• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlendigim icin kendimi suclu hissediyorum

cillibombom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2013
456
50
43
35
Aslinda yasim dha cok kucuk 21 yasindayim. Bi konumda anlatmistim annem hep bana dusmaniymisim gibi davrandi bu yasima kadar bicak mi firlatmadi bardak mi kirmadi gece acikip yedigim ekmek gozune batardi eve pasta alindiginda tek ben yemezdim hatta alindigini bile bilmezdim trafige takilma telefonu duymama gibi luksum yoktu babanin yaninda yuzun gulecek ailemin huzurunu bozamazsin sen hayati zindan ederim diye defalarca tehdit edildim. Hep baskalarinin annelerine imrendim. Sirrimi paylastim tokat yedim dertlesmek istedim dinlemedi... En sonunda gecen sene dayanamayip babaannemin yanina kactim okula ara verdim 1 ay babam benle konusmadi kactim gittim diye. Cunku babam sevgilim oldugunu biliyodu annem kizin kocaya kacmis demis hakli adamda...Babamla basbasa konustum annlattim allahtan cok iyi babam var allah bin kere razi olsun ondan ya annem gidecdkti evden ya ben . Onlarin yuvasini bozamazdim ayri eve cikmama da izin vermezlerdi bunalimdan kurtulmak icin evlenmeye karar verdim allaha sukur su an esimle babam arkadas gibi babamin yuzu guluyo hayirli gun yaklasiyo kizim diyo sariliyo... Annemde nisanlandigimdan beri bi iyi bi iyi anlatamam ah diyorum su anneligi en basta yapsaydin okulumdan olmasaydim babam diplomam olmasini cok iatiyodu ama aciktanda olsa bitiricem o universteyi babamin ici buruk kalmasin. Dun bindalli alindi babamin yaninda giydim nasil olmus baba dedim allahim oyle bi bakti ki yuzume gozleri kocaman dolu dolu kizardi sikti biliuorum aglamamak icin kendini cikarip atasim geldu yuzugu .... Dun babami oyle gordukten sonra gece boyu agladim sabah agladim yanliz kaldikca agliyorum suclu hissediyorjm icimden affet beni baba dryip duruyorum. Nolur icimi rahatlatacak bisiler soyleyin

oyy çok üzüldüm.. okulunu bitirseydin keşke nişanlın ne iş yapıyor seviyor musun sana karşı tavrı nasıl sırf annenden uzak durmak için nasıl evlenmeyi göze alıyorsun canım benim

Evlendin diye babanı terk etmiyorsun ki. Ne güzel eşinle de anlaşmışlar. Gelir sende kalır bile arasıra. Akşam yemeğe alırsın.

Belki kendi evinde bulamadığı huzuru, sana ziyaretlerinde bulur. Yer, içer, dertleşirsiniz.

Her insan aynı tepkiyi veremez yaşanan olaylara. Babanız da çok duygusal biri galiba. Doğduğunuzdan itibaren geçen zaman gözünün önünden geçmiştir, onun için duygulanmıştır. İnsanlar her zaman çok üzüldüklerinde ağlamazlar ki. Bunu biliyor olmanız gerek :). Kendinizi suçlu hissedecek bir durum yok. Ömür boyu onların yanında mı kalacaktınız :KK48:

Anneniz öz mü? bir de nişanlını seviyormusun canım? Yani evden kaçış için değil dimi?

İnsl cok mutlu olursun bende senin yasadiklarinin bi kismisni yasadim dugun ume 1gun kala bile anlatsam roman olur annemde evlendikten sonra bana ii oldu simdi ablamda evlencek aam benm cektiklerimi cekmedi simdiden ben neler cektim dugun gunume kadar smdi unutamiyorum o gunleri ama unutmus gibi davraniyorum smdi su sizmaz aramizdan evlendikten sonra kiymetim bilindi yani

Aslinda yasim dha cok kucuk 21 yasindayim. Bi konumda anlatmistim annem hep bana dusmaniymisim gibi davrandi bu yasima kadar bicak mi firlatmadi bardak mi kirmadi gece acikip yedigim ekmek gozune batardi eve pasta alindiginda tek ben yemezdim hatta alindigini bile bilmezdim trafige takilma telefonu duymama gibi luksum yoktu babanin yaninda yuzun gulecek ailemin huzurunu bozamazsin sen hayati zindan ederim diye defalarca tehdit edildim. Hep baskalarinin annelerine imrendim. Sirrimi paylastim tokat yedim dertlesmek istedim dinlemedi... En sonunda gecen sene dayanamayip babaannemin yanina kactim okula ara verdim 1 ay babam benle konusmadi kactim gittim diye. Cunku babam sevgilim oldugunu biliyodu annem kizin kocaya kacmis demis hakli adamda...Babamla basbasa konustum annlattim allahtan cok iyi babam var allah bin kere razi olsun ondan ya annem gidecdkti evden ya ben . Onlarin yuvasini bozamazdim ayri eve cikmama da izin vermezlerdi bunalimdan kurtulmak icin evlenmeye karar verdim allaha sukur su an esimle babam arkadas gibi babamin yuzu guluyo hayirli gun yaklasiyo kizim diyo sariliyo... Annemde nisanlandigimdan beri bi iyi bi iyi anlatamam ah diyorum su anneligi en basta yapsaydin okulumdan olmasaydim babam diplomam olmasini cok iatiyodu ama aciktanda olsa bitiricem o universteyi babamin ici buruk kalmasin. Dun bindalli alindi babamin yaninda giydim nasil olmus baba dedim allahim oyle bi bakti ki yuzume gozleri kocaman dolu dolu kizardi sikti biliuorum aglamamak icin kendini cikarip atasim geldu yuzugu .... Dun babami oyle gordukten sonra gece boyu agladim sabah agladim yanliz kaldikca agliyorum suclu hissediyorjm icimden affet beni baba dryip duruyorum. Nolur icimi rahatlatacak bisiler soyleyin

Babanın gözleri üzüldüğü için değil mutlu olduğu için dolmuş. Kendini suçlu hissetmene gerek yok. Ama evlendikten sonra da mutlaka okulunu bitir.

Bende 22 yasimda evlendim smdi24um ama hic pismanligim olmadi
okulunuda bitir cnm eminim nisanlinda karsi degildirzaten
cok cok mutlu ol

Eger nisanlini seviyorsan onunda sana karsi kusuru yoksa okulunu evlenincede bitirirsin ama sirf kurtulmak icin sevmedigin biriyle evlenme bu kurtulus olmaz aksine daha cok uzulede bilirsin baban duygulanmis belliki her baba icin kizini evlendirmek zordur benimki bi ay aglamis benden snra:( umarim diledigin gibi olur hersey

Annene diyecek söz bulamadım ...
Okuluna devam edersin sıkıntı olacağını sanmıyorum
Baban da her baba gibi evladı evlenecek burukluk yaşıyordur hak vermek lazım
İnan yaşın kaç olursa olsun baban yine böyle üzülür canım sen evden giderken
Eşin iyi bir insansa hiç tereddüt etme

Annen öz annen mi ben de merak ettim eğer özse üzülmeyeceksen neden seni ayırdığını söyler misin? İnşallah çoookk mutlu olursun hiç üzülme baban sevinçten ağlamıştır. Bence çok doğru yoldasın okul konusunda eşine de babanı sevindirmek istediğini bu yüzden yarım kalan tahsilini evlendikten sonra tamamlamak istediğini söyle. Onun da desteğini alırsan süper olur.

canım.. öyle üzüldüm ki.. yaşadıklarımız çok benziyor. ben de evliyim, annem senin kadar olmasa da o da benim evleneceğim kişiyi istemedi türlü oyunlar yaptı, babam da aynı bahsettiğin gibidir.. evlendiğim gün beni gelinlikle gördüğünde; sesi gitti tıkandı gözleri doldu, çok güzel olmuşsun kızım dedi öyle bir sarıldı ki, hala aklıma geldiğinde ağlarım. zor olur bilirim, buruk bir sevinç o.. hangimiz yaşamadık ki bunu..

anladığım kadarıyla sen başkaları için kendini üzebilen birisin. yapma güzelim, nişanlınla mutluysan bakma ardına. baban eminim seni mutlu gördükçe çok daha mutlu olacaktır. suçlu hissetmeni gerektirecek hiç bir şey yok. evlendikten sonra babanı aramayı sormayı asla atlama, evlenmek onlardan kopmak değil ki! yine sevecek seni, sen onu..

okul konusuna da gelince; ben de üniversite okuyorum, eşimle ikimizin de geçiş yapabileceği ortak bir yere ev kurduk. ben okuluma o işine geçinip gideceğiz inşallah.. senin öyle bir imkanın yoksa, açıktan devam edebilirsn sakın üzülme tabi nişanlın destekliyorsa..

Şu anneligi normal yasayan, yaşatan bir insan evladi göremeyecek miyiz Allah'im !?
Kimi hastalik derecesinde evlatperest olur, kimi de böyle..

Özür dilerim ama annen ne kadar kötü kalpli bir insan. Lütfen mesafeni koru onunla her zaman. Seninle de iyi olmasının sebebi evden gidecek olman bence. Yediğin ekmek bile batıyorsa bu kadına; çocuğuna bıçak fırlatıp, bardak kırabiliyorsa annelik dıygusu olmayan, şans eseri hamile kaldığı çocuğu sadece doğurup sütünü veren bir kadından başkası değildir o. Ona anne denmez. Aynı yaştayız. Annemin yüzünden okulumu bıraksam, onun yüzünden kendimi evden kaçmaya mecbur hissetsem yüzüne bakmazdım asla. Dua et ki baban cennetlik bir insan. Ayakları öpülesi. :) Allah korusun ya o da annen gibi olsaydı? Babanı anlatırken çok duygulandım inan ki. Sen eğer nişanlını seviyorsan elbette ki evlen onunla. Ama evlenmek de okumana engel değil biliyorsun değil mi? Okulun bitene kadar bebek olmaması için dikkat edersiniz olur biter. Örgün okuyamam diyorsan da açıköğretimden oku güzel bir bölüm. Diplomanı babacığına hediye ettiğinde dünyalar onun olur inan ki. :)
Babanın gözlerinin dolması seni suçlu hissettirmesin olur mu? O seni öyle görünce mutlu olmuştur. Biricik kızı evleniyor. Duygulanmıştır. Üzme kendini. Allah mutlu etsin sizi.

Yo
Anneniz öz mü? bir de nişanlını seviyormusun canım? Yani evden kaçış için değil dimi?

Yok canim tabi ki yagmurdan kacip doluya tutulmamak icin her seyi dusundum planladim ailemle ilgili seyleri anlatmayi dpgru bulmuyorum ama acik acik anlattim artik okulu bitirmek istedigimi de soyledim allah ondan da razi olsun cok destek oldu hep arkamda gercekten seviyorum bi yandan mutluyum bi yandan da babam iate.... Bu arada annrm uvey degil keske oyle olaaydi uvey derdim teselli ederdim kendjmi

bence hemen hemen bütün bayanlarda olan bir şey bu.
geçer mi sanmam.
çocuğum var yine de acaba ailemi terk etmiş mi oldum, onları yarı yolda mı bıraktım diyorum.
ama eşimi de seviyorum yani. iyi ki olmuş.
sen de böyle dersin inş.
ama keşke okuluna devam edebilseymişsin. evliyken oku. çocuk düşünme. o zaman babana diplomanı götürebilirsin.

Back
X