Evlendikten sonra bekar hayatını ozlemek

Büyük şehide yaşıyorum.. kalabalık bir ailem, sayısız arkadaşım oldukça sosyal biriyimdir ....kısacası Oldukça Geniş bir çevrem vardır
Ne tesadüf bende büyük sehirde yaşıyorum ama cevrem sizinkinin tam aksi genel olarak. Ama kendi çevreme bakarak tüm erkeklerle ilgili bir genelleme yapamam.

Gerginliğinizin sebebi çevrenizse, çevre degistirin iyi
gelir.

Valla doğru demiş. Çalışmayan işsiz kızları artık erkekler istemiyor. Gerçek aşk sevgi olsa böyle olmazdı

Mesleğimiz ve evlilik yılımıza kadar aynı bende çok özlüyorum eski hayatımı ama çare yok yani herhangi bir sorun da yok evliliğimde çok şükür bununla yaşamayı öğrenmemiz gerekiyormuş gibime geliyor.

"Erkeğin tek yaptığı evlilik sonrası gelen rahatlama ile birlikte koca göbeğini daha da büyütmek yanılıyor muyum?"
Bence sorununuzun temeli zaten şu cümledeki erkek modeli. Yani bu modelle kim evlense, bekarlığını özler. Evlilik insana yük bindirmemeli, aksine sırtından yük almalı bana göre. Eşimin öyle yan gelip yatma lüksü varsa, benim de var o zaman, af edersiniz b.k içinde yaşayalım madem. Bu olacak iş değilse, tahtından kalkıp, ev işlerine ortak olacak bir zahmet. Evlilikteki rolüm kendimi paralarcasına ev ahalisine hizmet etmek değil çünkü. Para meselesine gelince, çatır çatır para yemek, gezip tozmak sadece arkadaşlarla yapılabilen bir eylem değil. Eşinizle de yapabilirsiniz. Paranız yetişmiyorsa da mutlu olmanın başka yollarını bulursunuz. Ve evlendiniz diye her şeyi eşinizle yapmak zorunda da değilsiniz. Yani yine çıkıp arkadaşlarınızla gezip dolaşabilirsiniz. Niye evliliği mahrumiyet bölgesi gibi görüyorsunuz? Eşiniz çok mu kısıtlayıcı?

Bekarken de sorumluluklari oluyor insanlarin. Eger sizin yoktu ise hata sizdeymis
Yine evliligin %90 sorumlulugu sizdeyse hata yine sizde
Bir ortasini bulamamissiniz demektir

Hicmi serengeti aslanlarını izlemedin ..?orda da erkek aslan pinekler dişi aslan avlanır yemi getirir erkek aslanın önüne koyar ..beyfendi cenap hazretleri karnını güzelce doyurur ondan sonra diğer fukaralar yemeye başlar

Konuyu açtığınıza açacağınıza pişman edecek insanlar olmuş duymayın. Sizi hem meslekdaşınız hem de 3 yıllık evli hemcinsiniz olarak çok iyi anlıyorum.Çocukluktan güzel ailede yetişen mutlu büyüyen el üstünde tutulan kızların evlendikten sonra ortak sorunu olduğunu düşünüyorum.Hele bir de eşle kültür farkı varsa doyumsuz bir özlem ve kıyaslama oluyor. Yapmak istediklerinizi yapamadıkça sorgulama başlıyor özlem o zaman zirvede oluyor. Sorumluluk yükleniyor insan evlenince az ya da çok. Bu da başıboş günlerimizi aratıyor.Siz bir de çocuk olunca görün bekarlık özlemini

Sen yeterince sevmemissin sanki kocani.evlilik dediğiniz gibi sorumluluk işi ama hayatta artık yalnız değilsiniz ve bu çok güzel bişi bence.

Ah ah ben de bazen bekar olsam, kafama göre takılsam, gezsem tozsam, şu evin hali nedir diye düşünmesem, istediğim zaman uyuyup uyansam, erkenden sizdigim için birkaç gün surat cekmesem, ne yemek pişirsem diye düşünmesem... Sem, sem, sem... Aile hayatından ziyade öğrencilik zamanlarımı özlüyorum. Okul biter bitmez evlendim evlilik hayatımda genel olarak sıkıntı yok, çalışıyorum da. Ama ev işleri, yemek, çocukla ilgili çoğu iş bende. Eşim sadece finans yönetimini yapar. Nedir işte kira, fatura, yolculuk edilecekse bilet alımı falan. Ev dağıldı mi her şey üstüme üstüme geliyor. Bütün bunları düşünmek ruhumu çok daraltiyor. Yaslanmakla beraber o boğulmayı daha çok hissediyorum. Çaresi ne bilmiyorum dönem dönem hissettiğim bir duygu. Belki takacak bir şey bulamadığım zaman oluyordur. Bu dertleri çoğunluk çekiyordur. Allah daha büyük dert vermesin.

Valla doğru demiş. Çalışmayan işsiz kızları artık erkekler istemiyor. Gerçek aşk sevgi olsa böyle olmazdı

Eşimle calismiyorken tanistik. :) Esimden once de sevgilim, flortum oldu kimse parama gelmedi. Gayet kaliteli adamlarla birlikte oldum. Zaten oyle sizler gibi milletin agzinin suyunu akitacak, yedir yedir biteremedigim paralar kazanmadim hiç.

Kendimden ornek vermeyecegim simdi kiskanip "nispet" diye tutturacak bazilari cekemem onlari.
Erkek kuzenimin evledigi kiz calismiyordu hala calismiyor. Evde cocuguna bakiyor, spor salonlarinda dolaniyor, gayet kiymet goruyor.
Obur kadin kuzenim de evli lise mezunu calismiyor. Altinda 250bin tllik spor arabasi var eşi aldi. :)

Dedigin gibi bir erkek gercekten ask sevgi besliyorsa dunyayi ayagina serer.

Bazi yorumlar sert olmus daha kibar analatabilirlerdi
Ben 4. Yila giriyorum eşimle zaman zaman ayri gunlerimiz var isis dolayisiyla 15 gunde 2 gun gibi tabi o gunler yemek yapmiyorum yada onceden dolaba attigim tek kisilik yemegimi yiyorum canim istemezse yemiyor yada disardan söylüyorum bu rahatlatici yemek konusu hep kafa yoruyor ama ailenle yasasanda yemek yapan sen olsan yine ayni ben bu konuyu haftalik planlamayla çözdüm
Bizde sorumluluk yuzde 55 Esimde

Utu her zaman problem cozemedik
Copler onda
Yemek cogunluk bende gozukur ama esit
Bulasik makinesi bem doldururum o bosaltir
Sofra ya beraber
Yada kurmayan kaldirir
Temizlik tabiki beraber ya odalar paylasilir yada supurme onda silme bende
Camasir soyle oldu ailesinde ogretmedikleri icin atletlerden basladi kirisik mirisik sabrettim asla bir ben degil ama o yapsa da evin duzeni bozulmayacak cinsten yapiyor maşşallah
Kislik domates vs yapariz hepsini beraber
Taze fasulye yi de esim yapar ben kis yemeklerini severim basit yika dogra
Soyulacak ayiklanacaksa esim halleder
Bir suredir baya ayriyiz ben annemlerde hic mutfaga girmedim esim hep kendi Ypti umarim kavusunca mutfaktan emekli olurum
Hayatta herseyini yapamam ben ona su getirmeye üşenirim o bana üşenmez
Herkes cift calisiyorsa sorumlulukta paylasilmali
3 yilda esim baya gelisti diyebilirim

Yüzde doksan sorumluluk kadına aitse bu evlilik olmaktan çıkmış demektir.
mesela hangi sorumluluklar kadinda olmali
yanlis anlamayin giciklik olsun diye yazmiyorum bunu
ben evin babasida anne olan bir evde yasadim ve secemiyorum bu farkliliklari
son zamanlarda bende ozluyorum bekarlik yillarimimi diyeyim daha az sorumluluklu olan zamanlarimi mi diyeyim omuzlarimda kocaman bir yuk var sanki artik tasiyamadigim

Onemli olan evlendikten sonra da bekarken yaptiklarini (kismen de olsa) yapabilme ozgurlugu.Bunda esler arasi karsilikli anlayis cok onemli bence.
Ben de mezun olup hemen atandim.Yalniz biraz gec evlendim ki 9 sene yalniz yasadim.Bu surecte yalnizliga ,ozgurluge cok alistim.Evlenince bocalar miyim dedim ,az da olsa bunu yasadim.Yine de kafama esince yalniz istedigimi yapabiliyorum.Ailemin yanina yalniz gidiyorum,kiz arkadaslarimin yanina kalmaya gidiyorum.Bunlari siz de yapabilirsiniz.Esimi de rahat birakiyorum.Daha 2. Ayimizda tekneyle arkadaslariyla balik tatiline ciktilar.Ben de o surede kiz arkadas grubumun yanina gittim.Doyasiya takildim.Bu ortami olusturmak sizin elinizde.Yapabilirsiniz.Evlendim demek kendini evine ,kocana adamak degil ki .

Bende kendim dahil ,çevremde de o kadar çok örnek verebilirim ki, benim çevremde ki kadınların yüzde sekseni çalışmıyor, para kazanmamalarıyla ilgili herhangi bir dertleri de yok eşlerinin, herkes imkanları dahilinde çok güzel yaşıyor bu anlamda.

Para delisi, kadını paraya indirgeyen adamlar başkalarına denk geliyor demek ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…