• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra alınan mülk?

Kızlar daha önce çok konu açmıştım.kaynanam gorumcem çok yiyici diye.esimde anne sözünden pek çıkmıyor.asıl konu su ki bizim maddi durumumuz kötü . Amcam çok zengin sana 1 yil icinde ev alalım kira derdinden kurtul dedi. Tek yigeniyim. evlendikten sonra ne alırsan eşinle ortakmış.esimin ilerde hak iddaa edememesi için bir yol var mi.açıkçası tabiki eşime güveniyorum.onu seviyorum ama 30 yil sonra bile bosananlar var. Ailemin bana aldığı evi ilerde olurda bosanmak zorunda kalirsam eşimin sülalesi yesin istemiyorum.
amcan kendı ustune yapsın ya da mıras olarak sıze bıraksın esınız hak ıddıa edemez..

Dediğimiz gibi , ya amcan önce evi alacak sonra noterde sana bağış yapacak yada direk babanın üzerine alır. Bu iki durumda eşin kesinlikle hak iddia edemez. Ama benim aklıma takılan bir şey de, sana hediye edilen bir malda, eşinin hemen ortak oluyor o fln deyip, buna heveslenmesi. Bu iki durumda hukuken asla alamaz ama alabilecek bile olsa, onun hiç bunu talep etmemesi gerekir. Herkesin gözünü para bürümüş vallahi.

E zaten kaçırıyorsun, ama hangi malı kaçırıyorsun? Onun bir emeği mi var o malda? Ya da sen evliyken gittin çalıştın birlikte geçireceğiniz zamanda kazandığın parayla mı aldın da hakkı var? Hiç bir hakkı yok.
Ona kalsa ablasına verecekmiş zaten. Hiç umursama zaten geleceğiniz belli değil.
Amcan babanın üzerine yapsın. Eşin bir şey demeye kalkarsa, hem bize kirasız oturmak üzere ev veriyorlar, hem kalkıp iki koca adamın aralarındaki alışverişte gözün var bu kadar aç olma dersiniz.
Pardon, siz yetkili birine benziyorsunuz. Bir şey sorabilir miyim? :KK53: evlenmeden önce edinilen mallar ortak olmuyor onu biliyorum da bankadaki para ne oluyor?

valla kocaya bak kiradan kurtulacam diye sevineceğine tapu derdine mi düşüyor. böyle adamları anlamıyorum ben sizin yerinize olsam babamın üstüne aldırtıp o evide kiraya verip kirasını da birikim yaparım kendi ailesine para yedirmeye çalışsan insanada kuruş koklatmam.

Pardon, siz yetkili birine benziyorsunuz. Bir şey sorabilir miyim? :KK53: evlenmeden önce edinilen mallar ortak olmuyor onu biliyorum da bankadaki para ne oluyor?
Para da aynı şekilde. Bankaya evlenmeden önce girmiş olduğu belli olduğundan ispatı kolay.

Benim üstümde olup hak iddaa edememesi yokmu sonuçta ev hediye oluyo bana

benim bildiğim böyle bir mevzuda ev hibe ise eşin hak iddia edemediği durumlar var. mesela bizim evimizi dedem almıştı bize annemle babam boşanırken babam hak iddia edemedi.
çünkü bu evlilikte edinilen mal olmuyor. yani ortak kazancınızla aldığınız mülk değil. burda avukatlar vardı yanlışım veya eksiğim varsa düzeltirlerse sevinirim.

Lütfen eşiniz yapsa ne yapardiniz demeyin.300 binin yarısını alma hakkı doğuyor 5 krs emek olmadan burda 3 yıl sonra ben ne yaptım diye konu açmak istemiyorum
Evlilik bu değil eşler birbirlerine güvenmeli ve alınan mal ortak olmalı
Ha ilerde 20 yıl sonra hiç beklemediğiniz bir şekilde boşandınız bırakın 20 yılınızın yanında 150 bin liranızda yansın
Ha güvenmiyorsanız boşanın güven olmadan evlilik olmaz

Çocuğunuz varsa onun üstüne alın.. yada eşinize diyin ki amcam üstüme ev almak istiyo ama bi şartı var mal ayrılığı sözleşmesi falan diyin..

En iyisi babamın üstüne aldırmak sonuçta tek cocugum
Amcanız evi kendi üstüne alıcak daha sonra da size bağış yapıcak ama veraset ve intikal vergisi tarifesine göre belli bi vergi ödemeniz gerekecek.. Bence babaya yapmak en mantıklısı zaten tek çocuksanız bir sıkıntı olmaz..

Esim hayatta sözleşme yapmaz haberi duydu ortak canım o diye guldu
Iııyyy o ne ya:KK67:,ben normal biriyle normal bir evlilik diye düşündüm,şimdilik iyimisiniz bilmem ama,eşinizin gıcıklığı kırmızı gömlek gibi yeninden yakasından sırıtıyor.İnşallah bir yol bulursunuz tamamen size ait olması için.

Eşlerin kişisel malları ve edinilmiş malları vardır. Boşanmalarda, edinilmiş mallar ortak sayılır. Bu ev sana amcandan hediye olduğu için kişisel mal olarak sayılıyor ve eşin hak iddia edemiyor.

Eşlerin kişisel malları ve edinilmiş malları vardır. Boşanmalarda, edinilmiş mallar ortak sayılır. Bu ev sana amcandan hediye olduğu için kişisel mal olarak sayılıyor ve eşin hak iddia edemiyor.

Doğrusu budur.
Kimse kimsenin kafasını karıştırmasın.

Back
X