Evlendikten ne kadar sonra cocuk yapilmali?

Bekleyin evliliğinin tadını çıkarın gezin tozun.çocuk zaten ömür boyu sorumluluk demek. Bu sorumluluğun altına hemencecik girmeye ne gerek var. Allah aratmasın tabi o ayrı mesele.

tam 1 sene beklemiştim keşke daha çok bekleseymişim
ama çocuk çok güzel bir şey
evliliği her yönde etkiliyor iyi zamanlar oldugu gibi kötü agresif zamanlarda oluyor
biraz bekleyin siz önce evliliğe adapte olun gezin tozun keyfini çıkarın anlaşın ondan sonra zaten çocuk geliverecektir.

Herkesin kendini hazır hissettiği zaman farklıdır ben en az 2-3 sene istemiyorum diyerek evlendim 2. Haftada fikrim değişti. (gerçi 2 seneyi bitircez hala olmadı, Allahtan 3 sene korunup 30 à gelince olmadığını fatketmedik o çok koyardı.)

Lakin evliliğin bir senesi çok zor geçti kendi adıma. İkinci senenin sonuna doğru oturttuk evliliği çok şükür. Çocuk denediğimiz zaman olsaydı kırgınlıkları atlatmak daha zor olabilirdi. Bizim evlilik 9 aylık hassas dönemi o zaman kaldırmazmış.

Bir de yapmak istediklerim vardı çocukla yapamayacağım kayağa gitmek, tenis oynamak, uzun geziler yapmak falan bu iki senede çocuk olduğunda yapamayacağım ne varsa yaptık. Yapı itibariyle çok tembelim hem evlilik sorumlulugu hem çocuk sorumluluğu fazla doz gelirdi bana.

Yani 2. Haftada aşkla senden çocuğum olsun istiyorum demişim lakin o zaman hazır olmadığımı 2 sene sonra anladım. Halen deniyoruz çocuk için bakalım kısmet ne zamana :KK66:

bence acele etme canım evine alış eşini aynı evde iyice tanı bunlar çok önemli

Herkes için net bir zaman olmasa da,ben kendi adıma konuşayım; bir yıllık evliyim ilk başlarda bende hemen istiyordum sonra eşim hazır hissetmediği için erteledik şuan istoyoruz,ama iyiki de ertelemişiz biz de evliliğin ilk yılını sıkıntlı geçirenlerdeniz çok şükür anca oturuyor evliliğimiz,bir de şunu söyleyeyim benden bir yıl önce evlenen arkaďaşım hemen hamile kaldı şuan bir yaşında oğlu var ve boşanıyorlar,onun dediği şu hemen bebek istemem bizi daha da çıkmaza sürükledi birbirimize vakit ayıramaz olduk sabrımız kalmadı diyor,iyi örnekler de var kötü de karar sizin..

Ilk 2 sene beklemek evliliğin oturması ve gidişatını görmek adına önemli bir süre bana göre. .Ilk evlilik zamanı çocuk fikri cazip gelebilir ama mantıklı mı bence Hayır..

Bende beklemek taraftarıyım ilk yıl gerçekten alışma süreci oluyor bir de bebek psikolojisi hiç kaldırılacak gibi olmaz.

Burdaki çoğu kişi beklemen yönünde düşünüyorlar. Elbette acele etme ama ilk baslarda erken deyip sonra gerçekten istediğin zaman bir bakiyosun cocuk olmuyor. Yani bir problem varmış ama haberin olmuyor. Buda çok kötü bişey yasda ilerleyince dahada zorlasiyor hersey zamaninda güzel. Hastaneler hamile kalamayip tüp bebek yaptiranlarla dolu. Yinede çok uzun bekleme derim.

Yaş maddi durum önemli.
Aşk mı mantık evliliği mi o önemli.
Her evlenenin yada ger isteyenin çocuğu olmasıda mümkün değil.
Önce evlendikten sonra o Kişiyi tanımalı.
Hem fiziken hem davranış olarak.

Ama enaz 2 yıl olmamalı 20 ki yaşlarda.
30 lu yaşlarda durum değişir.

Bence beklenmeli.
Nice hamileler boşanıyor, ya da boşanmasa da bebeği için dayanmak zorunda kalıyor. Bu da hemen çocuk yapılmasının çok da sağlıklı bir şey olmadığını gösteriyor en azından bana.
Yine de karar sizin.

Bu zamanda artık ciddi anlamda gebe kalamama sıkıntısı var. Bu gitgide çoğalıyor. Her 10 kadindan 5 i hamile kalamiyor duruma geldik yani. Keske bizim hesapladigimiz gibi olsa hersey ama olmuyor yani evlenmeden once su kadar beklerim bu kadar beklerim bunlar bizim elimizde degil. Olmadigi zaman belki yillarca beklemek zorunda kaliyor insanlar. Bir çift bebek için bekleyecekse eger en azından doktora gidip gerekli kontrolleri yaptirmali bir problem var mı yok mu baktirmali körü körüne beklemek doğru değil.

Eğer ben ayaklarımın üzerinde dururum, olası bir durumda boşanır çocuğuma aslanlar gibi bakar gerekli imkanları sağlarım diyorsan yap tabii ama ben mantık insanıyım 2 yıl beklenmesinden yanayım.

Canım yaslar önemli tabi 25 altıysan hiç acele etme 30 lardaysan bi kaç istiyorsan erken yap cocugu.biz 2011 de tansdk 2012 de evlendik şindi hamileyim allahdan bu zamana kadar gezdik tozduk herşeyi dibine kadar yaptık tatillere gittik.şimdi evden cıkamıyoruz hamilelik zor geciyor doğdu büyüdü diyene kadar zor gezip tozmak.önümzdeki yaza bebeğimizle yapcaz herseyi.evlenir evlenmez yapma bebek yasayın biraz hayatı.ha birde evliliğin ilk yılı riskli gecer aynı evde yasamaya alısmak.2.yılı oturur ilşkiniz düzeninz.

Canım yaslar önemli tabi 25 altıysan hiç acele etme 30 lardaysan bi kaç istiyorsan erken yap cocugu.biz 2011 de tansdk 2012 de evlendik şindi hamileyim allahdan bu zamana kadar gezdik tozduk herşeyi dibine kadar yaptık tatillere gittik.şimdi evden cıkamıyoruz hamilelik zor geciyor doğdu büyüdü diyene kadar zor gezip tozmak.önümzdeki yaza bebeğimizle yapcaz herseyi.evlenir evlenmez yapma bebek yasayın biraz hayatı.ha birde evliliğin ilk yılı riskli gecer aynı evde yasamaya alısmak.2.yılı oturur ilşkiniz düzeninz.
Bizde eşimle birbirimizi hiç tanımadan evlendik.. Evlendiğimizin ilk 2 senesi çok iyi geçti cok nadir sorun yaşadık... Ama ailesi yakına taşınınca daha büyük sorunlar başladı 7 yıl bitiyor hala yok ama iyi ki yok. Yani kafanda mutsuzsan hiç gerek yok.

Tam yorum yapcaktim baktim 2015 konusu. Nerden bulup da hortlattiniz konuyu😁

Back
X