Evlendiğimde eşimin ailesiyle kalmak zorundayım galiba!!

bende kısa süre sonra evleniyorum tuttuğumuz ev 5 -10 dk yürüme mesafesinde onu bile zorla kabullendim hala daha korkularım var ki kv den kötü bir söz bizle duymadım yıllardır ama insanın aklına herşey geliyor... tepkinmi koy kesinlikle kabul etmediğini bilsinlerr , bilmiyorum , kararsımız vs gibi sızlanmaları oldu bitti kabul ettirdik diye düşünürler sonrada ağlanmaya hakkın olmaz çünkü en baştan biliyodun lafını yersinn...

unun en güzel örneği babam, annemi 1 yıl diye kandırmış olmuş 10 yıl, şimdi amaaaaaaaan 0'ın değerimi var diyo gülüp geçiyo ama annem şeker hastası 42 yaşında daha 34 yaşında hasta oldu

unun en güzel örneği babam, annemi 1 yıl diye kandırmış olmuş 10 yıl, şimdi amaaaaaaaan 0'ın değerimi var diyo gülüp geçiyo ama annem şeker hastası 42 yaşında daha 34 yaşında hasta oldu

geçmişmiş olsun. yılların birikmişliği işte...

Bana en başta dediği ailem benden uzakta kalsın istemiyorum,iki daire olcak o şeklde oturcaz bende tamam dedim bi sorun yok, sonra bi baktım iki daire lafı zamanla ortadan kalktı, baştan öle sölemedin aynı evde oturcaz die deme hakkım var yani sonuna kadar, napacağını o dşünsün artık bu zamanda kolay kolay kabul etme hiçbir kız çünkü ağzınla kuş tutsan yaranamıyosun erkek tarafına..

benim kaynana da 55-60 yaşında ağaçlara tırmanıyor bağa bostana gidiyor.sinsilikte de üstüne yok.ortalığı karıştırır kenara bi çekilir anlamazsın bile ne zaman nasıl yaptığını.birde ayak üstünde yalanlar atıyor.

Nişanlın ailesinden ayrılmak istemiyorsa onları yalnız bırakmak istemiyorsa evlenmesin ozaman..şimdi sen evliliğin içinde olmadığın için idrak etmen çok zor ama evlendiğin zaman ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın..yaşları ne olursa olsun hiç farketmez sonuçta özelin olmayacak..istediğin gibi arkadaşlarını ve aileni ağırlayamacaksın..en basiti şortla filan evin içinde gezemeyeceksin ayıp olmasın diye..ulu orta kocanla şakalaşıp öpüşemeyeceksin..yeni evli olacaksınız ya bunların hepsini yaşamak isteyeceksiniz..müziğin sesini açıp dinleyemeceksin malum kayınvalidenin ve kayınpederinin yaşlarından dolayı kafaları ses götürmeyecek..

Kendi işinin gücünün dışında onların yemekleri bakımları haliyle yaşlılığın verdiği naz niyaz alınganlık hep senin üstünde olacak..kendiniz olsanız bugün yemek yapmadan gününü geçirebilirsin..ama onlar olduğu zaman hergün nizami yemeğini hazırlayacaksın..haliyle yaşlı arkadaşları olacak gelip gitmek isteyecekler ağırlayacaksın..aranızdaki her türlü kuşak farkını geçtim özel hayatınız olmayacak..yani bu anlamda kayınvalide ve kayınpederin melek bile olsa farketmeyecek..

Bütün bunları kaldırabileceksen onların kalplerini kırıp gönüllerini yıkmayacaksan git aynı evde yaşa..yoksa herşeyi bile bile evlenip aynı evde yaşayıp sonra o yaşlı insanların kalbini kırmak onlara isyan etmek olmaz..tercihini baştan yapıcaksın..

anne babaya bakılmalı evet ama benim anlamadığım sizemi güvenmişler....hani sizinde hayalleriniz var eşinizle bir pazar günü öğlene kadar uyuyup sonrasında hiçbir iş yapmadan saatlerce kahvaltı masasında oturmak,yemek yamadığınız bir gün hadi dışarda yiyelim demek yada sizinde arkadaşlarınız olacak çevreniz olacak onları rahatça evinize davet edebilmek....evler yakın olsun ama kapılar ayrı deyin..kabuletmeyin.ben bu konuda epey yorum yazdım sebebi ise çok yakın arkadaşım neler çekiyo bu konuda bilemezsiniz.oysa kayınvaldesi ve kayınbabası için herkes iyi insanlar der,içine girince çıkılmıyo.arkadaşım öğretmen ve 2 çocuğu var aynı evdeler hala güya çocuk olunca ayrı eve çıkacaklardı....bir de evlerine geli giden eksik olmuyor kayınvalde ve kayıneder büyük diye herkes orayı mesken tutmuş ama her işi yapan arkadaşım.aynı apartmandayız ve çok üzülüyorum durumuna valla bir görün kapının önünü hergün en az 10 ayakkabı var.kayınvalde 60yaşında sağlıklı ama hiçbir iş yamaz,çocukları bile bakıcıya bırakıyor arkadaşım...o hep der ben yandım kimse yanmasın diye..hatta yazın tatile bile hepberaber giderler kadın kredi çekip aldığı arabanın ön koltuğuna dahi bir kere oturmadı kayınederden fırsat bulup..
şimdiki aklım olsaydı ya kabuletmezdim yada çocuk yamadan boşardım diyo..he içinde ukte kalmış,ben 1 gece dahi kocamla başbaşa kalamadım bu evde der..valla örnekler böyle canım

yani özetlersek 20li yaşları kısa yoldan atlayıp 70 yaşında gibi yaşayıp öyle düşünmeye başlıcaksın

Ya bak nisanlinda nekadar uyanik saniyor kendini ???
Önce karsilikli 2 daire demis, simdide hop oldu 1 daire, olduuuu sanki cocuk kandiriyor.

Ya bu 2 daire fikrini kabul etsin ozaman,
yada yakin oturun onlara, hic tasinmak zorundada kalmasinlar simdiki evlerinde dursunlar,
idare edilir, ama sende cok taviz verme bence, cünkü cok zor olcak

Ayy kızlar valla gözüm korktu tamam bende detaylı düşündüm ama bu kadar değil.. Yerden göğe haklısınız melekte olsa bana batar ben melekte olsam onlara batarım bu kesin..

Erkek arkadaşıma tüm bu detayları anlatıcam beni anlayacağına eminim.. Ben kapalıyım evde açık gezmek isterim kayınpederim varken çekinirim her detayını anlatıcam kabul ederse eder etmezse kim bilir kaç yıl bu şekilde geçmez haklısınız kızlar

yani evet 3 ay değil 5 ay değil hayatım bu...sabredesin..10 yıl daha ömürleri olduğunu düşün..10 sene nasıl geçecek..ki yaşlı oldukları için bu gün yalnız bırakmayalım diyen yarın onları yalnız mı bırakacak..yakınında oturun..sıksık yoklayın..ama ev ev üstüne olmuyor işte..

Son düzenleme:

kelebek niye ömür biçiyorsun ki eşimin dedesi 100 yaşında ....

Son düzenleme:
Düşünceni kesin ve net bir tavırla açıkça söyle.
Kabul etme.
Çok zorluk çekersin.
Dünya iyisi de olsa
evde 3. bir kişi insanı rahatsız eder bir süre sonra...

Onlar evde yanlız kalmasın die hiç biyerede gidemeyiz allah bilir.. O da var yani anneme gitsem bile çabuk gel derler.. Nasıl kabul ettiririm hiç bilmiyorm .. Allah vere de ben memleketimi bırakmam dese babası ki şu an görünen o inş da öle olur..

merhaba canim
butun yorumları okuyamadım ama örnek vermek istedim.
babaannem 92-93 yaşlarında ve tam 12 yıldır annemlerde kalıyor. kendi öz kızı halam istemedi. amcamın eşi o gelirse ben giderim dedi almadılar.
sokakta kalamaz ya mecburen babam sahiplendi ve biz de kalıyor.
ama gerçekten zor. özellikle evdeki bayan için. babaannem hep suratı asık gezer evdeki çamasıra bulaşiğa bile laf eder. annemle babam koca insanlar ama dışardan akşam geç gelseler daha kapıdan girerken bir sürü laf eder. Allahtan babam bize hic kalmadan hemen cevabını verir susturur. ama yaşlı sonucta idare ediyorlar.

su yüzden anlattım ben olsam aynı evde istemezdim. üst katta olsun yan binada olsun ama aynı catida olmasın. sen hem kayın peder hem kayınvalide diyorsun. bütün hayatın tatillerin gezmen yemen icmen onlara endeksli olacak. evde 2 cocuk varmıs gibi.. ben sana ayrıl falan demiyorum yanlış anlama canım ama olacakları bilip bunu kabul ederek evlen.. yarın bir gün eşine ailesi yüzünden laf soyleme, en baştan kabul ettin der haklı olarak..

hakkında hayırlısı olsun

Babasının emekli maaşı var kendilerine yeter bu para kimseden maddi yardım almasına gerek kalmaz ev kiralasa kirasını bile öder ama bu seferde aa geline bak istemedi dedirtmezler kendilerine bunlar bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…