Sorun yaşamaktan korkuyorum. Annesi ve babası 70 yaşında. Yaşlı oldukları için yanlız bırakmak istemiyo. Burada birçok konu okuyorum herkes neler yaşıyo. Bende sorun yaşamak istemiyorum zaten çalışıcam diyorum gündüz evde olmıcam ama ne kadar rahat ederim evde kaynana kayınpeder. Acaba diyorum ebeveyn banyolu yatak odası olan bir evde oturursam tv mi de odama koyup rahat eder miyim,çünkü ben kayınpederimin yanında nasıl rahat oturacağımı bile düşünüyorum. napsam ki? Annesi babası sonuçta bakma da denmez,annesi zaten rahatsız işini gücünü zor yapıyo. Ben de isterdim kocamla evimde başbaşa oturayım. Bizimle kalacak olmaları %50 ihtimal memleketlerini bırakıp gelmek istemeyebilirler de inş öyle olur..
bence tek çocuk değil de belki de en küçük çocuktur yaş farkını düşünürsek:44:canım sen ve nişanlın kaç yaşındasınız merak ettim, sanırım nişanlın tek çocuk öylemi
Sorun yaşamaktan korkuyorum. Annesi ve babası 70 yaşında. Yaşlı oldukları için yanlız bırakmak istemiyo. Burada birçok konu okuyorum herkes neler yaşıyo. Bende sorun yaşamak istemiyorum zaten çalışıcam diyorum gündüz evde olmıcam ama ne kadar rahat ederim evde kaynana kayınpeder. Acaba diyorum ebeveyn banyolu yatak odası olan bir evde oturursam tv mi de odama koyup rahat eder miyim,çünkü ben kayınpederimin yanında nasıl rahat oturacağımı bile düşünüyorum. napsam ki? Annesi babası sonuçta bakma da denmez,annesi zaten rahatsız işini gücünü zor yapıyo. Ben de isterdim kocamla evimde başbaşa oturayım. Bizimle kalacak olmaları %50 ihtimal memleketlerini bırakıp gelmek istemeyebilirler de inş öyle olur..
Öncelikle merhaba herkese daha önceki konularıma bakabılırsınız anlatıcagımı anlamazsanız..Ben evlenmeden önce kaynanamlarla oturucaktım.Bir evin tek kızıyydım ve annemle babam ayrı oldugu için rahatlığa çok alışmış biriydim.Herkes bana gitme yapamazsın demişti..Bende yok aman şöyle iyiler aman böyle iyiler bir şeye karışmıyor demiştimm..Meğerse evlendıkten sonra yapıcaklarına sayıyormuş..Aslında belki abartıyosun dyenler olabilir ama kimse kimsenin içini bilemez.Neyse herşey güzel geçti evlendik.Evlendiğimiz gün gittiğim için pişman olmuştum.Daha sonra balayına gittik annemi aramış cocuklar aradı benı yanı senı aramadıysa önce benıa radıd emış.halbuki o oyle zannediyo once bızımkılerı aramıstık :)neyse balayındangeldıkben evde patlıyorum.bir kac kere anneme gıttık esımle laf yaptı.araba var eşım aldı ama babası kullanıyor arabayı bıze laf yaparak verıyolar felan benım aileme laf yapıyo.işte bız senın gıbı değiliz ailemiz dağınık değil.insan bunu solermı.biz bağlı aileyiz diyor.yanı anne baba ayrı olunca dagınıkmı oluyorsun.allahtan cok şükür eşim okadar iyi bana destek çıktıkı 3 ay ıcınde ayrı eve cıktık.benı sucladılar.bende hıc azımı acmadım onlara.saygısızlık yapmadm.onlar bana soledı sustum hep sonrada yuzume vurmasın dıye.sonra esım delırdı apar topar ayrı eve cıktık.4 ay oturduk ama bana ölüm gibi geldi.kyanan gelınıne ailesini kötülermi.Allah sabır verdi bana.Bizimkilerle görüşmek istemiyolarmış şimdi sanı benım ailem yollarda beklıyolar..Burda siz, keşke dinleseydım..Şu an kendi evimin kraliçesiym :) Saygısızlık yapmıyorum ama mesafemı koruyorum..Ev ev üstüne olmuyormuş.Evlenmeden önce insanın gözü kara oluyo.Ama yok anam valla yapamıyosun..Burdaki ablalarım kardeşlerim çook haklymş.Önce kızmıştım nerden bilicekler diye ama hayat tecrübesi demekkiii...
bence aynı evde oturmayın..kararını baştan ver...sonradan çok başın ağrır..bakma 70 yaşında olduklarına..gerçi iyilerse lafım yokta ne 90 lıklar var amuda kalkıp her çirkefliği yapıyor..
evet en küçük çocuk kızlar.. Altlı üstlü olabilse keşke ama zor ne yazıkki.. Kendimi onun yerine de koyuyorum ailemi bende bırakmak istemezdim. Hak veriyorum ama ya anlaşamazsam..
Evet canım onların da bir düzenleri var şu an ve yanlız kalmamaları için bizimle oturma durumları var,kışın gelip yazın gitseler ona da razıyım.. ne yaşayacağımı şu an kestiremediğimden her türlü şey geliyo aklıma.. evet hizmet beklicekler o kesin, sofraya iki tabak fazla koymaktan bişey çıkmaz elbet ama iş bununla bitmiyo bu kadar basit değil biliyosunuz ki.. Benimkine kalsa annem hiçbişeye karışmaz der hep (her erkeğin dediği gibi)Öncelikle Allah yardımcın olsun... Kolay bir durum değil.
Senin açtığın bu konuyla alakalı olarak, cevaben biraz önce açılmış bir konu var, onu buraya eklemek istedim.
İstersen şu yazılanlara bir göz at, birebir senin yaşadığın durum ile aynı olmasa da, fikir olur.
Benim fikrimi sorarsan, elbette kimse anne-babasını bir kenara atamaz.
Farklı şehirlerde oturuyorsunuz sanırım değil mi?
Onların oradan düzenlerini bozması, sizin bulunduğunuz yere gelmesi vs. bunlar da zor işler.
Hiç kolay değil yani... Aynı durumda olsam ben kabul etmezdim şahsen.
Gerçekten bakıma ihtiyaç olur, artık hiç yalnız yaşayamayacak durumda olurlar o zaman başka.
Ama senin dediğine göre yaşlılar fakat memleketlerinde de sürdürdükleri bir hayat var?
Neyse, bahsettiğim konu da şu şekilde.
Tekrardan Allah yardımcın olsun, inşallah senin ve müstakbel eşin hakkında hayırlısı olur.
diğer evlatların bi planı yok mu bunlar yeni evli en azından bi 6 ay falan biz baksak diyen çıkmadımı?
canım sen ve nişanlın kaç yaşındasınız merak ettim, sanırım nişanlın tek çocuk öylemi
aynı ev olmaz yakın bir ev olur en küçük bir şeyde koşar gidersin yanlarına ihtiyaçları olduğunda , hepimizin ailesi var yaşlanıcaklar bize muhtaç olucaklar ama en baştan da bakıcısı gibi aynı evde yaşıycaz denmez ki sen sesini çıkarmazsan nişanlının baskısıyla oturursunuz ama kesinlikle istemediğini belirtmeni öneririm. Şahsen ben öyle yapardım iyi niyetlide olsalar bana zararlarıda dokunmasa ev ev üstüne olmaz böyle birşeyi kesinlikle kabul etmezdim.
Henüz evli değiliz o yüzden kim bakar bilmiyorm diğerlerinin düşüncelerini ama belki ilk aylarımızda memleketlerinde kalmaya devam edebilirler
Aslında en başta bana öyle söyledi erkek ark.. Karşılıklı ya da altı üstlü iki daire olur demişti öyle çok güzel de ev alacak bide iki ev birden alınır mı mümkün değil.. Ya bizle ya memlekette kalcaklar bu durumda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?