Tabiki tepkinizi anliyorum, banada biri anlatsa böyle birseyi bende tepki göster derdim anlatan kisiye. Ama iste babam biraz sey nasil desem bana diyor ki sevmemen normal görücü usülü, bundan ayrilacan baskasini yine sevmesen yine mi ayrilacan. Herkesten bir laf cikiyor beni ikna etmeye calisiyor herkes ilk aylarda cok caba gösterdim ayrilmak icin ama simdi dediginiz gibi basimin etini yediler begnim sulandi. Ama cahil degilim herseyin farkindayim, babam üzülmesin diye evet diyecem nikahimda ama o gurursuz nisanlimi sevmiyorum o da bunu bile bile imza atacak o beni dahada sinir ediyor. Bu arada hayir ablam yok evin büyük kizi benim.
Esmeeeerrrrr... Sana cok üzülüyorum ya, sana yazmak istemiyorum ama her yazinda ben senin icin daha da cök üzülüyorum.
Bak baban yillar evvel görücü usulü ile annenle evlenmis olabilir. Eskiler birbirlerini sevmesede cekmisler birbirlerinin kahirlarini.
Simdi hic kimsede o sabir yok bunu bil.
Görücü usulü ile evlenen insanlar birbirlerinden elektrik alip evleniyor bu devirde, eskiden zorla oluyormus, ama simdi bile arada bir begenme, hoslanma oluyor.
Eger hoslanti felan olmuyorsa, görücü usulüde evlenmiyor kimse emin ol.
Baban cok yanlis yapiyor cok.
Sen kendini niye bu kadar feda ediyorsun, annen baban üzülmesin diye?
Üzülürse üzülsünler bu konuda, unuturlar 1 ay icinde, aman kizimiz ayrildi diye yillarca yas mi tutacaklar.
Ya evlendikten sonra ayrilirsan ne olacak?
Birde cocuk seni sevmiyor, birakacak seni, tekmeyi atacak sana avrupaya geldiginde.
Sen ona onu istemedigini söylediginde, o icten ice sana nasilda gicik oluyordur, nasilda intikam almak istiyordur belki.
Alirda.
Bak benim kuzenimde gitti evlendi biriyle. Sonra anlasamadilar. Ayrildilar. Adam oturumunuda aldi, birde aldatti kuzenimi. Simdi dönmüyor da türkiyeye. Ayrildilar ama adam kendine ev tuttu. Yabanci bir kadinla beraber, her yerde el ele görüyoruruz. Sende böyle olursan?
Bak tamam madem annen ve babani kiramiyorsun, ozaman onlara söyle söyle:
Annecim, babacim, benim bu cocukla asil evlenmek istememe sebebim, bu sanki oturum izni icin beni istiyormus gibi geliyor. Bana beni sevmedigini, sadece hoslandigini söylüyor. Ben ona onu sevmedigimi söylesem bile, gurursuzluk yapiyor. Üstelik daha öncede avrupadan bir kizla nisanlanip ayrilmis. Bu cocuk oturum iznini aldiktan sonra benden ayrilir. Cok saygili görünüyor ama onu ben sizden fazla taniyorum hic öyle degil aslinda. Lütfen basimi yakmayin.
Mutsuzluguma sebep olmayin. Ben mutsuzum, ve o adamla mutlu olamam.
Böyle güzelce acikla.