Evlendiğimde eşimin ailesiyle kalmak zorundayım galiba!!

canım sen ve nişanlın kaç yaşındasınız merak ettim, sanırım nişanlın tek çocuk öylemi

bence aynı evde oturmayın..kararını baştan ver...sonradan çok başın ağrır..bakma 70 yaşında olduklarına..gerçi iyilerse lafım yokta ne 90 lıklar var amuda kalkıp her çirkefliği yapıyor..

tabi bas basa yasmak istemeniz normal ama çok yaslılarmıs nisanlınız galiba anne babasını bırakmamak istemesi normal siz olsaydınız napardınız bi düşünün bide çok yaslılar

zor bir durum sonuçta yaşlı insanlar...
ama yaşlı oldukları için de hiçbir işe karışmasalar bile... hizmet beklerler, nazlı olurlar siz de yorgun eve gelip ayağımı uzatıp dinleneyim derken bir de yaşlı insanların gönlünü hoş etmeniz gerekir
iyi düşün taşın derim
dubleks bir evde yaşayıp üst katta siz alt katta onlar olabilir en azından kendinize de zaman ayırabilirsiniz ya da bir arkadaş demiş altlı üstlü oturun diye o da olabilir yani temizlik ev işleriyle ilgilenir yemeklerini koyarsın önlerine sen de eşinle kendi hayatını yaşarsın

evet en küçük çocuk kızlar.. Altlı üstlü olabilse keşke ama zor ne yazıkki.. Kendimi onun yerine de koyuyorum ailemi bende bırakmak istemezdim. Hak veriyorum ama ya anlaşamazsam..

Öncelikle Allah yardımcın olsun... Kolay bir durum değil.
Senin açtığın bu konuyla alakalı olarak, cevaben biraz önce açılmış bir konu var, onu buraya eklemek istedim.
İstersen şu yazılanlara bir göz at, birebir senin yaşadığın durum ile aynı olmasa da, fikir olur.

Benim fikrimi sorarsan, elbette kimse anne-babasını bir kenara atamaz.
Farklı şehirlerde oturuyorsunuz sanırım değil mi?
Onların oradan düzenlerini bozması, sizin bulunduğunuz yere gelmesi vs. bunlar da zor işler.
Hiç kolay değil yani... Aynı durumda olsam ben kabul etmezdim şahsen.
Gerçekten bakıma ihtiyaç olur, artık hiç yalnız yaşayamayacak durumda olurlar o zaman başka.
Ama senin dediğine göre yaşlılar fakat memleketlerinde de sürdürdükleri bir hayat var?

Neyse, bahsettiğim konu da şu şekilde.
Tekrardan Allah yardımcın olsun, inşallah senin ve müstakbel eşin hakkında hayırlısı olur.

bence aynı evde oturmayın..kararını baştan ver...sonradan çok başın ağrır..bakma 70 yaşında olduklarına..gerçi iyilerse lafım yokta ne 90 lıklar var amuda kalkıp her çirkefliği yapıyor..

Bu yoruma malesef ki katılıyorum...

Fakat nişanlımın babaannesi 95 yaşında (maşallah ) kadıncağız dünya tatlısı.
Hem aklı yerinde, hem de yıllarca memleketinde yalnız yaşadı.

Geçen sene düştü kolunu kırdı, şimdi kızlarında kalıyor bu yüzden.
Yoksa geçen seneye kadar tek başına yaşıyordu, hem de bahçeli ve sobalı bir evde.

evet en küçük çocuk kızlar.. Altlı üstlü olabilse keşke ama zor ne yazıkki.. Kendimi onun yerine de koyuyorum ailemi bende bırakmak istemezdim. Hak veriyorum ama ya anlaşamazsam..

diğer evlatların bi planı yok mu bunlar yeni evli en azından bi 6 ay falan biz baksak diyen çıkmadımı?

Evet canım onların da bir düzenleri var şu an ve yanlız kalmamaları için bizimle oturma durumları var,kışın gelip yazın gitseler ona da razıyım.. ne yaşayacağımı şu an kestiremediğimden her türlü şey geliyo aklıma.. evet hizmet beklicekler o kesin, sofraya iki tabak fazla koymaktan bişey çıkmaz elbet ama iş bununla bitmiyo bu kadar basit değil biliyosunuz ki.. Benimkine kalsa annem hiçbişeye karışmaz der hep (her erkeğin dediği gibi)

aynı ev olmaz yakın bir ev olur en küçük bir şeyde koşar gidersin yanlarına ihtiyaçları olduğunda , hepimizin ailesi var yaşlanıcaklar bize muhtaç olucaklar ama en baştan da bakıcısı gibi aynı evde yaşıycaz denmez ki sen sesini çıkarmazsan nişanlının baskısıyla oturursunuz ama kesinlikle istemediğini belirtmeni öneririm. Şahsen ben öyle yapardım iyi niyetlide olsalar bana zararlarıda dokunmasa ev ev üstüne olmaz böyle birşeyi kesinlikle kabul etmezdim.

Aslında en başta bana öyle söyledi erkek ark.. Karşılıklı ya da altı üstlü iki daire olur demişti öyle çok güzel de ev alacak bide iki ev birden alınır mı mümkün değil.. Ya bizle ya memlekette kalcaklar bu durumda

Henüz evli değiliz o yüzden kim bakar bilmiyorm diğerlerinin düşüncelerini ama belki ilk aylarımızda memleketlerinde kalmaya devam edebilirler

düğüne yakın bu konuyu detaylıca konuş hatta görümcen kaynın vs onlarıda topla bi yemek ortamında dillendir, vur ensesine al lokmasını bi kız sanmasınlar seni, burda romantik laflar edenlerde çıkabilir ama iş başa düşünce insan bıkabilir, kendi annenden babandan usandığın zamanlar oluyo off diyosun, bi bayram seyran muhabbetini düşün örneğin aaaa büyükler kimde mercanda hadi hurra mercana gidelim sabahın köründ

çok zor bi durumum allahım kolaylık versin sana....
yaşlı olmasalar neyse...
bide yaşlı insnalar muhtemeln ya bakıma muhtaçla yada olucaklar belkide allah biliyo...
sen hem çalış,hem ev gel vede evde bile rahat etme..
eşinede bişey dyemezsin onun annesi babası..atamaz...
ama sende genç yaşta bu kadar sorumluluk birden alıccaksın..rabbim yardımın olsun...
sana bişey deyemeyiz kararı vericeek olan sensin....ama en azından altlı-üstlü oturun...

dedenin memlekette tarla tapanı varsa ev alınabilir siz bi süre kirada oturursunuz

tek bırakamazsa yakın oturun ama asla aynı evde oturmayın ...evliliğe alısma sürecin olacak özel anların olacak bunları eşinle başbaşa yasayacagınız bir evde yasamanı isterim...her ne kadar yaslı olsalarda kayınvalıde ile zor olur yaşamak ....en mantıklısı yakın civarda oturmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…