Evlendim ,ama hala ailem benim üstümde yük:(

Bende araba işini yazdıkatan sonra aklıma gelmedi değil bu dediğin.Dediğin gibi biz zor durumdayız bak araba alıyor derler diye düşündüm.Şimdi bişey söylicem ve yaptığıma inanamıcaksınız.geçen bayram küçük kardeşim abla bayramda giyecek birşeyim yok.pantalonum falan kalmadı zaten alırmısın dedi.Bir pantalon bir gömlek.İyi hadi alalım dedim.Neyse geldiler beyfendiler.Annemde var.Gittik neyse.Ben ucuz biyerden alalım diyorum ne var iyi bişey alalım diyorlar.götürdüler beni iyi bir mağazaya.Tavuk ve yavruları gibi geziyoruz.eşimin haberi yok tabi.Bir kot beğendik 70tl gömlek 50.Bunu alalım dedim.Beyfendi 100 tllik bir kot beğenmiş onu alacam diyor.Kızdım gözlerimi pörtlettim param yok dedim.Birden sinirli sinirli ne var yani 30 lira içinmi bukadar tantana yapıyorsun ben sana diğer ay gönderirim bulurum biryerlerden demezmi.Öylece bakıştık 3 dk falan.Annem hemen ne var ayda yılda bir alıyorsun zaten demezmi.Çıkardım kredi kartını alın dedim.Çıktık ordan.Çıkarken geldi sarıldı.Ablaların kuzusu uzun zamandır bayramlık almamıştım kız dedi öptü.öyle sarmaş dolaş gezindik sonra.Sonra acıdım işte.Ötekide demezmi bende bana mont al dicektim abla diye.Sanada diğer ay alırız dicektim ki ,annem ordan daha bana ayakkabı alacağız dedi.Belki inanmazsınız ama valla böyle oldu.a bu arada bayramda ben kendime birşey almadım.

Ben şu kredi kartı işine takıldım. Kart kullanmaktaki amacını anladım ve hak veriyorum. Ama o da ayrı bir batak arkadaşım, umarım karttan dikkatli harcarsın. Mağdurlardan olma.

Zaten öyledir ablaların kuzusu olursun hemen. Bizimkilerde beni kleopatram diye severler. Ama bu koşullu sevgi malesef. Onların istediklerini yapana kadar varsın. Almadığın anda ne ablalığımız kalır ne kuzuluğumuz.

bulmuşlar yolunu bak tatlı dille her istediklerini yaptırıyorlar, olmadı çemkiriyorlar. annen de çok ayıp etmiş. zaten bilmiyorlar bak kıymetini, sen çek kendini, hiç aklı başında kimse yok mu ailenizde yazık ya. açık açık konuşun bu bebek işini. 100 tllik kot ne ya. tantana mantana ne ayıp. sen de deseydin madem bulup buluşturuyorsun kendin al. sonra da arayıp sorma, bilsinler kabahatlerini. sinirlendim bak. ben çalışıyorum aynı şeyleri giyiyorum kaç senedir diye açıkça söyle, bu ne böyle

Ben şu kredi kartı işine takıldım. Kart kullanmaktaki amacını anladım ve hak veriyorum. Ama o da ayrı bir batak arkadaşım, umarım karttan dikkatli harcarsın. Mağdurlardan olma.

Limit doldu zaten.Bizimkiler gönderdiğim para hariç birde aydan aya ona ödeme yapıyorum.ANlatsam daha neler nelere katlandım.Ama bunu neden yapıyorum nasıl yapıyorum,niçin yapıyorum,neden rest çekemiyorum bilmiyorum.Hem kardeşlerime hem anneme babama.2 sene önce akşam 10 gibi işten dönüyorum (ek iş bu)dehşet kar yağıyor,annem bizdeydi osıra.Yolda yürüyordum,soğuktan donuyordum.Ağlamaya başladım,kendi halime acıdım.Neden para kazanmak için bukadar yıpratıyordum kendimi,çünkü aileme bakacağım ve eşim laf söylemesin kendim kazanıyorum kendim veriyorum aileme demek için.Ama neden kendimden çok düşünüyorum onları.Beni okuttular ama herkez okutuyor çocuklarını.Allah korkusu ama ailemde yokmu bu korku onlarda bana acısınlar.Yada saflık işte ne bileyim neden bukadar vicdanlıyımki.Gerçi ben sadece aileme karşı değil herkese karşı böyleyim.Bazen sinir oluyoru kendime ne var biraz daha vurdum duymaz rahat biri olaydım

sevgili arkadaşım, yazdıklarından gerçekten iyi kalpli bir insan olduğuna kanaat ettim. ama fazla iyilikten maraz doğar ve senin en yakınların dahi olsa seni sömürmeye başlarlar. ben bunu babamda yaşadım. halam yalanlarla babamdan para ister. çamaşır makinem bozuldu der, yenisini ister, 1,300 TL'ye buldum der, yollar babam, 1,000 TL'ye indirdim sen parayı yollarken der. üstünü yollarım der, asla yollamaz. halbuki söğüşlemek için yapar. kardeş de olsa, aynı kan da olsa bu insanın karakteriyle bağlantılı birşeydir.

sen resmen kendi hayatından çalarak, ailene veriyorsun. ama evlisin ve yalnızca kendi hayatından değil, eşinin de hayatından çalışıyorsun güzel arkadaşım. adamın hakkına girmiyor musun? inan sana üzüldüğüm için yazıyorum bunları, yargılamak değil. eşin maşallah sabırlı ve iyi adammış.

o adamın da bir eve, bir arabaya ve hepsinden önce bir evlada sahip olmaya hakkı var ve ailenin lüks istekleri yüzünden bunları neden ıskalasın bu hayatta?

benim de 9 aydır denememize rağmen çocuğum olmuyor ve tedavi görüyorum. evlat isteyip de henüz kavuşamamanın ne demek olduğunu çok iyi bilirim. hele sen çok uzun süredir evlisin. ne olur, bunu kendine ve eşine yapma. inşallah gerek kalmaz ama kalırsa da sakın tüp bebek tedavini erteleme! lütfen arkadaşım. kardeşlerinin hepsi gün gelir, iş bulur, evlenir ve çocuk sahibi olur. sen ise şimdiden sahip olmak istediklerin için önlem almazsan, ileride de kıymet bilmezler ve yapmasaydın derler. inan derler.

Son düzenleme:
size birşey daha söyleyeceğim ve kesinlikle bana çokk kızacaksınız.Ben nişanlandığım zaman nişanlımın taktığı tüm takıları babam aldı.sattı onları ve ev kirasını falan verdi,birde borçları vardı onları ödedi.Eşime söyledim biliyor bunu ama o ailesine söylemedi

evet artık en çok kocama acıyorum.Canım ya oda benim üzüldüğümü görmek istemiyor işte.Onun gerçekten hayatından çok çalmışım aslında.Ben bunları şuan buraya yazarken şuan karşımda televizyon izliyor.Yatalım diyor bana şimdi.neyse kızlar kalkıp bilgisayara bakmadan ben kaçayım iyi geceler hepinize...

paranla seni sevecek aile hiç sevmesin daha iyi canım bence tepkini koymalısın yoksa olan senin hayatına olucak bugün olmazsa yarın eşinle aranız açılcak ailenin faydası olcakmı sana o zaman.sana aileni bikenara bırak asla diyemeyiz ama bence acık acık konusmalısın ki birde tüp bebek yamayı düşünüyorsunuz tabi ailenden sıra gelipte ona para biriktirebilirseniz yaparsınız açıkça ben size kızdım burda sen yediriyosun onlar yiyor. tabiki çok ihtiyaçları olduğunda yardım ediceksin ( sağlık konusu gibi ) mesela ama kendi yuvanı düşün

Ben eşinizin yerinde olsam ağırlığımı koyardım biraz Yanlış anlamayın da yoksa sizin "olmaz" diyeceğiniz yok. Resmen sömürülüyorsunuz eşinizde peygamber sabrı varmış. Oda ben kazanıyorum, kazandığımı aileme gönderiyorum derse n'olucak öyle şey mi var evin içinde:44: Siz önce kendi yuvanızı düşünmek zorundasınız, eşinize çok haksızlık yapıyosunuz

valla elinde peygamber sabri olan bi koca var ( yani melek gibi bi adam bulmu$un tebrikler)
oteki tarafta maddiyat için ablama balim gulum diye aylen var

$imdi bi hesap yapsak, e$inin sabri tukenip elinden giderse aylene doneceksin seni havada kaparlar hemde çok sevinerek , bi dahada kocan gibisini zor bulursun zaten bu
aylene hayir deyip kocana sarilirsan da tedavinizi olursunuz, anne olursun , çekirdek aylenizle mutlu mesut ya$ar gidersiniz , sonra arada para verirsen yine konu$ur aylen seninle gibi geliyo bana
hiç yokdan iyidir diycekler

ayle konusunda çokk hassasdirim( kendi aylemiz konusunda yani ) seninkiler a$mi$ olayi ben burda sinir oldum yaptiklarina
tekrar soyluyorum e$ine sahip çik ona saril , o ana baba karde$in olsun , adam herseyi hakediyor..

benım yengemin annesi babası 2 kız kardeşi çalıştıgı halde yengemin maaş kartıda annesinde duruyordu.yengem hiç almıyordu direk onlar kullanıyorlardı. sonunda ne mi oldu 9 yıl aradan sonra 5 yasında bir kız çocugu oldugu halde abim karısını boşadı,katlanamıyorum artık yeter dedi.

Rabbimden isteğim inş. siz bu durumda olmazsınız...ailenize tüp bebek için tedaviye başladıgınızı söyleyin onlarda bi zahmet elini eteğini çeksinler ki aynı şeyi kaynanan kayınpederin yapmış olsa bence evi terketmiştin bile... ailede bir yere kadar araya mesafeni koy,yuvana sahip çık.allah yardımcın olsun.

seni o kadar iyi anliyorum ki ama birsey soyleyecegim bu isin sonu fena ben kendimden ve etrafdan biliyorum emin ol ipin ucu kaciyor ve toparlayamiyorsun. bende annemle ilgili konu actim ama oraya yazmadim bunu bir ara bir huyu vardi ben suna bakacagim deyip beni bir magazaya sokuyordu derken o seyi alip cikiyordu ben kasada aynen kalakaliyordum yani bana paran var mi oder misin vs asla sormadigi gibi dahasi o an ben mahcup olmamak icin odedigimde hiiic orali olmuyordu...canim kim olursa olsun hep verici oldugunda bir onemi kalmiyor ve yaranamiyorsun inan bana. sen tum bunlari vicdaninla yapiyorsun evet ama yarin onlar senden evvel senden cok daha iyi bir noktaya gelecek ve seni es gececekler ben etrafimda hep boyle gordum en cabuk unutulan sey iyilik oldu hep ama su var rabbim unutmaz amenna mutlaka alirsin ecrini yalniz ortada bir muhtaclik ac acikta kalma durumu olmadikca sen bu kadar onlardan mesul degilsin aksine esine karsi mesulsun ve bu sorulacak senden yani boyle dusununce sevabini alacagin bir amel bile olmuyor bu yaptiklarindusun ki onlara simdiye dek bu sekilde paralar vermemis olsaydin maddi olarak neleriniz olurdu ve nelere sahip olurdun...esine de yazik gercekten bir anda patlayabilir allah korusun onu da o noktaya getirmemek lazim bahsettigin kredi karti beni ayrica tedirgin etti cunku kart bataginda cok tandigim var rabbim esirgesin bir girdap sanki.....kisacasi canim benim niyetin iyi fakat davranisin yanlis insallah kendine ceki duzen verirsin elbette yuzlerine pat diye artik size yardim etmeyecegim diyemezsin ama bebek tedavisine baslamak iyi bir secim olur mutlaka basla bu sekilde de yavas yavas yakandan dusur onlari canim allah yardimcin olsun daima amin

canım vallahı esın cok ama cokkkkkk sabırlıymısss...

öncelıkle benım esım kendı aılesıne bu kadar baksa bende bu yuzden tup bebekten vazgecsem eger..ınan varya esımle kıyametlerı koparırdım..

senın ananların babanların masrafı sorumsuzlugu yuzunden ben kendı ıhtıyaclarımı alamıyorummm tedavı olamıyorum derdım..

ki bazen ufak tefe olaya bıle dıyorum ben...

senın esın de varya peygamber sabrı var...

yanls anlama ama annenı babanı ıyı alısıtmırssın...

annen hıc demıyormu bı kız evlendı ıhtıyacları vardır bende cocuk mocuk bakımde artık para ıstemeyelım su kızdan demıyormu...

yuvanımı yıkıcaksın canım oyle ısmı olur...bu boyle gıtmezzz..

en kısa zamanda aılenı karsına al duzgun bır dılde anlat...

hatta bu hafta ıcı fılan konuss...ne kadar kazanıyorsa baban ona gore alısverıs yapsınlar...

en ıyısını alıyor dıyorsun annen..kıssın arkadsım ne bu market eksıgını gıt bım den gor ustunu basını pazardan gor..

ayagını yorganına gore uzar...buda can yanı.....yuvanı yıkmaya degermı...

ılerde cok pişman olursun ...en kısa zamanda aılenı topla konuss olurmu hıc yaaaa

Eşinde sende çok güzel insanlarsınız gerçekten..
Ama bişeyin farkına varman gerek artık. Sen ailene iyilik yapmıyosun. Hazıra alıştırıyosun. Erkek çocuğu dediğin biraz mücadeleci olmalı. Paranın nasıl kazanıldığını bilmeli. Bi aileye nasıl sahip çıkılacağını bilmeli. Sen ömrün boyunca onların yanında olamazsın ki. Elini çektiğinde bu adamlar nasıl ayakta duracaklar..

öncelikle konu baskğını beğenmedim :) aile hiç bizaman yük olmaz bu seneye kadar bize bakan onlar:) konuya gelince gerçekten çok zor aile yüsünden ev içi huzursuzlklar çok oluoyr yine eşin sabrlymş gerçktn baaskası olsa okadrna bile iizn vermezdi Allah razı olsun. ama sonçta ßaßan işe girmiş artık krdeşinde azı çoğu yok çlşssın bazı şeylerden kısmayı öğrensin. sen verdkçe sana güvenerek hareket edecektir. annen de babandan alsın sonçta pant montu ayakkbyı napıcak olanlarla yetinsin işte yasını basını almış yani . annem kaç yıllık şeyleri gwliyor kaçkez almaya kalktım gidip iade edio o paraya eve yiecek içicek alıyor... ßunda kırılcak bişi yok açk açk anlat durumuunu ve para vermeyi bırak artık . yanlş bişi yazdysam ksuura bkma yazı olduğu için nasıl oknrsa öle algılanıyor çünkü :)

hanımefendi, bir çok kişi demiş zaten siz ailenize iyilik yapmıyorsunuz.. anne babanız bu yaştan sonra büyük ihtimal değişmez, ama kardeşlerinize bari acıyın... alışmasınlar asalak hayata.... ayakları üstünde dursunlar... üç yaşında kızım var su istiyor, içerde suluğun var git al diyorum... kendi yapsın... koskoca adamlar sizden istemeye utanmıyor bir de istediği olmayınca çemkiriyor... yıkarım ortalığı, ne demek al... bağırır çağırır giderim...
okuyormuş, bilgisayarsız olmuyormuş... ben bu filmi çok yakın bir akrabamdan gördüm.. ünv. yok ders için fotoğraf makinesi lazımmış, yok bilgisayar lazımmış, ana kız babasını yediler.. şimdi kız öğretmen, ana babasına beş kuruş para göndemediği gibi, gelip giderken yol parasını inşaat işçisi babasından istiyormuş... bir evin geçimini sağlayacak parayı tek başına yiyor bir de borç istiyor yani... kim yaptı, annesi... gak deyince su, guk deyince yemek olmaz.. böyle bir dünya yok..

sizin yerinizde olsam, hayır diyemediğmiçin bir uzman yardımı alır ve onlara karşı sağlam bir tavır sergilerdim... çünkü yaşadığınız hayat, sergilediğiniz duruş inanaın sağlıklı değil, ailenizin tavrı kadar sizin de tavrınız yanlış... ama belli ki istiyor ama yapamıyorsunuz, her şey daha da kötü olmadan, eşiniz illallah demeden, psikolojiniz iyice bozulmada bu iyiliği kendinize, ailenize, geklecekteki çocuğunuza yapın... 2013 sizn için yepyeni bir başlangıç olsun... ( bu arada sizi nedense kendime çok yakın hissettim, allah yardımcınız olsun)

Ailen onlara bu kadar maddi desteği ne şartlarda yaptığını mutlaka bilmeli canım.Sen kendini çok ağır bir yükün altına sokmuşsun şimdi debeleniyorsun:Bütün ailenin maddi yükünü omuzlarında taşıyacaksın diye bişey yok.Böyle zorunluluk yok.Elbette elinden gelen yardımı yap ancak makul ölçülerde yap canım.Eşin çok anlayışlı bir insanmış.Ancak ondan habersiz harcamalar yapman da doğru değil.Bir vicdani sorumluluğu yerine getirmeye çalışırken bu sefer eşine karşı vicdanen rahatsız oluyorsun.Yazık değil mi sana.Annenin tutumunu ise çok garipsedim.Annen o ayakkabıyı isterken sormadı mı kzım paran var mı nasıl ödeyeceksin diye.Seni mecbura tutmaları hoş değil.Üzgünüm ancak ailen sana acısa bu kadar maddi olarak yıpratmazlardı seni.
Maddi ilişkiler dışında aile ilişkileriniz nasıl canım.Annen senin 2 işte çalıştığını onlara para yetiştirmek adına bu kadar yıprandığını bilmiyor mu çok merak ettim?Sana tavsiyem bu maddi desteği bu boyutuyla sürdürme.Sana ve ailene ekstradan yük olmayacak miktarlara çek.İlişkilerinizi bu maddiyattan biraz soyutla.Kendin için de birikim yapmalısın bunu da ailen bilmeli ve anlamalı canım.Annen de maddi olarak elinden gelen işlerle uğraşsa yapsa satsa, kardeşlerin part time çalışsalar olmuyor mu.Sen okurken çalışmadın diye onlarda da aynısı olacak diye bi şart olmaz be canım kendini vicdanen bu kadar bağlama.Ogün şartlar öyleymiş bugün böyle kaldı ki sen zaten ufak yardımlarını yine yaparsın okuyorlar diye ama sınır olmalı.acilen de bu sınırı koy.Bundan ötürü de sana küseceklerse aile olarak bu çok acı ve düşündürücü olur.Sen bu sınırı çizerken başta annene izah et içinde bulunduğun durumu oldu mu canım:))

valla ben olsam utanırdım,okadar iyiliğe,yardıma birde mont,bayramlık,ayakkabı istemeye.
tamam gençtir pantolonu yoktur ama annenizle diğer kardeşinizede daha sonra alınabilirdi.
valla ben okudukça sinir oldum.çok şükür elleri ayakları tutuyor değil mi?sağlıklılar?anneniz kaç yaşında?
dediğiniz gibi durumları kötüyse anneniz çocuk bakabilir.benim komşum 60 küsür yaşında,sağlık sorunlarıda var ama
üniversitede çocuk okuttuğu için bu yaşta çocuk bakıyor evinde.kardeşlerinizden biri okulu bitirmiş.iyi bir iş bulana kadar,yada askere
gidecekmiş,biraz birikim yapana kadar memnun olmadığı iş yerinde biraz para biriktirebilir.herkes mi memnun işinden?herkes mi iyi para alıyor?
annenizinde askere gidecek ne yiyecek,içecek demesi,askerdeykende harçlık göndermenizi bekliyor şeklinde düşünmeme neden oldu.
yardım edilirde bu kadar da olmaz bence.eşiniz iyi dayanmış hele eşinizden önce sizde iyi dayanmışsınız tebrik ederim.
kusura bakmayın ama iyi niyetinizin suistimal edildiğini düşünüyorum.birde şunu merak ediyorum.para göndermeyi kesseniz
size nasıl davranırlar?kıymet bilirler mi acaba?daha önceki gönderdikleriniz için kadir kıymet bilirler mi?yoksa hiç göndermemişsiniz gibi
laf mı ederler?annenizde kardeşlerinizde çalışmadan gelen paraya alışmışlar,hatta alışkanlık haline gelmiş.
bence bu durumu biraz tersine çevirin,verdiklerinizi azaltın.tüp bebek tedavisine başlayın ve kendiniz için birikim yapın artık.

Arkadaşlar bende hep biliyorumki Allah eşinden gizli iş yapanı sevmez.Biliyorumki aslında en büyük kötülüğü ben yapıyorum aileme.Ama nasıl değişecem bilmiyorum.Kardeşim iş bulamyor diye şuan üzgün diye 1 haftadır uyuyamadım.Birkaç mülakata girmişti ve hala aramadılar.Ama mutlaka bir psikologa görünmem lazım sanırım.Çünkü eşimide yıprattığımı düşünüyorum ve çocuğum olmuyor diye onunda mutsuzlaştığını düşünüyorum ve canım çok sıkılıyor.Allah yardımcım olsun.Saolun arkadaşlar beni dinleyip yorum yaptığınız için.İnşallah düzeleceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…