Evlendiğimde eşimin ailesiyle kalmak zorundayım galiba!!

Aynen cnm büyükler nerdeyse ona gidiliyo o kadar insana hizmet ettiğmi düşünemiyorum valla.. Ne dyebilirimki o ortamda mesela

Bende katiliyorum arkadaslara, keske bari altli üstlü gibi olsa,
yani dublex ev gibi felanda olabilirdi nebileyim ya
yasli insanlar evet hani onlara da yazik ama cok cok nazli oluyorlar
yani gercekten huysuzda oluyorlar, insana cektiriyorlar
isten yorgun argin geleceksin islerinide göreceksin,
ayrica rahat dolasamicaksin, banyo yapmak felan, hepsi zor ya
Allah kolaylik versin ne diyim

iki ev almak zor olabilir ama en baştan şartını koşman lazımm hani aynı evde oturmanız gibi bir ihtimal olmamasını bilirse ona göre çözümler üretir erkek arkadaşında tabiki kesinlikle istemiyorsan ona göre belki muhit değişir yada 4 kişilik büyük bir ev değilde küçük 2 ev alınır eğer illaki ev alınıcaksa istenirse çözüm üretilir yani yeterki senin kararlı olduğun u bilsin...haaa sevgilinde diyorsa ailemle oturmazsan olmaz bu iş diye demekki kendine eş değil ailesine bakıcı arıyordur burdada karar senin tabiki....

valla kızlar ben 1,5 aylık eviyim memurum yani haftasonum boş,5te evdeyim genede yetemiyorum, hamarat bi kız olmadım hiçbi zaman, iki ev olsada çekip çevirme işi nasıl olcak bilemiyorum açıkçası, ama bazı kadınlar karınca gibi oluyo hürmetle eğiliyorum önlerinde

70 yaş eskiden yaşlıydı,nice 70 yaşında olup hr türlü işlerini yerine getirenler var.evdeki tüm ihtiyaçları nişanlınız mı görüyor?yemeklri,ev işleri hepsi nişanlınıza bakıyorsa birşey diyemem o derece rahatsızlarmış derim.ama yinede ev üstüne ev asla olmaz herkesin yaşamtarzı farklıdır kimsenin yaşantısı başka kimseyle uyuşmaz ki insanlar yeni evlendiklerinde de bambaşka yeni ev düzenlerini oturtana kadar çok zorluk çekiyorlarki var olan düzene alışmak daha zordur..eğer başka şansınız yoksa illaki birarada olmanız şartsa aynı mahallede ayrı ev tutun.yine ilgilenin ama evleriniz ayrı olsun..yoksa düzgün başlayamayan evliliğiniz sıkıntılar içinde ilerleyemez..

Biraz önce konu açtım sakın öylr bir şey yapma.Benimde banyom ayrıydı tv de vardı odada ama okadar 4 duvar arasında.Gece canın birşey istese üstüne dogru düzgün bişey giyiyosun cıkıyosn mutfaga.Dertleşmek için odana girmeyi bekliyosun.Vakitsiz girersen laf yaparlar.Gec kalksan uyuyosun derler.Yargısız infaz yapmak istemem ama ben burdaki ablalarımın kardeşlerimiz sözünü keşke basta dnleseydım.Sizde kulk arkası etmeyin derim.Yazdıklarımı bir okuyun.

Ev alacak erkek ark o zaman şöyle söylemek en iyisi sanırım kızlar, eğer annem babam bizle kalcak dersen ya iki daire al ya da dublex olsun.. rahat edemem kayınpederimin yanında yemeğimizi yer çekiliriz kendi katımıza olmaz mı demek en iyisi o zamn dimi??

hayır bide erkeklerde şu var hiçbi şeye karışmaz ama insan içinde anama babama ben bakıyorum olur adı, napıyosun yemekmi ütümü çamaşırmı ne?

yaşlılar ama peki şimdi kim bakıyor onlara? diğer çocuklarında mı kalıyorlar en merak ettiğim bu

yeni evli olacaksınız. özel anlarınız olacak. onların varlığını hissederek rahat yaşayamayabilirsiniz bazı şeyleri. kaldı ki ilk zamanlar birbizirnize alısma süreci.

kimse ailesinden vazgecmez ya da bir kenara atılmasını istemez . ama tek evlat değilmiş nişanlınız bence nişanlınızın kardeşleri bir süreliğine kendilerine alsınlar. ya da dönüsümlü bakın. onların düsünmesi lazım bir yerde de ama şimdi insanlar o kadar tuhaf ki rahatları bozulmasın isterler. bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın misali lafını bile acmazlar.

anneannemin bir sözü vardır : bir ana 7 evladına bakar da 7 evlat bi analarına bakamaz , ahh yavrucum derdi..

------

bir de aksiler mi huyları nasıl bunlar da önemli .madalyonun diger yüzü.

Şu an erkek ark annesi babası üçü yaşıyo ve herşeylerini erkek ark yapıyo alışveriş getir götür faturalar vs..

alışverişti faturaydı onlar dışarıdanda yapılabilir. yemekti bulaşıktı ütüydü temizlikti onlarıdamı erkek ark. yapıyor

Dediğim gibi alışma sürecinde tek kalırlar 1-2 ay ama sonra ?? kışın sobayla bile uğraşmayan insanlar huyunu suyunu bilmiyorum şu an ikisininde

huy önemli ama canım, bak benim babannem mesela o kadar tembeldir ki nerdeyse yemeği bile ağzına kusulsun ister, halbuki eli ayağı tutuyo, ama ankaradayken bi yan komşumuz vardı 75 yaşında kadın sanırsın yeni gelin, gelinleri torunları bayramda gelicek diye 10 çeşit yemek çıkarırdı 3 saatte, yani sen işteyken en azından bi yemek kaynatabilir mi kadıncağız

eğer bakıma muhtaç değillerse aynı evi kabul etme yakın oturun ama aynı ev olmasın
bakıma muhtaçlarsa bence sorumluluklarını tek başına üstünüze almayın diğer çocukları da baksın yada maddi imkanları varsa onlara bakıcı tutabilirsiniz
yeni evli olacaksın yolun başında iki yaşlı insanın sorumluluğu evliliğe alışma çabası derken çok yıpranırsın iyi düşün canım
anne babadır sahip çıkın ama aynı evde oturmak son tercihiniz olsun

kardeşlerini tanıyomusun peki, yani oooh yeni gelin geliyo bize bişey düşmicek diyecek tiplermi yoksa bi hayırları dokunurmu

bak canım bir arkadaşımda böyle mecburdu kayınvaldesigille oturmaya eşi akıllı adamdı ama iki tarafıda kırmadı aynı apartmanda karşılıklı 2 daire tuttular.arkadaşımda çalışıyordu şimdi bir sıkıntımız yok diyor ben yemek yaptıysam çağırırım beraber yariz kayınvaldem yatıysa onda yeriz diyor..kesinlikle aynı evi düşünme.onlar istedikleri kadar iyi olsun sen istediğin kadar iyi ol yine olmaz.kendi ailenin dedikleri senin gücüne gitmez ama onlar bişey dese üzülürsün

Ev işini annesi yapıyo yavaş yavaş bi de yakınında kızı oturuyo o gidiyo hergün yanlarına yardımcı oluyo

bak canım ben çalışıyorum. eşim ve ben sadece ikimiz yaşıyoruz. bir evde.. yemek yapamıyacak durumda olduğum günler oluyor. dışardan söylüyoruz. tembellik yapacağım zamanlar oluyor. eşimle uyuklamak istediğimiz günler... evde başka birisi olsa yapamıyacağız. rahatıma düşkünüm. kısıtlanmayı hiç sevmem. altlı üstlü oturma bali derken bil tereddütlüydüm.

annanemlerle uzun süre altlı üstlü oturduk. annem babam tartışsalar ananemin tansiyonu tavan yapıyordu. sabah uyumayı severim. babam evde değilken ben tatildeyken teyzem beni uyarırdı. sinir olurdum. üstümden su bile döktüğünü biliyorum. okadar sinir ederdi beni. halbuki annemin kardeşi... babamla araları bozulurdu. her evde tartışma olur. tartışsalar hemen küserlerdi babama... öle garip şeyler işte.....

aman kesinlikle bakma diyemem. bizde yaşlanacağız. en azından elden ayaktan düşmeden. yakın biryerlerde oturun. elinizden geldiğince yardımcı olun derim. temizliğini yapamasan bile kadın tutarsın...

ayrıca 1 -2 sene beraber otururuz sonra ev ayırırız falan derse nişanlın sakın kabuletme böyle diyenleri gördük hep oyalamaca..onun için başta belirleyin.diğer kardeşler falan varsa onlarda maddi olarak destek olsun..ve kesinlikle AYRI EVdiyorum,yaşayan arkadaşlarımdan biliyorum,aynı aartman,aynı mahalle olur ama aynı ev ASLA

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…