Evle alakali fikirlere ihtiyacim var.....

yarimelma

ASK nerde BEN orada
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
2.440
2
66
Avusturya
Selam,

nihayetinde esimle tekrar birlesiyoruz ve ev bakmaktayiz...kendini kanitliyor yaptigi hatalar yolunda.

Suan bir ev bulduk arkadaslar,90 m² 3 oda salon mutfak banyo.fiyatida uygun.

Ama bir sey var ki oda su:yatak odasi ve cocuk odasinda acilmayacak sekilde cam var yani adam dedi ki bu camlar ic avluya bakiyor ve acilmiyor odalarda sadece havalandirma var hani banyolarda olur ya...

Bakin ev böyle:eve giriyorum önümde bir salon var kapdan hafif daha genis,ve 2-2,5 metre uzun ve öbür sonunda bir kapili killer var,baya esya sigiyor.

ve dis kapidan giriste birde hemen sag tarafta oturma odasina giriliyor kocaman bir oda sag tarafta 4 tane büyük cam,sol tarafta ortada bi kapi var tekrar bi salan ilinden biraz daha genis ve sol tarafta bi oda.devam gidince bu salonda 3 metre falan sonra iki basamak geliyor ve mutfaktayiz onun icindede ufak bir killer var ve simdi direkt düz yürüyorum mutfaktan veeeee Banyoya giden kapiyi aciyorum

banyoya girdim ve hemen banyonun icinde sola dogru diger odaya kapi aciliyor.

banyo ve mutfagin cami var...hatta banyonun kocaman cami,mutfaginda cami onun yarisi...

ama beni düsündüren su:diyorlar ki eski kiraci ve ev sahibi banyo ve oturma odasinin camini actin mi birden o zaman odalari havalandirirsin...ve iste havalandirma var...arkadaslar siz ne düsünüyorsunuz??

böyle bir evde veya benzerinde oturanlarinizda varsa yazarmisiniz lütfen?

Camasirlari nasil hal edecem..cünkü Balkon ve Bodum kati yok.....evde kurutmaliyim acilabilen tellerde...adama bi cevap vermeliyiz bugün yarin.

baska ev bulmasi biraz zor ve dediginm gibi bu ev kocaman ve fiyati bu durumuna görede biraz düsük....ama oturma odasi cok ic acici....

Pardon biraz uzun yadim

Havalandırmanın pencerenin yerini tutacağını sanmıyorum,ben kışın bile pencereleri açıp evi havalandıran biri olarak böyle bir yerde yaşayamam herhalde...Sanırım sizin de pek içinize sinmedi ki sorma gereği duydunuz.Evet bütçe konusu kafanızı karıştırıyor olabilir ama aynı bütçeyle daha ufak bi ev bulabilirsiniz,ufak bi ev bundan daha iyidir diye düşünüyorum

iste emni degilim düsünüp duruyorum acaba nasil olur diye,,,bencede cam olmali ve havalandirilmali

anlattığın iki evde sorunlu be elmacım biri havalndırma sorunlu biri çamaşır kurutma sorunlu başka baksan çokmu acele ev bulman lazım

Camsız,penceresiz ev olmaz bence.
Yani ben olsam istemem.
Balkon problem değil benim de minicik balkonum var kapısını açmaktan başka hiç bir şeyde kullanmam yani ben de evimin içinde kurutuyorum çamaşırlarımı. Ama penceresiz olmaz.
Yine de siz bilirsiniz.

canım öyle saçmalık olurmu cam her odada şart bişey silkelerken falan ee o camlar hiçmi silinmiyecek kirlimi duracak nasıl olcak...ya camları değiştir açılır taktırın ev çok uygunsa yada başka ev bakın bence...yoksa cam bi ev için çok önemli..özellikle çocuk odanı sık sık oksijen girmesi için havalandırman gerek çocuklar için temiz hava çok önemli....kesinlikle camsız ev olmaz....hem çok komik durur hem cam varsa camları silemezsin hemde havasız kalır ev başka odaları açsan bile olmaz.z...

anlattığın iki evde sorunlu be elmacım biri havalndırma sorunlu biri çamaşır kurutma sorunlu başka baksan çokmu acele ev bulman lazım

milyonum sorun iste uygun bi ev istedigin yerde bulmak....emlakciya para cok veriliyor birde ev sahibine deposito....yok canim iki yari ev degil bir evde bu iki sorun

evet aynen bende diyorum varsin balkon olmasin sonuca oturma odasi cok büyük ve camlari kocaman yani ic acici bir ortam...o eksigi bu arti kapatiyor...ama iste cam var fakat acilmiyor yani sirf isik giriyor.... havalandirmadan haric eski kiraci diyor aciliyor bütün camlar ve iyice havalandiriliyor ev.

simdi esimde diyor ki uygun kirasi ve yeni bastan basliyoruz,,,ileride bakariz baska iyi yere ciariz durumumuz düzelince...

cnm bende kiracıyım neden emlakçıdan ev bakıyorsun ki geze geze eşe dosta haber vererek arayın bence hem emlakçı parası hem depozito hem taşınma hem suyu doğalgazı üzerinize alma derken dünya kadar masraf boş yere...hem dediğin gibi evde sorunlu..bence hiç acele etme başka ev bakın..zaten yeniden bir araya gelmişin eşinle..bundan sonra daha sağlam adımlar atmalı ve daha ilişkinizde evinizde huzurlu bir ortam yaratmalısınız..ev sorunlu olursa bi zaman sonra inan sinirlerde yıpranıyo..hem bi kere taşındınmı bi daha kolay kolay çıkamıyosun o evden söylim..şak diye taşınmak çok zor...eşyaların bile yıpranıyo..bence iyi düşün...

evet bende saglam temelle olsun istiyorum.

emlakcidan özellikle degilde gördügümüz icin ilanlarda diyorum...ama tabi sahistan olmasi daha iyi..emlakciya bosuna para veriliyor

ama onunda iste hosuna gider gibi ev

Penceresiz odalarda mutlu yaşayacağınıza inanmıyorum. Kaldı ki bu odalar yatak odası ve çocuk odası. Uyuduğunuz uykunun ve hayatınızın kalitesi söz konusu. Havalandırma konusunu görünce gerisini okumadım bile, gerekirse imkânlarınızı zorlayın ve oksijen kıtlığı çekmeyeceğiniz bir evde yaşayın arkadaşım.

Öğrenciyken birkaç aylığına penceresi havalandırmaya açılan bir odada kalmıştım. O nasıl bir havalandırma idiyse artık, bizim apartmanın odaları oraya bakıyordu, diğer apartmanın mutfakları... Azıcık hava gelsin diye açıyorsunuz, yemek kokuları doluyor, cereyan yapsın da hava sirkülasyonu olsun diye evdeki diğer camları açmanız gerekiyor, ama yine yetmiyor, bir yerden sonra psikolojik olarak nefessiz kalmış hissediyorsunuz, ne kadar uyursanız uyuyun yorgun oluyorsunuz... Daha bunun gibi birçok şey sayabilirim. Değmez bence.

valla elmacım giyiceksin spor ayakkabıları takıcaksın çantanı kouna cadde sokak ev bakıcan emlakçıya ne gerek ayol bulduğun evler emlaktan yazıyosa topuklucan şahıstan arıcan yapıcek bişi yok cicoş hiç ömrümde ev aramadımda sıkıntısını bilmiyorum

suan evde bekarlar kaliyorlar zaten,aile icin zor herhalde sahiden.
evet aslinda iki kurus fazla verip rahat oturmak daha önemli...

anacim burada öyle olmuyor iste sokak sokak ev aramak:2:

suan evde bekarlar kaliyorlar zaten,aile icin zor herhalde sahiden.
evet aslinda iki kurus fazla verip rahat oturmak daha önemli...

Kesinlikle.. Bazen akşamları arkadaşlarımın öğrenci evlerinde kalırdım, içimden "nefes almak ne güzelmiş" diye geçirirdim, öyle bir yoksunluk yaşatıyor penceresiz odalar. Sizin havalandırmadan belki yemek kokusu girmeyecek ama inanın oksijen de girmeyecek. Mutlaka başka bir yol bulmalısınız.

of ne zor ev bulmak insanin isteklerine uygun degil mi

Bence de madem herşeye yeniden başlıyosunuz, bari güzel güzel başlayın.Daha ufak ama pencereli bi ev bulun. :) İnternette falan yok mu sahibinden kiralık evler ?

of ne zor ev bulmak insanin isteklerine uygun degil mi

Çok haklısınız. Ama bu durum "salonum L şeklinde olsun" veya "mutfağım çok büyük olsun, bir de balkonlu olsun" gibi bir istek değil. Sizin yaşamsal gereksinimlerinizle ilgili. Herkes evi içine sinsin ister, ama hepimizin evinde "şurası şöyle olsaydı keşke" dediğimiz bir şeyler illa ki vardır. Bazılarını tolore edebiliriz veya zamanla alışır öyle yaşamaya başlarız, ama havasızlık gerçekten öyle değil, hayatı çok çekilmez kılabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…