Evlendiğimde annemin yakınında oturmak istiyorum

Sibelim84

Guru
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2011
12.715
7.810
448
Arkadaşlar ben geçen hafta-on gün kadar önce nişanlandım ama şöyle bir sorun yaşıyorum. Biz iki kardeşiz kardeşim memur doğuda-Van'da görev yapıyo dolayısıyla bizden uzakta. Bizse geçen yıl şimdiki evimize kiracı olarak geldik ama burada hiç komşuluk yok heryer apartman. Annem çok sıkılıyor ben işe gidince yapayalnız kalıyor. Şimdi ben evlenicem seneye haziran gibi nasipse. Nişanlımın evi yok kirada oturacağız ama nişanlımın oturduğu semt bize oldukça uzak iki araç değiştirmek gerekiyo 1,5 saat oluyo nerdeyse aramızdaki mesafe. Nişanlım evlenince de ordan ev tutmak istiyo bense istemiyorum hem kiraları çok yuksek hemde asıl neden aileme bu kadar uzak olmak istemiyorum. Çünkü biliyorum oyle olursa çalışan bi bayanım annemi zor görücem kadın zaten yapayalnız komşuluk yok kardeşim uzakta. Ben nişanlıma orta bi yerden ev bulalım annemin bana ihtiyacı olduğunda atlayıp taksiye gidebileceğim mesafede olsun diyorum. Hayır başka yeri istemiyorum diyor. Bende inat ettim “madem oyle o zaman biz evlenmeden annemlere orlardan uygun ev bulacaksın anca oyle olur” diyorum. Buluruz diyo ama dediği kiralar annemler için çok fazla. Biz yetişiriz sen eskisi gibi yardım edersin diyo. Ben tabiî ki aileme yardım edicem ama sonuçta evli olucaz eskisi gibi maaşımın yarısını annemlere veremicem diyorum verirsin bişey olmaz diyo. Kavga ediyoruz. Kızıyorum ne var bu kadar bağlısın bu semte diye yıllardır burda oturuyoruz bütün cevrem burada diyor. Ben daha da ofkeleniyorum ikimizde birbirimizi bencillikle suçluyoruz. Fikirlerinize ihtiyacım var ben kendimi kesinlikle haklı görüyorum birde sizlerin yorumlarını almak istedim

Anne konusundaki duyarlılığınızı anlıyorum ve haklı buluyorum. Madem nişanlınız bu konuda size garanti veriyor maaşınızın yarısı konusunda siz de öyle yapın. Evlendikten sonra bu konuda tepki göstermeyeceği konusunda iyice konuşun.

kendince garanti veriyor ama ben gerçekciyim hayat koşulları belli evimiz kira olacak ben nasıl eskisi gibi yardım edebilirim ki. Tabiki yardımım dokunacak ama hani ne kadar dokunabilir ki.

bence doğru düşünüyorsunuz, evlendiğiniz zaman eskisi gibi yardım edemeyebilirsiniz
düğün borçları,belki daha sonra çocuk vs olacak masraflar büyüyecek
bu seferde sizin ailenize yardım yapmanız imkansız hale gelecek
eşiniz sorun edecek belki de..
oturacağınız semtin daha yakınlarında daha uygun fiyata bulabileceğiniz bir ev yok mu annenize ? :26:

evlenip yeni bir aile kuruyorsunuz,
ama annenize yakın olmak için nişanlınızı zorluyorsunuz,
bir de maaşınızın yarısı gibi bir miktarı vermeyi teklif ediyorsunuz.
belli ki nişanlınız yakın olmak istemiyor.
kaldı ki kayınvalidesine yakın oturmak isteyen insan nadirdir.
ama sadece bu iki tercihinizden dolayı ben evliliğe, yeni bir aile kurmaya hazır olmadığınızı düşünürüm.
yeni ailenin kendi kararları başkalarına göre şekillenmez,
bütçesi de kendisine aittir.
burda sürekli eleştirmiyor muyuz ailelerine para gönderen, annesiyle dip dibe oturmak isteyen erkerleri...
bence bu kadar ısrarcı olmayın, büyük şehirlerde insanlar her gün işe gitmek için 1-2 saat yol gidiyor.
uzak bir mesafede değilsiniz.
başka bir şehire gelin gitseniz ne yapacaktınız?

yok nişanlıma göre gayet uygun ama aslında uygun değil o semtler lüks. Sadece emekli maaşıyla yetinen insanlara fazla gelen yerler anlayacağınız. E burda daha uyguna bulamayız diyo o zamanda burası olmucak diyorum hayır burası olucak diyo o zaman uygununu bulacaksın madem tutturuyosun burası diye ucuz evide bulmak sana düşüyo dedim. e bu kira uygun sen şu kadarını veririsin maaşının her zaman ver yada ben veririm sorun değil diyo. Ama ben hayatı toz pembe görmüyorum ileriyi düşünmek zorundayım

iyide ben niye kirada oturacaksam onun dediği yere gidiyorum. o kimseden ayrılmayacak bütün sülalesi orda. ama benim bitek annem babam var ve onlardan uzakata olacağım. o niye ısrarcı oluyo zaten kirada oturacağız kendi evimiz değil ki mecbur kalalım. Annemlere yakın olmak onu tedirgin etmez zaten araları çok iyi zaten sorun o değil oyle olsa ev aramaz onlara harıl harıl ama ev arıyo buluyo pahalı geliyo e biz denkleştiririz diyo

işte sorununuz burada,
nişanlınız da siz de ailelere yakın olmak konusunda ısrar ederseniz ilerde hep sorun yaşarsınız.
ikinizin de gönüllü olduğu bi yer seçilmeli diye düşünüyorum.
iki aileye de eşit mesafede olabilir mesela.
nişanlınız da hatalı, ailesine yakın olup ne yapacak erkek adam?
korkarım ki özel hayatınız hep sekteye uğrayacak sülaleye yakın oturursanız.
kendi evinizi alma aşamasında dahi dikkat edin buna.

Nişanlınız sorun yok diyor. İyi bir geliri mi var? Eğer öyleyse sorun yoktur.
Ayrıca ben annenizin yalnız olduğunu düşünmüştüm. Babanız da varmış. İkisi birbirlerine destek olamazlar mı

oncelikle şunu düzelteyim maaşımın yarısını ben vermeyi teklif etmedim nişanlım diyor bense bunun evlendikten sonra olamayacağını anlatıyorum. Münkün değil biz yuva kurcaz ne kadar yardım edebiliriz ki. İşte benim istediğim her iki tarafada ortak uzaklıkta olsun her iki tarafında gönlü olsun istiyorum. Ama nişanlım burası diye tutturuyor. Evet babam var ALLAHa şükür ama evde hiç durmuyo emekli yaşlı adam sabah çıkıyo evden akşam geliyo. Ben bencilce mi düşünüyorum arkadaşlar nişanlım daha bencil yaklaşmıyor mu?

Anladığım kadarıyla nişanlınıza olan tavırlarınız biraz sert. Restlerle dolu.

Evlenmeden önce onu bu kadar sıkboğaz etmemelilisiniz. Belli ki mutlu olamaycağı yerde yaşamak istemiyor. Berede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama konu anneye gitmek olunca 1,5-2 saat aranmamalı. Sizin bir eviniz ve düzeniniz olacak. İlla dipdibe oturmanın bir mantığı yok.

Yazan; Eşini nişanlılık zamanında anneye yakın olmak icin zorlayan evli ama nişanlılık dönemi berbat gecen bir üye...

hayır bence siz doğru düşünüyorsunuz,
bencillik demeyelim de, ısrarcılık diyelim.
nişanlınızı yakınlık konusunun nerelere yol açabileceğini bilmiyor, idrak edemiyor.
bunu ona öğretebilirsiniz. ama şimdi kendi tarafınıza yakın olmak istediğiniz için o da kendi tarafına çekiyor.
belki ailesi " kız tarafına yakın olma, içgüveysi mi olacaksın" tarzında yaklaşıyor olabilir.
bunun şakası bile yeter onu uzaklaştırmaya.
anneniz de, eşinizin ailesi de yalnız yaşlı bakıma muhtaç insanlar değil.
iki tarafında sizin çok yakınınızda olmanıza ihtiyaçları yok sanırım.
o yüzden sizin de düşündüğünüz gibi orta yol bulunmalı.

sanırım sizde zamanında benim gibi düşündünüz yanlış anlamadıysam peki noldu amacınıza ulaşabildiniz mi? bazı arkadaşlar 1,5-2 saati sorun etme diyorlar ama yaşlı başlı insanlar yarın oburgun acil bana ihtiyacları olduğunda hemen yanlarında olamıycam düşündükçe üzülüyorum üzüldükçe nişanlımla tartışıyorum

bence çok doğru düşünüyorsunuz. ayrıca zaten onun tüm sülalesiyle bu kadar yakın kendi ailenize bu kadar uzak oturursanız her türlü sorun çıkabilir. şimdiden bu kadar bencilliğe pes diyorum.

bide o konu var tabiki bütün sülalesi yakınımda olcak. Gerçi ben buna fazla takmıyorum herkese karşı sınırları koyduktan sonra sorun olmayacağını düşünüyorum tabi zaman ne gösterir bilemeyiz. Birçoğunuz evli olaylara daha gerçekci yaklaşıp benim göremediğimi görebilirsiniz uyarılarınız gerçekten onemli benim için.

Kira olduktan sonra, iki tarafada tek araçla gidilebilcek biryer olabilir.

haklısınız...

sana katılıyorum canım.evlenınce maddı konular onun dusundugu gıbı olmayacak.sorumluluklarınız artacak.artık aılene eskısı kadar yardımcı olamayacaksın.ev almak ısteyeceksınız ve yardımınız hıc olmayacak da dıyebılırım.nısanlınıza bunlardan bahsedın.o da kendıne gore haklı aslında erkekler dogup buyudugu yerlerden uzaklasmak ıstemez evlenırken.ama evlılık boyle bırsey ıste.herkes fedakarlık yapacak ve bır orta yok bulunacak mecburen.

Amacıma ulaşamadım. İnan iyi ki ulaşmamışım. Erkeği zorlarsan daha çok inatlaşıyor bizim gibi değiller. Eğer ben inadımda kalıp ordan ev tutsaydım eşimle ailem arasındaki bütün bağlar kopardı. Ortada sorun olmasa bile senin yaptığın hersey ona batardı ve huzursuz olurdun. Evimden huzursuz olacağıma aileme birazcık uzak olurum yeter. Sonuçta sen de artık aile olacaksın. Önceliklerin değişecek.

Annem bana suanda 2 otobüs mesafe de aşağı yukarı bir saatte giderim. Ama arabayla on dakikada ordayım. Param cebimde olduktan sonra bütün taksiler benim. Kötü seyler düşünme. Allah onlara sağlık versin ama sen onların yanında olsan ve bisey olacak olsa ruhun duymaz.

İstersen hemen yanlarında olursun.

Allah gecinden versin anne yada babanıza bişey olsa her şekilde yetişiliyo. ablam bekarken (ben evliydim) otobüsle 30 saat uzaklıkta bir yere gitmişti ve babam vefat etti ablam apar topar geldi. Allah ne yazdıysa onu yaşarsınız. öyle şeyler düşünmeyin. nişanlınıza da bu konuda baskı yapmayın. ben evlenirken nişanlıma ne senin ailene yakın ne de benim aileme yakın ev istemiyorum hepsinden uzak tutalım dedim. ve tuttuk. sizde bu şekilde söyleyin ama onu kırmayacak illa benim ailem demeyin. benim annem şuan yalnız yaşıyo ablamda evlendi 1.5 saat uzağa taşındı. ne ablam ne ben bencilmiyiz anneme yakın oturmuyoruz diye düşünmedik. annem canı isteyince gelir kalır biz ona gideriz. orta yolu bulmalısınız. bu sizin hayatınız artık.

nişanlınız orta yolu bulmaya çalışmıyor aynen istediği gibi olmasında ayak diriyor. tamam iki aileye de eşit mesafede olalım bile demiyor. bu büyük bir sorun gibi göründü bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…