Evlendigime pişmanım.

Adı da muallime. Yani öğretmen hanım anlamı ne tesadüf değil mi 😄
Penceresi cam cama muallim
Selam söyle kocana muallim
Kocan kartını vermezse muallim
Turşu kursun fincana muallim
😅🤣
Memuriye iken sorduk ona ogretmen mısın dıue
Degılım dedı😂

Çabuk kendine gel tatlım, senin yerinde olmak için neler vermezdin

Sevdiğin adam mesleğini eline almış

Bak benim sevdiğim bağımlı oldu terkettim şiddetede başlamıştı bağımlı olunca

Haline şükret

Ve kocana kız arkadaşlarınla tatile gitmek için baskı yapmamasını söyle

Burda yazdıklarını onada söyle hepsini değil tabi

Senin yerinde olmak için dünyaları verirdim

Sevdiğinle olmaktan güzeli varmı

Bu sorunu tatlı dille çözeceğine eminim

Gözlerim doldu

Mesleksiz birini sevmekten daha zoru yokmuş

Kpss için onu terkettim

Şimdi burnumda tütüyor keşke düzgün biri olsaydı diye

Çünkü neşeli biriydi eskiden

O illet bozdu onu

Şimdi yeni kpss kitabı aldım

Gözyaşlarımın akmasında göremiyorum yazıları

Yeni evlisin birden hayatın değişti alışırsın. Mutluluk lar🤗

Anladım.. işte o zaman isteklerini gerçekleştirmeden evlenmeyecekti. Evlenince artık iki kişi olarak hareket ediyor olmak gerekiyor haliyle. Ama yine de kazandığı parayı arada kendi başına harcayabilir bence. Borç harç olmadıktan sonra neden olmasın?
Kızkıza tatili bilemicem ben sıkılırım, napiyim tatilde aşk tazelemeyeceksem :KK70: çiftlere bakıp bakıp kıskanırım zaten
aynen çift olarak yapılacak cok daha güzel şeyler varken bu bekarlık aşıkligini evlenip pişmanları ben de anlamiyorum
önceki postta bi güzel açıklamışsın canim ben seni çok beğeni ile karşıladım
verilmiş bi karar varsa arkasında durup olana razı gerek habire şikayet neden yani
tabi zorla evlendirilenleri katmıyorum
hayat çocuklu bence daha güzel 🤸‍♀️

Herkese iyi akşamlar. Benim bir derdim var ve ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Henüz 20 günlük evliyim. 6 yıllık bir flört dönemi geçirdik bu yıl üniversiteden mezun oldum ve hiç çalışma hayatına atılamadım. Aslında ben evlenmek istemiyordum ama erkek arkadaşım 6 yıldır beraberiz evlenelim diye çok baskı yapıyordu son 2 senedir bende ona üzülüyorum çünkü atandı hiç bilmediği uzak bir yere orada kimsesi yok ona kıyamıyordum orta tek başına felan diye neyse evlendik. Şimdi eşimin bana yaptığı kötü birşey olmamasına rağmen beni sever ilgilenir ama ben kendimi çok kötü hissediyorum ben daha hayatımı yaşamdım atanıp çalışıp gezmek tozmak eğlenmek isterdim kız arkadaşlarımla kız kiza tatillere gitmek isterdim parami diledigim gibi harcamak isterdim. Bunlari evliykende yapabilirsin diyenler olacaktır eşim böyle biri değil maalesef beni hiçbir şeyden eksik bırakmaz ama ne yapacaksak beraber diye düşünen biri. Evlendigimiz günden beri eşime yansıtmasamda ne yaptım ben modundayim. Inanirmisiniz e devleti açıp orda soyadımı görünce bile oturup ağlıyorum. Benim sorum bu normal mi herkes ilk evlendiginde boyle mi olur ne yapmalıyım
Bende atanmadan evlendiğime pişman olanlardanım bence senin de asıl sorunun bu atanmayı taktığın için mutlu olamıyorsan İnan atandıktan sonra tüm bunları Eşinle yapmak daha keyifli olur
Bir evin sorumluluğunu almak kolay değil aiLenden uzak olmak tanımadıpiğın ortam ve tanımadığın insanları çekmek sinir bozucu insan ilk böyle hissediyor insan ama sonra alışırsınKeyif alırsın

Soyadına yada kütüğe bu kadar anlam yüklemeyi abartı buluyorum.

Sonucta kurumsal kayitlarda kim kimin nesi oluyor die devletin bir sistematigi.

DNA dizilimini degistiriyor da kimliğimizi kişiliğimizi elimizden aliyorlar degil ya🤔

Soyadı kadın uzerinden devam ederse de erkekler bu sefer ayni itirazi ederler?

Hic soyadi olmasa da Tc numalari uzerinden taninsak fantastik bilim kurgu karakterlerine dönüsürüz 😁😁

Boşandım 2 yılı geçti hala eski soyadım karşma çıkıyor hiç de rahatsiz olmuyorum.

Devletin kayitlarinda pratik amaçlarla olusturulmus soyadi almaktan çok, sosyal sistemlerimizdeki "gelin artik bu ailenin kızı/malı" mantiğina itiraz etmeliyiz.

Toplumumuzda baya baya kiz aileleri bile evlendikten sonra "biz karismayiz, artik kocasi karisir o ailenin kizi artik" die ictenlikle kabul ediyorlar.
Bizi bu kadar tepki vermeye iten şey zaten o sosyal yapının yoz zihniyeti. Bağımsız, yetkin, eğitimli, üreten insanlara dahi dayatmalarin yapılması, ister istemez tam zıttı olan tepkiyi doğuruyor. İllaki eğitimli vs olmaya gerek de yok. Herkes birer birey nihayetinde. Kimse kimsenin robotu, emireri ya da alt kümesi değilken soyad, kütük, örfler vs ye binaen bir grup insan gelini kendine ait görüyor sizin de kastettiginiz gibi. Tepki tepkiyi doğurur ne yapalım. Zaten kocanın soyadını almadan da işler pekala yürüyor, görüyoruz.

Aşıksanız aslında hep onunla olmayı istersiniz. Kızkıza tatiller keyif vermez, onsuzluk keyif vermez vs. Eşinizi çok sevdiğinizden emin misiniz? Bir şey yaşamadım diyorsunuz ama . Atandıktan sonra o parayla sürpriz bir tatil alın mesela. Hiç gormediğiniz yerlere gidin.

Bir de şunu diyeyim. Geçer bu hisler :) 😊 soyada bakıp ağlamak daha cok çok yeni evlisiniz diye. Allah dert tasa, kavga vermesin. Bunlar geçecek şeyler.

Herkese iyi akşamlar. Benim bir derdim var ve ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Henüz 20 günlük evliyim. 6 yıllık bir flört dönemi geçirdik bu yıl üniversiteden mezun oldum ve hiç çalışma hayatına atılamadım. Aslında ben evlenmek istemiyordum ama erkek arkadaşım 6 yıldır beraberiz evlenelim diye çok baskı yapıyordu son 2 senedir bende ona üzülüyorum çünkü atandı hiç bilmediği uzak bir yere orada kimsesi yok ona kıyamıyordum orta tek başına felan diye neyse evlendik. Şimdi eşimin bana yaptığı kötü birşey olmamasına rağmen beni sever ilgilenir ama ben kendimi çok kötü hissediyorum ben daha hayatımı yaşamdım atanıp çalışıp gezmek tozmak eğlenmek isterdim kız arkadaşlarımla kız kiza tatillere gitmek isterdim parami diledigim gibi harcamak isterdim. Bunlari evliykende yapabilirsin diyenler olacaktır eşim böyle biri değil maalesef beni hiçbir şeyden eksik bırakmaz ama ne yapacaksak beraber diye düşünen biri. Evlendigimiz günden beri eşime yansıtmasamda ne yaptım ben modundayim. Inanirmisiniz e devleti açıp orda soyadımı görünce bile oturup ağlıyorum. Benim sorum bu normal mi herkes ilk evlendiginde boyle mi olur ne yapmalıyım
Sakın Çocuk Yapmayın ! Ruh haliniz ve evliliğe bakış açınız normal değil

Kesinlikle normal değil. Bile bile sevmediğiniz adamla evlenmişsiniz, eşinize çok üzüldüm Hiç yerinde olmak istemezdim.Sevmediğiniz adamla neden evlendiniz.Yol yakınken eşinizle açık açık konuşun bence, ikinize de yazık olmasın.

Kocasina maas kartini vermismi o konuda bir aciklama geldimi :olamaz:
Arkadaslar memuriye ile bu uye ayni kisi

Memuriye adına açtığınız konuda 33 yaşında 1 yıllık evli ama öğretmen değildiniz eşiniz kartınızı istiyordu

muallime nickiyle açtığınız konuda 2 çocuğu olan öğretmendiniz yine eşiniz kartınızı istiyordu

Bu konuda 20 günlük evli ama çalışmıyorsunuz.

Canınız mı sıkılıyor sizin yada çoklu kişilik bozukluğu mu yaşıyorsunuz

Memuriye adına açtığınız konuda 33 yaşında 1 yıllık evli ama öğretmen değildiniz eşiniz kartınızı istiyordu

muallime nickiyle açtığınız konuda 2 çocuğu olan öğretmendiniz yine eşiniz kartınızı istiyordu

Bu konuda 20 günlük evli ama çalışmıyorsunuz.

Canınız mı sıkılıyor sizin yada çoklu kişilik bozukluğu mu yaşıyorsunuz

Eğer böyleyse aşırı aylaklık başka bişey değil
Surda okuduğum çoğu konuya cevap yazacak zaman bile bulamıyorum Ev işi çocuk günlük hayat vs.. eğer oturup hayal aleminden konu yaziyorlarsa aşırı boş yaşıyorlar demek ki Bu kadar boşlukta her çeşit psikolojik sorun gelir insanı bulur tabi ki..

Uzun yıllar sevgili oldum ve aklım basımda iken evlendim. Eşim cok eğlenceli biridir ama maddiyat sıkıntısı var diye evlenince gezmedik siödi acısını cıkarıyoruz. Sen erken evlenmişsin. Evde kalmıs demesinler diye biraz da. Valla ben hiç arkadaslarımla tatil yapayım demiyorum çünkü herseyi bekarken yasadım suanki esim de hayatımda vardı. Bence erken baslamışsın şikayete

Back
X