Evlendikten sonra değişen arkadaşlar

hemde nasil- ben burdan üzüldüm konusahibine. yani insan arkadasina bir cayi nasil ismarlamaz. garson bile sasirmistir...

cay yani... 2 lira. 2 liracik.

yaniiii
hadi tamam düğün üzeri yemek yemiş falan olsalar belki yoktur cidden
o aralar insanın parası her şeye gidiyor çünkü de
2 lirayı geçtim 10 lira da ödetmezdim açıkçası.

yaniiii
hadi tamam düğün üzeri yemek yemiş falan olsalar belki yoktur cidden
o aralar insanın parası her şeye gidiyor çünkü de
2 lirayı geçtim 10 lira da ödetmezdim açıkçası.

helede karsidaki 19 saatlik yol cekip gelmisse.
cok ayip- iste konusahibi o ceyregi takmakla yanlis yapmis. 5 lira takip iyice provoke edecekti "arkadasini" sorarsada herkese ederi kadar takilir- diyecekti

helede karsidaki 19 saatlik yol cekip gelmisse.
cok ayip- iste konusahibi o ceyregi takmakla yanlis yapmis. 5 lira takip iyice provoke edecekti "arkadasini" sorarsada herkese ederi kadar takilir- diyecekti
Ay sormayın evlenirsem bir gün şu taktığım çeyrekler gelsin başka da bir şey istemiyorum

asla gelmez :)
Arkadaslara takilanlarin 95% geri gelmiyor.
akraba utanma belasi cakma cukma birseyler yapiyorlar ama arkadasa takilani unutun.

Ben altın veya paranın gelmesini geçtim, düğüne gelme zahmetinde bile bulunmuyorlar.
Düğünde maddiyat getirisinden ziyade mutlu günüme tanık olsun,destek olsunlar isterim. ama ne mümkün hepsi toz oluyor

sizin adınıza gerçekten cok yaziklar olsun o 2 tl yi bekleyen arkadasa da. ayrica düğünden 2 gün once gittik cay icmeye demissiniz. yerinizde olsam hayatta takmazdım o ceyregi.

Ayıp etmişler ama 2 liralık çayı ödememek nedir ?
Şu evlenenlerin veya ciddi bir ilişkide olanların sevgilisi olmayan kısımdan uzaklaşmasına bende çok şahit oldum. Takma kafana tatlım gitme kimsenin düğününe de bi daha moralin bozulmasın .

Canım sen yapacağını Allah rızası için yap benim annem eskiden kolu komşuya takardı çeyrek bana abime öyle yerlerden hediye geldi ki şaştık kaldık emin ol seni bulur onlar üzülme...Vefa günümüzde pek olmayan birşey malesef... Evlendikten sonra bir arkadaşım ki yakın olarak görüşüyorduk bir görücüden bahsetmeme meselesi olmuştu bana başka bir arkadaşımızın akrabasıymış çocuk o kız demese haberim olmayacaktı bende orada kötü hissetmiştim çünkü ben bu insana eşimle olmadan daha bahsetmiş insanım ki onunla o zamanlar yeni tanışıyorduk evli barklı insanım bekar olsam kıskanırım hadi şimdi neden söylemedi anlamadım...Bazen böyle olur malesef ona göre yakın ol sende...

Yaaa bunu bende çok yaşadım kalkıp km lerce düğüne gidip altın taktığım hiç bir arkadaşım la bağım kalmadı millet mi menfaatçi bizler mi çok fedakarız çözemedim valla.

bu olay dügünden önce olmus, ben olsam ceyrek meyrek takmazdim bunun üzerine.. yasattiklari olay cok cirkin, sana da ders niteliginde asiri samimi olman lazim o kadar yol gitmen icin.

Hesap ödeme durumuyla ilgili yorum yapmicam tam anlayamadim ödedi mi ödemedi mi 100 TL verip sadece kendi hesaplarını mı ödedi neyse
Diğer noktalara gelecek olursam bence fala kisisellestirmissin durumu . Yani evlenenlerin bekarlarla hiç bir derdi sorunu ya da kastı yok sadece sorumluluklar değişiyor, sorumluluk alanı genişliyor. Bekarlar gibi anne / baba ben arkadaşlarla bulusucam diyip çıkamıyor. Çünkü bir sürü sorumluluğu var emek vermesi gereken bir evliliği var . Bazı şeyleri yapmazsa yapacak kimsesi yok. Gönül bağı baki ama fiziksel bağ ne olursa olsun zamanla zayıflar ve bu yanlış bişey değildir.

Kaç senedir evliyim , hiç bir bekar arkadaşımla aram açılmadı.

Misafirliğe geldiklerinde de evim dışında bir yerde kalmalarina izin vermem ve harcama yaptırmam yeme içme konularında.

Siz iyi arkadaşlara denk gelmemissiniz.

Hadi damat bey ödemedi, o arkadaşınız utanmadi mi, elini cebine nasıl atmaz , çay parasını nasıl ayirirlar , çok şaşırdım.

Son düzenleme:
Görgüsüzlük ya... benim düğünümde ev müsait değildi otelde oda tutmuştum 3-4 tane.. ama düğünümün olduğu şehirdeki evli-bekar arkadaşlarım şehir dışından gelen arkadaşlarımın otelde kalmasına izin vermediler terminalden hava alanından alıp gezdirdiler, düğünüme getirdiler.. Allah razı olsun çok düşünceliydiler çok samimi bile değildik ama zor zamanlarımda 2 ayağımı 1 pabuca sokmadılar. Haklarını ödeyemem.. sizinkiler arkadaş değil bence

Ah nilsucum sakınola bundan sonra uzaklara altınını eline alıp dattiri dattiri düğün peşinde koşma..ben yıllarca birçok arkadaşımın hem dugunune hem kinasina giderdim bide kalırdım..elimde avcumda ne para varsa o çalışmayan öğrenci halimle altın alırdım.kimine kolye aldım kimine çeyrek taktim.ozamanlar altının fiyatı uygundu yalniz.sonra ne mi oldu o gittiğim hiçbir arkadaşım düğünüme gelmediler,gelmeyi bırak tebrik dahi etmediler.cok vefalı birkac tanesi geldiler sağolsun.digerlerine ettiğim emege üzüldüm.sonrasında mesafe koydum aramadım,inan arayıp aramamı bile umursayan olmadı.anladimki hep ben çabalamışım.derdime neyse:)

Valla keşke senin gibi iyi niyetli vefalı arkadaşım olsa boşver onlar utansın terbiyesizlik yaptıkları

Yok artık arkadaşınız da mı utanmadı. Gerçekten tuhaf insanlar var.

yasadıgınız seye cok uzuldum okadar yol gıtmıssınız bırde boyle bır terbıyesızlık yapmıslar hedıye takı falan takmasaydınız sakın

e askolsun nıye ceyrek taktınız ? o yasadıgınız seyden sonra bırsey takmadan altınınızla gerı donmenız gerekırdı
yanlıs yapmıssınız o altın gerı gelmez

bence bu altın ıslerı de borc meselesı gıbı ne takılıyorsa o aynısı yapılmalı o gorusteyım ben
ama bu arkadaslarınız sıze asla gerı takmayacaklar yazık olmus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…