• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra alınan mülk?

Noterde tapu alınırken hediye olarak belirtilirse kişisel mal olarak geçer ve mirasda olduğu gibi diğer eş hak iddia edemez diye düşünüyorum. Evlilik suresince "edinilmiş mallar" ortak olur sadece. Yani bir emek karşılığı veya maddi tutarı ödemiş mallar ortakdır. Mesela size piyango çıksa bile ortak olamıyor edinilmiş mal statüsüne girmiyor çünkü. Emin olmamakla birlikte benim.bildiğim bu

Siz kendi yasadiklarinizdan cikarim yaparak bazi seylerin oyle olduguna inaniyo olabilirsiniz fakat,

Bu konunun sencesi-bencesi yok .

Hukukcuyum,tekrar ve son kez yaziyorum,karsiliksiz kazanimlar mal paylasimina girmez.

Iyi aksamlar size.
Hanımefendi ben kendi yasadıklarımı bir magdur olarak yazdım ve ornek olmadı adına paylastım. Sonucta su anda da evime tedbir kondu ve ben ispat etmek zorunda kalıyorum. Dolayısıyla haklı oldugum kesin ama bunu mahkemeye kanıtlamak zorundayım. Bunun içinde uzun bi dava sureci gecirecegim ve madfi masrafım oldugu gibi manevi olarakta bedel odeyecegim. BENİM YASADIKLARIMIN ORNEK OLMASI ACISINDAN DA PAYLASIM YAPTIM. SONUC KONU SAHİBİ KARDESİM DİKKAT ETSİN. Bagıs yada hediye olsa dahi satıp yenisini alırsa kendini guvenceye alsın. Ozellikle evrak ve benzeri belgeleri saklasın . Ben 10 yıl once sattıgım evleri ispatlamak için tapu dairelerinde 2 gün gecirdim. Banka hesap dokumleri için banka banka dolastım. Bu durumu bilen kişilerden sahit olmaşarı için rica ettim. Yani zorlu bir surec yasıyorum. Hukukcu olarak sizde bilirsiniz ki bu surecler sıkıntılıdor. Ben magdur oldum ve sizlerle paylastım. Sizde once benim bilir kişi edasıyla yazı yazdıgımı ve yazdıklarımın yanlış oldugu ile sucladınız. Buna ragmen uslubumu bozmadan sizlerden yardım istedim. Yaklasımınız ve uslubunuz bir hukukcu olarak dogru olabilir ama bu forum da arkadas oldugumuzu ve aynı aileden oldugumuzu dusunursek uslubunuzu biraz sert buldum.
Tesekkurler iyi aksamlar

ya ben çalışıyorum görümcem benden büyük ve sabahtan akşama kadar evde oturuyor ama evimde üstümde yeni bişey görmesin aaa bunu yenimi aldınııızz bende istiyorum. kız kocamın bana aldığı orkideyi bile istedi. bide cümle yeni mi aldınız. bikerede yenimi aldınnn ne. bende çalışıyorum ya bendee her sabah 2 saat akşam 2 saat yol gidip geliyorum kıçımı yayıp oturmuyorum akşama kadar senin gibi ama diyemediiimmmm hiiç :)))

İsteyen insandan hiç haz etmem, gerçekten ihtiyacı olan insan isteyemez zaten. Evet yeni aldık maşallah de diyin, neredeyse maaşa ortak çıkacak.

Hanımefendi ben kendi yasadıklarımı bir magdur olarak yazdım ve ornek olmadı adına paylastım. Sonucta su anda da evime tedbir kondu ve ben ispat etmek zorunda kalıyorum. Dolayısıyla haklı oldugum kesin ama bunu mahkemeye kanıtlamak zorundayım. Bunun içinde uzun bi dava sureci gecirecegim ve madfi masrafım oldugu gibi manevi olarakta bedel odeyecegim. BENİM YASADIKLARIMIN ORNEK OLMASI ACISINDAN DA PAYLASIM YAPTIM. SONUC KONU SAHİBİ KARDESİM DİKKAT ETSİN. Bagıs yada hediye olsa dahi satıp yenisini alırsa kendini guvenceye alsın. Ozellikle evrak ve benzeri belgeleri saklasın . Ben 10 yıl once sattıgım evleri ispatlamak için tapu dairelerinde 2 gün gecirdim. Banka hesap dokumleri için banka banka dolastım. Bu durumu bilen kişilerden sahit olmaşarı için rica ettim. Yani zorlu bir surec yasıyorum. Hukukcu olarak sizde bilirsiniz ki bu surecler sıkıntılıdor. Ben magdur oldum ve sizlerle paylastım. Sizde once benim bilir kişi edasıyla yazı yazdıgımı ve yazdıklarımın yanlış oldugu ile sucladınız. Buna ragmen uslubumu bozmadan sizlerden yardım istedim. Yaklasımınız ve uslubunuz bir hukukcu olarak dogru olabilir ama bu forum da arkadas oldugumuzu ve aynı aileden oldugumuzu dusunursek uslubunuzu biraz sert buldum.
Tesekkurler iyi aksamlar

Bilirkisi edasiyla yaziyorsunuz sozum size degil,alinti yaptigim uyeyeydi yanlis anlamissiniz.

Yasadiklarinizin dogru olup olmadigini yalnizca siz bilebilirsiniz ,benim anlatmak istedigim sey bambaska.

Dava surecinde elbette o mallarin hediye/miras oldugunu siz kanitlayacaksiniz,hakim bilemez ki.Kanitladiginizda da mallariniz sizde kalacak ,esiniz pay alamayacak rahat olun.

Back
X