Evlendikten ne kadar zaman sonra çocuk olmalı?

hmm belki haklısındır ama suda varkı örnegın sen cocuguna hergun hediye alırsan o çocuk doyumsuz olur gun gelir hiç bişey beyenmez , basarısız bile olabılır sırf bu yuzden.. cunku her istedigi alınıyor cocukta bi hırs yok.. ben cocuguma sadece dogum gunu ve özel gunlerde(yılbası dini bayramlar) hediye alacagım mesela oyle hergun hediye filan alma taraftarı değilim acıkcası (cevremde oyle cocuguna hergun hediye alıp yada benden hediye bekleyen arkadaslarım var sonucta)

bırıne bi zarar verdiği zaman kızmalıyımkı buyudugunde acımasız zalım olmasın.. (bunun gibi şeyler işte )

her ne kadar karakterıyle doğsada bızım yonlendırmelerımızde kişiliğini oturtuyoruz bence tabi.

Bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum. Demek istediğim bazı özellikleri anne karnında şekilleniyor veletlerin. Dur sana anlatayım bir hikaye; benim oğluşum hamileliğimin son 2 ayında karnımda hıçkırırdı (evet hıçkırıyorlar; amniyon sıvısını yutunca haliyle pık pık ). Ultrasonda birkaç kere de görmüştüm. Sonra işte, hıçkırıyor bu velet; 2-3 dk içinde geçmezse deli gibi tekme atmaya başlıyordu karnımda. Sonra doğdu (bu kadar basit söylediğime bakma, 3 gün sancı çektim), bebek işte hıçkırıyordu meme emerken. Yine karnımdaki gibi bir süre geçmezse yine deli gibi debelenip ağlıyordu. Kıssadan hisse biraz asabi benim oğlum. Ancak büyüdüğünde basit şeylere kızmamasını öğreteceğim, sinirli olmaya devam ederse.
Ayrıca hediye ile ilgili düşüncende tamamen haklısın. Çocuğa ihtiyacı olan; onun sağlıklı gelişimini destekleyecek, eğitici-öğretici oyuncaklar almak lazım. Tabi ki o her istediğinde değil; ihtiyacı olduğunda...

ayy yaa demek karnında hıçkırınca tekmeliodu.. .. bu arada huy olarak kime çeker bilemeyis tabi.. ama arada arkadaşlarında dediği gibi bis yol gösterici olabiliris öğretebiliris .. Allah herkesin gönlüne göre versin..

selam canım bende 2007 haziranda evlendim 4 yıl olacak. bende çocuk konusunda kararsızım hep. bakabilir miyim? pişman olur muyum? bunları düşünüyorum.. artık etrafın ısrarları soruları beni bıktırttı:97: sonunda tedaviye başlamaya karar verdim. eşim istiyo ama yine en son bana bırakıyo. ama maddi gücümüz sınırlı ssk yok bilemiyorum şuan korunmuyoruz çünkü pakos var bendede. beklemedeyiz. ama allahın dediği olur yinede allah herkeze gönlünce versin inşallah..

hayırlısı olsun canım inşallah o meleğin yüzünü görüp kokusunu duyunca bütün korkular endişeler geçecektir buna eminim ama şuan nasıl bir duygu olduğunu bilmediğimiz için genel olarak mantık çerçevesinde düşünüyoruz ister istemez etraftakilere bakma onlar hep bişeyler isterler ,söylerler önemli olan senin ne istediğin

ayy ne kadar güzeeel hakikaten asabi olacak gibi bebegınız demek son aylara doğru bebekler dısarı dunya hayatına yakın yasıyorlar ozaman anneler çok zorlanmazlar ben hiç bebek bakmayı bilmediğim için sanırım hamıle oldugum zaman ''annelık kurslarına'' gidicem
bi arkadasımın bebegı var yenı emeklıyor okadar oyuncagı varkı (annesıde babasına dayanamıyor alıyor)neyse cocuk hiçbirine bakmıyor direk mutfaga gidip tüpe yapışıyor (tüple aşk yasıyor desem yerıdır ) anneside benım oğlum tupçu olacak diye dalga gecıyor yani ne çok oyuncagı olsada ne hıkmetse cocugun dikkatini evdekı esyalar daha cok cekıyor..oyuncaklarına 2.sınıf muamelesı yapıyor halbukısı ilk goz agrıları

Aranızdakş uyum bunu gösdterir aslında.O yüzden birşey demek bence çok mantıklı değil.Biz hemen yaptık mesela :)

en azından 1-2 yıl beklenilmesi taraftarıyım.hem evlilik bir düzene girer hemde eşler birbirlerini daha iyi tanımış olur.bu süreç içerisinde de zaten hayat oturuyor ve monotonlaşmaya başlıyor.işte bu dönemde bi tane çocuk hayatı renklendirmeye yeter...

Canım hastane konusunda endişe etme. Devlet ilk kez anne olacaklardan para almıyor, devlet hastanelerinde. Ayrıca bebek doğunca da ssk'dan kayıt yaptırırsınız 18 yaşına kadar, ilaçlarından tedavisine herşeyini devlet üstleniyor. En büyük sorun anne sütü kesilirse formül mama vermek lazım, onlar pahalı ve tabi bebek bezi. Hele ki yenidoğanlarda. Günde 6 kez kaka yapıyorlar çünkü.

Daha şimdiden sinirli... Aslan burcu herhalde ondan. Ay neler neler yaşadık. Doktor "sola yatmamı" istiyordu. Yatsana kolaysa sola. Tekmeleye tekmeleye sağa döndürüyordu afacan Sonracıııma kollarımı bağlattırmıyordu, en küçük yer daralmasında tepikleniyordum. Son aylarda poposu başı nerede belli oluyor, sağa sola döndüğü için... Babasıyla dirseklerini yakalamaya çalışıyorduk. Dürtüklüyordum onu, hareket etsin diye.
Pek birşey değişmedi doğumdan sonra, yine istediğini yaptırana kadar debeleniyor, bağırıyor filan.

Arkadaşının durumu da çok ilginçmiş. Bizimki direkt laptopa atlıyor

acele etmeye gerek yok sonucta cocugu hep yapabilirsiniz zaten cocukdan sonra erkekler genelikle kadinlardan sogar ne acelesi var :)

Yaşa,maddi duruma,eşlerin uyumuna göre değişir bence.

Ben evleneli 1.5 sene oldu.1.5 sene daha beklemeyi düşünüyorum.
Gezmek tozmak istiyorum,rahat uyumak istiyorum,eşimle vakit geçirmek istiyorum,ev almak istiyorum.
Zaten yoğun çalıştığım için şu an evlilik,ev işleri ve çocuğu bir arada yürütmekte psikolojik olarak zorlanabilirim.

29 yaşında anne olurum inşallah hayırlısıyla

flört döneminde artık bı yuzuk takın derler,
nişanlanırsın uzatma nısanlılık dönemını, ne zaman düğün derler,
evlenırsın cocuk ne zaman derler..

ayy sızenee yaaaa keyfımızın kahyası mısınız??

bence belirli bir zamanı yok.
biz eşimle oturuyorduk ve bi çocuğumuz olsa şöyle olurdu böyle olurdu demeye başladık ve de hayaller çooooooook hoşumuza gittiç o an anladıkki artık evimizde çok önemli bi boşluk var bi çocuğun sorumluluğunu alabiliriz o gün karar verdik. aama tabi hemen gelmedi bebeğimiz karnıma. 2.5 sene sonunda geldi. şimdi 19 haftalık heyecanla bekliyoruz onu

allah kucagınıza almayı, saglıklı sıhhatlı buyutmeyı nasıp etsın... tam zamanında olmus bebegınızz

Son düzenleyen: Moderatör:
allah kucagınıza almayı, saglıklı sıhhatlı buyutmeyı nasıp etsın... tam zamanında olmus bebegınızz

amin canımm allah herkese hayırlı zamanda hayırlı evlat nasip etsin... bencede bizim için harika bir zaman evlenmeden önce 10 senelik arkadaştık ozaman bool boool gezdik eğlendik. evlendik gene gezdik şimdi durulduk bebeğimiz heyecan katsın azcık bugümn arkadaşıma gittim 43 günlük bebeği ahh allahımmm zaman hemen geçsede bizim oğluşumuzda gelse dedim çok güzel bişey yaaa mucize

Evliliğimizin 3. yılı kızım 13.yılı oğlum oldu..:))

2 çocuk arası bayağı zaman almış...)

kişiye ve duruma göre değişir. ben 25 yaşındayım, çalışmıyorum, eşimin geliri iyi, sorumluluk sahibi biri. ben evlendikten 5 ay sonra hamile kaldım. bazen keşke daha genç yaşta anne olsaydım diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…