• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra bari mutlu olayım..

silenzio

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
1.956
28
0
Eskişehir
arkadaşlar yakında erkek arkadaşımın ailesi istemeye gelcekler..
benim işimin yoluna koyulmasını bekliyoruz inşallah yakın zamanda olucak erkek arkadaşımda ailesine söyliycek istemeye gidin diye.
istemeye gelicekler nişan olucak hadi nişanı kız evi yapar.onu biz yapıcaz.
erkek arkadaşımın ailesi sevgilime ev alıcaklar.daha doğrusu ikimize ev alıcaklar. demiş ki annesi(müstakbel kayınvalidem) "bizim evin yakınlarında çok güzel bir ev var yakında kardeşin okumak için şehir dışına gidicek babanda iş için gidiyo sürekli sizde işten çıkınca akşamları ve hafta sonları bana arkadaş olursunuz"
burda o kadar çok konu okuyorum ki kayınvalide hakkında ben evlenince huzursuz olmaktan çok korkuyorum..
ya zaten şuan ailemle bazı problemlerim var bide evlenince aynı kaderi yaşamak isteemiyorum..
hem zaten o evi alırlarsa 20 binini falan erkek arkadaşım kredi çekicek evin.
e o parayı ödeyene kadar bi kaç sene geçer.
aileside diyceklerdir eminim "e oğlum ev aldık hem biz hem sen kredi çektin nasıl düğün yapalım" diye.
erkek arkadaşımda bana kredi çek diycek.
ee çektim diyelim benim içime sinicek mi kendi düğünümü kendim yaparsam?

ben diyorum erkek arkadaşıma bunları merak etme sen ben ayarlıycam yoluna koyucam diyo.
annenle ya anlaşamazsam diyorum ben evlendikten sonra mutsuz olmak istemiyorum diyorum madem onlardan uzak bir yerden alın evi biz sık gideriz diyorum anlaşırsın yazık tek başına napsın oda diyo..demogji yapıyo resmen duygu sömürüsüyle beni ikna etcek
bende iyi dedim napiim..
tabi daha ev alınmadı hiç bişey için geç değil..sevgilime ne desem vazgeçer..??
yoksa ailesine yakın otursak benim için bi sorun olmazmı?

(aslında bunu dert etmem ama ben allah korusun!!!
bi anlaşılmazlık olsa arkamda ailem var diye güvenemem..
yani işimi sağlama almam lazım..mutlu olucamdan emin olmam lazım..erkek arkadaşımla anlaşıyorum tamam ama ailesiyle sorun yaşamıycam ne malum?
en azından uzak olunursa sorun olmaz diye düşünüyorum ben
anlatabilmişimdir umarım..)

bu arada işimiz şehir dışındada olabilir.erkek arkadaşım şuan şehir dışında.
bende onun bulunduğu yere gidicem eğer o buraya gelemezse.
onun ailesi o bizim olduğumuz yere gelcekler büyük ihtimalle ordan ev alcaklar kendilerine..
off allahım ya..ben sevmem öyle çok sık sık gelinip gidilmesini..

sizlerin fikirlerini de almak isterim..
evli bayanlar..siz olsanız ne yapardınız yanlış mı düşünüyorum?

Son düzenleme:
iyi bir insansa(bunu komşularından,akrabalarından mutlaka ama mutlaka araştırın) aynı evde oturmadıktan sonra çok sorun yaşamazsın inş. iyi anlaşan 2 komşu gibi olursunu belkide. gerçi çok yakın olmamalı yinede.. en azından 2-3 apartman olmalı arada. her canı istedğini çat kapı yapamasın,seni fazla gözetlemesin.
kötü niyetli, oğlunu senden kıskanacak bir yapısı varsa o zaman çok zor olur. araştırmadan soruşturmadan hemen evlenmeyin.
Allah hakkınızda hayırlısını versin

oncelikle Allah mutlu etsin canım ailesi nasil insanlar konusmalarından azda olsa bir seyler anlarsın tanısmıssan zaten gormussundur nasıl aile hos evlendikten sonra iyiler bile birden anlasamaya biliyor ama senin baska caren yok gibi nereye gitseniz oraya tasınıyorlar baska turlu olmazsa simdiden konus erkek arkadasınla ben oyle sıkıfıkı olmayı gelgiti sevmiyorum falan de bastan koy tavrınıki evlendikten sonra sorun cıkmasın belkide anlasırsın canım nemalum hani uzaktan alsan ala bilsen evi tamamda ama baksana nereye gitseniz gelicekler zor bir durum iyisimi bastan cek kendini

Bende yerinde olsam yakinlardan ev aldirtmak istemem, ne senin ailene yakin olsun ne de nisanlinin ailesine, inan sonrasinda cok büyük sorunlar yasanabiliyor.. Elbette istisnalar olabilir ama sen önceden önlemini almaya bak derim..Erkekler annelerine toz kondurtmazlar ama genelde cok kiskancliklar oluyor kayinvaldeler ve gelinleri arasinda bu da zamanla cekismelere ve büyük sorunlara yol aciyor maalesef..Ne kadar uzak olursan senin icin o kadar iyi olur..

nasıl yani?
başka şehre bile gitseniz peşinizden mi gelecekler?
ailesinin bu kadar baskı altında yetiştirdiği adamla nasıl mutlu olacaksın?
amaç ne ya? insanlar evlenip yuva kuramayacak mı istedikleri gibi?
hadi anne baba karışıyor da adam demiyor mu azıcık uzak olun tatlı olun diye?

İçlerine girmedikten sonra gerçek yüzlerini göremezsin Ben kendimden örnek vereyim Dışarıda birisinin yanında seni bağrına basıyorlar Evin içinde köle isaura yaşadığım için biliyorum.Zannetmiyorumki Akraba veya komşulara sorsanda ev içindeki hallerini kimse bilemezler.Ne kadar uzak Okadar mutlu olursun

arkadaşlar tanıdığım kadarıyla daha doğrusu erkek arkdaşımın tanıttığı kadarıyla çok dindar insanlar ve araştırdığımıza göre de bi kötülüklerini duymadıkççben bi tek halasıyla tanıştım..annesigil falan beni biliyolar..
ama tanışmak istemem daha işimi yoluna koymadan iyice yüz göz olunmasın diye..

evi alalım diyolar para konusunda bi kıskançlıkları yok anlaşılan..
ama başka şehire gitsekte bu şehirde kalsakta yakın olmak istiyolar..
karşı sokakta yada karşı apartmanda alınıcak ev.
erkek arkadasımda merak etme ben arada sorun çıkmasına izin vermem diyo..

ben en ufak ters hareketde sinirlenebilen bi insanım..
ama bide onu söyleyemem içimde birikir durur iyice sinir olurum..sık göre göre tam da gelin kaynana moduna dönüşmekte istemiyorum..
yani sizinde dediğiniz gibi içlerine girmedikten sonra bilemem..

nasıl ikna ederiim ben bu çocuğu?
şimdiden başladı demesinde..çünkü benim işim artık en geç 4 ay içinde olucak inşallah
napiim?

Arkadaşım sen ne istiyorsan o olmalı şimdiden başlamışlar sevgilini yönlendirmeye arkadaşlık,sevgili olma,nişanlılık,evlillik farklı bu kaynanalar hep oğullarına yakın olmalı bence elinden geldiğince engel ol pasif olma

Arkadaşım sen ne istiyorsan o olmalı şimdiden başlamışlar sevgilini yönlendirmeye arkadaşlık,sevgili olma,nişanlılık,evlillik farklı bu kaynanalar hep oğullarına yakın olmalı bence elinden geldiğince engel ol pasif olma

doğru söylüyosunuz..
şimdiden ipleri elime alıyım ben :37:
korktum vallai burdaki konuları okuya okuya bu konuda mutsuz olmak istemiyorum..
ama umarım iyi anlaşırım annem gibi olur..

doğru söylüyosunuz..
şimdiden ipleri elime alıyım ben :37:
korktum vallai burdaki konuları okuya okuya bu konuda mutsuz olmak istemiyorum..
ama umarım iyi anlaşırım annem gibi olur..

inan bir evlilik nasıl başlarsa öyle gider o annesindende kork sen saf ve iyi niyetlilik gösterdik sıra onlar her istediklerini yüzüne güle,güle yapacaklar sevgilinide uzaktan kumanda şeklinde kullandıklarını bil eğer istediklerin yapılmıyorsa bil ki sevgilin senden çok annesini seviyordur eğer yapmaz ise ilerisi için kesin mutsuz olacaksın demek

inan bir evlilik nasıl başlarsa öyle gider o annesindende kork sen saf ve iyi niyetlilik gösterdik sıra onlar her istediklerini yüzüne güle,güle yapacaklar sevgilinide uzaktan kumanda şeklinde kullandıklarını bil eğer istediklerin yapılmıyorsa bil ki sevgilin senden çok annesini seviyordur eğer yapmaz ise ilerisi için kesin mutsuz olacaksın demek

ay allah korusun ya:14:
ben şuan aile yapım olarak çok sorunlu çocukluk geçirdim halada sorunlar yaşıyorum bide evlendikten sonra yaşarsam bunları nolur halim:14:
madem işim yoluna girsin de(dua edin nolur) ben düzgünce konuşuyim..
bu konudada bişey dediğim zaman kavga ediyoruz bide bazen "ya senin daha işin yoluna girmemiş ne diyosun dur bakalım " diye çıkıyo hemen..
evliliğimizdede annesigil yüzünden böyle olursa ben kaldıramam..
2miz arasındaki kavga önemli değil belki..
ama 3.şahıslar araya girildiğinde..en sevmediğim şeylerdir..

ay allah korusun ya:14:
ben şuan aile yapım olarak çok sorunlu çocukluk geçirdim halada sorunlar yaşıyorum bide evlendikten sonra yaşarsam bunları nolur halim:14:
madem işim yoluna girsin de(dua edin nolur) ben düzgünce konuşuyim..
bu konudada bişey dediğim zaman kavga ediyoruz bide bazen "ya senin daha işin yoluna girmemiş ne diyosun dur bakalım " diye çıkıyo hemen..
evliliğimizdede annesigil yüzünden böyle olursa ben kaldıramam..
2miz arasındaki kavga önemli değil belki..
ama 3.şahıslar araya girildiğinde..en sevmediğim şeylerdir..

ama 3 şahıslar girecek bence maddi açıdan güçlü olmanda fayda var ancak o vakit istediklerin kolay gerçekleşir ,erkek kısmı parayı sever seninde söz hakkın olur, inan evlendikten sonra mutlu olmanı dilerim ama unutma şeytan ayrıntıda gizlidir önemli kararlarda ailene danış aklının karışmasına izin verme

ortada olucaksın ne kendi ailene nede kayınvalidene yakın ol
mesafe herzaman iyidir ama ihmalde etme tabi
erkek arkadaşınla şimdiden konuş anlaş ikiniz bir aile olucaksınız artık
ailelerinde buna saygı gösterip kararları size bırakmaları gerek
ama nerde burda öyle aileler her şeye karışırlar boşanmak istediğindede
elalem neder otor oturduğun yerde derler sinir oluyorum

sevgılın uyuyorsa kac kacabıldıgın yere kadar sakın yakın oturma.:34:
kayınvalıdeye arkadaslık yapmak ıcın mı evlenıyormussunuz.
ınsanlar hıc dusunmuyorlar karsı tarafı. kayınvalıdenın dıbınde mutlu olacagına ınanıyomusun sen?
Tabı bızde yaslanıcaz ne olucaz bellı degıl ama kendımıze yapılmasını ıstemedıgımız seyı yapmayız olur bıter:97:

aslinda annesini en azindan 1 saatte olsa gorursen belki de bu kafa karisikligina cozum bulabilirsin..az cok birsey hissedersin..valla bende gittim geldim evlerine ama hic oyle yuz goz olma durumum olmadi.ev meselesini bende hem kendi ailemden hemde onun ailesinden uzakta olsun isityorum.ama buyuk olasilikla ileride onun ailesine yakin olacaz hatta simdiden planlari var surada oturun burada olun diye..bu benim istememezligim degil sadece sorun yasamaktan ve yakin olmaktan korkuyorum.bir haftasonum olacak onda da gelen gideni kaldiramam ben.kim olursa olsun..aldigimin,yaptigimin,gezdigimin goze batmasini istemiyorum..ne kadar iyi olurlarsa olsun yine de anne babalar en guzeli uzaktan gonul yapmak..

Son düzenleme:
ama 3 şahıslar girecek bence maddi açıdan güçlü olmanda fayda var ancak o vakit istediklerin kolay gerçekleşir ,erkek kısmı parayı sever seninde söz hakkın olur, inan evlendikten sonra mutlu olmanı dilerim ama unutma şeytan ayrıntıda gizlidir önemli kararlarda ailene danış aklının karışmasına izin verme
annemde yakında oturma hatta şimdiden alınmasın bence o ev siz istediğiniz yerden alın diyo.
doğru ama .hem ya ben beyenmessem bi ömür orda mı oturcam sevmediğim evde.
evet maddi açıdan karşılarında güçlü durmak için işimin yoluna girmesini istiyorum tanışmadan önce..kendimi kimseye ezdirmek istemem.

sevgılın uyuyorsa kac kacabıldıgın yere kadar sakın yakın oturma.:34:
kayınvalıdeye arkadaslık yapmak ıcın mı evlenıyormussunuz.
ınsanlar hıc dusunmuyorlar karsı tarafı. kayınvalıdenın dıbınde mutlu olacagına ınanıyomusun sen?
Tabı bızde yaslanıcaz ne olucaz bellı degıl ama kendımıze yapılmasını ıstemedıgımız seyı yapmayız olur bıter:97:

valla ben diyorum canım başka yer olsun diye merak etme ben aranızda sorun yaşatmam diyo..
anlamadım bende.bi gelinle kayın valide ne kadar arkadaş olabilir.ha çok isterim iyi anlaşmayı..ama korkularım var işte.nolursa olsun.işimi garantiye aliyim istiyorum.evet yaşlanıcaz ama ben kendim istenmiycemi düşündüğüm yerde olmam:1:

aslinda annesini en azindan 1 saatte olsa gorursen belki de bu kafa karisikligina cozum bulabilirsin..az cok birsey hissedersin..valla bende gittim geldim evlerine ama hic oyle yuz goz olma durumum olmadi.ev meselesini bende hem kendi ailemden hemde onun ailesinden uzakta olsun isityorum.ama buyuk olasilikla ileride onun ailesine yakin olacaz hatta simdiden planlari var surada oturun burada olun diye..bu benim istememezligim degil sadece sorun yasamaktan ve yakin olmaktan korkuyorum.bir haftasonum olacak onda da gelen gideni kaldiramam ben.kim olursa olsun..aldigimin,yaptigimin,gezdigimin goze batmasini istemiyorum..ne kadar iyi olurlarsa olsun yine de anne babalar en guzeli uzaktan gonul yapmak..

şu işim olsun da ben öyle gidiyim diye düşünüyorum.
yukarıdada belirttim maddi açıdan kendimi güvende hissetmem lazım hem ilk intiba önemlidir.maddi açıdan da olsa güçlü görmeleri lazım..bilmiyorum ok mu ayrıntıya giriyorum ama gerçekten mutsuz olmak istemiyorum .
aynen canım ya benimde bi hafta sonum olucak artık eşimle geçirmek varken..bide dediğin gibi nereye gittin nerden geldin durumlarını bende sevmem..

ortada olucaksın ne kendi ailene nede kayınvalidene yakın ol
mesafe herzaman iyidir ama ihmalde etme tabi
erkek arkadaşınla şimdiden konuş anlaş ikiniz bir aile olucaksınız artık
ailelerinde buna saygı gösterip kararları size bırakmaları gerek
ama nerde burda öyle aileler her şeye karışırlar boşanmak istediğindede
elalem neder otor oturduğun yerde derler sinir oluyorum

aman doğru söylüyosun allah korusun ben boşanmak istesem bide gitcek yerin mi var diye yüzüme vurmalarından çok korkuyorum..mutsuz olmam inşallah..kimse mutsuz olmasın..ama ben boşanma sebeblerini çoğunlukla aileler yaratoyr düşüncesndeyim.umarım ev alınmadan ikna edebilirim..

Herşeylerine tamam deme... Çok yıpranırsın benden söylemesi.. mümkünse uzak ol çünkü kayınvaliden nekadar uzak olursan okadar iyi oluyo yanındaysan anlaşmazlık çok oluyor. çünkü Anneler erkek çocuklarını hep kıskanırlar. Ve bu yüzden hep problem çıkarırlar. gerçi kişiden kişiye görede değişiyor tabi ama dediğim gibi yakınlarında ev alma sana kredi çek düğünü yapalım dersede kabul etme pişman olursun.. :50:

Back
X