- 30 Aralık 2009
- 23.360
- 92.610
- 1.123
Ne kadar terbiyesizce yazdığınız ailenizin hasta olması işinize yaramış demek nedir. Ekonomi 8 sene önce böyle değildi bi dikili ağacınızın olmaması sizin suçunuz, işte yaptığınız tercihler olumsuzluklar bunları aileniz yapmadı madem bi şeyler ters gitti karı koca biriniz devlet memurluğuna geçseydiniz gelirinizi garantileseydiniz, 8 sene önce evlerin tamamına kredi çıkıyodu risk alıp çekenler kazandı. Kaçan balık büyük olur 10 senelik memurlar (aile desteği ile oturdukları evde yaşayanlarda ) 2. Evlerini aldı hep 0.69 kredisinde yani, siz 1 taneyi aileden kusur buluyosunuz ,hasetlik yapıyosunuz böyle kismetinizde kapanır. Allah sağlık ile sınamasın 35 yaş geç bir yaş değil baştan başlayabilirsinizSiz ailenizin evinde oturmussunuz hayifndiginiz sey icine doktugunuz para gelmis bir de beni yargiliyorsunuz. Sizin ailenizin duskun biraz hasta olmasi isinize yaramis burdq bana bu kadar sinirlenip laf sokmanizi simdi anldim kusura bakmayin yani siylediklerinizin tek kelimesine inanmak istemiyorum. Yazdigim yazi sizi uzduyse de cok takilmayin uzerimize alinmayin ben kendu cevremdeki insanlari anlttim sahsi algilamayin
Ne kadar terbiyesizce yazdığınız ailenizin hasta olması işinize yaramış demek nedir. Ekonomi 8 sene önce böyle değildi bi dikili ağacınızın olmaması sizin suçunuz, işte yaptığınız tercihler olumsuzluklar bunları aileniz yapmadı madem bi şeyler ters gitti karı koca biriniz devlet memurluğuna geçseydiniz gelirinizi garantileseydiniz, 8 sene önce evlerin tamamına kredi çıkıyodu risk alıp çekenler kazandı. Kaçan balık büyük olur 10 senelik memurlar (aile desteği ile oturdukları evde yaşayanlarda ) 2. Evlerini aldı hep 0.69 kredisinde yani, siz 1 taneyi aileden kusur buluyosunuz ,hasetlik yapıyosunuz böyle kismetinizde kapanır. Allah sağlık ile sınamasın 35 yaş geç bir yaş değil baştan başlayabilirsiniz
İki yıl değil 10 yıla yakın oturdum, kirasını ödeyerek. Yanlış okuyorsunuz sinirden.BIz dugun haric cogu seyi kendimiz yaptik. Arkadas bana aile parası yemek isteyen hazira konmak isteyen asalak muamelesi yaptı. dugunu de kendiniz yapsaydiniz niye size yardim etsinler diyerek dalga gecti. Ama kendisi iki yil ailesinin evinde oturarak her seyi kendisinin yaptigini iddia ediyor. Zaten bu konuya en cok tepki gosterip saga sola ceken de o. O benim canımı yakmak istedi ben de onu kendi silahiyla vurdum. Burda cirkin bir sey gormuyorum. Asıl çirkin sey insanın kendisine bakmadan karşisindaki kisiyi yargilaması. Ayna psikolojisi insan kendindeki sorunu karsindakine yansitir. Konunun tamamini okursaniz anlarsiniz ben o firsatlari biliyorum ama o zamanlar bambaska seylerle ugrasiyordum hem is kurup batirdik pandemi surecinde babam vefat etti o surecte hic bir seylere yatirim yapabilecek durumda degildim bebegim vardi ve calismiyordum. Yapabilirdik cok firsat kacirdik ama elimizde olan bir durum degildi. Zaten biraz ona da dertlendim konumda.
Babanıza Allah rahmet eylesin, sizinde dediğiniz gibi fırsatları kaçırmışsınız sağlık sıhhat yerindeyse bu kadar dertlenmeyin olumsuzu hayatınızın merkezi yaparsınız yine önünüze fırsatlar çıkar sadece ev araba olarak değil daha küçük arsa vs gibi şeylerle başlayabilirsiniz risk almadan borca girmeden bir şeyler olması mümkün değil artık. İşiniz bu kadar risk barındırıyosa sektör alan değişin sizinde eğitiminiz iyimiş kpss düşünmez misiniz? Gelir sabit olunca borca girmek daha kolay, bi şeyler elde ettiğinizde motivasyonunuz gelir. Başka insanları düşünmeyin belki tüm imkanları olan insanların evinde huzur yok kimsenin içini bilmiyoruz. Ben atandığım ilk sene ortalama 7 yıl oldu arkadaşlarım topraktan eve girdi 240-250bindi hepsi kredi çekti 2600-3500 arası ödemeleri vardı maaşta 4,5 falandı bana çok geldi gezdim yedim maaşımı ama o evler şuan 4milyon değerinde semtte çok iyidi üstüne arabada aldılar ve hepsi aile desteksiz mesela yani nasip birazda yürüyen yürüyoBIz dugun haric cogu seyi kendimiz yaptik. Arkadas bana aile parası yemek isteyen hazira konmak isteyen asalak muamelesi yaptı. dugunu de kendiniz yapsaydiniz niye size yardim etsinler diyerek dalga gecti. Ama kendisi iki yil ailesinin evinde oturarak her seyi kendisinin yaptigini iddia ediyor. Zaten bu konuya en cok tepki gosterip saga sola ceken de o. O benim canımı yakmak istedi ben de onu kendi silahiyla vurdum. Burda cirkin bir sey gormuyorum. Asıl çirkin sey insanın kendisine bakmadan karşisindaki kisiyi yargilaması. Ayna psikolojisi insan kendindeki sorunu karsindakine yansitir. Konunun tamamini okursaniz anlarsiniz ben o firsatlari biliyorum ama o zamanlar bambaska seylerle ugrasiyordum hem is kurup batirdik pandemi surecinde babam vefat etti o surecte hic bir seylere yatirim yapabilecek durumda degildim bebegim vardi ve calismiyordum. Yapabilirdik cok firsat kacirdik ama elimizde olan bir durum degildi. Zaten biraz ona da dertlendim konumda.
İki yıl değil 10 yıla yakın oturdum, kirasını ödeyerek. Yanlış okuyorsunuz sinirden.Keyfimden de oturmadığımı bana maddi bir katkısı olmadığını da söyledim üstelik.
Düğünü de kendiniz yapsaydınız dediğim mesajımı bulabilir misiniz lütfen. Öyle bir şey söylemediğime eminim çünkü ben. Cidden sinirden algınız bozuldu. Sakin olun, bu kadar sinir bünyeye zarar.
Çok sıkıldım konunuzdan gerçekten. Beni malzeme etmekten vazgeçebilir misiniz?
Çirkin olan gözünüzün başkalarının malında mülkünde olması.çirkin olan lafım ne tam olarak ben onu anlamadım. Bir ara vasıfsız insanların daha çok şeyi olduğunu söyledim linç yedim onu mu kastediyorsunuz ? Bu soyledigimin hala arkasindayim yasayip gordum cunku calismayan cabalamayan cocuklarin aileleri pesinde surekli. Ve hazira konmus bir seyleri cabalamadan elde etmis insanlarin bana akil verip daha da dibe cekmeye calismalarina tabiki de sinirleniyorum. Yani türkiye sartlarinda kredi cekmeden hicbir sey yapamazsiniz. Ben kiskanmiyorum imreniyorum dedim. Benim de imkanim olsa cocugum kiralarda calisarak surunse bir sey yapamasa elimden gelse ben de yapardım çocuğuma. Şükredecek cok seyim var cok sukur ama zor zamanlarim da cok oldu.
Utanmıyor musunuz ya milletin malının mülkünün gelirinin çetelesini tutmayaHakli olabilirsiniz aslinda her zaman karamsar degilim o kadar sacma sapan seyler yasadik ki inanin baskasi olsa kafayi yerdi. Yine de cok sukur evet hayatimda yolunda giden bir cok sey de var. Ailelerden yardim gorememek bu zamana kadar hic dert olmamisti. Ama soyle soylim bir arkadasimin esinin ailesi hem kendi sehirlerinde ev yaptilar ama onlar baska sehire gittiler diye o evin kirasi arti kendi dukkanlarinin kirasini aliyorlar. Bu yetmedi yasadigimiz sehirde de ev almalari icin destek oldular her sene findikti bir suru para geliyor. Bu benim cok garibime gitti. Gorumcemin esine ailesi 2 ev yapti bu insanlar egitimli insanlar degil cogu zar zor is bulmus oyle gecinen insanlar kadinlar calismiyor bile. Bize faizden uzak olmamizi ev icin krediye girilmemesi gerejtigini tembihleyip duruyorlar ailelerinin sayesinde ev alan insanlar bunlar.. bize kredi cekmemiz gerektigini soyluyorlar. Yani benim canim nasil sikilmasin. Her seyleri normal gibi bizim zar zor yapmaya calistigimiz seyleri elestriyorlar. Haliyle benim canim cok sikiliyor. Belki kiskanclik belki sinjr bilmiyorum cok normal karsilayamiyorum bu durumlari.
Kimsenin malında mülkünde gözüm yok bir taraflarınızdan uydurmayınÇirkin olan gözünüzün başkalarının malında mülkünde olması.
Siz once okudugunuzu anlayin oyle yorum yapin size ne benden defolup gidin konudan bu kadar rahatsiz ettiyse sizi okumayın kimsenin malinda mulkunde gozum yok sizin bir yaraniz var ama belli..Utanmıyor musunuz ya milletin malının mülkünün gelirinin çetelesini tutmaya
Çekin gözünüzü aklınızı milletin malından size ne ya
Bu daha iyi hayat şartları isteme filan değil korkunçsunuz
Siz milletin malını konuşursanız millet de sizin malınız hakkında konuşur bu kadar basit
Bu kadar nankörlükle şükürsüzlükle iyi başınıza bir felaket gelmemiş
Yapışın ailelerin yakasına üzerinize mal mülk yaptırın, çevrenizdekilerinde gırtlağına çökün onlardan da alın anca rahatlarsınız
Kendi kalbinizin farkına ne zaman varacaksınızYani su soylediginiz o kadar sacma ki ben ne kadar fesat cirkef kalbi kotu insan gorduysem hepsi ihya durumda. Biz ezilenleriz aslinda
Şöyle bir üsluba ne denir ki. Konu başından beri şunun şusu var bunun busu var, sonra da biz uyduruyor oluyoruz. Allah selamet versin.Kimsenin malında mülkünde gözüm yok bir taraflarınızdan uydurmayın
Kimsenin malında mülkünde gözüm yok bir taraflarınızdan uydurmayınÇirkin olan gözünüzün başkalarının malında mülkünde olması.
Siz once okudugunuzu anlayin oyle yorum yapin size ne benden defolup gidin konudan bu kadar rahatsiz ettiyse sizi okumayın kimsenin malinda mulkunde gozum yok sizin bir yaraniz var ama belliUtanmıyor musunuz ya milletin malının mülkünün gelirinin çetelesini tutmaya
Çekin gözünüzü aklınızı milletin malından size ne ya
Bu daha iyi hayat şartları isteme filan değil korkunçsunuz
Siz milletin malını konuşursanız millet de sizin malınız hakkında konuşur bu kadar basit
Bu kadar nankörlükle şükürsüzlükle iyi başınıza bir felaket gelmemiş
Yapışın ailelerin yakasına üzerinize mal mülk yaptırın, çevrenizdekilerinde gırtlağına çökün onlardan da alın anca rahatlarsınız
Ben gayet kalbimin farkındayım hanımefendi sonucta beni tanımıyorsunuz gelmis burda bana milletin malında mulkunde gozu var diyorsunuz nasil bir uslubunuz var cirkef mahalle kadini gibi uzak durunKendi kalbinizin farkına ne zaman varacaksınız
Elbette kendi başınızın çaresine bakacaksınızBiz de gurbette sayılırız aileler farklı sehirde benim cocuguma calisirken bakacak kimsem bile olmadi kardesimin cocugunu annem 4 senedir bakiyor. Buna bile uzulmedim madem sehir disindayiz bunlari yasayacagiz diye kendime zaten soylemistim bunu. Ama ufacik destek bile cok onemliymis resmi tatilde komsum destek oldu mesela ailem bike destek olamadi. Bir de soyle bir durum oluyor 4 yildir yegenime annem bakiyor bir kere cok zor durumda kaldim 2 hafta annem geldi. Kardesim hemen laf etmeye basladi. Zor durumda kaliyor djye yani benim kac senedir yapayalniz hicbir seyi yardim olmadan yapmam karsi tarafa da bir anlam vermiyor. O duzen oturmus oyle devam ediyor. Gozden uzak olan gonulden de uzak oluyor hepsini yasadik.
Kadın diyor ki tüm varımızı birikimimizi hastanede tükettik, hem maddi sınandık hem sağlıkla sınandık siz hala arabamızı çaldılar diyorsunuzHem son ekonomik durum hem de ortagimizin dakavereleriyle ugrastik elimizdeki para giderlere gitti o surecte dukkan kirasi vergiler ivir zivir ve ort
Kusura bakmayın ama hiç durumunuz olmadan bunları yaptığinıza inanamıyorum. Yani onca borcla hem ev 2 araba o arabalari kendiniz mi yaptiniz dugun yapacak paramiz yoktu annem uzuluyor diye yemekli dugun yaptik dediniz. Yani ya cok iyi maaslariniz var ve bjraz da sansliymissiniz ya da yine aile destegi aldiniz. Yok biz yaptik derseniz de siz de soylemissiniz sansliydik diye. Ben sanssizligimi anlattim yazimda siz gidip dugunu de kensiniz yapmaliydiniz diyorsunuz. Sizin evinize hirsiz girmedi arabanizi caldirmadiniz. Is kurma surecinde ortaginiz sizden calmadi biz dukkan kirasi onun vergisj derken kenarda olan 3 kurusumuzu da havaya ucurduk benim ortagim bizden gizli is alip ekstradan bize fatura kesti. Siz arabanizi caldirdiginiz dusunun 3 aylik hamileyim. Benim babam 2 arabasidan birini verip esime destek oldu bu surecte benim esimin ailesi arabamizi caldirdiktan 4 gun sonra benim koye dugune gitmem gerekiyor gel beni al diye aradi. Esimin psikolojisini dusunun size nelerle gelindigini dusunun bir ihtiyaciniz var mi oglum nasilsiniz diye sormadilar bile benim ailem kahroldu. Yani siz cok guzel atlatmissiniz surecinizi Allah yardimci oldu belki bilmiyorum nasil yaptiniz biz de ayni mucadeleyi verip dibe coktuk burada onu anlatmaya calisiyorum siz beni farkli yerlerden vurmaya calisiyirsunuz. Bu sansla benimle empati yapmanizi bekleyemem zaten yasadiklarimi yasamamissiniz ki
Herkes şanslı doğmuyor
Bizde herşeyi kendi yapanlardanız
Evlenirken aileler düğünümüzü yaptı bide 150 gram altınım oldu toplam başka hiç bir destekleri olmadı eşyalarımızı kendimiz aldık
Altınlara dokunmadık önce krediyle sıfır araba aldık onun ödemesi bitince altınları bozduk arabayı sattık üstüne kredi çektik evimizi aldık 5 yıl önce
İlk başlarda çok zorladık 1 yıl çorap bile almadım kendime. Hatta alışveriş uygulamalarını sildim çünkü bakıp bakıp alamadıkça canım sıkılıyordu
Tatile gidemedik dışarıda yiyemedik hatta 1 kilo kıymayı 1 ay gıdım gıdım kullandım yemeklere
Öyle zor geçti ama geçti
Ailelerde hiç sormadı ödeyebiliyor musunuz diyen olmadı
Üstüne eşimin ailesi gelirdi yemeğe oturmaya yiyip içerlerdi elleri bom boş gelirlerdi geçinebiliyor musunuz diye sormazlardı
Şimdi çok şükür ev borcu bitti araba almak istiyoruz aylık 10 gram 5 gram ne alabilrsem altın alıyorum belli bir miktara gelince de kredi çekeriz
Yaşadığınız şeyler zormuş. Benzer şeyleri bir yakınımız yaşadı. Dibi gördüler diyebilirim. Kimisi şanssızlık kimisi kendi hatalarıydı. 5 yıl kadar sürekli ah vah ettiler. Eşim destek oldu. Sonra iş kurdular kazançları eskisinin çok çok üstünde şu an. Gerçi bizi pek tanımıyorlar artık ama olsundu.Hem son ekonomik durum hem de ortagimizin dakavereleriyle ugrastik elimizdeki para giderlere gitti o surecte dukkan kirasi vergiler ivir zivir ve ort
Kusura bakmayın ama hiç durumunuz olmadan bunları yaptığinıza inanamıyorum. Yani onca borcla hem ev 2 araba o arabalari kendiniz mi yaptiniz dugun yapacak paramiz yoktu annem uzuluyor diye yemekli dugun yaptik dediniz. Yani ya cok iyi maaslariniz var ve bjraz da sansliymissiniz ya da yine aile destegi aldiniz. Yok biz yaptik derseniz de siz de soylemissiniz sansliydik diye. Ben sanssizligimi anlattim yazimda siz gidip dugunu de kensiniz yapmaliydiniz diyorsunuz. Sizin evinize hirsiz girmedi arabanizi caldirmadiniz. Is kurma surecinde ortaginiz sizden calmadi biz dukkan kirasi onun vergisj derken kenarda olan 3 kurusumuzu da havaya ucurduk benim ortagim bizden gizli is alip ekstradan bize fatura kesti. Siz arabanizi caldirdiginiz dusunun 3 aylik hamileyim. Benim babam 2 arabasidan birini verip esime destek oldu bu surecte benim esimin ailesi arabamizi caldirdiktan 4 gun sonra benim koye dugune gitmem gerekiyor gel beni al diye aradi. Esimin psikolojisini dusunun size nelerle gelindigini dusunun bir ihtiyaciniz var mi oglum nasilsiniz diye sormadilar bile benim ailem kahroldu. Yani siz cok guzel atlatmissiniz surecinizi Allah yardimci oldu belki bilmiyorum nasil yaptiniz biz de ayni mucadeleyi verip dibe coktuk burada onu anlatmaya calisiyorum siz beni farkli yerlerden vurmaya calisiyirsunuz. Bu sansla benimle empati yapmanizi bekleyemem zaten yasadiklarimi yasamamissiniz ki
Herşeyini kendi başarmış insan size dil döküyor inanmıyorsunuz kadını yalancılıkla itham ediyorsunuzInanin hicbir beklentim olmadi iki taraftan da bu konuda sadece etrafimdaki insanlari gorunce biraz halimize uzuldum onun hayiflanmasi. Bir de ailelerden gelen destekle bir seyler yapmis insanlarin akil vermeleri tembihlemeleriyle ugrasiyiruz derdim bu evet cok yipraniyoruz biz sanssiziz ama yapacak bir sey yok bu sekilde de hayatimiza devsm ediyoruz. Sadece bizimle ayni durumlarda olan insanlardan gercekten bir seyi kendi baslarina basarmis insanlardan yorum istedim. Ama konu tabi ki bazı kisilerin baska yerlere cekmesinden dolayi bambaska yerlere giti. Onlarin da damarina bastım sanırım sağlık olsun. Tesekkur ederim yorumunuz icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?