- 3 Mart 2017
- 609
- 450
- 33
Evet eşinize bu durumu anlatın sözleşme imzalamasi içinSözleşmeyi esimlemi yapicam
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet eşinize bu durumu anlatın sözleşme imzalamasi içinSözleşmeyi esimlemi yapicam
Tapu senin üzerine de olsa hak talep ederEminmisin hediye diye noterden bi belge filan oluyomu bilgim olmadığı için soruyorum k bakmayin
Amcan sartla sana birakabilir. Mesela soyle yapabilir. Ölene kadar benim oldukten sonra yegenimin diye. Miras gibi yani. Esin ve ailesi bunu bilmesin tabi Hem o zaman esin kendini cok guvende hissetmez amcana minnet duyar hem de ailesi eviniz var kira paraniz cebinize kaliyor diye sizi sömürmeye kalkmaz. Dersiniz ki ben ne zaman kadar oturacagim amcamin evinde kendim de kira oder gibi ev parasi biriktirip kendi evimi alacagim dersiniz.Kızlar daha önce çok konu açmıştım.kaynanam gorumcem çok yiyici diye.esimde anne sözünden pek çıkmıyor.asıl konu su ki bizim maddi durumumuz kötü . Amcam çok zengin sana 1 yil icinde ev alalım kira derdinden kurtul dedi. Tek yigeniyim. evlendikten sonra ne alırsan eşinle ortakmış.esimin ilerde hak iddaa edememesi için bir yol var mi.açıkçası tabiki eşime güveniyorum.onu seviyorum ama 30 yil sonra bile bosananlar var. Ailemin bana aldığı evi ilerde olurda bosanmak zorunda kalirsam eşimin sülalesi yesin istemiyorum.
Amcam koyabiliyomuEsine soyle cnm ynlis anlama falan de bisekil yap anlasma yaptirin noterde yada amcana soyle tapuda anlasma koysun evi bosandikdan sonra esiyle bolunmemesi icin
Ben oyle biliyorum cnm yinede tapuya yada notere danisAmcam koyabiliyomu
Yani kim olsa yapmaz sözleşmeyi diye düşünüyorum eşim benden sözleşme istese yapmam mesela.Esim hayatta sözleşme yapmaz haberi duydu ortak canım o diye guldu
Eşin ortak bilsin ama değil!! çünkü amcan sana hediye ediyor, bağış sayılıyor. O ev senin kişisel malın ve herhangi bir boşanmada ortak sayılmaz, eşin hak iddia edemez. Gidip eşine de sözleşme yapalım deyip aranızı bozma boşu boşuna.Esim hayatta sözleşme yapmaz haberi duydu ortak canım o diye guldu
Benim bildiğim amcası vefat dahilinde bıraksa bile saklı hak var yarın öbür gün amcasının çocukları hak talep edebilirlerAmcan sartla sana birakabilir. Mesela soyle yapabilir. Ölene kadar benim oldukten sonra yegenimin diye. Miras gibi yani. Esin ve ailesi bunu bilmesin tabi Hem o zaman esin kendini cok guvende hissetmez amcana minnet duyar hem de ailesi eviniz var kira paraniz cebinize kaliyor diye sizi sömürmeye kalkmaz. Dersiniz ki ben ne zaman kadar oturacagim amcamin evinde kendim de kira oder gibi ev parasi biriktirip kendi evimi alacagim dersiniz.
Eşin ortak bilsin ama değil!! çünkü amcan sana hediye ediyor, bağış sayılıyor. O ev senin kişisel malın ve herhangi bir boşanmada ortak sayılmaz, eşin hak iddia edemez. Gidip eşine de sözleşme yapalım deyip aranızı bozma boşu boşuna.
Bununla ilgili bir belge almam gerekiyormu noterdenEşin ortak bilsin ama değil!! çünkü amcan sana hediye ediyor, bağış sayılıyor. O ev senin kişisel malın ve herhangi bir boşanmada ortak sayılmaz, eşin hak iddia edemez. Gidip eşine de sözleşme yapalım deyip aranızı bozma boşu boşuna.
Maalesef oluyor. sürekli talep eden ve insanlarin uzerinden gecinmeye calisan bir aileye rastlamamissiniz sanirim. Siz bosanmayi dusunmesebiz bile ya da guvenmek isteseniz de bazen param olmasa malim olmasa yanimda olur mu dedirtecek kadar sizi kullaniyorlar. Sanki sizden almasalar acliktan olecekler gibi davraniyorlar. Hele ki bunu yapan erkek ailesi olunca insan daha bir tereddut ediyor. Konu sahibini cok iyi anliyorum. Evlilikleri boyunca zaten somuruyor aile onlari bir de bosanirken ciddi bir pay vermek istemiyor boylesi insanlara.Eşimiz bunu yapsa ne büyük kavgalar çıkar.Neleri düşünüyor deriz.Kendimiz yapınca neden masum geliyor bu kadar bize.
Maalesef oluyor. sürekli talep eden ve insanlarin uzerinden gecinmeye calisan bir aileye rastlamamissiniz sanirim. Siz bosanmayi dusunmeseniz bile ya da guvenmek isteseniz de bazen param olmasa malim olmasa yanimda olur mu dedirtecek kadar sizi kullaniyorlar. Sanki sizden almasalar acliktan olecekler gibi davraniyorlar. Hele ki bunu yapan erkek ailesi olunca insan daha bir tereddut ediyor. Konu sahibini cok iyi anliyorum. Evlilikleri boyunca zaten somuruyor aile onlari bir de bosanirken ciddi bir pay vermek istemiyor boylesi insanlara.Eşimiz bunu yapsa ne büyük kavgalar çıkar.Neleri düşünüyor deriz.Kendimiz yapınca neden masum geliyor bu kadar bize.
Amcanız evi alacak sonra noterde sizinle bağış sözleşmesi yapacak, üzerinize o şekilde geçecek, Noterde, bağış sözleşmesi ile yaparsanız boşanma durumunda hiçbir sorun olmaz. Rahat olunBununla ilgili bir belge almam gerekiyormu noterden