Evlendikten ne kadar sonra cocuk yapilmali?

Mrb kizlar. Yakinda evleniyorum. Cocuk da cok istiyorum. Hic korunmadan direk cocuk yapmak evliligi kotu yonde etkiler mi?
Cunku daha evlilige tam alismamis olcaz ve hamilelik surecinde cinsel hayatimiz etkilenebilir diye dusunuyorum.
Yada yanlis mi dusunuyorum. Acaba cocuk ciftleri daha cok mu yaklastirir.
Sizce ne yapmaliyim :)
Yaşınız 30 un üzerinde ise hemen olmalı.

Mrb kizlar. Yakinda evleniyorum. Cocuk da cok istiyorum. Hic korunmadan direk cocuk yapmak evliligi kotu yonde etkiler mi?
Cunku daha evlilige tam alismamis olcaz ve hamilelik surecinde cinsel hayatimiz etkilenebilir diye dusunuyorum.
Birbirini henüz aslında tanımayan ve aynı evde düzenini kurmamıs insanları sizce çocuk nasıl ve neden yaklastirsin :) ??

Daha nasıl bir eş olacağına emin olmadığınız birisi ile hemen çocuk yapmak için sırf evlenmiyorsaniz elbette en az 1 sene beklemelisiniz.

• Beğen
Reactions: hlz
Eşinizi tanıyın önce. Bakalım anlasacak misiniz, garip huyları olabilir, farklı bir yönu çıkabilir
Sonra evliliğin tadını çıkarın biraz.. çocuk oldugunda artık hayatın aynı hayat olmuyor. Önceliğin değişiyor. Sorumluluğun artıyor. Kısaca eskiden sen varken şimdi önce çocuğum demek durumunda kalıyorsun. Esin için de aynısı geçerli. Hele ki bı de kolikti yaş sendromuydu falan yoğun geçiren çocuğun olursa hepten zorlayıcı oluyor. Yani kısaca çocuktan sonra sen sen değilsin 😄😄😄
Zamanı gelince, hazır olduğunuzda olunca da tadından yenmiyor tabi ♥️ ama yinede süreç lazım bence

• Beğen
Reactions: hlz
Yaş, iki tarafında istemesiyle ilgili bence. Ay amaaaan şimdiki aklım olsa erkenden yapmazdım. İyiki var kuzularim ama bir ömürlük sorumluluk. Ne kadar geç o kadar iyi 😅 sayı da, hele bir tane olsun bı bakın neymiş 🤣

Bence ilk yıl yapılmamalı 😊 cinselliği etkiliyor valla çünkü aman bebeğe birsey olmasın birşey olur mu gibi düşünmekten kendini tam anlamıyla kaptiramiyordursun yakınlıktan kastınız cinselikse hayır aile olmak için diyorsanız evet tamamlandik diyebiliyorsunuz

Bir insanı evlenmeden öncr ne kadar tanırsanız tanıyın evlenince hop başa dönüyosunuz. Birbirinizr alışmadan çocuk yapmak çok mantıksız bir davranış bence. Diyelim ki ilk 6 ayda hamile kaldınız e eşinizle de anlaşamıyorsunuz belki sizin boşanmanızı kimse desteklemiycek ve sizde çocuk için katlanmayı sececeksiniz ki bizim ülkemizde bu durum oldukça yaygın. E hadi diyelim boşanmayı seçtiniz bir çocuğun sorumluluğunu tek başına almak sandığınız kadar kolay değil. Hele ki bu ekonomide. Yanlış anlamayın çocuklu ve boşanmış insanları yargılamıyorum, ben mantıksızca kararlar alan insnalara söylüyorum bunu. Ayrıca evlilikte cinsellik çok önemli bence e hemen hamile kalınca bunu da es geciyoruz. Birbirinizi sadece karakter olarak değil cinsel açıdan da tanımadan çocuk yapmayın bence.

Yahu konu 2015te açılmış ya, gündeme getirmişsiniz bende hiç bakmadan yazıverdim bu kız şimdiye 5.yi bile doğurmuşur🤣

Konu 2015’te açılmış, konu sahibi eşiyle problemlerine dair bir konu daha açıp gitmiş. Velhasıl evlilik kafanızda planladığınız gibi lineer ilerleyebilen bir kurum değil. “Bekara boşamak kolay” deyimi boşuna çıkmamış.

8 sene 😅

2 Yil bitince hamile kaldim. Daha öncesinden 2.5 yil sevgililik, 6 ay nisanlilik sürecimiz olsa da aynı evde yyaşadığın bir bireyi tanimak çok farklı. Ben eve bile alışmaya calistim. Sonuçta hayatiniz tamamen değişiyor. Evdeki sorumluluklari paylaşarak yaşayın ki cocuk olunca direkt hersey size kalmasin bunalirsiniz.

Konu sahibi 4 tane dogurmus ya da bosanmis bile olabilir bunca zamanda. Iliskiye giremekle ilgili konu acmis en son. Evlenmeden once cocuk ne zaman diye dusunurken evlendikten sonra iliskiye da hi girememisler. Yani boyle buyuk planlar yapmamak lazim. Hayat ne getiriyor zaman ne gosteriyor bi bakmak lazim.

Back
X