Evlendikten sonra başka bir şehre gitmek

şehir değiştirmek zaten zor bir karar ama düşünüyorum da ben bunu başka çare yoksa eşim için yapardım.Ama kayınvalide ile yaşamak... Ne kadar iyi bir kadın olursa olsun size hayatınızı kökten değiştirecek ve tamamen sizin fedakarlığınıza dayatılan 2 büyük şartı kabullenmeyin. Orta yola imkan bile vermeden sen hayırdır delikanlı? Ay aklımdan çıkaramıyorum.
KAYINVALİDE ile YAŞAMAK
Kayınvalide..
Yaşamak...
Aynı ev..
Höh

Evleneceğim adam için değil şehir ülke bile değiştiririm.
Ama ben yumurtadan çıkmışım gibi davranıp konu kendi olunca 'ailemi birakamam' diye ağlayan bencilliğe sahip, hele ki kaynanayla aynı evde yaşamamızı isteyecek adam için (ya da bebek için) yan sokağa bile tasinmam.
Bu ne ya? İkiniz de öğretmensiniz,evinize güzel bir para girecek. Kadının pekala eşinden bir maaşı,bir kurulu düzeni var. Ne demeye aynı evin içine giriyorsunuz? Mantığa oturacak bir yani yok.
Kendi şehrini, kendi çevreni,işini,aileni bu bebek kuzu ve anne koyuna yaranmak için bırakırsan bin pişman olursun, örnekleri BDVde mevcut

Eşimle hemen hemen heryere giderdim, giderim, gittim. Kucuk, buyuk, farkli ulke farketmez AMA :))))))
Ama belli bir nokta gosterip illa ölene kadar orada yaşayacagim, ayrilmam, yok efendim annemi birakmam deseydi bir adim öteye bile gitmezdim öyle bir insanla.

Birbirinizi çok sevdiğinizi düşünmüyorum. Hayatım boyunca metropolde yaşadım ve diğer büyük şehirler bile gözüme kasaba gibi gelir. Buna rağmen sevgilim ile gelecek planlarımızda akdenizde küçük bir ilde yaşamak var. Çünkü sevgilimin iş olanakları memleketinde daha iyi olacak. Sevgilimle yaşadıktan sonra yine mutlu olurum diye düşünüyorum. Aynı şekilde gün gelir itiraz edersem onun da istediğim şehire geleceğine eminim bu arada. Adam da sizin için asla başka şehire gelecek biri değil.

Gitme net NOKTA
42 yaşindayim arkadaslarim kuzenlerim sehirden ilceye gidende var ilceden sehire gidende ..kendi cevresinden ayrilip da mutlu olani daha görmedim.. olan varsa tebrik ederim tabikiiii

Böyle birşey icin adamın garanti belgesi olması lazım o da mümkün degil
Kaynana ile yaşayan çocuğunu baktiran çalışan kadınlarımız var
Hanfendi etliye sütlüye karışmayan Kaynanalar da var etrafta görüyorum
Kızı gibi gören vs
Ama bunlar bir elin parmağını geçmez
Böyle riske girilmez bence.
Mesela aynı şehirde ayrı ev tutsun yakın olsun anlarım tek çocuk.sonucta sorumlulugu var kadının kimsesi yokmus
Ama ayni ev demek evlilik uc ay bilemedin 6 ay sürmesi demek.
Sevgi aşktan ziyade mantığınız çalışsın .
Mantık çok önemli.
Hayatınıza müdahale gelirse sevgi aşk kalmıyor

Şu belki kızı gibi görür olayını da anlamıyorum. Biz hali hazırda bir annenin kızıyız zaten çok lazımsa kendi annemle yaşarım olur biter.

Aşkınızdan ölmüyorsanız ne aynı ev ne aynı ilçe falan kabul etmezsiniz. Bi ömür ağlancağınıza üç gün ağlayın. Böyle evlilik ne anlamamış bi adama değmez yaşasın anasıyla.

eğer KV yaşlı birisi ise ve bakıma ihtiyacı varsa belki olabilir, ama dincse o zaman asla o ev sizin eviniz olmaz, istediğiniz hiç bir seyi yapamazsınız. bence iki ayrı ev olsun. eğer kabul etmezse de ayrilin, herkes yoluna baksın.

Merhabalar. O kadar çok kafam karışık ki buraya yazmak istedim. Görüştüğüm biri var ve onu çok seviyorum . Hem arkadaşım hem dostum hem de sevdiğim kişi kendisi aramızda çok değişik bir bağ var . Şöyle bir şey var ben büyük bir şehirde yaşıyorum kendisi ise benden 3 saat uzaklıkta başka bir şehrin ilçesinde yaşıyor. Evlendikten sonra buraya yerleşmek istiyor. Ve hiç bir şekilde burdan da ayrılmayı düşünmüyor çünkü tek çocuk ve annesini de bırakmak istemiyor babası da vefat etmiş . Bu konu yüzünden çok tartıştık ben büyük bir yerden küçük bir yere gitmek istemiyorum orda sıkılacağımdan da eminim bana sağlayacağı imkanlar kısıtlı bu bir gerçek. O da ayrılmak istemiyor ben de istemiyorum. ama bu konuda da uzlaşamıyoruz. Bazen mantığım ağır basıyor olmaz çok sıkıntı yaşarsın mutsuz olursun diyor bazen de sevdiğinle olursun diyor. Tecrübeli arkadaşlar ya da fikrini söylemek isteyenler yazabilir mi çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
Bence sıkılırsın yapamazsın. Eper o adam da seni çok seviyorsa seni mutsuz olacağın yeede yaşamaya zorlamaz. Sen büyük ilde o küçük ilde olsa belki ama sen büyğk ilden küçğk ilin ilçesine gitmekten bahsedıyorsun asla yapamazsın. Ayrıca o adam yakında annem yalnız yapamaz diyip aynı evde de yaşayalım der

İkimiz de öğretmeniz. Evet kayınvaliyle kalacağız
Bu konuyu iyi düşün gerçekten ailenin olmadığı bir yer ve kayınvalide ile yaşamak bana göre çok ters geliyor yalnız da yaşayabilir kv sevgiliniz anneci bence ki sizinde içinizde şüphe olmasa sormazdınız ailenin olmadığı bir yere elbet alışılır ama kv ile yaşamak sıkıntı yani yapabilirim belki linç yiyebilirim ama bir laf vardır çok duyarım dul kadından korkulur diye kaç kez tanık ta oldum kendi bildiğini yapar çoğu zaman kendi ne diyosa odur tabi ki karakter meselesi biraz ama kendi annen olsa bile sıkıntı aynı evde yaşamak

Ben küçük şehirden büyük bir şehre geldim. Keşke ailemin çevremin olduğu yerde kalsaydım. İnsanı sıkan şehirden ziyade yalnızlık.
İkinizde haklısınız

Ben başka şehire taşınma işine hiç karşı değilimdir
Ama hem taşınma hem de kayınvalideyle yaşama sence de biraz abartı olmamış mı? 🙄

evlenmeden asla anlayamayacaksın şuan her şey tozpembe gözükebilir ama evlenince neden uzağa gittim diye çok üzülürsün. ben evlendiğim ilk günler bir şakanın içinde olduğumu falan düşünüyordum sanki tatile gelmişim de annemlerin yanına geri dönecek gibi hissediyordum ama malesef öyle değil evlenince işler düşündüğümüz gibi olmuyor, yapma bence... :stop:

Bu konu arabızda kavga boyutuna gitmiş. Ama baskın olmaya direten sevgiliniz var. Sizin ne istediğinizin bi önemi yok. Olsaydı en azından ayrı ev gibi bi seçenek sunardı. Orta yolu bile bulmayan böyle olacak diyen bi adam başka meselelerde de bencilce davranacaktır. 3. Şahıslarla aynı evi paylaşmak hiç kolay değil. Annesi bakıma muhtaç değilse ve bırakamıyorsa annesiyle yaşamaya devam etsin. Sizin, o öyle istiyo diye mutsuz olacağınız adım atmanıza gerek yok. Fedakârlık öyle herkese yapılabilecek bişey değildir

Hayatinizin en guzel döneminde kayinvalide ile yaşayacaksınız, neden bakıma muhtaç?
Burada gectigimiz gunlerde bir konu acilmisti 9 yildir kayinvalidemle yasiyorum banyo yapmaya cekiniyorum diye.
Düşünsenize yeni evlisiniz, eşinizle istediğiniz yerde öpüşemiyorsunuz çünkü heran kayinvalide gelebilir. Sessiz sessiz birlikte olmak zorundasın, birbirinize sarılıp film izleyemezsin toparlanmak zorundasın. Onun misafirleri fln gelecek yaşlı tayfa veya akrabaları. Sevmesende yorgunda olsan hizmet etmek durumunda kalacaksin calissan bile.
Böyle hayat yaşanır mı arkadaşım ne gerek var? Çok pişman olacaksın çoook. Sen şehirden önce kayinvalide ile yaşama işini tekrar düşün bence.

Annesiyle başka eve geçmeme nedeniniz nedir tam olarak? Anne kaç yaşında, maddi durumu nedir mesela? Adam annesi muhtaç durumda diye mi diretiyor, yoksa annesine bağımlı mı? Köye gitmek değil de burası sıkıntı. Ben şehir merkezinde otururken evlenip başka bir şehrin köyüne geldim. Ailelerimiz memlekette, araba kullanabiliyorum ve yirmi dakika mesafede çok büyük bir ilçe var gezebildiğim ve ihtiyaçlarımı karşılayabildiğim. O yüzden pek sorun yaşamıyorum. Siz de kendinizi bu anlamda değerlendirebilirsiniz. 3 saat de çok mesafe değilmiş, haftasonu bile gidilebilir.

Merhabalar. O kadar çok kafam karışık ki buraya yazmak istedim. Görüştüğüm biri var ve onu çok seviyorum . Hem arkadaşım hem dostum hem de sevdiğim kişi kendisi aramızda çok değişik bir bağ var . Şöyle bir şey var ben büyük bir şehirde yaşıyorum kendisi ise benden 3 saat uzaklıkta başka bir şehrin ilçesinde yaşıyor. Evlendikten sonra buraya yerleşmek istiyor. Ve hiç bir şekilde burdan da ayrılmayı düşünmüyor çünkü tek çocuk ve annesini de bırakmak istemiyor babası da vefat etmiş . Bu konu yüzünden çok tartıştık ben büyük bir yerden küçük bir yere gitmek istemiyorum orda sıkılacağımdan da eminim bana sağlayacağı imkanlar kısıtlı bu bir gerçek. O da ayrılmak istemiyor ben de istemiyorum. ama bu konuda da uzlaşamıyoruz. Bazen mantığım ağır basıyor olmaz çok sıkıntı yaşarsın mutsuz olursun diyor bazen de sevdiğinle olursun diyor. Tecrübeli arkadaşlar ya da fikrini söylemek isteyenler yazabilir mi çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
Canım tek mesele sadece onu seviyor olmansa sevgi bitiyor. Gurbet zor gercekler baslıyor bu kez gitme

Bu sartlarda evlenirsen hayatinin hatasini yaparsin ogretmen kadinsin neden evlenip kaynanayla yasayasin ozaman otur kendi ailenle neden esinin ailesiyle yasamayi
Kabul ediyorsunki? Cok yanlis bin oisman olursun ayrica erkek arkadasin cok bencil gozunu ac ve gor lutfen

Ben gitmem. Ama bu küçük şehir, ben çok sıkılırım vs gibi sebeplerden değil. Ailesinin yanından ayrılamayan, evlenmek için aile yanını şart koşan, ebeveynini hayatının odağı yapmış kafa yapısında biriyle ilerde yaşayacağım sıkıntılar sebebiyle istemezdim..
Tek çocuk, annesini yalnız bırakmak istemiyor gibi sözleriniz bana burda benzer konuları çağrıştırdı zaten. Sanırım üçlü bir hayat yaşayacaksınız.
Ay ağzımdan aldınız.
Şehir en küçük problem burada.
Annesiyle göbek bağını kesememiş sevgiliniz
Şehirdense bu konuda daha çok sorun yaşarsınız.

Burda baska bir uye bu konuyu acsaydi eminim sizde gitme perde mi inmis gozune derdiniz :oha: Hem kv hem baska bir sehir hem ayni ev hem benim dedigim olucak mantiginda birisi:oha:
Bela geliyorum demis :KK57:

Back
X