Evlendikten Sonra Ailem

gizzemksk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
886
86
123
İzmir
Aileme yakın oturuyorum. Sık sık gidiyorum annemlere. Şimdi bu bir sorun değil ama ben nedense kendimi kötü hissediyorum. Ben evlendikten sonra kardeşim tek çocuk kaldı evde. Kardeşimde benden bir yaş küçük. Şimdi kardeşimi hobi kurslarına yazdırmalar kişisel eşyalarını yenilemeler falan filan. Bende çok istemiştim ama o zamanlar gönderemediler/göndermediler beni.
Daha bir haftalık evliyken annem ona temizlik yardımı yapmadığım için bana laf çarptı. Kardeşim ne zaman gelsem adeta yediklerimi sayıyor şaka yapıyor bunlarla ilgili. İşte bizim paramız yok falan diye. Yarın bana misafir gelecek benim kek kalıpları güzel pişirmiyor diye annemin kullanmadığı kek kalıbını ödünç istedim alma falan diyor. Annem bazen yemek veriyor bana sen seversin ye diye kardeşim yine laf çarpıyor.
Ben onları çağırıyorum mesela ama gelmiyorlar oturmaya falan. Benim bunlar artık zoruma gitmeye başladı. Şaka da olsa ki şaka olduğuna inanmak istiyorum. Her seferinde içimden bundan sonra bu kadar sık gitmeyeyim diyorum ama dayanamıyorum. Ne düşünmeliyim? Ziyaretlerimi azaltmalı mıyım?

neden direk alındığınız şeyleri kardeşinize söylemiyorsunuz? bir de insan yeni evli olduğunda daha hassas oluyor. bir süre alıngan oluyor galiba. kardeşiniz de sizin evlendiğinizi algılayamamış sanırım. direk konuşmak en iyisi bence.

Kardeşin kaç yaşında ? Evlemeden önce aranız nasıldı?
Sanırım annenin kardeşine ayrımcılık yaptığını düşünüyorsun ve kardeşinin de seni istemediğini..
Evlendikten sonra kardelin tek kalmış ve ilgi ona kaymış bu çok normal...
Kardeşin seni kıskanıyor olabilir... Kötü anlamada değil istemeden yapıyordur bunları merak etme...
Aynı durumu bende yaşadım da ondan söylüyorum :)

beni hatirlattin eskiden kiz kardesim ben evlenince ailemin tek cocugu gibi kaldi sonrasi
malum kiskanclik birde yakinda deyiliz düsün yurt disindayim yapmadigi kalmadi sonrami kiz kardesim evlendi
o kiz gitti yerine baska kiz geldi canim cicim ablammmm oldum bazen soruyorum sen sunu bunu yaptin diye kiskanlik diyor niye ama diyorum sen yokken annem babam hep senden bahsederdi ben evde yokum gibi davranirlardi izine gelmeden senin sevdiklerin hazirlanirdi ben yanlarindayim sunu isterim diyince olmaz o ablanin derlermis hep derdi buymuss simdi güler konusuruz eskileriiii

bende geçenlerde bi konu açmıştım buraya kız kardeşim istediğine kavuştu artık ailemin evine gidemem diye. İnanırmısın aslında herşey senin anlattığın gibi başladı bizdede. Ben aynı şehirde oturmuyorum 2 ayda bi gidebiliyordum. Her gittiğimde huzursuzluk laf sokmalar falan. Döneceğimizde annemler bahçeden birşeyler koyuyorlar götürün tabi beleş diye laf sokmalar. biz çarşıya gittiğimizde eve gelirken ne getirirsek yemezdi sizin aldığınız şeyi yemem ben kocan gönülsüz almıştır diye. sürekli borcumuz var paramız yok diye söylenip dururdu kardeşim ne zaman eve gitsem dolabında yeni kıyafetler hemde en pahalısından. Alacak tabi gözüm yokki. İlk çocuktum o evde sıkıntıyı ben çektim. Ben gittikten sonra tabiki kardeşim rahat etsin ama neden bana sürekli paramız yok diyorki. Ben hiç bi zaman ailemden ne para nede borç istedim. Ve en sonunda ne oldu ben salağa yatıp kardeşimi takmayınca kocama sardırdı ve bizi evden öyle bi postaladı ki burası benim evim defolun diye. 3 ay oldu ailemin evine gitmedim. Ve kim bilir ne için ne zaman giderim. Daha az gidin ailenizin evine bence. Birşey istememeye çalışın. Bırakın onlar sizi özlesin. Kardeşin için hiçbir zaman alttan alma canım sakın. Bak ben bi hata ettim benden 6 yaş küçük kardeşim ezdi beni resmen. Sakın ezdirme kendini. Onların kıskançlıkları yüzünden biz sıkıntı çekiyoruz. Çekme sakın. Onu sallamadığını belli et

İnsan evlenince 40 yıllık ailesine yabancı oluyor biranda... Evden çıkınca el oluyorsun bir yerde senin söylediğine onlar alınıyor , onların söylediğine ise sen... Ayrı dünyalardan bakmaya başlıyorsun.. Bende yaşadım bu durumları canım... Kardeşin tek kalınca evde ailen doğal olarak onun üzerine titremeye başlamış , sosyal aktiviteler falan baya şımarmış... Takılma canım sen bunlara kendi yuvanda mutlu huzurlu olmaya bak

Son düzenleme:

Ben 28 kardeşim 27 yaşında. Annem eskiden beri kardeşimi benden bir tık önde tutardı zaten. Bunu bir süre sonra önemsememeye alışmıştım. Annem banada çok şey yaptı Allah var inkar edemem. Ama mesela şöyle bir şey var bana diyelim ki bir şey alınırdı annem alırdı ya da nişanlım bir hediye getirirdi. Annem hemen bir hafta sonra aynısından kardeşimede alırdı ya da benzerini. Boynu bükük kalmasın diye alıyorum derdi. Kardeşime bir şey alındığında benim için böyle düşünmezdi. Yoksa alsınlar her şeyi kardeşime gözüm yok. Ama benim için böyle düşünülmemesi biraz içimi burkuyor doğrusu. Kıskanıyor mu bilmiyorum. Aramız iyidir aslında arada kavga etsekte gayet iyi sayılırız. Evlendiğimden beri laf sokmaya başladı bir de dalga geçiyor benimle sürekli dalga geçilecek bir şeyler buluyor.

kardeşiniz küçük olduğu için biraz şımartılmış herhalde.oda bundan güç alarak sizinle dalga geçiyor.bence annenizle bu konuyu uygun bir dille konuşun.

ayy eger ki gerçekten böyleyse insanın inanası gelmiyor ne ara ne sor ne de git.böyle aile olamaz.kardeşinin ağzının payını verecek olan annen.belki sen yokken arkandan konuşuyorlar.hele ki çocugun felan olursa gör olayları.

kıskanıyor canım benim kardeşim de böyle yaptığım yemeğe giydiğime evimin eşyasına hep kulp takar ben öyle yapmazdım ben öyle almazdım falan filan bosver üzülme

ilk paragrafın tam bende olan şeyler gerçekten daha bi kaç gün önce bu düşünceyle ilgili konu bende açtım. senın konu açılalı 6 ay olmuş nerdeyse düzelme varmı bende ona göre rahat oluyum düzelir diye. çok kırgınım ben çok

Artık çok sık gitmiyorum. Geçen ay ameliyat oldum bir süre annemlerde yattım. O zaman bir süre sonra başladı yine aynı şeylere. Mesela ben kollarımı kıpırdatamıyordum fazla uzanamıyordum ağır bir şey taşıyamıyordum. İşte bana laf söylüyordu çok yoruldunmu falan diyordu. Geçende hadi sen evine git dedi. Eskisi kadar olmasada oluyor yine.

öncelkile geçmiş olsun canım. yani anladığım kadarıyla duzelmıyor gidiyor böyle

canimyeni evlendikten sonra ve ozellikle hamileysen bittigin an!ben de yasadim aynisini hala yasiyorum.sanki sana artik o ailede degilmis gibi davraniliyor saniyorsun.bide insan yasadigi belli duzenden cikip baska bir duzene gecince dunyasi tepetaklak oluyor.herkes bir alisma donemi geciriyor malesef.annen kac yasinda?bazi ortayasli insanlarin mali cok kiymetli oluyor ondan alma demis olablir.kardesine gelilnce artik senin kendi evin ve esyalarin var kendi istegine gore dekore edebilirsin belki kiskaniyo yada neden ben ordayken yapi;lmadii diyosun ama kendi ole mutlu edebilirsin.senin kendi ailen var artik.yine de cok sik gitmemeye calis.temizlik konusundaysa kardesin o evde yasiyor ve yadim etmesi gereken o artik sen degilsin.senin sorumlu oldugun kendi evin var unutma

Çok fena ya.
Allah yardimxin olsun

Yok annem demiyor alma diye hiç ağzından öyle bir şey çıkmadı. Onu söyleyen kardeşim. Zaten sürekli burası benim evim diyip duruyor. Bir kovmadığı kaldı hamile olduğum için daha çok alınmayada başladım. Bilmiyorum neden böyle. Bazen evlensede bende anne babamın evine rahat rahat gelsem diye düşünmüyor değilim.

cnaim benim haklisin ama mumkun oldugunca uzak durmaya calis birak istiyosa annen gelsin yanina senin evine.cunku hamilelikte ysasdiklarin unutulmuyo((

Annen duymuyor mu söylediklerini peki, müdahale etmiyor mu
Ben olsam biraz mesafe koyarım, alınırım
Aileye karşı bile olsa insan kendini bazen korumaya almalı daha fazla üzülüp , kırılmamak adına
Hamilesiniz de stres yapmayın bence

cnaim benim haklisin ama mumkun oldugunca uzak durmaya calis birak istiyosa annen gelsin yanina senin evine.cunku hamilelikte ysasdiklarin unutulmuyo((

Aynen canım ilk gebeliğim düşük olmuştu. O zaman daha hamileyken ben senin çocuğunu istemem döverim ağzına çarparım bir tane falan diyordu. Şimdi yine başladı. Geçen gün tatlı yiyorduk ayıptır söylemesi. Kedilerden bir tanesi geldi elimdeki tatlıyı yalamaya kalktı ben normalde tiksinmem çokta severim benimde bir kedim var kedilerle büyüdüm ama hamile olduğum için biraz tedbirli oldum. Kediye yapma dedim ve tatlı tabağını oradan çektim. Bana demesin mi bende senin çocuğun olunca muzu soyacağım muzunu ben yiyeceğim. Çocuğada al teyzecim ye diye kabuğunu vereceğim diye. Şaştım kaldım. Çocuğun erkek olursa sevmem diyor yok döverim yok kovarım yok istemem. Herkes yeğenim olacak diye sevinirken benim kardeşim şimdiden bebeğe düşmanlık ediyor. Gerisini sen düşün artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…