Bütünüyle uymak zorunda değil tabi, bu değerler içinde yer etmeseydi dediğinizi yapabilirdi. Sizi severken başkasını da sevebilir. İnsanın gönlü geniş. Fakat kültürümüz buna müsait değil. Madem herşeyi yaşıyordunuz mesela neden evlendiniz? Yüzük mü imza mı sevgi?
Valla o her şeyi yaşayanlar niye evleniyor klişesi bana çok saçma geliyor ksuur abakmayın.
Evlilik demek sadece seks demek değildir. Dolayısıyla zaten sevişiyoruz niye evlenelim ki demedik. Hala sevgiliyiz ekstradan aile olmak da istedik bu kadar basit yani.
Ben evliliği, insanları (kadın ve erkek olarak ayırmıyorum) tek bir güdüden ibaret sayacak kadar küçümsemiyorum, basit görmüyorum.
Söz ettiğiniz klişe saçma geliyor olabilir ama bu toplumda genel olarak evliliğin birinci gayesi seks maalesef.
Bu toplumun büyük kısmı dediğiniz gibi yüzeysel değil bana göre.
Benim babaannemi istediği sevdiği adama vermemişler. Ben bebekken dedem ölüyor ve ve o ilk aşkı vermedikleri yaşlı delikanlı geliyor. Senin çocukların büyümüşler artık benim de çocuklarım büyüdü. Hanım da bey de öldü gel bu yaştan sonra biz de mutlu olalım diyor. Babannem istemese de başta ikna etti. Son on senesinde rahmetli o beyle yaşadı. Ve gayet mutluydular. Bu tip çok hikayeler var.
Yani sevmeden evleneyim de yokluktan kurtulayım gibi düşünen insanların az olduğuna inanıyorum.
Yokluktan kurtulma değil anlatmak istediğim şey. Bugün 100 erkeğe sorun nasıl bir kadın ile evlenmek isterseniz diye. Alacağınız cevap büyük bir yüzdeyle "Temiz aile kızı" olacaktır. Kimisi sorudaki "kadın" kelimesine bile takılacaktır. "Temiz" ve "kadın" kelimeleri bile evliliğin neye göre temellendiriliğini ortaya koyuyor bence.
önceki dedikleriniz bu dediklerinizle çelişiyor... daha çok uzatmak istemiyorum kendi içinizde çelişiyorsunuz...Etimizden sütümüzden yararlanamayacakları için direk damızlık denebilir deniyor da.
Hayvanlardan farkımıza gelince kültür, uzun aile bağı, inanç vs. bizi ayırıyor. Yoksa bir bağlılık da oluşmazdı.
"neden ben" diye saçma bir soru sormak geçmedi aklımdan.Sokakta yürürken veya bir ortam da görüpte yanıma gelse,evlenme teklif etse,neden ben diye bir soru sorarım.Ama aşık olmuş,bir birliktelik sürecinden sonra evlenmeye karar verilmiş bir ilişkide neden ben diye sormak,dam üstünde saksağan olur.kızlar merhaba, hiç Evlendiğiniz ya da evleneceğiniz kişiye neden ben diye sordunuz mu ? aldığınız cevap ne oldu ? Birde evleneceğiniz kişide aradığınız özellikler arasında maddi geliri kaçıncı sıradaydı ?
Çok yanlış bir düşünce.İnsanlar aile olmak için hayatı paylaşmak için evlenir.Seks yapmak için evliliğe gerek yok.Onu her şekilde yapıyorlar zaten.Söz ettiğiniz klişe saçma geliyor olabilir ama bu toplumda genel olarak evliliğin birinci gayesi seks maalesef.
İşin bir özü var bir de hayvanlardan farklı olarak değerlerimiz var.önceki dedikleriniz bu dediklerinizle çelişiyor... daha çok uzatmak istemiyorum kendi içinizde çelişiyorsunuz...
sizin yaşınız kaç çok merak ettim... ya da cinsiyetinizi... bi kadın işin özü diye diye bu kadar diretmez ya da diretmemeli...hayvanlardan farklı değerlerimiz var diyorsunuz ama hala işin özü bu herkes bir diyorsunuz... o zaman işin özü dediğiniz seyse sadece olay hayvanlardan bi farkımız kalmıyor... dediğim gibi kendi içinizde çok çelişiyorsunuz... bi toplumsal değer yargılarıdan bahsediyorsunuz bir de işin özü bir diyorsunuz... ama işin özünün bu olduğuna da ben inanmıyorum... eğer dediğiniz gibi olsaydı bir çok erkek evlenmek yerine makul ücretler öderlerdi...bir kişiyi sadece seçmiş olmazlardı o durumda...İşin bir özü var bir de hayvanlardan farklı olarak değerlerimiz var.
Aileyi idame ettiren karşıdakinin sahiplendiği yahut bi şekilde empoze olduğu o değerlerdir.
Değerlerimiz olmasa hayvanlardan bir farkımız kalmaz.
Ben işin özüne değindim.
Kim istemez özel olmayı. Ama yok öyle bi özellik. Neden ben diye soran insan neden aynı ülkede aynı zamanlarda doğduk diye sorgulasın daha mantıklı
Yaşım 26 ve bayanım.sizin yaşınız kaç çok merak ettim... ya da cinsiyetinizi... bi kadın işin özü diye diye bu kadar diretmez ya da diretmemeli...hayvanlardan farklı değerlerimiz var diyorsunuz ama hala işin özü bu herkes bir diyorsunuz... o zaman işin özü dediğiniz seyse sadece olay hayvanlardan bi farkımız kalmıyor... dediğim gibi kendi içinizde çok çelişiyorsunuz... bi toplumsal değer yargılarıdan bahsediyorsunuz bir de işin özü bir diyorsunuz... ama işin özünün bu olduğuna da ben inanmıyorum... eğer dediğiniz gibi olsaydı bir çok erkek evlenmek yerine makul ücretler öderlerdi...bir kişiyi sadece seçmiş olmazlardı o durumda...
tartışmak istemiyorum hep aynı şeyleri tekrarlıyorsunuz... ilk yazdığınız yazıyı bi daha okuyun isterseniz... dışardan bi göz olarak okuyun... amacım sizinle fikir savaşına girmek değil... sadece yazdığınız yazının ne kadar aşağılayıcı olduğunu size göstermekti... ama siz bu olayı fikir savaşına döndürüyorsunuz... bana kalırsa sevgisiz evlilik de yurumez ama sizce yuruyormuş... bu da fikir ve yaşayış tarzıyla alakalı... amacım bunu sorgulamak değil çünkü bu bir tercihtir...ben sadece yazdıklarınızı eleştirme hakkına sahibim bunu da yaptım zaten... beni fikirlerinizle bi çatışmanın içine çekmeyin lütfen... herkesin yaşayış tarzına ve fikirlerine saygım sonsuz... sadece ilk yazdıklarınızı eleştirme hakkına sahibim... onu da olabildiğince uygun bir dille yaptığıma inanıyorum...Yaşım 26 ve bayanım.
İşin özüyle, devam etmesinde farklı etmenler de dahil olmakta. Soran kişi özünü soruyor ben de onu söylüyorum. Hayvanlar gibi olmamamız da değerlerimiz sayesinde. Tarihte kadınların o amaçla alınıp satıldığı zamanlar da mevcut.
Neden öz diyorum deneyerek görebilirsiniz. Evliliğinizden cinselliği çıkarın o evlilik devam eder mi?
Fakat sevgisiz devam eden o kadar çok evlilik var ki..
Sormadım gerek duymadım, yalnız bir keresinde bana seni ilk gördügümde dogallıgından cok etkilendim demisti.kızlar merhaba, hiç Evlendiğiniz ya da evleneceğiniz kişiye neden ben diye sordunuz mu ? aldığınız cevap ne oldu ? Birde evleneceğiniz kişide aradığınız özellikler arasında maddi geliri kaçıncı sıradaydı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?