EVLATSİZLİK!!!

Bende inaniyorum ve nazardan olabilme ihtimalide cok yuksek,cocugumuz olmadi 6 senede,es dost akraba biliyordu,hamile kaldim birde ikiz herkesin gizu ustumdeydi,gelip ara arabakarlardi karnim buyumusmu diye.

Bana kalsa bugun alirim,ama esimi zor ikna ettim evkatlik icin,oda 0 1 yas kiz cocugu istiyor,hatta anne yada baba hayatta olmasin istiyor,ilerde cikip alir diye korkuyor.

Bende inaniyorum ve nazardan olabilme ihtimalide cok yuksek,cocugumuz olmadi 6 senede,es dost akraba biliyordu,hamile kaldim birde ikiz herkesin gizu ustumdeydi,gelip ara arabakarlardi karnim buyumusmu diye.

Normalde kapını calmayanlar sırf meraktan aman nasıl hamile olmuş bi bakalım diye kapını asindirir. Boşver canım nazar zaten insanı çatladı öldürür diye boşa dememişler.

Kardesim bu dunya zaten inananlar icin bi imtihan yeri.Kiminin esi iyi olmaz kimi evlenemez kiminin cocugu olmaz kimi evladiyla imtihan olur.Sikıntısız bisey yok.Bak kendimden bahsediyim.Evlendim cok zorluklar cektim.3. ayimda hamileydim bi senem dolmadan evliligimde yani dogum yaptim.Bi senelik evliyken 60 yadinda hissediyodum kendimi.Cocugum cok zor bi cocukdu her anim aglamakla geciyodu.Hic susmayan surekli aglayan uyumayan ve beni emmeyen bi bebek.Ve etraftaki insanlarin tepkileri.Yok sen emziremedin senin cocugun sana bagli olmaz.Bizimki memeye cok duskunde daha neler neler.Yani evlad olsa baska bi derdin olur.Hayirlisini iste.Demekki zamani gelmemis.Bi tanidigim 5 defa dusuk yapti ve 9 yillik evliyken evlad nasip oldu sonra ayni sene tekrar hamile kalip 2. dogurdu.RABBim ol der ve hersey olur sen inancini kaybetme.Doktorlarida cok dinleme.Onlar cok olumsuz konusurlar.Ins kaybettigini sandigin evlatlarin cennette yaninda olcaklar

ne yazıkki bende bebeğimi kaybettim ölü doğum yaptım ve yüzüne bile bakamadım. hemşireler göstermek istediler ama bakamadım. onun üstüne 3 düşük yaptım. bende senin gibi hergün sorguladım ama kısmet bu allah isterse herşey olur ve bir bildiği vardır diyorum. herşeyin hayırlısı allahtan. allah sanada ,banada ,bizim gibi olan herkese sabır versin.

Allahim yar ve yardimcin olsun... sabir ve dua diliyorum sana...

Canım benim
Biz Allahın sevdiği kullarıyız .
Benim ilk oğlum 3 tüp bebek denemesinde oldu suanda 6 yasında. Sonra 16 haftalık bi ölü doğum var. şimdide hamileyim ama ama işte . Hep zor oluyor bişeyler cıkıyor . Demekki diyorum Allah dagına göre hesap ediyor bizi sevmiyor bizi unutmuş olabilir mi? Ne acılar ne acılar çekenler var Allah bunları unutturacak acılr vermesin. Yüreğini ferah tut ve Allaha dön . Biz bunları aşacağız o yüzden bizim başımıza geldi.

Canim yalniz degilsin sadece diyecegim butun tahlillerini yaptir. sana soylemistim benim eltim tup bebek ikizleri erken dogumla kaybetti ayni senin gibi sonra bir daha hamile kaldi ayni sekil ve yine 21. haftada olu dogum yapti ve ayrica bir dusuk daha. Bizde sorun olmamasina ragmen 2 sene olmadi 2 kerede dusuk yaptim cok sukur sonra bi kizim oldu, simdi ikinciyi bekliyorum ama hayat ne getirir bilemiyoruz kapali kutu rabbim kimseyi evladiyla sinamasin. Rabbim vaktini biliyor inan bir gun olucak ama sabrin sinaniyor. Dua et insallah rabbimden dilegim sana da tum bekleyen evlat hasreti ceken herkese saglikli hayirli evlatlar nasip etsin.

aynı durumdayım..bunu yazarken bile çok zorlanıyorum..Rabbim herşeyin en iyisini bilir..belki evladımız olsa başımıza büyük felaketler gelecek o yüzden vermiyor..ne bileyim belki sınavımız belki zamanı değil belki Allah daha çok dua etmemizi istiyor..belki belki....
Rabbim isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin inşallah...

Herkesin bir imtihanı olduğunu düşünüyorum bu hayatta kimi eşiyle kimi ailesiyle kimi sağlığıyla kimi de evlatsızlıkla herşeyin bi vakti zamanı var rabbim o doğru zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin isteyen herkese inş

Böyle konuşup seni anlamadığımı düşünme bende 4 defa düşük yaptım seni inan çok iyi anlıyorum ama dua ve sabırdan başka elimizden gelen birşey yok

Etrafında konuşanlarada kafanı hiç takma canını bile bile o kadar güzel acıtmasını biliyorlar ki durumumu bildiği halde kaç sene oldu yapın artık bitane diyenler var bende yapıyoruz da olmuyo diyorum kinayeli bi şekilde anlayan anlıyo

bak burda evlat edinenlerin sayfaları var. onları gördükçe anneliğin ne kadar kutsal olduğunu görebiliyorum.
onların her hikayesiyle evlat doğurmuş gibi oluyorum. düşünmez misiniz evlat edinmeyi?? minicik bir yavruya anne sevgisi aile sevgisi tattırmayı.
o sayfaya bir göz atın derim.
benim bir çocuğum var Rabbim bağışlar inş. ama anladım ki anne olmak taşımak, doğurmak değilmiş. ona emek vermek onu büyütmekmiş.. yani evlat edinmek de bir doğum şeklidir bana göre..

Evladım keşke ölse diyenler bile tanıdım. Evlatları öyle kötü hayatlar yaşıyordu ki, ailelerine öyle eziyetler ediyorlardı ki, bir anne düşün ki "her gün haberi gelsin artık diye bekliyorum" diyebiliyordu. Ben de çok istememe rağmen anne olamıyorum. Bazen çok ağlıyorum; ağlarken de acaba içten içe isyan mı ediyorum diye düşünüyorum hep. Umut ve umutsuzluk arasındaki ince çizgide dengede durmaya çabalıyorum. Bir o tarafa bir bu tarafa devriliyorum çoğu zaman. Bizim imtihanımız da buymuş demek ki.. Ama imtihanın sonunda mükafat almak da var değil mi :)

Bende bebeklerimi kaybettim ikizlerdi. O kadar acı ki. Benden önce doğum yapan sözde samimi bir arkadaşım gözüme gözüme sokuyo bebeğini. Asla kıskanmıyorum. Ama evladıyla şımarıp benim acımlada beslenmesi zoruma giden

arkadaşım asla isyan etmeyin niye olmuyo diye. bende 3 kez düşük yaptım biri ikizlerimdi. 5 yıllık evliyim benimle beraber evlenenler 2. doğumunu yaptılar bende heves ediyorum ama asla vazgeçmiyorum şidi tüp bebek deniyorum yeni başladım. ve yumurta sayım çok azmış doktorum tüp bebek tutmazsa asla vazgeçme yumurta sayın gittikçe azalıyo belki bir daha çocuk sahibi olma şansın olmayabilir tekrar dene dedi. sizde vazgeçmeyin. bi tanıdığım 9 düşüğün ardından kucağına bebeğini aldı. herşey Allah'tan sadece dua edelim

Canim aynı şeyleri yaşadım çok şükür yavrum kucagimda başına gelmeyen asla anlayamaz tabiki imtihan bol tefekkür ve dua diyorum ben tabiki tedavini de olacaksın olmaz diye birsey yok sadece vaktini ve zamanını bekliyor minigim asla ümidini yitirme ve dusunmemeye calis rabbim ol desin ve olsun insallahhhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…