güzelim onlar senin annen baban ama bir yere kadar. yarın ne olacağı belli değil. sen araba dersen bu sefer de derler ki içten içe biz bu kadar zor durumdayız o araba alıyo. çocuk meselesini açıkça söyle, eşim istiyo buna para lazım de. kv neden çocuk olmuoy diye sıkıştırıyo, aklına gircek kocamın de. ona at topu. sen para yetiştircem diye uğraşırken kardeşinin bilg almaması gerekir. ya da annenin kıyafet istemesi vs. sana güvenmişler ama olmaz bu kadar. iki güzel laf edip kandırmalarına izin verme. o habersiz aldığın kredileri de kapat. herkes batıyo kredi kartından, nasıl başedicen sen. kardeşlerin de erkek, çalışacaklar tabi paraları yoksa, az ya da çok. sen çalışmadıysan o zaman para varmış, gerek yokmuş. ama onların ana babası sen değilsin, at bu ezikliği -kusura bakma ama sen içselleştirmişsin bunu- üzerinden. onlara annen baban bakacak tabi, arada yardım edersin, ama bu böyle her ay her ay düzenli bir ödeme olmasın. bir ay vermesen tepene binerler. çok ayıp sana bu yaptıkları
Bende araba işini yazdıkatan sonra aklıma gelmedi değil bu dediğin.Dediğin gibi biz zor durumdayız bak araba alıyor derler diye düşündüm.Şimdi bişey söylicem ve yaptığıma inanamıcaksınız.geçen bayram küçük kardeşim abla bayramda giyecek birşeyim yok.pantalonum falan kalmadı zaten alırmısın dedi.Bir pantalon bir gömlek.İyi hadi alalım dedim.Neyse geldiler beyfendiler.Annemde var.Gittik neyse.Ben ucuz biyerden alalım diyorum ne var iyi bişey alalım diyorlar.götürdüler beni iyi bir mağazaya.Tavuk ve yavruları gibi geziyoruz.eşimin haberi yok tabi.Bir kot beğendik 70tl gömlek 50.Bunu alalım dedim.Beyfendi 100 tllik bir kot beğenmiş onu alacam diyor.Kızdım gözlerimi pörtlettim param yok dedim.Birden sinirli sinirli ne var yani 30 lira içinmi bukadar tantana yapıyorsun ben sana diğer ay gönderirim bulurum biryerlerden demezmi.Öylece bakıştık 3 dk falan.Annem hemen ne var ayda yılda bir alıyorsun zaten demezmi.Çıkardım kredi kartını alın dedim.Çıktık ordan.Çıkarken geldi sarıldı.Ablaların kuzusu uzun zamandır bayramlık almamıştım kız dedi öptü.öyle sarmaş dolaş gezindik sonra.Sonra acıdım işte.Ötekide demezmi bende bana mont al dicektim abla diye.Sanada diğer ay alırız dicektim ki ,annem ordan daha bana ayakkabı alacağız dedi.Belki inanmazsınız ama valla böyle oldu.Ha bu arada ben bayramda kendime birşey almadım.
bulmuşlar yolunu bak tatlı dille her istediklerini yaptırıyorlar, olmadı çemkiriyorlar. annen de çok ayıp etmiş. zaten bilmiyorlar bak kıymetini, sen çek kendini, hiç aklı başında kimse yok mu ailenizde yazık ya. açık açık konuşun bu bebek işini. 100 tllik kot ne ya. tantana mantana ne ayıp. sen de deseydin madem bulup buluşturuyorsun kendin al. sonra da arayıp sorma, bilsinler kabahatlerini. sinirlendim bak. ben çalışıyorum aynı şeyleri giyiyorum kaç senedir diye açıkça söyle, bu ne böyleBende araba işini yazdıkatan sonra aklıma gelmedi değil bu dediğin.Dediğin gibi biz zor durumdayız bak araba alıyor derler diye düşündüm.Şimdi bişey söylicem ve yaptığıma inanamıcaksınız.geçen bayram küçük kardeşim abla bayramda giyecek birşeyim yok.pantalonum falan kalmadı zaten alırmısın dedi.Bir pantalon bir gömlek.İyi hadi alalım dedim.Neyse geldiler beyfendiler.Annemde var.Gittik neyse.Ben ucuz biyerden alalım diyorum ne var iyi bişey alalım diyorlar.götürdüler beni iyi bir mağazaya.Tavuk ve yavruları gibi geziyoruz.eşimin haberi yok tabi.Bir kot beğendik 70tl gömlek 50.Bunu alalım dedim.Beyfendi 100 tllik bir kot beğenmiş onu alacam diyor.Kızdım gözlerimi pörtlettim param yok dedim.Birden sinirli sinirli ne var yani 30 lira içinmi bukadar tantana yapıyorsun ben sana diğer ay gönderirim bulurum biryerlerden demezmi.Öylece bakıştık 3 dk falan.Annem hemen ne var ayda yılda bir alıyorsun zaten demezmi.Çıkardım kredi kartını alın dedim.Çıktık ordan.Çıkarken geldi sarıldı.Ablaların kuzusu uzun zamandır bayramlık almamıştım kız dedi öptü.öyle sarmaş dolaş gezindik sonra.Sonra acıdım işte.Ötekide demezmi bende bana mont al dicektim abla diye.Sanada diğer ay alırız dicektim ki ,annem ordan daha bana ayakkabı alacağız dedi.Belki inanmazsınız ama valla böyle oldu.Ha bu arada ben bayramda kendime birşey almadım.
Ben şu kredi kartı işine takıldım. Kart kullanmaktaki amacını anladım ve hak veriyorum. Ama o da ayrı bir batak arkadaşım, umarım karttan dikkatli harcarsın. Mağdurlardan olma.
sevgili arkadaşım, yazdıklarından gerçekten iyi kalpli bir insan olduğuna kanaat ettim. ama fazla iyilikten maraz doğar ve senin en yakınların dahi olsa seni sömürmeye başlarlar. ben bunu babamda yaşadım. halam yalanlarla babamdan para ister. çamaşır makinem bozuldu der, yenisini ister, 1,300 TL'ye buldum der, yollar babam, 1,000 TL'ye indirdim sen parayı yollarken der. üstünü yollarım der, asla yollamaz. halbuki söğüşlemek için yapar. kardeş de olsa, aynı kan da olsa bu insanın karakteriyle bağlantılı birşeydir.
sen resmen kendi hayatından çalarak, ailene veriyorsun. ama evlisin ve yalnızca kendi hayatından değil, eşinin de hayatından çalışıyorsun güzel arkadaşım. adamın hakkına girmiyor musun? inan sana üzüldüğüm için yazıyorum bunları, yargılamak değil. eşin maşallah sabırlı ve iyi adammış.
o adamın da bir eve, bir arabaya ve hepsinden önce bir evlada sahip olmaya hakkı var ve ailenin lüks istekleri yüzünden bunları neden ıskalasın bu hayatta?
benim de 9 aydır denememize rağmen çocuğum olmuyor ve tedavi görüyorum. evlat isteyip de henüz kavuşamamanın ne demek olduğunu çok iyi bilirim. hele sen çok uzun süredir evlisin. ne olur, bunu kendine ve eşine yapma. inşallah gerek kalmaz ama kalırsa da sakın tüp bebek tedavini erteleme! lütfen arkadaşım. kardeşlerinin hepsi gün gelir, iş bulur, evlenir ve çocuk sahibi olur. sen ise şimdiden sahip olmak istediklerin için önlem almazsan, ileride de kıymet bilmezler ve yapmasaydın derler. inan derler.
nasıl başlıcam bilemiyorum arkadaşlar.yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakalŞimdi şöyle ben 5 yıllık evliyim.Ben evlenirken babam işsiz ve kardeşlerim üniversitede okuyordu.Eşimle anlaştık önce bir kardeşim üniversiteyi istanbulda okuyordu onu ben okutacaktım ve yanımızda kalacaktı.Eşim kabul etti.Neyse evlendik.İkimizde çalışıyoruz.Kardeşimi okuttuk.Ama babam iş bulana kadar neredeyse 2,5 yıl sürekli benden para istedi.diğer üniversitede okuyan kardeşimede para gönderiyordum.Bazılarını eşim biliyordu bazılarını gizli saklı.Neyse babam bir işe girdi geçen sene para istemeleri azaldı.ama hala annem 2 aya bir para istiyor benden.Geçen yanıma geldi 2 ay kaldı bizde ayakkabım yok dedi 3 tane aldım,montum yok dedi aldım,pantalonum yok dedi aldım.Birde ucuz şeyler beğenmiyor ha en iyilerini istiyor.Sonra geçen sene büyük kardeşim okulu bitirdi ama iş bulamıyor öyle çok az para veren işlere girdi ama yetiremedi tabi.Eşimde okulu bitirince bizde kalmasını istemedi artık.Arkadaşlarıyla ev tuttu ama parası yetmediği için hala benden para alıyor. diğer kardeşim ünide bu sene son onada hala para gönderiyorum.annem desen aynı devam.Biraz babam azalttı işte istemeleri.şimdi diyeceksiniz ki verme.Ama olmuyor ,gidip eşimden gizli kredi kartı çıkarttım.ondan nakit avans falan çekip gönderiyorum Abla param bitti,doğal gazı ödeyemedik ,kitap alacağım,yemek yemedim,üşüyorum..... gibi laflar ettilermi ogün üzüntüden uyuyamıyorum.Babamda 50-100 bişeler gönderiyor şimdi ama nereye yetecek.Ama eşim artık iyice sinirlenmeye başladı ,paramız birikmiyor çünkü bizimde evimiz yok,ev alamıyoruz araba alamıyoruz,üstümüze başımıza doğru düzgün bişey almıyoruz,hatta çocuğumuz olmuyor tüp bebek bile yaptıramıyoruz şuan.Ben napacam kızlar nasıl baş edeceğim.Eşim saolsun çok iyi kalpli çokkkk sabırlı bir insan.Yani ben 2 üni öğrencisi,bir anne bir baba ve kendi evimi idare etmeye çalışan ,onlara yetişmek için günde 10 saatten fazla çalışan bir insanım.ama artık yoruldum.Nasıl yok diyeceğim onları kırmadan.çünkü artık alıştırdım ,yoktan var ediyordum.Ama şimdi yok dersem bana cephe alırlar.içimdeki bu acımayı nasıl durduracağım.
size birşey daha söyleyeceğim ve kesinlikle bana çokk kızacaksınız.Ben nişanlandığım zaman nişanlımın taktığı tüm takıları babam aldı.sattı onları ve ev kirasını falan verdi,birde borçları vardı onları ödedi.Eşime söyledim biliyor bunu ama o ailesine söylemedi
Bende araba işini yazdıkatan sonra aklıma gelmedi değil bu dediğin.Dediğin gibi biz zor durumdayız bak araba alıyor derler diye düşündüm.Şimdi bişey söylicem ve yaptığıma inanamıcaksınız.geçen bayram küçük kardeşim abla bayramda giyecek birşeyim yok.pantalonum falan kalmadı zaten alırmısın dedi.Bir pantalon bir gömlek.İyi hadi alalım dedim.Neyse geldiler beyfendiler.Annemde var.Gittik neyse.Ben ucuz biyerden alalım diyorum ne var iyi bişey alalım diyorlar.götürdüler beni iyi bir mağazaya.Tavuk ve yavruları gibi geziyoruz.eşimin haberi yok tabi.Bir kot beğendik 70tl gömlek 50.Bunu alalım dedim.Beyfendi 100 tllik bir kot beğenmiş onu alacam diyor.Kızdım gözlerimi pörtlettim param yok dedim.Birden sinirli sinirli ne var yani 30 lira içinmi bukadar tantana yapıyorsun ben sana diğer ay gönderirim bulurum biryerlerden demezmi.Öylece bakıştık 3 dk falan.Annem hemen ne var ayda yılda bir alıyorsun zaten demezmi.Çıkardım kredi kartını alın dedim.Çıktık ordan.Çıkarken geldi sarıldı.Ablaların kuzusu uzun zamandır bayramlık almamıştım kız dedi öptü.öyle sarmaş dolaş gezindik sonra.Sonra acıdım işte.Ötekide demezmi bende bana mont al dicektim abla diye.Sanada diğer ay alırız dicektim ki ,annem ordan daha bana ayakkabı alacağız dedi.Belki inanmazsınız ama valla böyle oldu.a bu arada bayramda ben kendime birşey almadım.
Limit doldu zaten.Bizimkiler gönderdiğim para hariç birde aydan aya ona ödeme yapıyorum.ANlatsam daha neler nelere katlandım.Ama bunu neden yapıyorum nasıl yapıyorum,niçin yapıyorum,neden rest çekemiyorum bilmiyorum.Hem kardeşlerime hem anneme babama.2 sene önce akşam 10 gibi işten dönüyorum (ek iş bu)dehşet kar yağıyor,annem bizdeydi osıra.Yolda yürüyordum,soğuktan donuyordum.Ağlamaya başladım,kendi halime acıdım.Neden para kazanmak için bukadar yıpratıyordum kendimi,çünkü aileme bakacağım ve eşim laf söylemesin kendim kazanıyorum kendim veriyorum aileme demek için.Ama neden kendimden çok düşünüyorum onları.Beni okuttular ama herkez okutuyor çocuklarını.Allah korkusu ama ailemde yokmu bu korku onlarda bana acısınlar.Yada saflık işte ne bileyim neden bukadar vicdanlıyımki.Gerçi ben sadece aileme karşı değil herkese karşı böyleyim.Bazen sinir oluyoru kendime ne var biraz daha vurdum duymaz rahat biri olaydım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?