Evlatlık almak istiyoruz nasıl ve nerden başvurmalıyız

ikizlerim 4-5 yaşlarına gelsinler Allah ın izniyle ben de 4-5 yaşlarında bir kız çocuğunu ya koruyucu aile olarak ya da evlatlık olarak düşünüyor ve istiyorum..O zamanki maddi manevi şartlarımız elverirse inşallah..Tüp bebek tedavisi ve hamileliğim sırasında Allaha verdiğim sözdü bu...Allah nasib eder inşallah...:Saruboceq:

Son düzenleme:
bebeğim olmadığı zamanlarda hep evlat alma düşüncesi ayakta tuttu beni..araştırmalar yaptım..bence önce koruyucu aile olmak en mantıklısı..sıra beklemeden olabiliyorsunuz..daha sonra koruyucu ailesi olduğunuz çocuğun ailesi falan yoksa onu evlatlık almak daha kolay oluyor..

hep şunu derim bebekleri rahimde değil,kalpte büyütmektir taşımaktır önemli olan...seni çok takdir ettim arkadaşım..

canım doğru söylüyorsunuz bir yerde ama herkez aynı yapıda olmuyor benim bir arkadaşı var evlatlık gerçek ailesinide tanıyor aama evlendi kız çoluğu çocuğu oldu halada evlatlık verildiği aile ile yaşıyo eşide çok seviyo kızın ailesini yıllardır hep bir evde yaşadılar ama bir de tanıdık vardı memlekette böle evlatlık almış sonra çocuğu oluyo işlewr değişiyo o yüzdsen bence kesin çocuğu olmayan insanlar almalı evlatlık yoksa o sabilerin suçu ne sonra ya kendi çocuğun oldummu onu sevemezsen insanın kalbi nekadar temiz olursa olsun insanlar kendileri doğurunca daha çok seviyor insan kokusu teni herşeyi çekiyo kendi evladının diğer bahsettiğim ailenin hiç cocuğu olmadı olmuyorduda zaten %100 kısrlık vardı gayet mutlu mesutlar ince düşünün söz olarak söleniyo herşey ama kalpte herşey değişir

Son düzenleme:
arkadaşalr yorumlarınız için cok teşşekür ederim hepiniz kendinizde haklısınız ne olur dua edin benim biran önce bebegim olsun bu düşüncelerde kurtuluyum

arkadaşalr yorumlarınız için cok teşşekür ederim hepiniz kendinizde haklısınız ne olur dua edin benim biran önce bebegim olsun bu düşüncelerde kurtuluyum

inşallah canım ya Allahım sanada tüm isteyenlerede anne olmayı nasip etsin herkeze 3 er 5 er veren rabbim bizleride duysun 1 tanede olsun bizlerede nasip etsin bana sağlıklıca kucağıma almayı sizede bian önce gebe kalmayı nasip etsin

nurcan canım sen cok şanslısın en azında umudun yolda bizleri rabbim tez zamanda anne yapsın inşallah

nurcan canım sen cok şanslısın en azında umudun yolda bizleri rabbim tez zamanda anne yapsın inşallah

inşallah canım ama bende zor zamanlar geçirdim 2 yıl önce oğlum öldü ondan sonrada gebe kalamadım eşimin sorunu çıktı bendede kist var felan bayağı zor zamanlar geçirdik yinede Allah eşimi ve beni hastalık sahibi etmesin güçlü olmak lazım bizler hep kendi üzerimizde yoğunlaşıyoruz ama eşlerimizde içlerinde bizlerle paylaşamadıkları birsürü şey yaşıyorlar üzülme inşallah rabbim hepimize umutlarımızı verir

canım kayın pederini çok iyi anlıyorum benimde annem aynı şekilde idi benim annemin diğer kardeşlerimden fazlası ile torunu var ama onlarbenim olum ölmüştü 2 yıl önce o yüzden benden bi torun görmek için hergün dua ediyodu sürekli ölen olumu görüyodu rüyalarında bana olum öldüğü zaman doktora gittim gebe kalmak için 1-2 aya kalırsın dedi 2 yılı doldurdum da geçiiyorum bile yaptırmadığım test uğraşmadığım denemediğim yötem kalmadı rusyadan doktorlar aracılığıyla çeşitli şeler dendim artık türkiyeyi aştım :))))))) tık yoktu şimdi tüp bebekte ilk denememle gebneyim bunu nasıl tuttu nhemen bilmiyorum ama sadece 2 şey diyorum 1 ' i inaçlı birisimisin bilmiyorum ama ben tüp bebek olayım ortada yokken 72000 fatiha okutmuştum gebe kalmak için fatihalar bitti 1 ay sonra doktorum senin normal yolla artık bebeğin olmaz dedi aynı doktor bana daha önce kocan ceket atsa hamile kalırsın demişti vel hasıl tdavi başladı kendimi kollamadığım halde bebişim tuttu 2 si ise her gün yamadan önce eüzü besmele çekip allahım bebeğimin her türlü kötülükten ve düşük tehlikesinden koru diyip uyuya kalana kadar Lailahe illallah muhammeden resulullah diyordum sürekli allah Hz. muhammede edilen duaları kırmazmış 72000 fatihayı şuan kısa sürede okutamazsınız çünkü ne eksik ne fazla olacak ama eüzü besmele ve diğerini mutlaka deneyin evlatlık almakta güzel bişi ama herşeyden önce sonuna kadar tıbbi ve dini heryolu deneyin tabi hocaya felan gitmeyinde :))))))) sonra başınıza iş açılmasın

Öncelikle başın sağolsun allah sabırlar versin sana ve ailene.. Canım çok teşekkür ederim. Bende dualar ediyorum. Herşey hakkımızdaki herşey yüce rabbimizin takdiri. Çocuğumuz olması yazılı ise zaten önceden belli Allah nasip ettiyse ve de ne kadar dua ettiğimize bağlı.. Belkide olmayacak olanı bile ettiğimiz dualar sayesinde verecek yüce rabbim. Meryem süresindeki ayetlerden bir kısmının anlamı..

2- Bu, Rabbinin, kulu Zekeriyya'ya olan rahmetini anmadır.
3- Bir zamanlar o, Rabbine gizlice (içinden) yalvarmıştı.
4- Şöyle demişti: "Ey Rabbim! Şüphesiz (artık öyle bir durumdayım ki) benim kemiğim zayıflayıp gevşedi ve başım(ın saçı) bembeyaz alev gibi tutuştu. Sana dua etmekle de ey Rabbim, hiçbir zaman bedbaht olmadım."
5- "Gerçekten ben, arkamdan yerime geçecek varislerden endişedeyim. Karım da kısır bulunuyor. Onun için katından bana bir çocuk ihsan et."
6- "Ki bana da mirasçı olsun, Yakub ailesine de mirascı olsun. Rabbim, onu sen rızana kavuştur."
7- (Allah şöyle buyurdu): "Ey Zekeriyya! Şüphesiz biz sana Yahya isminde bir oğlanı müjdeliyoruz. Bundan önce ona hiçbir adaş yapmadık."
8- Zekeriyya: "Rabbim! Karım kısır, ben de son derece kocamışken nasıl oğlum olabilir?" dedi.
9- (Allah yahut Cebrail ona şöyle) dedi: "Dediğin gibidir, (fakat) Rabbin buyurdu ki, bu işi yapmak bana kolaydır. Nitekim bundan önce seni yarattım. Halbuki sen hiçbir şey değildin."

Öncelikle başın sağolsun allah sabırlar versin sana ve ailene.. Canım çok teşekkür ederim. Bende dualar ediyorum. Herşey hakkımızdaki herşey yüce rabbimizin takdiri. Çocuğumuz olması yazılı ise zaten önceden belli Allah nasip ettiyse ve de ne kadar dua ettiğimize bağlı.. Belkide olmayacak olanı bile ettiğimiz dualar sayesinde verecek yüce rabbim. Meryem süresindeki ayetlerden bir kısmının anlamı..

2- Bu, Rabbinin, kulu Zekeriyya'ya olan rahmetini anmadır.
3- Bir zamanlar o, Rabbine gizlice (içinden) yalvarmıştı.
4- Şöyle demişti: "Ey Rabbim! Şüphesiz (artık öyle bir durumdayım ki) benim kemiğim zayıflayıp gevşedi ve başım(ın saçı) bembeyaz alev gibi tutuştu. Sana dua etmekle de ey Rabbim, hiçbir zaman bedbaht olmadım."
5- "Gerçekten ben, arkamdan yerime geçecek varislerden endişedeyim. Karım da kısır bulunuyor. Onun için katından bana bir çocuk ihsan et."
6- "Ki bana da mirasçı olsun, Yakub ailesine de mirascı olsun. Rabbim, onu sen rızana kavuştur."
7- (Allah şöyle buyurdu): "Ey Zekeriyya! Şüphesiz biz sana Yahya isminde bir oğlanı müjdeliyoruz. Bundan önce ona hiçbir adaş yapmadık."
8- Zekeriyya: "Rabbim! Karım kısır, ben de son derece kocamışken nasıl oğlum olabilir?" dedi.
9- (Allah yahut Cebrail ona şöyle) dedi: "Dediğin gibidir, (fakat) Rabbin buyurdu ki, bu işi yapmak bana kolaydır. Nitekim bundan önce seni yarattım. Halbuki sen hiçbir şey değildin."

:))))))))))))) çok güzel canım bencede inanç herşeyden önce gelir dediğin gibi zaman eminim rabbim kimseyi evlatsız bırakmaz ama herşeyin bir vakti yada hayrı vardır dediğingibi belkide hiç bebeğimiz olmayacak ben yine gebeyim ama diğer bebeğimin neden hastalandığı belli değ,il kimi doktor doğum gelmiş anlamamışlar dedi kimisi kanınızda gizli bi hastalık var dedi bidahaki çocuğunuzda yaşamaya bilir dedi vel hasıl ille hamile kaldım diye doğacakdiye bir şey yok belkide olsa bebeğimiz büyüyünce canımıza kastedicek yada başkasının canına kastedicek hiç birşeyi bilemiyoruz o yüzden sadece dua ve hayırlısı rabbim neylerse güzel eyler doğru eyler sen dua etmeye devam et canım inşallah hayırlısıyla bir evladın olur

öncelikle Allah hepinize bebiş nasip eder inş..hepinize ve bana da tabii :))
yazılanları baştan sona kadar teker teker okudum.çok zor,çok yorucu,çok kafa karıştıran bi süreç hamile kalamama süreci.özellikle psikolojik olarak çok yıpratıcı.
benimde çok rahatsızlığım var.pko + hipofiz tümörü + prolaktinim 60 larda sürekli ilaç alıyorum + adet düzensizliği + rahim yarası + rahim iltihabı..benimde kendi kendime hamile kalma şansım çok düşük malesef.dahası hipofiz tümörüm hamile kaldığımda büyürse göz sinirimi zorlarsa ameliyat olmam gerekicek..hamile kalsam da çok zor geçicek..zaten düşük tedavisi uygulanıcak bana hem pko dan hem tümörden ötürü..
bu süreçleri yaşayan bi insan olarak sizi çok iyi anlıyorum.fakat size son günlerde yakınımda duyduğum 2 şeyi anlatmak istiyorum.1.si bi arkadaşım ameliyat hemşiresi.dr ona kesinlikle çocuğun olmaz demiş.radyasyon aldığı için hormonları maf olmuş.direkt tüp bebeğe yönlendirmiş dr..tüp bebek yaptılar tutmadı..kız 2 ay sonra kendiğilinden hamile kaldı.şuan 6 aylık hamile.oğlu olcak..
2.örnek de eşimin bi arkadaşının 15 sene çocuğu olmamış.evlat edinmişler.evlat edindikten 1 sene sonra kadın hamile kalmış ve doğum yapmış..
takdir-i ilahi,nasip kısmet diyelim..
hakkında hayırlısı olsun arkadaşım..umarım seni en çok mutlu etcek şey neyse o olur..

ARKADASLAR EVLATLIK ALMAK İSTİYORUZ NASIL VE NERDEN BAŞVURMALIYIZ başından gecenler beni anlarlar ne olur bana bi yarıdmcı olun

Evlat edinmek istiyormuşsunuz,ne güzel bir şey, yıllar önce evlat edinmiş hatta şimdi torun torba sahibi olmuş akrabalarım var. Eğer karı koca gerçketen anlaşarak, isteyerek ve sorumluluklarını bilerek buna karar verdiyseniz adım atmak için sakın geç kalmayın. Yıllardır çocuk sahibi olmak isteyen bir yakınım geçenlerde Çocuk Esirgeme Kurumuna bu konu ile ilgili gitti. Ona söylenen bebek alabilmeleri için eşi ile ikisinin yaş ortalamasının 38'i geçmemiş olması gerektiğiymiş. Yaşı büyük olduğu halde almak isyetenler ancak 2 yaşüstü veya özürlü bebek alabiliyorlarmış Bu yüzden almak istiyorsanız acele etmenizi tavsiye ederim.

canende canım nasıl oluyo bu 38 yas ben anlamdım kızlar umarım benimde bbegim kendi kanımdan canımdan olur ama olması için verdiğim uğraşlar sürecinde yanında bi bebek olsa daha iyi olmazmı ona kardeş için çabalasak allahım ne olur bana yardım et kızlar cevrenin tepkisi sizce ne olur başına gelenler yazsın lütfen

yorgun savaşcı düşüncelerin güzel saolasın evet yaşim gence ama benim yaşım ne olursa olsun bebek olma ihtimalimiz allah bilirde düşük diye düşünüyorum o yüzden biran önce bende anne olmak istiyorum hiç yokmu evlatlık alan bana biraz tecrübelerinden bahsetsin
merhaba
sitede bebek ek gıdalara bakarken birden bu forma rastladım.bu sitede üyeliğim yeni tam olarak kullanmayı bile bilmiyorum.sana sadece şunu söyleyebilirim hiç düşünme bile.
şun evde bir bebeğim var 5 ayık 3,5 aydır bizimle
hayatımız değişti.şuan çıkmak zorundayım oğlumun yanına gideceğim ama sormak danışmak istediklerin olursa seve seve yardımcı olurum

canende canım nasıl oluyo bu 38 yas ben anlamdım kızlar umarım benimde bbegim kendi kanımdan canımdan olur ama olması için verdiğim uğraşlar sürecinde yanında bi bebek olsa daha iyi olmazmı ona kardeş için çabalasak allahım ne olur bana yardım et kızlar cevrenin tepkisi sizce ne olur başına gelenler yazsın lütfen

canım bence sen hazır değilsin acele etme bak etraf neder diyosun yarın o bebeği aldığında arkadaşların ailen arkanda kötü konuşsalar sokağamı atıcan veya bebeği aldığına pişmanmı olcan şimdi burdaki herkez çocuk sahibi olmaya aç bu yüzden kolayca al diyorlar ama zamanında bende düşündüm bunları öle kolay değil evlatlık aldığını büyütmek iyice düşün eşinle oturun kendinizi tartın milleti boşver bu senin eşinin ve aldığın yavrucağın hayatı olacak o yavrunun günahına girmek istemezsin iyice düşün altından kalkarım diyosan hemen al ben şahsen kendime güvenemedim benim kardeşlerimin çocuklarıvar kucağıma doğdular elimde buyudüler ama sevgileri asla ölmü olsada sadece 2 kere görmüş olsamda yavrumun yerini asla tutamaz olumun odasına bi Allahın kulunu sokmam hala 2 yıl oldu salıncağı var arkadaşlarım geliyo çocukları istyo olmaz diyom kendi çocuğun fark lı

merhaba
sitede bebek ek gıdalara bakarken birden bu forma rastladım.bu sitede üyeliğim yeni tam olarak kullanmayı bile bilmiyorum.sana sadece şunu söyleyebilirim hiç düşünme bile.
şun evde bir bebeğim var 5 ayık 3,5 aydır bizimle
hayatımız değişti.şuan çıkmak zorundayım oğlumun yanına gideceğim ama sormak danışmak istediklerin olursa seve seve yardımcı olurum

merhaba nurcan;önce seni kutluyorum güle güle bebeğini büyüt...hayırlı geleceklerde..
ben de bir kız çocuğuna sahip çıkmak istiyorum.düşünüyorum.çeşitli denemelerimin sonucunda hamile kalmamın sağlığımı bozacağını öğrendim.şu an bunun tedavisini görüyorum..tedavimin sonunda izin çıkarsa bir daha deneme şansım olacak.şansım olsa da olmasa da artık daha fazla vakit kaybetmek istemiyorum.kızımı istiyorum.benim de sormak istediklerim bazı şeyler var.bu konuda yazarsan sevinirim.

çevrenizden destek aldınız mı,yanınızda oldularmı bu konuda?

şimdi bebeği alınca ister istemez aile büyükleri otomatikman ananane babanne dede olacaklar görünürde.fikirlerini aldınızmı

çevre sizi etkiledi mi?

eşinizle işbirliği yaptınız mı?her durumda yanınızda olacakmı?
sadece tattlı günlerde değil hastalıkta sağlıkta çocuğun her ihtiyacı olduğu anda sizinle olacağına yüzde 100 inandınız mıya da bu güveni size verdi mi?nasıl verdi

olur da bebeği evlat edindikten sonra olur ya duyarız olur böyle şeyler..daha sonra sizin bir bebeğiniz olsa ikisi arasında herhangi,en küçük bir haksızlık yaparmıyım ya da ne yaparım diye düşündünüzmü hiç?
gerçeği açıklama zamanını nasıl olacağını.yoksa zamana mı bırakmayı düşündünüz?

bulunduğunuz mekanı değiştirmeyi düşündünüz mü?

bebeğin ailesinin ortaya çıkmayacağını garanti ediyorlar mı?

tamam.şimdi. dediğiniz başvuruya gittiğinizdeki duygularınız nelerdi?

cevabınızı bekliyeceğim.sevgiler....

canende canım nasıl oluyo bu 38 yas ben anlamdım kızlar umarım benimde bbegim kendi kanımdan canımdan olur ama olması için verdiğim uğraşlar sürecinde yanında bi bebek olsa daha iyi olmazmı ona kardeş için çabalasak allahım ne olur bbana yardım et kızlar cevrenin tepkisi sizce ne olur başına gelenler yazsın lütfen

selam canim nasilsin???beni unuttunmu:-)..bak ben unutmadim..ne durumdasiniz neler yapiyorsunuz??
ben coook uzun zamandir ugrasmiyorum artik..bilmiyorum bosuna ugrasiyormusuz gibi geldigi icin biraktim..siz naptiniz en son esiin mikrotese olacakti ben orda kalmistim??

selam canim nasilsin???beni unuttunmu:-)..bak ben unutmadim..ne durumdasiniz neler yapiyorsunuz??
ben coook uzun zamandir ugrasmiyorum artik..bilmiyorum bosuna ugrasiyormusuz gibi geldigi icin biraktim..siz naptiniz en son esiin mikrotese olacakti ben orda kalmistim??
Fatoş nerelerdesin

Back
X