Evlendiğiniz ya da evleneceğiniz kişiye neden ben diye sordunuz mu ?

Biz esimle severek evlendik. Ilk baslarda birbirimizden etkilenme sebebimiz hayata bakis acimizin ayni olmasiydi. Yasamak istedigimiz hayat paralellik gosteriyordu. Bu etkilenme zamanla aska donustu ve esim bana direk evlenme teklifi etti. Yani once sevgili olalim bir bakalim nasil gidiyor sonra evlilik dusunuruz olmadi. Esim bana evlenme teklifi etmeden once arkadastik ama samimi arkadasta degil gayet mesafeli arkadastik.

O bana evlenme teklifi ettiginde ikimizde ogrenciydik. Ortada maddiyat felan yoktu yani ama kalbim yerinden cikacak gibi carpmisti aklima bile gelmedi ya okulu bitirince is bulamazsa ya maasi az olursa diye. Zira onun icinde oyleydi ogretmenlik okuyordum ve atanacagim muammaydi.

Simdi cok sukur onun iyi bir isi var bende atandim ama ikimizin icinde hicbir zaman ilk sirada olmadi maddiyat.

Ben kendime soruyorum neden esim diye? En bastada soyledigim gibi hayata bakis acimiz hayattan beklentilerimiz ayniydi. Ikimizide bu etkiledi. Evlilikten beklentilerimizde ayniydi.

Simdi 25 yasindayiz 2 yillik evliyiz ve cocugumuz var. Gecenlerde esim le isyerindeki 30 kusur yasinda bekar arkadasi sormus. Neden bu kadar acele ettin diye. Esimde " Dogru insani bulduktan sonra neden bekleyeyim ki" diye cevap vermis.

Israrla birinci sira maddiyat degilse ne diye sormussunuz. Bence birinci sira hayattan beklentilerin ortak olmasi. Kafa yapisi derlerye iste o kafa yapisi evlenecek insanlarda ayni olmali yoksa evlendikten sonra en ufak bir seyde bile anlasmazlik cikiyor iki tarafta birbirini degistirmeye valisiyor ve evlilikler yipraniyor.

Ben de eleştirilerinize cevap verme hakkına sahibim.
Bunu bir çatışma değil bilakis açıklama olarak yaptım.
Evet aynı şeylerin etrafında dönüyor çünkü basit bir şey bana göre.
Ben de uygun bir dille cevap verdiğimi düşünüyorum.

Israrlı genelleme sadece kendini rahatlatmaktır bence, aldatılan kadının her erkek yapıyo demesi gibi, olayı öyle kabuk edecek ki affedebilsin

Bu arkadaşın hesapta o sadece yatakta 10 dk ihtiyaç duyulmuşsa kendisine aksini anlayabilmesi zor, tavsiyem o 10 dk yı bari iyi değerlendirmesi

Eski konusunu okuyunca biraz nedenlerini anladım.
Evden hiç çıkmayan, kendini çok çirkin bulan biri. Ve evlenmeyi hiç düşünmüyor çünkü ilişkiyi geçtim bir erkekle sohbeti dahi olmamış biri eğer fake değilse tabii.
Yani aslında genelleme sebebi o.
Kendi okumamış, çalışmamış, arkadaş edinmemiş, ilişki yaşamamış ve evden çıkmamış. Hayatı yaşamadan kapandığı bir delikten klişelerini savuruyor.
Hani erkeklerle muhabbet etmemiş bırakın ilişki sürdürmeyi erkekleri çok tanıyor gibi bir de genelliyor. Babasından başka erkek yok muhtemelen hayatında nereden geliyor bu engin bilgiler?
Tamamen mutsuz bir insan. Bu mutsuzluklarına da zaten mutlu kadın yok, erkekler sadece seks için evlenir diyerek gidermeye çalışıyor, kendini kandırıyor yani.
Üzüldüm haline yazık

Hah işte şimdi anlaşıldı ağzın bal yesin,biz eşimle en deli zamanlarımızda birlikteydik 17 18 19 26 yaşına kadar hiç seks yapmadık ben ne işe yaradım o zaman 9 sene,ya da hamileyken bi numara olmadı ne halta yaradım ben, erkeksizlikten hayatı sekse indirgedi zaar, mantıklı aslında herkes yokluğunu çektiği şeyi mevzu yapıyo

Kimse özel değilmiş bir tezi de bu,o zaman neden ayşe değilde fatma ya da fatma değilde neden hatice

Tabii canım duygusal mastürbasyon. Beni hiç bir erkek sevmedi diyemiyor erkekler sevemez, her kadın aynı işe yarar diyor.
Sevilememenin acısı..

kimsenin seni sevmeyeceğine, birinin sana ancak ve sadece seks yapma amacıyla tahammül edeceğine o kadar eminsin ki herkesi kendin gibi sanıyorsun.
ama yanılıyorsun, toplumun senin sandığından çok daha büyük bir kısmı beynini olması gerektiği gibi kafatasında taşıyor apışarasında değil, yani bazılarımız için hayat yemek içmek üremekten ibaret değil, düşünüyoruz, iletişim kuruyoruz, hissediyoruz ve hayatı paylaşıyoruz.
sana ve senin gibilere garip gelse de evlilik öncesi cinsellik yaşayabiliyor, hayat boyu cinsel özgürlüğe sahip olduğumuz halde tamamen farklı (büyük ihtimalle asla anlayamayacağın) sebeplerle evleniyoruz. garip geliyor değil mi? biri için özel olmak, evlilik dışı sevişme şansı varken evliliği seçmek, herhangi bir dini ya da toplumsal baskıyı umursamadığı halde tek eşli yaşamak... kendini mecburiyetten alınmış çürük bir domates gibi değil, fiziksel, zihinsel ve toplumsal bir birey olarak görüp bu şekilde değerlendirmek...
kendini herkes benim gibi diye rahatlatma, senin gibi değiliz.

Çok takdir ettim ama 9 yıl hiç seks olmamasını. İyi dayanmışsınız.

Sordum ama yanlis cevap
artik neden ben degil NEDEN SEN diye soruyorum kendime
NEden karsimdaki?
Maddi geliri kacinci sirada derken?

bende hiç sormadım sevdik birbirimize o güveni verdik evlendik çalışkan olsun aklı başında olsundaa varsın zengin olmasın derdi babam çok şükür ikimizde çalışıyoruz geçiniyoruz. aradığım özellikte kesinlikle sorumluluk sahibi olması beni sahiplenmesi sevmesi,karşılıklı birbirimize güvenmemiz bidee yapıcı olması :)

Keşke fikirleri şahsa indirgemeden değerlendirebilseniz.
Başka da diyecek bi şeyim yok.

Görücüye bunu sormak kendini tatmin etmeye calismaktir.adam seni tanimaz, nasil reklamin yapildiysa ona istinaden yanasir. Birbirinizi tanirsiniz, anlasirsiniz, bir yola girmeye karar verirsiniz ondan sonra bile sorulabilecek en son sorulardan biridir.
Sana onu neyiyle övüp önerdi lerse, senibde ona benzer durumlarla onermislerdir.

neden o peki ? sadece merak ettim şimdi birileri çıkıpta sosyal analiz ediyon falan da demesin

Beni mutlu ediyordu.
Ten uyumumuz iyiydi.
Yanında çok mutluydum.
Her anlamda sınırsız güveniyordum.
Her gördüğümde öpmek istiyordum...

Gibi şeylerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…