- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi garipbirkelebek
-
Adamla evleneceksen herseyi anlatman lazım . Asıl bunları öğrenince güveni sarsılır. Arkadalarının bilmesi gerekmiyor ama evleneceğin adamın bilmesi gerekir diye düşünüyorum . Hem bunda utanılacak birşey yokki . Karar sizinmerhaba,
ben doğduğumda annem ve babam benı halama evlatlık vermışler yani öz anne ve babam yengem ile dayım oluyorlar halamın çocuğu olmayınca benı o buyutmuş onlara anne baba dedim yıllarca asıl anne babama ise dayı ve yenge dedim. yılda bir kere görüyorum kendilerini ve nefret ediyorum benı evlatlık verdikleri için hem de maddi sorunları vs olmamasına rağmen.
neyse asıl sorun şu ki ben doğduğumda adımı öz annem babam gamze koymuş kimlikte de adım böyle yazıyor halam sonradan ebru olarak değiştirmiş yıllarca beni ebru olarak çağırdı bende bu ismi kullandım ama facede instagramda arkadaslar arasında hep ebru gamze diye tanıttım kendimi aileme kızdığım için onların verdiği ismi kullanmak istemedim. şimdi bir erkek arkadasım var 2 senedir birlikte olduğum ve evlilik yolundayız ona da dahil hiçbir arkadasıma evlatlık olduğumu söylemedim söylemeyeceğim de. o beni ebru gamze diye tanıyor ama hep ebru diye seslenir çarşamba gunu emnıyetten ehlıyetımı almaya gıdeceğiz o götürecek beni ama resmi belgede adımı sadece gamze soyadı x yazıyor görünce ne yapar? iki adım olduğunu biliyor ama hep ebru demeyi tercih etti resmin adımın ebru olmadığını görünce bana güveni kırılır mı?
merhaba,
ben doğduğumda annem ve babam benı halama evlatlık vermışler yani öz anne ve babam yengem ile dayım oluyorlar halamın çocuğu olmayınca benı o buyutmuş onlara anne baba dedim yıllarca asıl anne babama ise dayı ve yenge dedim. yılda bir kere görüyorum kendilerini ve nefret ediyorum benı evlatlık verdikleri için hem de maddi sorunları vs olmamasına rağmen.
neyse asıl sorun şu ki ben doğduğumda adımı öz annem babam gamze koymuş kimlikte de adım böyle yazıyor halam sonradan ebru olarak değiştirmiş yıllarca beni ebru olarak çağırdı bende bu ismi kullandım ama facede instagramda arkadaslar arasında hep ebru gamze diye tanıttım kendimi aileme kızdığım için onların verdiği ismi kullanmak istemedim. şimdi bir erkek arkadasım var 2 senedir birlikte olduğum ve evlilik yolundayız ona da dahil hiçbir arkadasıma evlatlık olduğumu söylemedim söylemeyeceğim de. o beni ebru gamze diye tanıyor ama hep ebru diye seslenir çarşamba gunu emnıyetten ehlıyetımı almaya gıdeceğiz o götürecek beni ama resmi belgede adımı sadece gamze soyadı x yazıyor görünce ne yapar? iki adım olduğunu biliyor ama hep ebru demeyi tercih etti resmin adımın ebru olmadığını görünce bana güveni kırılır mı?
sorun çıkarmaz umarımEvlatlık olduğunuzu söylemeye kendinizi hazır hissetmiyorsanız isim için söylersiniz. İlk başta Gamze için karar kılmışlar sonradan Ebru diye seslenmişler, değiştirmemişler dersiniz. Ben ekletmeyi düşünüyorum hatta falan diye de eklersiniz.
yoo soyad onun bildiği gibi adım gamze ebru x diye tanıtmıştım kendimi o hep ebru diye seslendi ama kimlikte sadece gamze x basında ebru yok yanı resmıyettebence o isminizin yazmaması ürkütmemeli sizi, yazıp yazmaması hiçbirşey değiştirmez
annem bu ismi beğeniyormuş ama nüfusum çıktığı için değiştirememiş deyin
kendinizi hazır hissettiğiniz de söylersiniz herşeyi
tanıdığım doğulular var onlarda çok var
kp, amca kızın adını koymuş il-e gelince anne beğenmediği için başka isim koymuş ama nüfusta yazmıyor
köye gidince başka istanbulda başka isim kullanıyor
ama soyad da farklıysa o görmeden anlatmanız lazım
isim neyse de soyad büyük bir soru işareti yaratır
şimdlilik kendımı hazır hıssetmıyorum bunaEvlatlık olduğunu esin olduğunda birinden ögrendiginde, senin haberin olupta ona anlatmadiginı öğrenirse işte ozaman güveni sarsilir. Gidip ehliyeti alın eğer ismi sorarsa neden böyle diye hiç tereddütsüz anlat ama rica et aranızda kalsın, ailesine dahi anlatmasın eğer bilinmesi ni istemiyorsan. Yolsa evlenmeden önce mutlaka anlat.
o zor olur bu yasa kadar her belgede gamze yazdığı çin ilerde sorun olur işte falan karmaşa yaratırİstemiyorsanız sildirebilirsiniz Gamze ismini, sadece Ebru yazdırabilirsiniz. Nasıl istiyorsanız öyle çağrılma hakkına sahipsiniz.
eğer mahkeme kanalı gerekmıyorsa olabılır ama mahkeme gerekırse uğrasmamDilekçeyle hallediliyor diye biliyorum yalnız geçerli bir sebep belirtmeniz isteniyor. Evlatlık olduğum için bana biyolojik ailemin zamanında koyduğu isimle çağrılmak istemiyorum gibi bir sebep makuldür. Yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsinler. İsmimi sevmiyorum bile olabilir ya, Ebru ismiyle tanındım falan gibi.
bana guvenı kırılırda inanmazs a diye korkuyorumHaklısınız bende görmek istemezdim heralde ama dediğim gibi bu sizin utanacağınız birşey değil. Şimdilik söylemeyin madem sevgilinize, gamze adı verilmiş bana ama ebru diye seslenmişler ben ikisini de kullanıyorum resmiyette değiştirmedim daha dersiniz. Sonra kendinizi hazır hissettiğinizde de isterseniz gerçeği anlatırsınız. Kimse sizi yargılayamaz bunun için.
isim olayını nasıl çözeceğim pekiPsikolojik destek almalısınız bu itiraf konusunda. Bana göre söylemek zorunda olduğunuz bir şey degil. Ben sizi anlıyorum, bazen karşına öyle kayınvalide ve kayinpeder çıkıyor ki senin annenin ya da babanın ölmüş olduğunu fırsat bilerek at koşturmaya çalışıyor tam tersi sahip çıkılacak yerde. Herkes burdaki kadınlar kadar bilinçli değil ki, böyle vicdan ve empati yoksunu insanlar da çok olduğu için ben söylemek zorunda olmadığınızı düşünüyorum.
ya bana neden bu zamana kadar söylemedın derse bu sefredeAnladım olsun sen yine de sevgiline seninle önemli bir şey konuşmam lazım diyip al karşına anlat kafasında soru işareti kalmasın
Lütfen cesaretli ol
Yumurta kapıya dayandığında söylemen daha zor olacak
Söyle kurtul
ben halamla enıştemın ustuneyım vukuatlıda da hala ve enışte çıkacakvukuatlı nufus kayıt örneğinde anne baba olarak halan dayın çıkacak saklanacak durum yok bunu söylemezsen asıl sana asla güvenmez açıkça konuş
o da evlatlık olduğumu öğrenip beni hor ve ezik görecek diye korkuyorumniye sorun etsin ki? ben ortada sorun edilebileceek bişey görmüyorum. dediğim gibi bence evlilik vs düşünüyosanız zaten söylemelisin.
yok açıklama ile geciştireceksen ya aile büyükelri gamze koymuş ama annem ebruya alıştırdı beni o yüzden hep ebru kullandım gibi. evlatlık vs durumu kimsenin aklına gelmez. bu şekilde iş arkadaşım var mesela kimlikte ile kullandığı farklı. aklıma başka bi olasılık gelmedi hiç. siz gerçeği bildiğiniz için takıyosunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?