• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra alınan mülk?

Eminmisin hediye diye noterden bi belge filan oluyomu bilgim olmadığı için soruyorum k bakmayin
Tapuda söylemeniz lazım satış işlemi değil bağışlama diye. Ben eminim. Eğer karşılıksız yani, hediye, bağışlama, hibe olursa eş hak iddia edemez. Eşinizle sözleşme yapmanıza gerek olmaz böyle olunca. Ama tapu masrafı artıyor.

Ailenden gelen hiçbir mala ortak olamaz.O kişisel mal.Evi önce amcan kendi üzerine alacak bu işlem satış yoluyla diye geçecek tapuda.Sonra senin üzerine geçirecek bağış diye yazılacak tapuda.

Bu arada senin malına bakıp kocana kredi vermezler.Görümcene söyle avucunu yalasın.

Ya lütfen lütfen işin hukuki boyutunu bilmeyen arkadaşlar biliyormuş gibi yazmasın senin üzerine olursa illa paylaşılacak falan diye. Kadın gerçekten bilgi istiyor burada fikir değil. Ya da bildiğim kadarıyla diye söyleyin bir çok kişinin yaptığı gibi. Kesin bir şekilde konuşuyorsunuz, yanlış bilgi veriyorsunuz yazık değil mi?

Ailenden gelen hiçbir mala ortak olamaz.O kişisel mal.Evi önce amcan kendi üzerine alacak bu işlem satış yoluyla diye geçecek tapuda.Sonra senin üzerine geçirecek bağış diye yazılacak tapuda.

Bu arada senin malına bakıp kocana kredi vermezler.Görümcene söyle avucunu yalasın.
Konu sahibi eşine kefil olursa kredi verir banka... Ama görümcesine kocası kredi çeksin diye olmaz herhalde...:kızgın:

Yalnız eğer amcan sana direk almayacak, sen de para katacaksan eşin haklı olarak hak iddia eder onu da söyleyeyim. Çünkü ortak bütçenizden para katmış oluyorsun. Eğer öyle yapacaksan en azından amcanla ortak olsun sadece senin payından pay alsın eşin boşanırsan.

Ya lütfen lütfen işin hukuki boyutunu bilmeyen arkadaşlar biliyormuş gibi yazmasın senin üzerine olursa illa paylaşılacak falan diye. Kadın gerçekten bilgi istiyor burada fikir değil. Ya da bildiğim kadarıyla diye söyleyin bir çok kişinin yaptığı gibi. Kesin bir şekilde konuşuyorsunuz, yanlış bilgi veriyorsunuz yazık değil mi?
Canım simdi diyelimki ev ahmetin evi biz o evi beğendik Amcam alacak benim üstüme orda bağış mı dememiz gerekiyor

Canım simdi diyelimki ev ahmetin evi biz o evi beğendik Amcam alacak benim üstüme orda bağış mı dememiz gerekiyor
Yalnız eğer amcan sana direk almayacak, sen de para katacaksan eşin haklı olarak hak iddia eder onu da söyleyeyim. Çünkü ortak bütçenizden para katmış oluyorsun. Eğer öyle yapacaksan en azından amcanla ortak olsun sadece senin payından pay alsın eşin boşanırsan.
Yok canım benden 5 krs cikmiyo tapu parasına kadar

Amcan öne satın alsın sonra sana bağışlasın. Ahmet denilen kişiyle senin bir ilişkin olmadığı için onun sana bağış yapması olmaz. Eşin sonra muvazaa (danışıklı dövüş, mal kaçırma) var diye dava açarsa kazanır. Ama amcanın sana bırakması mantıklı bir olay olduğundan kabul edilir. Ama dediğim gibi bak burada hem satış işlemi hem bağış işlemi için ayrı ayrı tapu masrafı olacak. Amcan bunu yapmak istemeyebilir. Öyle bir durumda bırak amcanın üstünde kalsın şimdilik. Bir kaç seneye falan ilişkinin gidişatına göre ya üstüne alırsın ya da zaten boşanırsın.

Aslında o evin parasını amcan sana bağışlamış sen ev almış oluyorsun ev sahibinin üzerinden direk senin üzerine geçerse ev, yani amcan direk senin üstüne alırsa. Bu durumda amcanın sana bağışladığı ev parası karşılıksız kazandırma, onun parasıyla sen ev alıyorsun, bu da karşılıksız. Yani her halükarda senin cebinden hiç para çıkmadığı için o evden eşine pay verilmez. Ama bunu kanıtlaman zor olabilir. Amcanla aranızda sözleşme yapabilirsiniz buna dair. Evin parasını bağışlıyorum diye, yazılı. Bunu boşanma davasında kullanabilirsin. Yani tapuda bağış diye yazdırman sana sadece ispat kolaylığı veriyor aslında.
Bence bir avukatla da konuşun. Ben avukatlık yapmıyorum, uygulamayı daha iyi bilirler. Sadece tavsiye vereceği için çok para almaz.

Tabi evin babamın üstüne alınmasına esim burnumdan getirir benden mal kaçırıyor diye
E zaten kaçırıyorsun, ama hangi malı kaçırıyorsun? Onun bir emeği mi var o malda? Ya da sen evliyken gittin çalıştın birlikte geçireceğiniz zamanda kazandığın parayla mı aldın da hakkı var? Hiç bir hakkı yok.
Ona kalsa ablasına verecekmiş zaten. Hiç umursama zaten geleceğiniz belli değil.
Amcan babanın üzerine yapsın. Eşin bir şey demeye kalkarsa, hem bize kirasız oturmak üzere ev veriyorlar, hem kalkıp iki koca adamın aralarındaki alışverişte gözün var bu kadar aç olma dersiniz.

En iyisi babamın üstüne aldırmak sonuçta tek cocugum
O zaman öyle yapın tek çocukmuşsun madem yukarıda arkadaş açıklamış bağış olması için ayrı ayrı tapu masrafı çıkarmış belki amcan kabul etmeyebilir onu en iyisi ailenin üzerine o zaman,kredi çekme durumları varmış ev ailenin üzerine olursa çekmezsinde zaten.

amcan önce kendi üzerine alıp sonra sana hediye edebilir, ya da tapuda sana bağış yapmadan sana miras bırakabilir. ikisinde de karşılıksız kazanmış olacağın için eşin hak iddia edemez. bence başının ağrımaması için, madem de tek çocukmuşsun babanın üzerine yapılsın ev. eşinin ses çıkarmaması gerekiyor, ev hediye edilmiş ve kiradan kurtulacakken pay derdine düşmemeli. bu devirde kim kime böyle bağış yaparmış? amcan direkt evet ev alacağım size ama babanınızın üzerine yapacağım, benim şartım bu diyebilir. eşine de laf düşmez.

Back
X