Evlendim ,ama hala ailem benim üstümde yük:(

şiştim inanın ki.ne söyleyeceğimi bilmiyorum.ben sizin gibi davranan insanların bu davranışlarının karakterlerinden kaynaklandığını düşünüyorum.birkaç kişi tanıyorum böyle.onlar kazık yemeden vazgeçmediler bu huylarından.hoş kazık yeyince de sadece düşünce boyutunda kaldılar ya neyse.biliyor musunuz bu tip tutumlar evliliği çok ama çok yıpratıyor.yol yakınken dönün.zordur muhakkak ama eğer eşinizin ve yuvanızın sizin için bir anlamı varsa ki olduğunu düşünüyorum,ne yapın ne edin vazgeçin.bir arkadaş ta yazmış.sizinki iyilik boyutunu çoktaaaaan geçmiş.o yüzden sevaba giriyorum derken günaha giriyorsunuz bence.allah yardımcınız olsun

üniversite öğrencisiyim.. kardeşin part time iş yapabilir..
biraz bu gibi şeylerin kendimiz sorumluluğuna varmalıyız ama malesef olmamış sizde
bunun bir sonu gelmicek gibi malesef, bana göre..
sizin yerinizde olsam işe sokardım hepsini..
kendi durumumu da anlatırıdm.. onlara torun veremediğim ıcın ne kadar uzuldugumu belırtırım

K bakmayın ama sızın aılenız hazıra alısmıs kendılerı hıc bırsey yapmaya ugrasmıyor babanızın calısıyormus yetmeye bılır tamam ona amenna ama annenızda evde ek bır ıs yapabılır ..Kardeslerınıze gelınce rahata alısmıs ulkemızde hem calısıp hem unı okuyan o kadar ögrencı varkı onlar calısmak yerıne hıc bırsey yapmadan sızden ıstıyorlar sız vermeye devam ettıkce ıstemeye devam edıceklerdır ...

Benım evlı 2 ablaam var bana veya kardeslerıme para verdıgı zaman dırek enıstem felan bısı dermı dıye dusunuyorum almıyorum bıle ...

Tup bebek olayına gelıncede benım ablam 4 sene kayın valıdesııle beraber oturuyordu artık kıza ne yaptılarsa stresten bır turlu cocugu olmuyordu doktorlar tup bebek felan demıslerdı kı ne zaman evını ayırdılar ablam o zaman rahatladı buyuk ıhtımal senın kıde strestendır ..

Allah kocandanda razı olsun herkes ızın vermez ..Birde bazen kocamdan habersız para verıyorum demıssın eger kocanın kazandıgı paraysa haram dır o kocandan izinsiz kımseye veremezsın bılgın olsun ...Eger kendın kazanıyorsan onda bır sakınca yok..

Allah sanada buyuk sabırlar versın ..Dilerım rahatlıga kavusursun..En kısa zamanda bebegınde olur..

ben de senin gibiyim canım...benim de hayırsız bir erkek kardeşim var...evlenmeden önce de evlendikten sonrada elim hep üstünde olmuştur...eşimde senin ki gibi iyi bir adamdır...29 senelik evliyim... kardeşim 45 yaşında...miras hakkımı da bıraktım,işyeri de açtım,kolumdaki 10 tane burma bileziği bir sıkıntı zamanında hiç tereddütsüz eşime bile sormadan sıyırıp verdim ama hala işsiz... adam çalışmıyor...kızı şehir dışında okuyor bir kez bile para göndermedi çocuk sıkışınca beni arıyor....acıyorum ben...içim acıyor...sanki onun ablası değil annesi gibi hissediyorum...iyi yapmadım hemde hiç iyi yapmadım...elimle sorumsuz bir adam yarattım...şimdi onlara gittiğimde gözlerime bakmadan ellerime bakıyorlar...benim kardeşim resmen bir şey istemiyor, beni zorlamıyor ama ben duyduğum anda yardım etmezsem uyku bile uyuyamıyorum aklım fikrim hep onlarda...bu çok ağır bir baskı...ama sen daha çok gençsin olay benim ki gibi kronikleşmeden toparlan... sen toparlan ki o genç kardeşlerinde toparlanıp sorumluluklarının farkına varsınlar....yani demem o ki aslında onlara yardım ederken zarar veriyorsun...

her kez kendi ayaklarinin üstünde duracak durume gelmis birazda kendini düsün
anne baba atilmaz kardes candir ama sende artik bir ev gecindiriyorsun seninde ihdiyaclarin varrr
fazla bir sey demiyecem yillarca bak bak sonrada ne yaptin diyince insanin ölesi geliyor
evinin esinin kendinin ihdiyaclarini karsila geride kalirsa okuyan kardesine yardim et öbürleri ayaklarinin üstünde durabilir bence fazlada paraya alistirma
aslinda kizlara bence ailelerine hayir demeyi ögretmemiz lazim ama bizim kültürümüzde yokkk

İnsan bazen en büyük haksızlığı en yakınlarından görebiliyor. Ben üniversiteyi bitirdikten sonra hemen işe girdim,iyi parayla da çalışmaya başladım,kendime harçlik olabilecek birkaç yüz lirayı çıkardıktan sonra geriye kalan maaşımı yaklaşık 4 buçuk yıl boyunca hep eve verdim. Okuduğum bölüm de iyi bir bölüm olunca bizimkilerin eline her ay hep dolgun bir para geçti. Maaşımı onlara verirken de hiç rahatsız olmadım,sandım ki ben evlenirken de onlar bana yapmaları gereken herşeyi yapacak. Sonra gün geldi evlenmeye karar verdik(şuan eşimle yaklaşık 5 yıllık bir sevgililik dönemimiz oldu,ailem yıllar önce onunla tanışmıştı,ve beğenmişlerdi). Yıllar boyu nerdeyse tüm maaşımı verdiğim ailem hiç bir şey yapmadı,durumları iyi olmasına rağmen hiç bir şeyimi karşılamadılar. Birden ortada ve parasız kaldım,o kadar çok şeyin hesabını yapıp o kadar küçük çıkarlarını bile düşündüler ki onlardan utandım,eşim aynı zamanda en iyi arkadaşımdır benim. İnanılmaz korumacı ve inanılmaz verici bir ailenin oğlu olduğu için,şansıma varlıklı bir ailesi de olduğu için paradan düğün masraflarından yana hiç bir sıkıntımız olmadan,hatta çoğu aileye göre çok masraflı olabilecek bir düğünle evlendik,tüm eşyalarımızı eşimin ailesi aldı. Aileme çok sinirlendim çok üzüldüm,çünkü eşimin ailesine çok mahcup oldum. Herneyse bu dönemde de hep eşim destek oldu bana evlenelim gerisi önemli değil,paramız var zaten onlara ihtiyacımız yok,sen evinden telinle duvağınla çık gerisini önemseme,para kısmına takılma,yıllardır birbirmizi tanıyoruz senin nasıl olduğunu biliyorum deyip durdu. Herşeyi bütün masrafı eşimin ailesi yapmasına rağmen ailem bir de inanılmaz sorun çıkarttı düğün döneminde,bir kapris bir şımarıklık biz size zaten çok iyi kazanan bir kız veriyoruz bir de üstüne masraf mı yapıcaza kadar getırdiler muhabbeti. Almam gereken bazı şeyleri kredi kartımdan ufak tefek bazı masraflarımı eksi hesaplarımdan yapmaya çalıştım,bir yandan da utanıyordum çünkü kendi katkım da olsun istiyordum sürekli eşimden para istemek ağır geliyordu,zamanla o borç da büyüdü,ve evlendiğimiz günün ertesi günü takılan bütün para ve çeyreklerle benim kart borçlarımı ödedik. Sonunda evlendik zannettim ki düğün olunca herşey bitecek,ailemin bana yaptıklarını unutmadan onlarla orta halli bi ilişki kurabiliriz sandım. Ama onlar yıllar yılı eve para vermeme o kadar alışmışlardı ki bu sefer maaşımdan para istediler. Evliliğimin ilk yılını bildiğiniz cehenneme çevirdiler,biz seni okuttuk bize para vermeye mecbursun dediler hatta babam o kdr abarttı ki hakkını helal etmiyceğini söyledi. Çok korktum hakkını helal etmiycek diye bilenlere sordum var mı böyle bir şey bu sebeple hakkını helal etmeyebilir mi diye,haksız yere edilen ana babanın bile duası tutmaz dediler. Oh deyip rahatladım ve işin özü onlara evlendikten sonra tek kuruş vermedim,her istediklerinde artık benim bir evim olduğunu söyleyip kendi ihtiyaçlarıma harcayacağımı söyledim. Küstüler alındılar telefonlarıma çıkmadılar,yapabilecekleri tüm çirkeflikleri yaptılar.(bu arada merak edenler için söyleyeyim,kendi evleri var,kirada iki tane daireleri,arabaları filan herşeyleri var kesinlikle benden alacakları paraya ihtiyaçları yok zengin bir aileye gelin gittiğim için beni sömürmeye çalıştılar)Hem para vermedim hem de ısrarla nerdeyse her hafta aradım çunku aynı zamanda da özlüyordum onları. Sonunda benden para alamayacaklarını anlamaya başladılar. Hala isterler hala fırsat kollarlar,ama yine vermiyorum. Yani arkadaşım sen bu işe bir dur demedikçe bu böyle devam eder. Merak edenler için söyleyeyim eşim bir sefer bile ima etmemiştir düğün sürecinde olanları,hatta bi ara bizimkiler abartıp üzerime çok gelince,para ver istersen bile dedi kaç kez. Seni çok üzüyorlar buna tahammül edemiyorum dedi. Ama vermedim şimdi işler yavaş yavaş düzene giriyor gibi,öyle ailemle muhteşem bir ilişkimiz olmaz zaten de orta şekerli bir durum. Başkası bana böyle davranmış olsa çoktan hayatımdan çıkartırdım ama ailem işte allahtan korkumdan yine arayıp soruyorum,ziyaret ediyoruz eşimle,eşim de hep destek olur onlar bize geldiğinde inanılmaz iyi davranır,eşimin ailesi de onlara çok iyi davranır,bütün bu tavırlardan sonra biraz utandılar heralde ki artık daha az para istiyorlar benden ama yine de istiyorlar o ayrı:) kötü davranmamaya çalışıyorum onlara,ama para vermiyorum.. Bu da benim hikayem bazen en büyük kötülüğü kendi ailenden bile görebiliyorsun,allah iyi insanlarla karşılaştırsın..

bu sitede hep kayınvalideler ve görümceler kötüdür,kadınların kendi aileleri iyi ve vericidir. Bende de tam tersi, hayatta böyle şeyler de oluyor işte:)

Sömürüldüğünüzü bile bile hala neden ''nasıl hayır derim'' diye düşünüyorsunuz aklım almıyor. Bu nasıl anne, baba, kardeşlerdir ki sizi hiç düşünmeden bencillik ediyorlar. İnanırmısının benim de durumum annemlerden daha iyi ve her zman teklif ediyorum anne bir faturanızıda ben ödiyim diyorum aman kızım alıştırma kimseyi eline (babam ,abimden bahsediyor) sen paranı biriktirmeye bak diyor. Kendisinede veririm asla kabul etmz zorla kontör alırım . bende kıyamıyorum ama benim ailem kabul etmiyor.
Hele kocanız vallahi melekmiş, hiç bir erkek böyle bir gidişata evet demez sizinki dyor ama inanın birikiyor ve her fırsatta önünüze ısıtılıp bu konacaktır. Bırakın nankörlük etsinler siz Hayır deyince, bu güne kadar sömürülmüşsünüz bundan sonra sömürülmenizden daha iyidir. Gerçeklerde çıkar ortaya siz sağ onlar selamet kendi yaşantınıza bakarsınız. Benim ailemde bütün kardeşlerine yardım etti ben daha çocuktum hatırlıyorum hala ama benden başka hatırlayan yok..nankörlük insanın içinde var zaten. kiminde çıkar kiminde çıkmaz..

Benim babamı anlatmışsınız aynı ama para veren biz değildik kızkardeşleriydi... O kadar alıştırmışlar ki sonra para yok diyince küslükler başladı.Okadar yardım o kadar para vermeler unutuldu. Ben evlenirken borç almıştı hala onu ödememişler halama. bana sitem ediyorlar ve ben dedim , babamı böyle alıştıran sizsiniz,biz çocukları yine yokluk çektik yine sizin paraları görmedik. Eğer dedim ben yokluk çekmeyip bana onlar yansısaydı çıkartıp ben verirdim. Şimdi bir de sitem mi ediyorsunuz?Siz dedim bu hale getirdiniz. Bakın dedim sizin yaptığınızı bizden de bekliyor, sizin çocuklarınızdanda bekliyor yapmayınca bize küsüyor dedim. babamın bir huyu var eline 3-5kuruş geçsin hemen dükkan açar tabi iş yapamayınca batırır..

Velhasıl tecrübeli biri olarak sana tavsiyem, kardeşlerini , anneni al karşına konuş. Bunca zaman gerek kocamdan izinli, gerek izinsiz hep yardımcı olmaya çalıştım ama artık benden bu kadar de ve restini yap , yoksa inan çoluğun çocuğun olsun, acaba evinde çocuğuna mama alabiliyor mu diye düşünmez, artık hiç rahat vermez. Sen görevini bu zamana kadar fazlasıyla yapmışsın,düğünleri olur takını takar geçersin. Ben eşinin yerinde olsam inan bu kadar dayanamazdım.. inan bu konuşmayı yaptıktan sonra çok rahatlayacaksın.Kırılı incinir diye düşünme, sen gençliğinde birşeylere sahip olamazsan ileride nasıl rahat edeceksin?Senin annen , baban gençliğinde bunları ve ileriyi düşünseydi zaten sen ve kardeşlerin bu durumda olmazdı. Sen ebeveynlerinin yaptığı hatayı yapma... bir an önce toparlanmaya bak...

Son düzenleme:
Eğer yüzünüz bu kadar yumuşaksa,direk yaptıklarının yanlış olduğunu söyleyemeyecekseniz
"Eşim benim huyumu biliyor, maaş kartımı aldı.Ev,araba almak için para biriktiyor, banada bir tek yol harçlığımı veriyor " ya da " çok borçlanmış benden habersiz onun altından kalkmaya çalışıyoruz" diye onların istemesine fırsat vermeden kapıyı kapatmalısınız.

Ortada tam anlamıyla bir muhtaçlık olmadığından eşinize haksızlık ediyorsunuz birde bu açıdan düşünün derim.

Son düzenleme:

Aynen canım, inan bak bizim krediler bitti millet ( akrabalar, eş, dost) para için aramaya başladı. len dedim ben bile takip etmiyorum bu kadar kocamı hemen dedim ev alıyoruz. Eşim dedi ama hiç peşinat yok. dedim kredi çek. Tokiden ev aldık. peşinat kredisi bittikten sonra teslim olacak ve paramı iyi yada kötü bağladım. Soranlara da ev aldık, sıkıntıddayız,borçlandık yine gibi duygu sömürüsü yapıyorum para bir yere bağlanmayınca gidiyor.

Bende yumuşak yüzlüyüm, asla geri çeviremem çevirirsem içim içimi yer durur, uyku uyuyamam.. Ama yetiştirilme meselesi gerçekten, benim dedemin cebimde parası olmaz kimi zaman, ama bana para verin, borç verin diye ne anneme, teyzemlere ne de damatlarına gelmiştir. Dedem ve Anneannem damat yönünden çok şanslı, sıkıştıklarında her türlü maddi manevi desteği sağlarlar. Dedemin dizlerinde yırtılma, kireçlenme, kist filan var ve ameliyat riskli, kaldıramaz diyorlar. Doğru düzgün yürüyemiyor, sendeliyor, düşüyor filan, bir iğne olması gerekiyordu ve parası yoktu babam ve eniştemler karşıladılar. Elinde parasının olmamasının sebebi de dayım, birlikte yaşıyorlar 2 tane de bekar teyzem var o evin her ihtiyacı ile dedem ilgileniyor oraya borç, buraya borç derken elde avuçta bir şey kalmıyor. Kalabalık yaşıyorlar ve tek maaş ile geçiniyorlar. Dayım srtını dayadı dedeme, böyle evlenmekte, çocuk sahibi olmakta ne var değil mi? Dayımın eve bir gün bir tatlı, bir meyve ile gitmişliği yoktur ki, evin ihtiyaçlarını karşılamak şöyle dursun.

Önemli olan niyettir, kişinin karakteridir. Hiç ihtiyacı yokken veya eli ayağı tutup çalışmazken evladından, kardeşinden, şundan, bundan isteyen, istemeyi alışkanlık haline getiren anne ve babaları gerçekten anlayamıyorum..

canım bence yardımlarını azalt. kardeşlerin okurken çalışabilirdi. bir sürü hem okuyup hem çalışan insanlar var. ailene yardımlarını azaltacağını söyle. ve çok geçerli de bir sebebin var. tüp bebek tedavisi için para lazım dersin.
kusura bakmayın ama aile de olsa kardeş de olsa ben bu kadarını kullanılmak olarak görüyorum

Vallahi ne ablalar var be ben evlendim düğün borçları yüzünden anamdan emdiğim burnumdan geldi,bomboş eve gelin girdim yavaş yavaş yaptık.Artık en son salon perdesi alamadık kalın eski bi güneşlik taktım gıcır gıcır eşyalar var perde yok.En son yüzümü elime aldım ablama dedim abla bizim kartlar dolu sizin kartlardan perde alsak taksitle ödesek dedim.Mırın kırın etti vermedi.Benim evime tek bir çay kaşığı hediye etmedi.Siz çok fedakarsınız ama kıymetinizin bilineceğini de sanmayın.Sadece ailenize artık yardım edemeyeceğinizi söyleyin ve olacakları izleyin.Annem,ben ablamdan mont,ayakkabı falan isteyeceğiz de alacak ha?Düğünümde 14 ayar bilezik takmış,daha bendekileri almaya kalkmasın da..Daha anlatacak çok şey var da neyse artık

canım benim yaşadıklarımız benzer.profilimden eski msjlarıma bakabilirsen görürsün.diyeceğim şu başıma geldi.10 kez verdiğin adama 1 kez vermeyince verdiğin 10un hemen silinip atıldığını göreceksin ama senin ailenle bariz manevi sorunların yok gördüğüm kadaryla.bu dediğimi test etmek istersen bi kez vermemeyi dene gerçek yüzlerini görürsün ozaman.

Cidden çok zor bir durum.
Eşinize kırk bin kere maşallah..
Benim eşimde kendi söyler kardeşin ünv gidince biz okutalım, para biriktir gelecekte ona harca diye.

Ama bir yere kadar yaparsın, bence tek yapman gereken; önce tüp bebek tedavisi için çok para gerekeceğini çıtlatmak, sonra başlamasan bile tedaviye başladığını belirtip parayı kesmen.

Arada yardım et tabi onlar bizim aileleirimiz ama eşimizi de düşünmek gerek.

Siz bir aile oldunuz yardım edin ama öncelik sizin geleceğiniz olmalı. Ben bunlara karşıyım.
Allah korusun sağlık mevzuları olur son zerreye kadar yardım edin ama diğer türlü bir yere kadar

ben ünv.deyi ist.da oukudum hayatımda hiç beyazıttan eminönünne yada fatihe vasıtayla gidemedim çünkü o 1 tller bile okadar önemliydiki.annem ve ablam istemedi ist.u eve uzak diye.ablam fen edb işsisz kalırsın dedi ilk 2 yıl başımın etini yedi geri döneyim diye puanım yüksek rektörlükbaşbakanlık öğrenim kredisi bir sürü burs alıyor öğrenim kredimi de düzenli olarak onlara yolluyordum.yaşadıklarıma tüm arkadaşlarım aileleri vede akrabalar şahit herkes beni haklı buluyor.elimde 3 kuruş olduğunda kendime bişey alacağıma anneme mutfak malzemesi alırdım eşimle tanıştım gizlim saklım olmadığından anlattım hemen itiraz etmediler mezun olcağım sene bırak artık bu adamı sana ne yardım ettiyse etti şeklinde tavırlar.tezsizde aldığım 2.500 tl krediyi tek seferde onlara yolladım tüm bu krediler,i çalışırken k.dan ter aka aka geri ödedim mezun oldum bu saaate kadar seni okuttuk ne evlenmesi dediler. bize bakamaya mecbursun diye hem annemin hemde ablamın bas bas bağırışlarını asla unutamam.gerisini biyere yazmıştım kopylalıyorum

bütün bunların sebebi fedakarlık siz siz olun hayatta en yakınınız için bile kendinizden üst üste ödün vermeyin.anlattığım olayların ilk zinciri de şu şekilde ;
babam ben lise sondayken öldü üç kardeşiz ablam ben erkek kardeşim.o sene össyi kazanamadım annemle babamın resmi nikahı yoktu.babam öğretmendi bide azbişey aileden kalan tarlalar var.herşey verasetli olarak bize kaldı annem maalesef hereşyden mahrum neyse tüm veraset işlemleri tekrardan maaş bize bağalnsın diye koştumacalr evin fatura ödemeleri alışverişi herşey benim üstümdeydi.ablam en büyük babamla o daha yakın annemde diğer sebebte var psikolojileri bozuk kardeşimde o zaman çocuk dedim hep ben koştum o sene yinede bi dersanenin snv.da il 2.si olduğum için ücretsiz dersanaye alındım.istanbul tarihi kazandım.annem çok bozuldu ist uzak ne gerek var ablam fen edb kazandın zaten işsiz kalacaksın dedi ama ben hesabıma yatan maaşa güvendim onları dinlemeyip geldim burda okul okudum.ünv. yıllarımı zehir ettiler bana ilk yılın sonunda eşimle tanıştım zaten tüm olayları birlikte yaşadık.geldim istanbula bismillah deyip ayaklarımı topal edip tüm vakıfları gezdim burs almak için. çok şükür yeteri kadar da aldım.böylece babamın maaşını onlara hep geri yolladım.arkadaşlarım burda üst baş alırken ben annem mutfağını beğenmiyor diye salı pazarından çekmeceli hasır dolap alıp yüklettim eşimin sırtına sırf annem mutlu oolsun diye.kendime pazardan çizme alırken ablama mağazadan çizme alırdım sırf össyide kazanamadı morali bi parça düzelir diye.tanıştığımız günden itibaren eşimle olan ilişkimizi biliyorlardı.ama nedense okul bitinxe karşı çıkmaya başladılar.aslında annem böyle biri değildi hep ablam yaptı bunları.burda küçük bişey söylsem annem de ablamda biz sana demedikmi ist.u sen istedin çekeceksin eşek gibi dediler.mezuniyetime gelmediler.bende gitmedim.neyse mümkün olduğunca kısaltıcam.
okul bitti ben eve döndüm.ablam evde ne oturucan git dersanede işe gir dedi.gittim başladım orda yazdan.eylül gibi bu arada ablam hala össye hazırlanıyor.ben o dersaneye nasıl gitcem sen orda hocayken dedi bana sen artık kpssye çalış zaten annemin sigortası yok devlete gir deyip bende gizli beni kpss kursuna kaydetmişler.valla parasını verdik deidiler o arada da ablam sürekli eşimi ve ailesini anneme kötülüyor.eşim ve ailesi bize geliceklerdi bir hafta kala annem ara söyle onlara ben bui şten vazgeçtim dedi ben aramam deyincede kendi aradı söyledi onlarda alışveriş yapıyolar düğün için beyaz eşya alacalar bana eşim marka soruyo sonra zorla bide cep tlf numu elimden aldılar.ben artık iyice delirme noktasındaydım hayatımda asla yapmam dediğim şeyi yapıp annemlerin erkenden doktora gittikleri gün üstümü giyip yanıma hiç birşey almadan evden çıktım.eşimle antepte buluştuk ve ist geldik.gelince aradım merak etmesinler diye.kopan kıyameti tahmin edersiniz.eşimin ailesine tehditler.hayatım boyunca kayınvalidemin o tepkisini unutamam aramış annem demişki madem böyle birşey yaptılar ozaman nikah kıymayında yetim maaşını ben alayım hilalin.annem kendisi nikahsızlık yüzünden mağdur olmuşken aynı kaderi hiç düşünmeden kendi kızına layık gördü anlatsan kimse inanmaz.yinede eşimin ailesi ısrar etti gielim evinden gelinlike çık böyle olmaz ailenin yüzü yerde olamsın dediler gittik ablam üstünde pijamayla karşıladı bizim ev küçük yan da dayılmar var onlarda oldu isteme ablam aynı kıyafetlerle geldi hiç bir fotoğrafa girmediler ben geri dönerken üstümü çıkarmaya gittim ablam eşimin ailesine benim kardeşim dengesiz oğlunuzun başını yakamayın önce bakırköyde götürüp muayene ettirin demiş.
almadğım eşyalarım vardıya bi kaç parça yanima alim dedim annem yok şimdi alma sen git biz yollarız dedi ahmaklık bu inandım yine tabi.bütün düğün alışverişini görümcemin bir blüzü ve pantalonu ile yaptım.düğünüme gelmediler bana bir iğne bile yollamadılar kılık kıyafet çeyiz!!ablam eşimi arıyor ben hesapladım hialin bize 5 yıllık yetim maaşı borcu var diyo bide ben kredi almışım devletten tezsiz ylis.da toplu aldığım o parayı da eve yolladım kardeşime bilgisayar alınsın diye.bunlar evlenene kadar yaşadıklarım bide evlendikten sonrası var akıllara zarar 5 yılda bi iğne yollaymayanlar alakasız kişlerle büyüler mi yollamadı neler neler.anlatıp dahasını iyice kafanızı şişirmeyim.sadece tüm bunlara rağmen bi kez bile anneme kötü söz söylemediğimi ablamın bugün bitirmek olduğu bölümün benimki gibi fen edebiyat olduğunu en son karnımmdaki bebeğiöe yapılan beddulara kadar senelerdir onların tüm faturlarını ödediğimi elimden geldiğince maddi destek verdiğimi bilin.bunları yazıyorum ama Allahtan çok korkuyorum çünkü bu yazdıklarımı ve daha fazlasını bazen evde içimden de geçiriyorum yapılan edilen söylenmemel iya sevabı gider diye korkuyorum başınızı şişirdim hakkınız helal edin ama bana iyi geldi biraz.
--------------------------------------------------------------------------------
şuan hamileyim buda hamilelik sürecim:

annem gelicekti güya 3 defa zamanını sordum bende işten çıktım bazı maddi sorunlarda inadına arkasından geldi sanki neyse hani uçak biletini biraz ucuz alırım diye.baktım hep mırım kırın tarih veremiyo sanki çalışıyoda izin alıcak işyerinden neyse bi tarih söyledi aldım bileti sonrada ama ben en fazla doğumdan 1 hafta önce gelirim toplam iki hafta kalırım ablanınn ünv.de son yılı yok kardeşinin uykusu ağır sobalı ev güvenmiyorum filan dedi erkek kardeşim 25 yaşında ablam 33 ve ısrarla sürekli okul okuyo.bundan öncede bir kez rahim ameliyatı oldum bide tiroitimde tümör çıktı yine ameliyat oldum sonrada radyoterapi aldım acı ama kanser tedavimde bile annem gelmedi radyoterapiden etkilenmemek için sanırım.sırf annem gibi olurum korkusuyla uzun yıllar çocuk istemedim.sonradan da bunlar çıktı tüp bebek tedavisiyle elde ettiğimiz bir gebelik o zamanlarda bile bi kez neden sizin çocuğunuz olmuyo diye sormadı çünkü en baştan beri evliliğime karşıydı.esas sebeb ise benim çalışıp ömür billah onları geçindirmem.evlilik benim neyime Allah şahit bunları aynen söyledi telefonda ve bana hamile halimle beddualar etti.bende böyle geleceğine hiç gelmesin dedim biletini iptal ettim.söyleyecek söz bulamıyorum sürekli ağlıyorum.şimdi de.

daha bu yaz annemlere orası çok sıcak diye eşim raksın kumandalı son model vantilatörünü yolladı tvmiz bozuk dediler evde 2 tv vardı bizde birini yolladık bana işkence eden ablam yüzüm lekeli dedi en pahalı lekel kremi alındı.daha birde son 5 yıldır kardeşime yaptıklarım varki akıllara zarar bir tek kardeşim var diyordum çünkü hep o da yalanmış yıllardır para ister diğerleriyle arama olmadığındn bari o hayatımda olsun diye hep gönderirim.ayru eve çıkcam dedi annemlerde aynı şehirde ama üvn. okuyo aynı ilde. tm dedim kirasını yolladı bide beni değil hep eşimi arar para istemeye gece yarısı bile şurda kaldım 100 tl. ftp parası 25 tl .tlf parası 65 tl harçlık 100-150 tl uzar gider.
en son annemle kavga ettim bu gelme gitme meseles,nden sen benim anneme laf söyleyemezsin dedi küstü 3 ay sonra ekimde aradı harçlığım yok diye.150 tl yolladım yine.
biliyo hamile olduğumu bir kez sormadı nasılsın diye 25 yaşında ünv. mez olalı 2 yıl oldu çalışmıyo 65 tllik hat kullanıyo.bi kez bile hal hatır için aramyo sadece para istemeye.dün yine aradı para istiyo bu kez ağzıma gelenı söyledim.3 ay sonra arar tekrar ister.ama artık bitti kredisi kalmadı hiçbirinin bende.

aynısını eşiniz yapsaydı onun kadar anlayışlı olmazdınız. 1
2.si eviniz, arabanız yok
3. en önemlisi bebek istiyorsunuz tedaviye para yok

ve hala para gönderip 3 çift ayakkabı alıyorsunuz.
kusura bakmayın ama bu kadar iyi niyet bana biraz fazla geldi. insanlar evlatları için hasta hasta çalışıyor, onların huzuru için çabalıyor. sizin aileniz tam tersini yapıyor. lütfen artık bu duruma bir dur deyin. çok aklınız kalıyorsa kardeşlerinize harçlık verirsiniz olur biter.
yoksa bu gidişle eşinizle aranız bozulacak.

anne ve babaya bakmaya mecburuz buna diyecek bişim yok. Ama Bencede kardeşlerinden elini biraz çek. Bunun bursu var kredisi var. BAşvursunlar Okusunlar. Hepimiz kredilerle Okumadıkmı. Ne Bu Şımarıklık. Abla Aldım Öde. Nende Yıllarca Ailem Için fedakarlık Yaptım. Şimdi Evlendim. Onlarda Evlendi. Inan Bana Bir Sıkıntım Olduğunda Annemin Zoru Ile Geliyorlar Ofkura Pufkura. Kolayını bulsalar Hiç Gelmeyecekler. Evde 1 Hafta Hasta Yattım. Usulen 1 Kez Aradılar. kendine Yaparsın. Emin Ol Zamanı gelince Çok Güzel Sırtlarını Dönüyorlar. Ama Yapılan Hiç Bir Iyilikde Allah Katında Karşılıksız KAlmıyor. Allah Da Senin Yüzünü Güldürsün Inş.

Allah size bol sabır versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…