ayet el kursi okuyoruz listeye ekleyeceğim canım kaç tane ayet el kursi ve yasin okuyacaksan haber ver canım...
bide kendinden bahseder misin
allah sendende razı olsun canım...iyisin inş.bebiş büyüuyorabbim korusun sana nasip etsin iinş
amin canımm. iyiyiz şükür sen nasılsın
dua oku canım bol bol bende de oluyo dua edince açılıyor insan
Canim okuyorum okumazmiyim. Hergun sabah dua ile baslarİm aksam dua ile yatarim. Bilmiyorum canim. Rabbim kurban oldugum Rabbim yardimcim olsun ins. Bu arada ayse bizde bir ark ile yasin okumaya baslamistik. Hergun yasinde okuyorum bide. Ama bir geciyor bir sikinti basiyor.canim cim iste boyle. Sen nasilsin kardesin nasil?
inş.geçer bu hallerin cannm ..kardeşim nasıl olsun aynı bayılıyo dr saradan şüpheleniyo başka bi hastahaneye yönlendirmiş daha gitmedi ..üzülüyorum ona birden başına neler geldi..rabbim şifasını nasip etsin inş
Canim Allah ins sifasini versin. Aman aksatmasin doktoru ya. Bence stres oldu. Ondan hastalandi kizcagiz. Allah sifasini versin ins.
iyi akşamlar hanımlar
yeter arkadasım rabbım bızlere sabır versın.yazdıklarını okudum önce sevındım sonra sonucu gorunce uzulmemek elde değil.rabbım en kısa zamanda hayırlısyla saglıklı bır evlat nasıp etsın ona ve bizlere...
yazdıklarını okuyuncada içim bir tuhaf oldu ama bi sınav işte.kimimiz o meyveden tadıcaz kimimiz belki tadamıcaz.rabbım bılır.nekadar konuşsakta yalvarsakta beklemekten dua etmekten rabbımıze sıgınmaktan baska bı yolumuz yokkı.rabbım bu acılan ellerı ,gönlümüzden geçenleri boş çevirmesin ...
bende geçen gün hastaneden çıktığımda çok kötü oldum yolda hıçkıra hıçkıra ağladımallahım dedim sen duy sesimi.üstüne eşimde arayınca kendimi kaybetmişim sanırım:26:bi kadın geldi yanıma ölüm haberimi var kızım hastaneden çıktın dedi.ben o hırsla kadına anlatıverdim birden . kadın güldü bana belli bi süre ben sessiz kaldım tabii sırtımı sıvasladı.şu 3 günlük dünyada herşey olur dedi.ama çocugun olmassa bıle yıpratma kendini bukadar dedi.belkı olsa cocugun yaşlandığınızda sizi dövücek sokaga atıcak belkı hırsız esrarkeş olucak vardır herşeyde bi hayır.rabbım bukadar bekleyene yoksa vermezmıydı dedi sakın isyan etme en kötü zamanında bile şükretki daha beter durumdan kurtar kendını dedi.çekti gitti bende parktaki çoçuklara baka kaldım içim rahatladımı dersen evet rahatladı tekrar şükrettim buysa benim kaderim yaşamaktan başka bir yol varmı ?sıkıntılar dertler insanoğlu için .hepimizin hakkında hayırlısı olsun canlarım sizleri seviyorum.
bu arada ayşecim bana 50 ayetetel kürsi yazmıştın dün ama yeni listeye geçirmeyi unutmuşun canım
allah kabul etsin allah razı olsun canm inş.en yakın zamanda nasip olur bebişhoşbuldum canımm
4 aydır bebiş istiyoruzz inşallahh çok bekletmeden bebişimiz bizimle olur
buğün 7 yasin okudum yarında 100 ayetel kürsü okuyabilirim
rabbim dualarımızı kabul etsin
YA BUNUN ADI NEDİR BİLMİYORUMM:26::26::26: YAAA İÇİMDE BİR ATEŞ TOPU YANIYOR :26::26::26:SAĞA SOLA KÜFÜR EDİP KAVGA ÇIKARTASIM VARAKLIMDAN GEÇENLERİ DİLİMDE TASDİK ETMİYORUMM ÇÜNKİ SÖYLESEM BUNLARI ASİ OLURUMMM :26::26::26:AMA RABBİM SEN BÜYÜKSÜN (ezan okunuyor )SEN YÜCESİN BU YAŞAŞANLAR BİR SINAVSA EĞER:26::26::26: BİZ ARTIK BU SINAVA BİR ARA VERMEYİ HAK ETMEDİKMİ:26::26::26: 9 YILDIR 2 KARDEŞTE DELİLER GİBİ ÇABALIYORUZ YOKLUK İÇİNDE EKMEĞİMİZDEN KESİP BİR EVLAT SAHİBİ OLMAK İÇİN ÇABALIYORUZ NEDİR BİZLERİN (bebek isteyen herkesin ) GÜNAHI:26::26::26 EMRİNDEN SUAL OLUNMAZ BİLİRİM ) BU YOLU BU KADAR UZUN VE MEŞAKATLİ KILDINNN:44::44::44: HER DUAMDA SANA YALVARIYORUM RABBİM BİZLERİ SENDEN BAŞKASININ KAPISINA GÖNDERME DİYEE NEDEN RABBİMMM ELLERİMİZ BOŞ ÇARESİZ KALIYORUZ HER SEFERİNDE NEDEN ALLAHIMMMMMM ÜÇ KURUŞ ETMEYEN İNSANLARIN AĞZINDA SOHBET KONUSU OLUYORUZZZ (EMRİNDEN SUAL OLUNMAZ )VERECEĞİNE VERİYORSUNNN :26::26::26:SOKAKLARA ATIYOR KLOZETLERDE BOĞUYORR CAMİYA AVLUYA ATIYOR VS:26::26::26::26: BİZ BURADA BU KADAR ÇABALARKEN BU KADAR BEKLERKENNN NEDEN BUNLARI BÖYLE DÜŞÜNMEK ZORUNDA BIRAKIYORSUN BİZLERİİİ RABBİM BENİ BENDEN İYİ BİLENSİN(bizi) BANA SABIRI VERSİN:26::26::26::26: AMA ARTIK SABIR KALMADI ALLAHIMMM DAHA NE KADAR YAŞAYACAĞIZ BÖYLE HÜZÜNLERİİİ BİZİM HAYATIMIZ HEP SONBAHRMI OLACAKKKKK BİZİM DALARIMIZ HİÇ ÇİÇEK AÇAMAYACAMI MEYVE VERMEYECEKMİ BİZ HİÇÇ ÇOĞALMAYACAMIYIZ BU YANGINIMIZ HİÇ SÖNMEYECEKMİİİ BU ÇARESİZLİK HİÇ BİTMEYECEKMİ ALLAHIMMM ALLAHIMM SENDEN GELEN İÇİN SANA SIĞINIYORUMMMMMMMMM YALNIZCA SANA NE OLUR DAHA KÖTÜLERİNİ YAŞAYTMA BİZLERE Eki Görüntüle 566065 Eki Görüntüle 566065 Eki Görüntüle 566065 Eki Görüntüle 566065
inş.geçer bu hallerin cannm ..kardeşim nasıl olsun aynı bayılıyo dr saradan şüpheleniyo başka bi hastahaneye yönlendirmiş daha gitmedi ..üzülüyorum ona birden başına neler geldi..rabbim şifasını nasip etsin inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?