Evlendikten sonra bekar hayatını ozlemek

Night Night

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2016
530
733
103
Selam millet. Belki geçici belki de kalıcıdır birtakım duygusal dalgalanmalar almış başını gidiyor bende zaman zaman. 3 yıllık evliyim bazen bekar hayatımı çok özlüyorum. Sevgiliyken hep evlilere özenen ben özellikle son zamanlarda bekar hayatımın rahatlığını baba evimı kardeşlerimi daha sık özler oldum. Öğretmenim ve atanır atanmaz ilk yıl bittiğinde hemen evlendim bazen pişmanlıklar duyuyorum keşke ailemle daha fazla vakit geçirseydim paramı çatır çatır tek başına bol bol yeseydim arkadaşlarla gezip tozsaydım diye. Evlilgin güzel yanları var evet ama bir de baktım ki sorumluluk yüzde doksan kadında erkeğin tek yaptığı evlilik sonrası gelen rahatlama ile birlikte koca göbeğini daha da büyütmek yanılıyor muyum? Kimse kendi ailen gibi düşünmüyor.

Öyle valla. Hele ki mesleğin varken ve bunun tadını çıkaramamışken daha da doğru.
İlk okuyorken dedim, nasıl yani, 3 sene geçmiş, daha alışamamış mı diye
Ama yıllar boyu seni okuyup büyüten ailene sende destek olamadan hemen evlenmişsin ve bu seni daha da üzmüş.. Ben de çalışıyor olsaydım ve bekarken o rahatın tadını çıkartamadan evlenmiş olsaydım bende bekarlığı özlerdim heralde...

Yanılıyorsun. Yüzde doksan sorumluluk sende ise evliliğinde sıkıntı vardır. Her evlilik öyle değil.
Sanırım konu sahibi hem ev işleriyle hem yemekle tek başına uğraşıp aynı zamanda hem çalışıyor hem de eşine hizmet ediyor.

Bence böyle duygular eşinizle aranızda soğukluk olduğunda ortaya çıkıyor. Ondan göremediğiniz ilgi, alaka aileye kayıyor. Bende öyle oluyor en azından. Eşimle aramızda soğukluk olduğunda ailemin yanında daha mutlu olurdum, bekarken daha iyiydim gibi düşünceler geliyor aklıma.
Bence bu tamamen duygusal boşluktan.

Seni çok iyi anlıyorum. Bizim evde temizliği birlikte yaparız, yemeği birlikte yaparız (aslında çoğunu eşim yapar) falan aslında çoğu ev işimiz ortaktır ama bunları düşünen gene kadın evde. Sorumluluk bana göre sadece yapmak değil. O hafta temizlik gecikse benim içime dert oluyor mesela eşimin umrunda değildir. Ya da akşam ne yiyelim diye genelde ben düşünüyorum. Şunu yapalım diyorum yapıyor ama fikir gene bana ait oluyor çoğunlukla. İşte bu tür sorumluklar beni de çok yoruyor. Ben uzunca bir süre bekar hayatı yaşadım ve gerçekten insan özlüyor o sorumsuzluk hissini.

Bizim kızlara para batıyor.. illa elin oğluna yedirecek.. ekmeğinizi elinize alınca az buçuk gezin tozun kendi paranı kendin ye!! Ben anlamıyorum bu ne koca düşkünlüğüdür.. cebinde parası olan az buçuk da tipi düzgün kıza erkek mi yok.. nesli mi tükeniyor tabiri caizse kum gibi... sonra da vay efendim ben ne ettim ne kısmetlerim vardı da bunu mu buldum derler..

hem çalışıp hem tüm sorumluluk sizdeyse bekar hayatını özlemeniz çok normal
eşinizle paylaşın sorumlulukları hayat müşterek siz de onun gibi çalışıyosunuz farkınız ne ki
iş bölümü yapın
yoksa böyle giderse iyiyce sıkılırısnız bu hayattan
bizim evimizde herkesin yapacağı iş bellidir bibirimize yap bişe demeyiz çünkü ben iş bölümü yaptım eşim de sağolsun uyum sağlar

Evliliğiniz zaten sıkıntılı bir evlilikmiş.
Hani güzel yanı falan demişsiniz ama %90 sorumluluk sizdeymiş.
Özlemeniz çok çok normal.
Evliliğim sıkıntılı değil zaman zaman süregelen duygusal dalgalanmalar dan ötürü bu duyguya kapiliyorum genel konuştum son cümlede bireysel değil ☺

Para batmıyor nerden vardınız bu basit yargıya gerçekten komik

Bosansam aile evine donsem cok mutlu olurdum diyormusunuz peki eger boyleyse gecici birseyden ziyade esinizle aranizda sikintilar var demektir birde fazla sorumluluk yormus sanirim

Bosansam aile evine donsem cok mutlu olurdum diyormusunuz peki eger boyleyse gecici birseyden ziyade esinizle aranizda sikintilar var demektir birde fazla sorumluluk yormus sanirim
Hayır tabi ki de

Sorumluluğun çoğunu siz almayın, hayat uzun tüm yükü yüklenmek de yorucu olur.

Eşiniz çocuk bakımı sahil herşeye ortak olmak zorunda, eş olmak bunu gerektirir çünkü.

Çocuklardan sonra çocuksuz günlerimi özlediğim benim de oluyor açıkçası, çocuklarımı çok seviyorum ama sabaha kadar kesintisiz uyuduğum yada eşimle kafamıza esen planları yaptığımız günlerin özlemi vuruyor arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…