Evlendikten sonra herşey tamamen eşit mi olmalı?

Nyks-

Rigor Mortis
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
2.363
1.797
83
Hanımlar merhaba,
Öncelikle hepinize gecikmeli de olsa iyi bayramlar dilerim.

Sıkıntı yaşadığım şey şu, yalnızca 1 konu üzerinden örneklendirmek istiyorum ancak hayatımızda genel olarak bu sorun var.

Bayramda 1 günlük bir kaçamak yapalım yakın bir şehire dedik. Ancak ben bayramın ilk günü çıkmak istemedim. Kayınvalidem bayram sabahı evde tek kalıp yalnız hissetmesin diye. Bayramın ikinci günü yola çıktık. Herşey gayet güzel gittik gezdik ve ertesi gün döndük.

Ancak gitmeden önce kayınvalideme bir sürü yalan atmak zorunda kaldık. Eşim söyledi daha doğrusu. Gittiğimiz yerde otelde kaldık ancak eşim o şehirde bir arkadaşı olduğunu, bizi ısrarla çağırdığını ve bu sebeple gidip o arkadaşında kalacağımızı söyledi.
Ben bunu yapmak istemedim. Sonuç olarak kendi irademizle görmek istediğimiz bir yere gidip gezdik, yalan söylemeye gerek yoktu bence. Ama söylendi maalesef, bende bozmadım.

Döndükten sonra evde herhangi bir sorun yoktu. Dün gece evimize yakın bir arkadaşımıza gittik hem bayramlaştık hem sohbet muhabbet saat gece 12ye kadar oturduk.

Eve geldiğimizde beş karış surat ve kapı çarpmaları ile karşılaştık. Kayınvalidem yine birşeye bozulmuş bu şekilde tepkisini gösteriyordu. Akşam birşey demedik.

Bu sabah kendisi saat 8de evden çıkmış eşimden önce. Eşim 2-3 kere nereye diye sormuş ancak cevap vermemiş.

Ben uyandım eşim bana mesaj atmış annemi bir ara sabah çıktı nereye diye sordum cevap vermedi, bide sen ara merak ediyorum başına birşey gelmesin dedi.

Bende aramak istemediğimi komşularla kahvaltıya gitmiş olabileceğini ve biz ne zaman karı koca bişeyler yapsak onun bu şekilde tepkiler verdiğini ve bu konulardan çok sıkıldığımı söyledim.

Merak ediyorsan sen ara dedim ve aramadım.

Ama sinirlerim çok bozuk. Gerçekten biz ne zaman karı koca başbaşa birşeyler yapsak dönüşümüzü zehir ediyor. Daha önce de bununla ilgili konularım var.

Hanımlar çok sıkıldım. Giderken bir araba dolusu yalan söylemekten, dönünce yaptığı tripten çok sıkıldım.

Diyeceksiniz ki onunla birlikte hiç birşey yapmıyor musunuz?
Elimizden geldiğince yapıyoruz. Yemeklere gideriz, çay içmeye çıkarız. Onun bireysel programları olur, eşim götürür getirir.
Her dediğini yapmaya çalışırız imkanlar dahilinde ancak sorunlar bitmiyor.

Sizce evlenince eşim beni 1 gezdiriyorsa onu da mutlaka sayı eşitlenecek şekilde gezdirmeli mi? Yada bana x alıyorsa mutlaka ona da alınmalı mı?

Sizce bunu nasıl aşabiliriz?
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

EN SON OLANLARI 25. SAYFADA PAYLAŞTIM ONLARI DA OKURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.

Son düzenleme:
Ne kadar haklı bir isyan. Valla yapmanız gerekeni severekte yapıyormuşsunuz karı koca daha ne yapacaksınız anlamadım. Allahtan eşiniz fütursuzca değilde aklı başında davranıyor.
Benim ananemde böyledir. Yaşlılıklarının arkasına sığınıp insanlara hayatı dar etmenin ne manası var anlamıyorum

Ne kadar haklı bir isyan. Valla yapmanız gerekeni severekte yapıyormuşsunuz karı koca daha ne yapacaksınız anlamadım. Allahtan eşiniz fütursuzca değilde aklı başında davranıyor.
Benim ananemde böyledir. Yaşlılıklarının arkasına sığınıp insanlara hayatı dar etmenin ne manası var anlamıyorum
Aslında eşim biraz fütursuzca davranıyor. Misal annesini merak ediyor ama bana aratmak istiyor. Bir plan yaptıysak annesine asla gerçeği söylemiyor 40 tane yalan atıyor.

Ben o kv yi boğarim! Ne esit olacak? Koca bana misal tektas aldi onada mi alacak? Beraber tatil yaptik kv ilede esimmi yapacak. Simartmayin tepenize cikmis zaten cikacagi kadar
Bilemiyorum. Onun için zaten elimizden geleni yaptığımızı düşünüyorum ama eşime asla yetmiyor. Misal tatilden döndük ertesi güne hemen annesi ile plan yapmak istiyor. Bende bunu istemiyorum. Bu sefer de ben kötü oluyorum

O sizin kayinvalideniz, kumaniz degil ki boyle bir esitlik olsun.
Ama eşime göre olmalı. Biz tatil yaptık döndük ertesi gün için diyor ki bugün de annemi alıp şuraya şuraya gidelim. Onu yapmayı da ben istemiyorum çünkü eşim hep bir sayı eşitleme derdinde. Kayınvalidem de sanırım farkında bunun.
Kumam değil ama oğlunun mutluluğu ile mutlu olması gerekmez mi? Hadi beni boşverin. Neden her plan sonrası huzursuzluk çıkarıyor çözemedim

Annesi esinizin yalan soyledigini anliyor olabilir mi?
Ilgi istiyor belliki arada sorun o zaman niye boyle davraniyorsun diye kendini dislanmis hissediyor anladigim bu.

Annesi esinizin yalan soyledigini anliyor olabilir mi?
Ilgi istiyor belliki arada sorun o zaman niye boyle davraniyorsun diye kendini dislanmis hissediyor anladigim bu.
Sanmıyorum çünkü bu tatil kaçamak olaylarını senede 1-2 anca yaparız ve eşimin gerçekten de Türkiye nin dört bir yanında tanıdığı vardır. İlgi istiyor ancak zaten gösteriyoruz. Üst sınırı nedir beklediği ilginin bilmiyorum. 7/24 aynı evdeyiz arada bir kocamla baş başa kalmak benim de hakkım o sebeple onu tatilde yanımda götüremem şayet beklentisi bu yönde ise

Neden evleri ayırmayı düşünmüyorsunuz? Aynı evde mi yaşıyorsunuz?

Yok illa beraber yaşamak istiyorsa da size yakın ev tutun, kirasına falan da ortak olun bence. Böyle sorgu sual vermektense öylesi daha rahat olur.

Yaşlandıysa da muhtemelen yalnız hissediyordur. Yapacak bir şeyi de yok muhtemelen. Bi uğraş falan bulunsa ya da kendi yaşıtı arkadaş falan edinse sizle daha az uğraşır sanki.

Neden evleri ayırmayı düşünmüyorsunuz? Aynı evde mi yaşıyorsunuz?

Yok illa beraber yaşamak istiyorsa da size yakın ev tutun, kirasına falan da ortak olun bence. Böyle sorgu sual vermektense öylesi daha rahat olur.

Yaşlandıysa da muhtemelen yalnız hissediyordur. Yapacak bir şeyi de yok muhtemelen. Bi uğraş falan bulunsa ya da kendi yaşıtı arkadaş falan edinse sizle daha az uğraşır sanki.
İki ayrı ev açmaya bütçemiz yok. Kendisinin emeklisi vs de yok o sebeple iki ayrı ev olamıyor. Kayınvalidem yaşlıdır ancak sosyaldir. Komşuları, arkadaşları vardır. Çıkar gezer, çaya kahveye gidilir. Onu tamamen yalnızlığa teslim etmedik yani.

Sanmıyorum çünkü bu tatil kaçamak olaylarını senede 1-2 anca yaparız ve eşimin gerçekten de Türkiye nin dört bir yanında tanıdığı vardır. İlgi istiyor ancak zaten gösteriyoruz. Üst sınırı nedir beklediği ilginin bilmiyorum. 7/24 aynı evdeyiz arada bir kocamla baş başa kalmak benim de hakkım o sebeple onu tatilde yanımda götüremem şayet beklentisi bu yönde ise
Iste bunu guzelce anlamasini saglayin bir cift oldugunuzu basbasa kalmaya ihtiyaciniz oldugunu anlatin yani,anlamasini beklemeyin anlamaz ko duygusal dusunuyor bence esiniz bir sizle bir onunla program yapma esitleme dediniz sebebi bu hassaslar,baska yapacak birsey yok ki

Iste bunu guzelce anlamasini saglayin bir cift oldugunuzu basbasa kalmaya ihtiyaciniz oldugunu anlatin yani,anlamasini beklemeyin anlamaz ko duygusal dusunuyor bence esiniz bir sizle bir onunla program yapma esitleme dediniz sebebi bu hassaslar,baska yapacak birsey yok ki
Ama sizce bu derece hassas teraziye gerek var mı? Bunu anlatması gereken kişi ben değilim. Ben ne söylesem diken olur batar. Eşimin anlatması gerek ama oda senle gezdik annemle gezmedik. Annem çok yaşlı ay başına bişey gelmesin diye diye bunları konuşmayı önemsemiyor

Koca bulsun ya da yasit dul hanimlarla arkdas grubu kursun en iyisi, bu ne yahu,iyice kumaniz olmus

Topluma göre, kocası ölmüş maaşı yok başka erkek evladı yok bu sebeple. Bana göre büyük bir hata ile kabul etmiş bulunmamdan dolayı
Esinden de mi maas almiyor?
Kotu olmus gercekten , ben hep derim bir eve iki kadin fazla diye , bir yastan sonra insan annesiyle bile anlasamiyor ayni evin icinde hele baska bir kadin tam bir izdirap
Kv yi degistirebileceginizi sanmiyorum , siteminizde son derece haklisiniz
Bence tek careniz karsiniza alip konusmak , yaptiklarinin sacmaligini ona guzel bir dille anlatmak , belki anlar ve yapmaktan vazgecer

Koca bulsun ya da yasit dul hanimlarla arkdas grubu kursun en iyisi, bu ne yahu,iyice kumaniz olmus
Yaşıt arkadaşları var zaten. Ama ona yetmeyen ne bilmiyorum. Gezer, giyer, takar takıştırır, süslenir. Evde de birşeyini eksik etmeyiz. Ama bunu yıllardır çözemedik

Back
X