- Konu Sahibi gulbeyaz_31
-
Canım inşallah istediğin gibi bir evlat sahibi olursun. Ancak sana şunu söyleyeyim ki yavrularımız karakterleri ile doğuyorlar maalesef. Biz dışarıdan onlara yalnızca alışkanlıklar verebiliriz. Hani derli toplu olmak, paylaşmayı bilmek filan. Gerisi Allah'a kalmış.
hmm belki haklısındır ama suda varkı örnegın sen cocuguna hergun hediye alırsan o çocuk doyumsuz olur gun gelir hiç bişey beyenmez , basarısız bile olabılır sırf bu yuzden.. cunku her istedigi alınıyor cocukta bi hırs yok.. ben cocuguma sadece dogum gunu ve özel gunlerde(yılbası dini bayramlar) hediye alacagım mesela oyle hergun hediye filan alma taraftarı değilim acıkcası (cevremde oyle cocuguna hergun hediye alıp yada benden hediye bekleyen arkadaslarım var sonucta)
bırıne bi zarar verdiği zaman kızmalıyımkı buyudugunde acımasız zalım olmasın.. (bunun gibi şeyler işte)
her ne kadar karakterıyle doğsada bızım yonlendırmelerımızde kişiliğini oturtuyoruz bence tabi.
kimsenin lafına aldırma .....milletin lafı bitmez soracak bişey olsun diye düğün ne zaman ,evlenirsin çocuk ne zaan,çocuk olur kardeş yap bitane daha ...v.s bitmez yani en az 1 yıl beklenmeli bence sonrada evliliğin ve maddi durumun şartlarına göre düşünülmeli çocuk ......
biz 4 yıllık evliyiz daha 1 yıl daha beklemeye karar verdik düşün ..kolay iş değil evlat sahibi olup iyi yetiştirebilmek sorumluluğu büyük kendinize göre bir yol çizersiniz ama önce sizin özellikle senin ne istediğin çok önemli annelik kolay değil hayırlı zamanda gelsin bebişin inşallah Allahın işine karışılmaz tabi
selam canım bende 2007 haziranda evlendim 4 yıl olacak. bende çocuk konusunda kararsızım hep. bakabilir miyim? pişman olur muyum? bunları düşünüyorum.. artık etrafın ısrarları soruları beni bıktırttı:97: sonunda tedaviye başlamaya karar verdim. eşim istiyo ama yine en son bana bırakıyo. ama maddi gücümüz sınırlı ssk yok bilemiyorum şuan korunmuyoruz çünkü pakos var bendede. beklemedeyiz. ama allahın dediği olur yinede allah herkeze gönlünce versin inşallah..
Bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum. Demek istediğim bazı özellikleri anne karnında şekilleniyor veletlerin. Dur sana anlatayım bir hikaye; benim oğluşum hamileliğimin son 2 ayında karnımda hıçkırırdı (evet hıçkırıyorlar; amniyon sıvısını yutunca haliyle pık pık). Ultrasonda birkaç kere de görmüştüm. Sonra işte, hıçkırıyor bu velet; 2-3 dk içinde geçmezse deli gibi tekme atmaya başlıyordu karnımda. Sonra doğdu (bu kadar basit söylediğime bakma, 3 gün sancı çektim), bebek işte hıçkırıyordu meme emerken. Yine karnımdaki gibi bir süre geçmezse yine deli gibi debelenip ağlıyordu. Kıssadan hisse biraz asabi benim oğlum. Ancak büyüdüğünde basit şeylere kızmamasını öğreteceğim, sinirli olmaya devam ederse.
Ayrıca hediye ile ilgili düşüncende tamamen haklısın. Çocuğa ihtiyacı olan; onun sağlıklı gelişimini destekleyecek, eğitici-öğretici oyuncaklar almak lazım. Tabi ki o her istediğinde değil; ihtiyacı olduğunda...
selam canım bende 2007 haziranda evlendim 4 yıl olacak. bende çocuk konusunda kararsızım hep. bakabilir miyim? pişman olur muyum? bunları düşünüyorum.. artık etrafın ısrarları soruları beni bıktırttı:97: sonunda tedaviye başlamaya karar verdim. eşim istiyo ama yine en son bana bırakıyo. ama maddi gücümüz sınırlı ssk yok bilemiyorum şuan korunmuyoruz çünkü pakos var bendede. beklemedeyiz. ama allahın dediği olur yinede allah herkeze gönlünce versin inşallah..
ayy ne kadar güzeeelhakikaten asabi olacak gibi bebegınız demek son aylara doğru bebekler dısarı dunya hayatına yakın yasıyorlar ozaman anneler çok zorlanmazlar ben hiç bebek bakmayı bilmediğim için sanırım hamıle oldugum zaman ''annelık kurslarına'' gidicem
bi arkadasımın bebegı var yenı emeklıyor okadar oyuncagı varkı (annesıde babasına dayanamıyor alıyor)neyse cocuk hiçbirine bakmıyor direk mutfaga gidip tüpe yapışıyor (tüple aşk yasıyor desem yerıdır) anneside benım oğlum tupçu olacak diye dalga gecıyor yani ne çok oyuncagı olsada ne hıkmetse cocugun dikkatini evdekı esyalar daha cok cekıyor..oyuncaklarına 2.sınıf muamelesı yapıyor halbukısı ilk goz agrıları
bence belirli bir zamanı yok.
biz eşimle oturuyorduk ve bi çocuğumuz olsa şöyle olurdu böyle olurdu demeye başladık ve de hayaller çooooooook hoşumuza gittiç o an anladıkki artık evimizde çok önemli bi boşluk var bi çocuğun sorumluluğunu alabiliriz o gün karar verdik. aama tabi hemen gelmedi bebeğimiz karnıma. 2.5 sene sonunda geldi. şimdi 19 haftalık heyecanla bekliyoruz onu
allah kucagınıza almayı, saglıklı sıhhatlı buyutmeyı nasıp etsın... tam zamanında olmus bebegınızz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?