evlendiğinizde ilk vukuatınız :)

lavanda ooo baya üzülürdün sonra Allah korumuş valla

hahah kızlarr cok guzeldii .. buları okumak cok hoşuma gidio .. ben de cok yakın bi ablamın anektodunu anlatayım pek vukuat sayılmazz ama acemılerin basına gelebilir :
efenım ablamız yenı evlenmış balayından yenı donulmuş hafta bası ışe başlanmış .eniştemız hergun ustunu değiştirip cıkardıklarını camaşıra atarmış yenı kıyafet giyermış haftanın son gunu sabahı eniştemız aşkım benim corabım kalmadı . sen camasırları yıkamadın mı ? demiş .O anda camasır yıkama zamanınn geldigini farketmış :) ondan sonra duzenını oturtana kadar haftada iki üç kez kocasınn camasırları yeterlı yeterlı değil mi kontrol etmeye baslamış :)
(bekarken camasır yıkama toplama katlama utuleme işlerini hep annesi yaparmış )

Ben birkaç haftalık evliyken bir çamaşır yıkadığımda kırmızı iç çamaşırım eşimin siyah beyaz ekoseli gömleğini siyah pembe yapmıştı kaydirigubbakcemile3 Çok utandım ve o gömleğii bayaa bir süre sakladım. Sonunda itiraf etmiş ve göstermiştim. Oda hala kirlide sanıyomuşş..
Mutfakda ise yine yeni evliyken taze fasülyeyi ocakda unutup yakmıştım. mirmirmirmir

:) evlenince ilk vukuatım hemen olmadı.6-7 ay sonra oldu.ben de tencerede kızartma yapıyordum,yağ iyice kızmış,patatesler de içinde kapağı kayarak kapanmış,yarım dı kapağı.ben de mutfakta bulaşık yıkıyordum.bom diye bir ses.ben çığlığı bastım tabii.apartman da bomba sanıp dışarı fırladı.ben de balkona fırladım ama gülmekten yerlerdeyim.aşağı baktım bir ara herkes bana bakıyor.onlar da gülerek evlerine çıktı.ben içeri girdim tabi ne tencere kalmış ne kapak.heryer tuzla buz olmuşş...
neden çoğumuz kızartmadan vukuatlı ne dersiniz lülülülülülü

kızlar bende eternity saklama kaplarım var onun içinde bir gün önceden kalma yemeğemi koyup buzdolabına koydum neyse ertesi günü çıkardım onu öylece ocağa koydum başladı ısınmaya sonra dedim karıştırayım kapağını bir kaldırdım ki (kapağı plasitk) kapak ısınmış ve yapışmış altına kaşar peynir gibi uzadı kaldı kapak, erimiş çok kötü olmuş elime filanda yapıştı sıcak plastik yani maalesef o kadar para ödedim ve çok beğenerek aldığım saklama kabım mafoldu. ve 4 boy almıştım 3ünde aynı hatayı tekrarladım ısrarla :)))

benimkide mutfak olacak ama
ben birgün puaça yaptım
ilk defa yapıyorum
nasıl yaptıysam
içi hamur olmuştu
bir tane yedi eşim diğerleri kaldı öyle
düşünün tadı ben bile yemedim
ahh emeklerim ahh

firstday sen dua etki yaşlı ev sahibin içeri girmiş...
ya hırsız açsaydı içeri girseydi o zaman ne yapardınız anam...
umarım münasebetsiz bi zamanda içeri girmemiştir...delikafadulden

:roflol::roflol:
tatlım münasebetsiz bir zamanda girdi zatennnn-tatlicadiarzu--tatlicadiarzu-

ev işlerinde ve özellikle mutfaktaki tecrübesizliklerimizden geliyor bunla başımıza şakkıdı
bende yemeklerin dibini tutturdum bol bol ama ilk bi ay çalışmadım
bütün gün evde hem boş oturduğumdan hem can sıkıntısından yemek yapıp elimin ayarını düzeltmeye çalışmıştım gerçi hala fırında bişi yaparken ayarını kaçırıyorum ama öğrences inşallah kaydirigubbakcemile3
benim vukuatlarım genelde çamaşır yıkama günlerinde oluyodu kaydirigubbakcemile3
eşim işi gereği takım elbise gömlek kravat şeklinde klasik giyiniyor
her gün ayrı bir gömlek giyer çıkarır ütüm hiç bitmez anlayacağınız neyyse
annemin uyarısını dikkate alıp o kadar dikkat etmeme rağmen gömleklerin arasına çamaşır sepetinden mutlaka koyu renk tek bi çorap koyu renk bi çamaşır bişi karışırdı nasıl olur bilmiyorum
evliliğimizin ilk aylarında yıkadığım tüm açık renk gömlekler lekelenir boyanır çıkardı
kocişim giyimine de dikkat eder hep güzel güzel gömlekler alır bekarkende aldığı markalı gömleklerin bir çoğu böyle telef oldu
eşim sağolsun bugüne kadar hiç kızmadı senin canın sağolsun dikkat edersin diğerleri böyle olmaz dedi

aayyay kırıldım gulmekten bende esım evlednıgımızden ıkı gun once kendıne kiğilinin bır kazanıgını almıstı neysekı evlendık 2 gun sonra zaten bende genelde yenı ne alsam tutar yıkarımmmm esım gıyınmemıstııı tutum makınaya attımmmm bu arada makınayı ılk kez kukllanıyommm VE ELDE YIK PROG BILMIYOMM abooo kazak bı cıktıkııııııııııı kolu boyum kadar olmussss :)sırnaşık şey neysekı 10 GUN saklıyabıldımmm esım kazagını sorup duruyo bende bı bahaneyle hayatım o hıc hos durmuyo ustundee sen dıger kazaklarını gıy dıyıp duruyommm neyse kendıne kazak almaya gıdınce DOLAPTAN AKILLI BEN KAZAGINI ONUN CAMASIRLARININ UST RARAFINA SAKLAMISTIM kazagının halını gorduuu yakalndımmmm amam bısey demedııı suratıııı asık bi şekilde BUDANEEE DEDİ BU KAZAGA NEOLMUS BOYLE :d HALA UNUTMUYORUMMM O HALINIIIII VE BENDE COK UTANDIMM ILK GUNDEN NE BECERIK BI KADINLA EVLENDIM DUSUNCESINE KAPILCAK DIYE TABI BANA BISEYDE DIYEMIYOOO GIDIP KENDINE YENI BI KAZAK ALMAKLA KALDIII VE O VUKUATLI KAZAGI HALA SAKLARIM :)

Son düzenleme:
lacrimosa
kelebecik
ecem_1912
çiçek64
çakırgözlü
PasakliMinikTanrica

ay kızlar öldüm gülmekten yaa süpersiniz

firstday demek uygnsuz bi zamndı heee ay ne kötüüü :)))))))))) hahaaaa

myflowers kaç derecede yıkadın bacı :))))))))))))))))))))

bir sabah cezveye su koydum ocağın altını actım vee işe gittim
1 saat sonra aklıma geldi :1shok: dedim kesin ev yandı. allahtan kayınvalide anahtar vardı. gitmişki. cezve artık kararmıs ve erimiş. ucuz kurtulduk

bi akşam bulasık makinesi için deterjanım bitti bende aman nolcak pril koyayım dedim. bulasık makinasının her yerinden köpükler fıskıtmıstı. ilk 3 ayda makine bozan tek kişi benimdir kaydirigubbakcemile3

bir günde halımı bir güzel sildim koslaylan köpüklü köpüklü dedim bide sularını cektireyim süpürgeyle
hangi akla hizmetse. bi baktım duvarda leke var anammm :1shok: ne göreyim. ben halıyı cektikce makine arkadan suları her yere fıskırtmış duvar tv halı yer yer camur gibi olmus. ee toz cektiğin süpürgeye bir de su cekersen ortaya camur cıkar :mymeka:

birde geleneksel olarak kullanılmıyacak hal alan kazaklar 60 derecede yıkamıstım da :mymeka:
ilk deneyimlerin bunlar

1 gün öncesi haber veren eşimin akrabaları yaklaşık 15 20 kişi misafirliğe gelmeye kalktı tabi hemen deli gibi temizlik yapmaya başladım mutfaktayım çamaşır suyunu döktüm halının üstüne gitti canım halı ne yapacağım ben diye düşünürken tülleri yıkadım ütülüyorum kızgın ütü düşmezmi oturma odasının halısının üstüne facia oturup ağlamıştım akşam saat 7 eşimle hemen dışarı çıkıp halı almaya gitmiştik o günü hiç unutamam ne koşturmalıydı. Kabus gibiydi allahtan ikramda bir problem çıkmadı hepsi çok güzel oldu.

Eşim ise umarım akrabalarım bir daha gelmez çok masraflılar demişti.delikafadulden

benim de mutfakla iligili kötü bi anım yok..
amaa çamaşır ve ütü kurbanı oldum iki kere kaydirigubbakcemile3
eşim bazen gravatlarına yemek vs.. döktüğü için , elde yıkama programında yıkarım hep..birşey de olmaz.. yeni aldığımız bi tanesi kesinlikle yıkanmıyormuş meğer delikafadulden buruş buruş geri çıktı ütüledim düzeltmeye çalıştım ama nafile kaydirigubbakcemile3
bir kere de eşimin gömleğini yakmıştım..daha doğrusu ütü gömleğin etiketine yapışmış ben hala ütülemeye devam ediyorum tabii..gömlek kırmızı yanık parçacıklara bulanmıştı kaydirigubbakcemile3
bir kere de eşim kurutemizleden aldığı takım elbisesinin pantolonunu yolda düşürmüş kaydirigubbakcemile3 nasıl fark etmediyse artık :roflol: ben de eve gelince hiç kontrol etmeden asmışım dolaba..bayağı aramıştık pantolonu..
takım yeniydi de, ama ona uygun renk başka bi pantolon bulamadığımız için yazık oldu takıma kaydirigubbakcemile3

delikafadulden:roflol:
sen baya vukuatlıymışsn kaydirigubbakcemile3
ay çok güldüm allahta sizleri güldürsün emii :)))))
hele blaşık makinasına pril olayın :1shok::roflol:

eee acaele işe şeytan karışır derler ya öyle olmuş
ama eşinde kibarca koymuş lafı :roflol:

Evlendiğimizin 3. günü erken kalktım eşime kahvaltı için kek yaptım.
Çeyizimde de davul fırın vardı o zaman. Kekin pişmesi 20 - 25 dakika mı alır diye gittim yatağa tekrar yattım. Mutfak kapısı ile mutfak kapısı karşı karşıya bu arada. Kapıda açık yattığım yerden fırına bakıyorum. 5 dakika içinde kara bir duman çıkmaya başladı ki felaket. Davul fırının üst bölümü birden kızmış haşlamış kekin üzerini altı hamur daha kaydirigubbakcemile3
Duman ve kokuya eşim uyandı ilk başta birşey demedi tekrar yap istersen dedi. Yumurta kalmadı son 4 taneyi içine koymuştum dedim. Gitti 4 yumurta diye dalga geçmişti uzunca bir müddet :roflol:

minik anniş ütü meselende yanlız değilsin kardeşim bende yapmıştım öyle
tişörtünümün simleri ütüye yapışmış tabi bende ütülüyorum bi baktım ki heryeri sim olmuş heheeeee

ah ahh ne günlerdi o günler...
eşime nişanlıyken doğumgününde çok beğenerek aldığım
takım elbisenin pantolonunu yıkayım dedim...normalde takımlarını kuru temizlemeye götürür ama
hadi yıkayım dedim işte...yıkandıktan sonra
makineden çıkardım,çamaşırlığa asarken şöyle bir baktım,kısa geldi gözüme ama
herhalde kurursa eski haline gelir dedim kendi kendime...
kurudu,ütüledim ve eşime giymesini söyledim,çünkü o kadar merak ettim ki birşey mi oldu diye...
eşim önce şaşırdı,bu pantolonu makine de yıkamamışsındır inşallah dedi...
bende tabiki yıkadım dedim...
adamcaz pantolonun içine bile giremedi,çünkü %100 yün bir takımmış ve çekmiş...
ben ne bileyim,o yaşıma kadar makine kullanmamışım...
o gün bugün takımları olduğu gibi kuru temizlemeye gider...
sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…