Evlendiğimiz günden beri hiçbir şey mi yolunda gitmez?

Tabi ki her yerde artti ama Turkiye ile kiyas kabul etmez.
Dedigim gibi benim derdim daha fazla para degil suan, birikim yapmak ev almak gibi derdim vs yok borcumuz da yok ama yaşam olarak artik kalmak istemiyorum pek. Umarim istedigin yere gidersin sen de.

Üzebileceğini düşündüğü için bel altı vuruyor ama bana hiç geçmiyor. Üzülmedim. Düşkünle ne demek istemiş anlamadım ama.

Keşke sağlıklı olsalardı da beş kuruş paramız, evimiz arabamız olmasaydı. Sağlığın değerini bilmiyor insanlar. Umarım bununla sınanmazlar.

Aynen öyle kesinlikle benim içinde 2. Planda ayrılma isteği kesinlikle farklı seni anlıyorum ben, inşallah

Bakin ben pandemide babama para verdim asla geri istemedim ciddi bir miktardi babam vefat etti calisacak kimse kalmadi ailede bir sure kardeslerimle cevirdik her seyi rayina oturttuk annemin geliri var cok sukur her seyi var suan. Kardesim nisanlandi takisindan her seyine kardesimle yaptik annemin ameliyati vardi yaptik. Bunlar benim evlatlik gorevim durumum varsa yapacagim zaten babam yok ailem birilerine muhtac olacak diye odum koptu fazla fazla yaptik. Ben karsiliginda bir sey de istemedim beklemedim beklemiyorum. Siz burda bana saldirdiniz ben sizin neler yasadiginizi nelerle ugraatiginiz bilmiyorum. Bana asalak ailesinden bir sey bekleyen evlat gibi davrandiginiz icin suzin tezat yasaminiz yuzunuze vurdum. Herkes ailesine yardim ediyor herkesin yasadigi ayri zorluklar var.

Maddi imkanları olmayan insanlardan ne gibi bir maddi destek bekliyorsunuz o zaman? Düğününüze kadar yapmışlar daha ne yapmalarını bekliyorsunuz?

Benim yazdıklarımda tezat bir şey yok. Ailelerden maddi yardım beklemedik, her şeyimizi kendimiz yaptık yetmedi onlara da destek olduk zaman zaman dedim. Tezat bunun neresinde? Bunları söyleyip yardım almış olsam tezat olurdu. Asıl tezat sizsiniz şu an. Hem ailem benim maddi yardımıma ihtiyaç duyacak seviyede diyorsunuz hem yardım bekliyorsunuz. Dizi dizi evleri arsaları var da size vermiyorlar sandık hepimiz.

Şahsen ben öyle sanmadım. Konu sahibi diğer insanların ailelerinin destek olmasından bahsetmiş yine o insanların şanslı olduğunu kastetmiş gibi geldi bana.. yani kendi ailesini suçlama değil de kendi şanssızlığından rahatsız olmak gibi göründü bana bilemiyorum.

Kendini yanlış ifade etmiş diyelim o zaman. “Bize çöp yapılmadı sadece evlendirildik” cümlesinden aileye sitem anlıyorum ben. Sonraki mesajları da ailelere sitem niteliğinde genelde.

Sizin dediğiniz gibi bile olsa burda insanları vasıfsız, eğitimsiz falan diye yerdi. İyi niyet göremiyorum ben. Sizin kadar polyanna değilim demek ki.

Benim ailem ya da esimin ailesi niye yapmiyor mu dedim? Konun neresinden boyle bir sey cikardiniz ? Ben sanssizligimizdan cabalayip bir sey yapamamktan dertlenip konu actim bana saldirdiniz. Siz de ailenizin evinde 2 sene oturmussunuz mesela tamam kira vermissiniz ama o kira disaridaki kira veren insanlarla ayni durum mu cikarilma ev degistirme gibi sikintili durum yasadiniz mi mesela yok ailenizin evi ne zam olur ne cikarilma derdi. Hala biz yaptik diyorsunuz. Ve yine beni sucluyorsunuz. Tezatlik burada. Bu arada dizi dizi arsalari da var evleri de var. Yine de beklemedik yani destek

Ailesinin malı mülkü olupta baskalarina verildi bana verilmedi demesi daha mantikli geliyordu ama ailesinde yokken bunlara kafayi takmasi daha kotu aslinda.
Baska bir uye daha vardi onu da unutamiyorum. Sey diyodu ben calisiyorum ama calismayan kadinin cocuguyla benim cocugum neden ayni okula gidebiliyor.
Biri daha var yine calismayan kadinlar nasil özel hastanelere gidebiliyorlar diye can sıkıyordu yani böyle şeylerin bir sonu yok hep mutsuz olur. Konu sahibi de oyle demek ki.

Şu mesajınız gerçekten çok çirkin. Size ne insanların malından mülkünden? Benim baba tarafından durumum iyi, bana babam bir şeyler yaptı sağolsun, eşimin aile tarafının durumu yok altınları bile eşim onlar adına aldı hiç laf etmedim bile. Oturup da şu çocuğuna bunu yapmış bu buna bunu vermiş ne aileler var diye baksam hayattan zevk mi alırım? Eşimin ailesi kendi kendilerini geçindiriyorlar. ne zengin aileler var ya neler yaptılar oğullarına da ben bunlara düştüm diye mi bakmalıyım? Bizim de evimiz yok, biz de kredi falan çekmiyoruz. Çalışıp çabalıyoruz Allah nasip ederse olur. Kuzenim mesela hem kendisi zengin hem eşi zengin, evi dubleks istediği gibi kırıp döküyor en lüks şeyleri yaptırıyor bir kere aklıma o öyle de ben böyleyim demek gelmedi. Ayrıca eviniz olur bu kez neden villamız yok dersiniz, bu lafların bir sonu yok. İnsan elinde olana şükretmeyi bilmeli. Başkalarına bakarsanız her zaman mutsuz olacaksınız.

Vallahi ben sizi anlamdım. Bir diyorsunuz annem babam öldükten sonra yardımımıza ihtiyaç duydu, kardeşimi ben evlendirdim falan. Bir diyorsunuz dizi dizi evleri arsaları var.

Hakkınızda hayırlısı olsun ne diyeyim.

Vasıfsız olarak bahsettiğiniz konuyla ilgili yorum yazmadım bu arada, genel olarak ailevi durumuna ithafen anladığımı söyledim. Polyanna değilim okuduğumdan bunu anlıyorum dedim, konuya 2-3 tane yorum da yazdım hiçbiri polyannacılık türünden yorumlar değildi hayatın gerçeklerini açıkça konuşuyoruz zaten. İnsanın verdiği emeklerinin karşılığının hayal kırıklığı olması biraz ağır gelebilir bu da hayatı sorgulatabilir. Herkesin olaylara tepki verme şekli de farklıdır.

Var mı yok mu anlamadık. Bir var diyor bir yok diyor

Biz de her seyi kendimiz yaptık.
Kendi ailem düğün zamanı biraz yardımcı oldu, eşimin ailesinin yardim edecek imkanı yoktu. Biz evlendikten 3 yıl sonra kayinpederim işi bıraktı, 9 yıldır eşim ödüyor kiralarını. Bu böyle de devam edecek. Bir sey kalması bir kenara, evleri olsaydı en azından diyorum bende bazen
Kendi ailemin de ekstra bir evi var ama emekli maaşı ve kira geliriyle ancak geçiniyorlar.
Evimizi, ekstra yapmaya çalıştığımız şeyleri kendimiz yaptık. Eşimin maaşı ortalamanın üzerinde bizim avantajimiz bu oldu, bende çalışıyorum suan ama kendi çevreme göre herkese aileden bir şeyler kaldı, bu da yetmez çocuklarına aylık yardım eder çoğu, kiyasa girersem mutsuzluk çıkarabilirim çok rahat.

Sizinde eksik yaptığınız bir şeyler olabilir bu süreçte bilemiyorum ayrıntıları, değilse bile kimseyle kıyas yapmadan,hayatınızı güzelleştirmeye çalışmaktan başka yapacak bir şey yok.

İşte herkesin hayat yolu bambaşka değil mi? O sebeple konu sahibine ilk yorumum da bu oldu. Kim neyi hak ediyor diye kovalayabilecek bir dünyada değiliz maalesef dünya o kadar adil bir yer değil. Konu sahibinin sınavı bu olmuş geçim derdi yaşıyor o yüzden diğer insanların hayatlarında da sadece buna odaklanıyor halbuki her birimiz bambaşka dertlerin içinde debeleniyoruz. Ben de bunu yazdım kendisine farklı bir bakış açısı kazanması için

çirkin olan lafım ne tam olarak ben onu anlamadım. Bir ara vasıfsız insanların daha çok şeyi olduğunu söyledim linç yedim onu mu kastediyorsunuz ? Bu soyledigimin hala arkasindayim yasayip gordum cunku calismayan cabalamayan cocuklarin aileleri pesinde surekli. Ve hazira konmus bir seyleri cabalamadan elde etmis insanlarin bana akil verip daha da dibe cekmeye calismalarina tabiki de sinirleniyorum. Yani türkiye sartlarinda kredi cekmeden hicbir sey yapamazsiniz. Ben kiskanmiyorum imreniyorum dedim. Benim de imkanim olsa cocugum kiralarda calisarak surunse bir sey yapamasa elimden gelse ben de yapardım çocuğuma. Şükredecek cok seyim var cok sukur ama zor zamanlarim da cok oldu.

Ben şu an evlensem kimsenin bir gram faydası olmaz bana ailemden. Yani belki bir bilezik takarlar o kadar bırakın eşyayı falan. Ayrıca yardım etmelerini geçtim üstüne bir de yardım ediyorum. Yani keşke kimse yardım etmese de kendi kendime yetsem ona şükür ederdim. Beterin beteri var. Halinize sukredin. Bir de üstüne para göndermek zorunda kaldiginiz, geçimlerini ve istekleri için evinizi satmak zorunda kaldığınız bir aileniz olsaydı benim gibi. Ki kendi evleri dururuken.. buna da şükür deyin

Esimin ailesinin var annemin de var ama kimseye gidip de satin gecinin demedik biz yaptik. Diyorum. Onu da yapabilirdik yapmadik.

Benim ailemin de esimin de mal varligi yok demedim. Iki tarafin da var. Ama ailede calisan tek insan vefat ettigi de o mal hemen isinize yaramiyor kalkip da hemen yer satip bir sey yapamiyorsunuz. Ya da bir sey satamiyorsunuz. Dimdizlak borclarla her seyle kaliyorsunuz. Zaten satmayi da gururunuza yediremiyorsunuz. O bolumleri hallettik biz. Siz neyi anlamadiniz ben anlamiyorum bi ev almak icin vedigim mucadelede elime hicbir sey gecmemesini ve bazi insanlarin sansli olup fazlasini ailelerinden gordugunu soyledim. Bunu buraya nasil cektiniz bilmiyorum valla helal olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…