Evlendikten ne kadar sonra cocuk yapilmali?

2 3 sene yapılmasa iyi olur...Ben 4. Ayimda hamile kaldım o ayrı :D benle birlikte büyür gider artık bu açıdan düşününce iyi.. Yoksa erkendi aslında ama kısmet işte.
 
Yaşın gençse 8-9 ay hatta bir yıl bekleyin derim. Ama kendinize güveniyorsanız ve sevgi saygı içindeyseniz ve yaş da 30 a yaklaşmışsa 4-5 aydan sonra düşünmeye başlayın.

Ama hemen ilk geceden düşünmenizi hiç tavsiye etmem her türlü sıkıntı...
 
bilemedim insana göre değişir bu eğer sen ve nişanlın istiyorsanız. ve birbirinizi çok iyi tanıdığınıza inanıyorsanız olabilir. yine de en az 1-2 sene beklemelisin diyorum. ben 3.5 senelik evliyim, hep konuşsak da yeni yeni istemeye başladık.
 
cocuk ciftleri uzaklaştırır.

Çocuk demek dert,tasa demek.

Kolay bir şey değil.

en az 5 sene düşünülmemeli:KK52:

Hele hele koca sizin istemenizle istiyor gibi görünüyorsa, konusu bile açılmamalı.:KK12:
 
27 yaşında evlendim. 10 ay sonra kızım doğdu. Esimi 10 yildir taniyordum. Hep iyiki böyle olmuş dedim. 1-2 yil beklene de bilinirdi ama bizim icin pek fark olmazdi. Tabi herkes için değişir..
 
ben bekarım ama bu konudaki nacizane fikrim;
kendini maddi manevi hazır hissettiğinde..
bu hemen de olabilir,yıllar da alabilir,hiç olmayabilir de..
en önemlisi sakın çocuk istemeden hamile kalma,çok zor bir duruma sokmuş olursun kendini
 
Evlilik var 2 ay sonra kaldırır.
Evlilik var 10 senede kaldirmaz çocuk yükünü.
Hem tatlı şey hem ciddi sorumluluk.

Eşinle istersen 8 sene çık aynı eve girince baştan tanıyorsun.
En azından 1 yıl korunmak mantıklı bana göre..zaten o bir yıl birbirini yemekle geçiyor genelde..
 
Mrb kizlar. Yakinda evleniyorum. Cocuk da cok istiyorum. Hic korunmadan direk cocuk yapmak evliligi kotu yonde etkiler mi?
Cunku daha evlilige tam alismamis olcaz ve hamilelik surecinde cinsel hayatimiz etkilenebilir diye dusunuyorum.
Yada yanlis mi dusunuyorum. Acaba cocuk ciftleri daha cok mu yaklastirir.
Sizce ne yapmaliyim :)

en az 1 sene yapma derım canım.aynı ewe gırınce erkeklerın kırlı camasırları ortaya cıkıyor...biraz tanı bncede.
 
merhaba, öncelikle kaç yaşındasın. eğer 30 yaşlarda değilsen bir kaç sene evliliğin gezmenin tozmanın tadını cıkart. cocuk olunca bunlar daha zor oluyor. olmuyor değil ama uyku saati gelince evde olmak gıbı. otuz yasındaysan altı ay beklemen yeter zaten kocanı az bucuk tanır karar verılsın. bırde kan, ıdrar testı yaptır bı durum varsa tedavı olur bosa zaman kaybetmezsın. saygılar
 
ben seni daha buyuk saniyordum. Cok olgunsun. Annene bakiyordun degil mi?

Evet doğru hatırlıyorsun annemin yanındayım hatta şu an yıllık izindeyim.
Napalım acılar mı diyeyim hayat mı diyeyim kendimi 35 hissediyorum zaten :/
bence 28 geç değil, bir sağlık problemi
yoksa ama kariyer planı ya da borç vs varsa 1-2 sene daha beklenebilir diye düşünüyorum...
 
Biz evlendigimizde 9 senedir beraberdik, 1 senede evlilik otursun dedik, evlilik yıldönümümüzü kutladığımız gün çalışmalara başladık herkes için farklıdır bu süre ama hemen hamile kalmayı önermem
 
Ben yeni evliyim.
Alisma sureci zor. Ki biz evlenmeden once gunun 17 18 saatini beraber geciren insanlardik. Ama yine de zorlaniyorum, zorlanıyoruz.
Gecen ay bir turlu regl olmadim, aklim cikti. Esim icten ice istiyor biliyorum ama o bile korktu. Ki bende annelik gudusu cok yok bence, anne olmak istemiyorum ama ileride esimi baba yapmak istiyorum.
Her ne kadar dusunceye bagli desem de 2 3 sene bekleyip insanlarin birbirine tamamen adapte olmasi taraftariyim.
Cocuk mutluluk oldugu kadar ayak bagi da cunku. Yemegi, tatili, sinemasi her seyi etkiliyor. Yani yapacak bir sey kalmadiginda dusunulmeli. Hemen degil.
 
Biz evlendikten 6 ay sonra ikimiz de isteyerek hamile kaldım, şimdi bebeğim yanımda çok şükür iyi ki de olmuş fıstığım =) ama eşimle evlenmeden önce beraberliğimiz vardı 5 sene birlikteydik ve birbirimizi çok iyi tanıyorduk çünkü ikimizde neysek oyduk her zaman. Evlendikten sonra herhangi bir değişim olmadı ama tabi bir süre senelerdir yaşadığın yerden insanlardan ayrılmanın alışma süreci var. Çabuk adapte olduk biz. Herkese göre değişir.
 
bence hemen yapma evliliğin tadını çıkar doya doya gez çünkü çocuk olunca çocuğa göre hareket etmelisiniz doğal olarak ve hersey çocuğa göre ayarlanıyor. yaşınızda müsaitse 2-3 sene çocuk yapmayın derim :KK66:
 
Back
X