arkadaşlar okunan bu yasinleri dua ederken okuduğumuz kişinin isimlerinimi telafuz ediyoruz...ben hep genelleme yapıyordum.... doğrusu nasıl?
canım ben başlarken yasine ne niyet ve kimin için okunuyorsa o niyetle okuyorum.bağışlama duasını ayşe yapıyor zaten.
Canım ne güzel yazmışsın yüreğine sağlık.İnşallah bizlerede o annelik duygusu nasip olurher ay aynı şeylerdeğilmi?bir iki gün gecikmesi yeter de artar bile bizler için ümitlenmeye.
hemen hayeller kurulur,hatta hamilelik belirtileri bile gözlemlenir.amaaa gelen ilk kırmızı
yeşeren ümitleri bitiriverir.bir kısır döngüdür gider.bende tam 138 aydır aynı şeyleri yaşar
dururum.ne gariptirki biz birbirimize durmak yok yola devam derken,avuturken güzel dileklerle
birbirimizi oysa ne fırtınalar kopar yüreğimizde.ateş düştüğü yerimi yakar diye düşünürüm.
öyleki bebiş haberleri aldığımızda seviniriz.ama burkulur yürekler gizliden.hatırlıyorum da
kendi yeğenimin haberini aldığımda yaşamaıştım bu duygu karmaşasını.işte ozaman öğrendim sevinçle
hüznün aynı anda barınabildiğini.bu ne yaman çelişki demiştim.evet bu ne yaman çelişkiydi.olurmu öyle
diyen olabilir aranızda.olur.korkarken cesur görünmek gibi birşey bu.bu duyguyu kendime itiraf etmem zor olmuştu.
ben kötümüyüm diye düşünmüştüm.başkasının sevinci nasıl olurda hüzüne dönüşürdü benim içimde.ama o hüzün
özenmekti aslında içten içe.keşke bende....diye başlayan cümleler dökülür ağızdan gözyaşlarına eşlik ederek.
kötülük değildi bu yıllarca uğrunda emek verdiğin özlemi dindirememenin,kavuşamamanın acısıydı hisssedilen.
oysa başkaları ne kadarda kolay elde ederler.tarih belirlerler ve o tarihte hamile kalırlar.sonra da kıymetini
bilmezler.bense şimdiye kadar sadece rüyalarımda görmüşümdür ANNE olduğumu.ve benim gibi niceleri soğuk terlerle uyanmıştır.
niceleri ne olur RABBİM diyen yakarışlar göndermiştir.sokakta bir anne ve yavru kedi görmek kimi duygulandırır ki başka
çiçek açan bir ağaç kimi hüzünlendirir.bahar da yeşeren filizler kimin incitir yüreğini?yanın da bir çocuk anne diye ses
lendiğinde,vitrinlere bakarken o minnak şeylere gözü kaydığında kimin akar gözyaşları için için?annelik hissiyle yaratılmış
ama eksik kalmış ben gibilerin.yıllarca ümitlenip,yıllarca bekleyip,kucağı boş kalmış ben gibilerin,yorulmuş,sendelemiş ama
vazgeçmemiş ben gibilerin akar için için gözyaşları.sabır denen şey böyle öğrenilir.sonrada sana gelir sabret denilir.
bende öylelerine bu derdi sana verirdi RABBİM sabretmeyi bilseydin eğer demekten alıkoyamam kendimi.bir gün bir sohbette geçen
olay şöyle gelişir.duaya geçen hoca çocukları olanlara güzel temenniler de bulunurken biri dayanamaz ve derki.'hocam hep çocukları
olanlara dua eder onlardan bahseder durursunuz peki çocuğu olmayanlar ne yapacak'hoca cevap verir.'onlar kabre girdiği an
etrafını çocuklar saracak'ilk duyduğumda bunu ben bu dünyada ANNE olamayacakmıyım diye serzenişte bulunmuştum.oysa ne
müthiş bir mukafat.yazdıklarım sadece yaşadıklarımın ve hislerimin bir kısmıdır.melankoli bir günümdeyim galiba.RABBİM
şahidimdirki isyan etmedim.aciz bir kulun RABBİSİNE yakarışıdır bu satırlar.ve siz ANNELER!öyle büyük bir nimetle şereflendinizki
cennet sizlerin ayakları altında.ne olur anneliğin kıymetini bilin.ve hergün heran şükredin....
Görmedende gönüller bir canımçok beğendimçok duygulandım çok karıştım:26::26::26::26: Karma karışık oldummm birbirni tanımayan insanlar nasıl olurda aynı duyguları yaşarlar ve paylaşırlar
Hoşgeldin aramıza gurbette olmak kolay değil tabiki Allah rahmet eylesin babanacanim ben gurbet geliniyim.hollandada yasiyorum buraya bir turlu alisamadim aradan 11 yil gecti hala yok alisamiyorum.ama esimi seviyorum o yuzden katlaniyorum.yeni geldigimde kaynana gorumce kaynim felan beraber yasadik zaten bir turlude alisamadim esimle problemler,sonra.ben babami tanimadim hic uvey babamla buyudum,o ara oda vefaat etti ben cenazesine gidemedim yillarca bani ekmeyiyle buyuten adamin cenazesine gidemedim...pasoport problemlerim vardi..neyseki hersey halloldu hepsini atlattim Allahin izniyle bide bebeyimiz olursa tamam.daha ne isterimki
İnşaallah sonucunda üzülmem canım :2:
Ya aslında başka belirtilerde var,midem aşırı bulanıyor,başımda dönüyor arada ama üstünde durmuyorum.Daha öncede yaşadım çünkü,kaptırmak istemiyorum kendimi.Ama adet olmazsam en geç birkaç güne yapıcam testi,karar verdim :26:
iyi akşamlar arkadaşlarr
bilmiyorum benim hikayemi bilen var mı? nisan ayında 38 haftalık bebeğimi kordon dolanmasından kaybettim
çok şükür şimdi tekrar hamileyim nzardan falan çok korktuğum için önce paylaşmak istemedim çok farklı psikolojim lütfen kızmayın bana ayrıca düşük riskimde vardı hala evde dinlenmekteyim çok şükür bugün 10 haftamızı tamamladık
olacak her türlü oluyor malesef o yüzden ayşeyle yeni hamilelik haberlerinin sizlere moral olacağını düşündüğümüz için artık paylaşmak istedim
Allahım hepinize sağlıklı sıhhatli hamilelikler ve evlatlar nasip etsin
AYŞECİM geçen haftayı fazla okumuş olmadım demi çünkü geçen haftanınkini bugün yazdımya ondan diyorum
bu arada bende özlem için tekrar okurum kat kat helal olsun allahım sabır versin
iyi akşamlar arkadaşlarr
bilmiyorum benim hikayemi bilen var mı? nisan ayında 38 haftalık bebeğimi kordon dolanmasından kaybettim
çok şükür şimdi tekrar hamileyim nzardan falan çok korktuğum için önce paylaşmak istemedim çok farklı psikolojim lütfen kızmayın bana ayrıca düşük riskimde vardı hala evde dinlenmekteyim çok şükür bugün 10 haftamızı tamamladık
olacak her türlü oluyor malesef o yüzden ayşeyle yeni hamilelik haberlerinin sizlere moral olacağını düşündüğümüz için artık paylaşmak istedim
AYŞECİM geçen haftayı fazla okumuş olmadım demi çünkü geçen haftanınkini bugün yazdımya ondan diyorum
bu arada bende özlem için tekrar okurum kat kat helal olsun allahım sabır versin
canım ne güzel yazmışsın yüreğine sağlık.inşallah bizlerede o annelik duygusu nasip olur
Görmedende gönüller bir canım
Hoşgeldin aramıza gurbette olmak kolay değil tabiki allah rahmet eylesin babanabenimde babam vefat etti.mekanları cennet olsun allah gönlünce versin bebeğine kavuşursun inşallah
Canım hayırlısı olur inşallah.gelişmelerden haberdar edersin
Amin canım ya gerçekten çok teşekkür ederim.Bana ettiğin o güzel dualara Rabbim kabul buyursun,hepimiz için...
Haha evet havam batsın
Dayanamadım az önce test yaptım,bozulmuş galiba geçersiz çıktı :26: Kalbim yerinden çıkıcaktı sanki,vardır bir hayır bunda da... :26: İnşaallah Rabbim en yakın zamanda nasip eder
eşimde de bende de bişey yok testler normal çıkıyorr... doğal yolla olmadııı tüp bebek denedik ... ilkin de tutmuyor diyorlarr bakalımm.....:)
iyi akşamlar arkadaşlarr
Canım ilk bebeğin için üzüldüm.Allah yeniden nasip etmiş anne olmanı ne güzel Rabbim size bağışlasınSağlıkla bebeğine kavuş inşallah.Darısıda bizlere ve olmayanlara olsun
iyi akşamlar arkadaşlarr
iyi akşamlar arkadaşlarr
hayırlısı canım aşılama denemediniz mi direk tüp mü yaptınız eğer ikinizde de sorun yoksa aşılama daha rahat olur çünkü senin için hayırlısı tabi ki Allahım vermiştir kararını
iyi akşamlar arkadaşlarr
Günaydın kızlarKimsecikler yok hepiniz evdesiniz dimi ben yine işteyim yaaaaaa...özay arkadaşımıza çok sevindim güzel haberler alıyoruz devamını nasib etsin rabbim inşallah
Günaydın canım evet evdeyim ve heyecanlıyım neden derseniz ilk defa aşure yapıcam bugünGünaydın kızlarKimsecikler yok hepiniz evdesiniz dimi ben yine işteyim yaaaaaa...özay arkadaşımıza çok sevindim güzel haberler alıyoruz devamını nasib etsin rabbim inşallah
gunaydın tatlımben burdayım bend sen gibi kadersiz çalışanlardanım :)
nasılsın keyfın nasıl?
kızlar slm herkese
özay tebrıkler canım Rabbım kucagına aldırsın sağlıkla inş.
seyyan kuzum verecek rabbım sınav butun bu yazdıkların. Yakup efendımız ne vakıt Yusufunu özlemeyı aramayı ağlamayı bıraktı o vakıt yavrusuna kavuştu belkı bizler içinde bıraz rahat dingin beklemek en hayırlıdır canım :)
nekadarzor rabbım sıkıntılarından kurtarsın inş.
esma,ayşe,sebile, tum arkadaşlar nasılsınız ?
gunaydın tatlımben burdayım bend sen gibi kadersiz çalışanlardanım :)
nasılsın keyfın nasıl?
kızlar slm herkese
özay tebrıkler canım Rabbım kucagına aldırsın sağlıkla inş.
seyyan kuzum verecek rabbım sınav butun bu yazdıkların. Yakup efendımız ne vakıt Yusufunu özlemeyı aramayı ağlamayı bıraktı o vakıt yavrusuna kavuştu belkı bizler içinde bıraz rahat dingin beklemek en hayırlıdır canım :)
nekadarzor rabbım sıkıntılarından kurtarsın inş.
esma,ayşe,sebile, tum arkadaşlar nasılsınız ?
Günaydın canım evet evdeyim ve heyecanlıyım neden derseniz ilk defa aşure yapıcam bugünDün akşamdan malzemeleri hazırladım buyurun gelin aşure yemeye Annem yapardı hep kulakları çınlasın Allah kolaylık versin canım yarın dinlenirsin gerçi biz bayanların işi bitmiyor dinlenme fırsatı yaratamıyoruz
A.s canım sanada Allah kolaylık versin nasıl gidiyor kapalılığa alıştınmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?