• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EVLENDİM ÇOK PİŞMANIM

Ağlama sebebim şu yaptığı herşeyi başıma kaktı ve üstüme yürüdü çok kızgın bir şekilde karşımda ki kişi benim eşim değildi o anda

durup dururken mi yaptı bunları, yani ortada hiç bir sebep yokken mi?
bakın mutlaka etki tepki meselesidir. kocanız haklı ya da siz haklısınız demiyorum ama yazdıklarınızdan hala neden bu kadar sinirli stresli olduğunuzu anlayamadım, dediğiniz gibi belki de hamilelik için kullandığınız ilaçlardandır.
kendi sağlığınız için toparlanın ve bu kadar beklentili olmayın.

çalışan bir bayandan çokta fazla gelinlik beklememeli fakat ben çalışıyorum diyede hiç gelinlik yapmamak ne bilim gidiş gelişleri kesmek yada çok az gitmekte olmaz bende 4 aylık gelinim kv her akşam onlaragidim ister kızım çalışıyosun evde yemek yapma gel burda ben yapıyorum beraber yiyelim der ,bize çok düşkün oldukları için haftada bir iki kez gitmeye çalışıyorum yani canım kv deler hep isterler sende onları kırmamak adına çok olmasada elinden geldiğince gitmeye çalış

bu gün o kadar stresliyim ki tek çarem sizlerden destek almaktı. daha önce de açmıştım konu bebek konusunda da çok üstüme geliniyor diye son üç aydır dr a gidiyoruz her şey üstüme üstüme geliyor. Çocuk konusunda eşim istiyor diye dr a başladım anne olmayı tabi isterim allahım nasib ederse ama hazır hissetmiyordum kendimi şimdi o kadar ilaç kullanıyorum belki bunların stresi var üstümde sakın sana ters birşeyler söylersem yanlış anlama diye uyardım kendisini hep.

Benim eşimde öyle der, bu ara çok stresliyim uyma bana diye uyarır ama bazen uymamak mümkün olmuyor, insanların sürekli tahammülü mümkün değil maalesef. Uyardın diye buna devalı tahammül edecek diye bir şey yok ki, biraz kendine telkin ver, yaşadığın süreç mutlaka ki sıkıntılı ancak bunu en az hasarla atlatmakta fayda var. Çocuk için de hazır değilsen bunu net bir şekilde ifade etmelisin, eşin çocuk isteyebilir ama onu doğuracak olan sensin, çok fazla yüklenme kendine

Bence başlık yanlış olmuş..KV bana hediye almıyor olmalıydı..

Evleneli tam bir yılımız doldu dün o evden gitmek istedim ilk defa ayrılmayı istedim hatta ölmeyi bile. Dün eşimle akşama kadar kavga ettik. En son sinir krizi geçirdim mahvoldum. Ama dönemem babamın evine yapamam orada da şu an çok kötüyüm arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.
kavga sebebi ne?

ben annesine kötü demiyorum ama alışamadım bazı şeylere eşim de bu konu da üstüme geliyor sürekli. ya ben çalışan biriyim sürekli fazlasını bekliyor kayınvalidem hizmet konusunda ben kendi evime temizlik için bir bayan aldım kırk tane laf etti kadın geldiği gün kendisi de geldi ben söyledim kızım kendini yorma temizlik için birini al diye bulamaz böyle kaynana diyor..

Kayınvalidenle olan sorunu kvalideyle çözüceksin. Denge kurabilen erkek çok az çünkü. Eşine yansıtırsan sürekli tartışma yaşarsınız, üzerine de yürür zamanla, bağırıp çağırırda.. En iyisi sen kocana yansıtmadan kynvalidene söyle ne diceksen. Çağırdığında "anne kusura bakma yorgunum de hastayım de" ay isterdim ama -atıyorum- hakanın işi var de" :) Oğlunun işi olursa sana da ekşiyemez. Eşine de acıtasyon yap, yoruluyorum kırıldığım şeyler oluyor bana ağır geliyor bazı şeyler de. Böyle böyle düzelir inş. daha yenisiniz ondan öyle gelebiliyo insana ama zamanla geçer

kv ne ısınanamamak mı?
bunu eşinin de yüzüne yüzüne söylemedin inşallah
benim de hissettiğim eşini bunaltmışsın sanki
politik olacaksın böyle durumlarda
daha yeni evlisin zamanla oturacaktır...

Evlendigine pisman olucak bir durum yok kusura bakma.
Seninki sadece simariklik biraz , Esinin ailesine alismak zorunda degilsin. Sevmek zorunda degilsin, ama saygi duymak zorundasin.
Ayrica esininde bir hatasini gormedim ben. Sorun sende.

Hediye beklemeyin kizi gibi olmayida beklemeyin cok azdir bu durumlar zaten o da size denk gelnenis. Her aksam ne isiniz varmis yemekte esinize soyleyin ben seninle vakit gecirmek istiyorum diye guzel guzel konusun ayruca kv her nisafir geldogindede gitmek zorunda degilsiniz hele işini yapmak zorunda hic degilsiniz deli mi ne kadin. Siz esinizle guzelfe konusun surekli bi aktivite yapin evde yada disarda boylece gitmek zorunda kalmazsiniz

Evleneli tam bir yılımız doldu dün o evden gitmek istedim ilk defa ayrılmayı istedim hatta ölmeyi bile. Dün eşimle akşama kadar kavga ettik. En son sinir krizi geçirdim mahvoldum. Ama dönemem babamın evine yapamam orada da şu an çok kötüyüm arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.

bana da öyle geliyorki sorun sizde..
siz sırf adı kayınvalide diye gelin-kaynanacılık oynamak istiyorsunuz..
kv sevmiyorum alışamadım bi türlü diyebiliyorsun...demekki kv de seni sevemedi bi türlü..ne olacak şimdi?
ben ona hediye alıyorum oda bana alsın nasıl bir kapristir bilemedim..çok fazla dizi mi izliyorsunuz siz?
bunun için evlendiğime pişmanım demekte bi hayli saçma kusura bakmayın ...siz kv ile değil oğlu ile evlendiniz...
eşinize sürekli annesi hususunda serzenişte bulunmak ne kadar akıl kar'ı pesss dedim..
evlilik çocuk oyuncağı değil hanımefendi...ben bekarım ama eşime annesini şikayet edecek kadarda şuursuz değilim..
empati yapın...size sürekli annenizi sevmediğini...evinize gelmesini istemediğini..sizinde gitmenizi istemediğini söylüyor..
esas bu boşanma sebebidir..

Evlenipte kaynana sıkıntısı çekmeyen yok ne sandınız evlen0 ailesiyle görüimiyeceğim herşey benim istedğim gibi olacak hayallere mi daldınız .gerçi bazı aileler hep sürü halinde yaşar
sanırım ailende bunu gördü ve senin yapamıyacağını bildi sen biraz daha soğuk ve içe dönük isen , sürü halinde yaşayanlar boş zamanlarında erkek kısmı sürekli anasının akrabasının yanında olmak ister bundada garlp veya tuhaf bir durum sezmezler onların gezme dinlenm,e anlayışı bu sanırım senin kurduğun hayallerle örtüşmedi eşinle oturp konuşacaksın bu aile gezmesi konusunda
ama genelde kabul etmezler ve iş kavgaya varır ancak ileride bu ziyaretler azalabilir o zamana kadar dayanırmısın bilmem

Daha Cok tartisir barisirsiniz canim. Evliligin ilk seneleri boyle oluyor genellikle. Ben de iki seneyi dolrdum. Bosanmak oyle kolay sey mi. Yarin bir gun sarilir barisirsiniz. Bizim de birsuru sorun var.. kimin Yok ki.. olur oyle seyler..

Niye kv ile ilgili beklentiye giriyorsunuz ki?
Kaç kişi bayramlarda hediye alır?
Kv size hediye almak zorunda değil ki. Hediye içten gelerek alınır.

Eşinizde hata göremedim ben. Yaptıklarını yüzüme vurdu diyorsunuz da tartışma anında bir serzeniş bu sadece.
Başa kakmak değil. Evliliğinizde fedakârlık tek taraflı olmaz demek için yapmış o konuşmayı.

Sizin ki zorla sorun yaratmak bana göre.

Ben evlendiğimden beri bu üçüncü bayramımız olacak zaten kızı yok kayınvalidemin istiyorum ki böyle bayram geldiğinde küçücük bir hediye alıp beni mutlu etse kızlar sen alıyor musun diyeceksiniz aldım da ama ben karşılıklı hediyeleşmek istiyorum mesela onun gözünde kızı gibi olayım kızım bunu gördüm aklıma sen geldin sana aldım falan diyerek bana yaklaşsın istiyorum bunları da eşime yansıttım sorun oradan başladı zaten

cnm kv den hiçbir şey beklemeyeceksin o zaman mutsuz olmazsın. ayrıca kv ile kızı gibi olamazsın bunu unut. gelin gibi gider gelirsin resmi bir şekilde istiyorsan hediye al istemezsen alma ama asla karşılık bekleme

Evet ilk başta ailem hiç istememişti evliliğimizi ama evlendik her şey güzeldi ufak tefek sorunlar dışında aileme yansıyacak kadar hiç problem olmadı zaten. Evliliğimizin ilk günlerinde ikimizde alışana kadar sorun yaşadık maddi sorunlar yaşadık ama onlar da geldi geçti. İkimiz de çalışıyoruz ben istediğim hiçbirşeyden eksik kalmadım her istediğimde ailemin yanındaydım onlarla iletişimimiz çok şükür hep iyiydi ama ben alışamıyorum bir yıldır onun annesine ısınamıyorum sürekli bu sorun bunu eşime yansıtıyorum dün de yine tartışırken bana yaptığı şeyleri başıma kaktı yani her istediğin oluyor nereye istersen gidiyoruz senin istediğin yerlere gönderiyorum kızmıyorum küsmüyorum her şeyine tamam diyorum diye üstüme yürüdü. Ben çok ağladım ben ağladıkça üstüme geldi.
arkadaşım annesine ısınanaman mı sorun eşin bu söylediklerini yapıyorsa sen gerçekten kendine sorun aramışsın ve bulmuşsun...

evlilik yaparken eşlerimiz kadar aileleride hoş tutmalıyız karşılıktı o bunu yapıyorsa sende arada gördüğün eşinin annesine biraz daha sabırlı ve özverili olabilirsin sanırım eşinin hatrı için sonuçta o senin ailene ve sana karşı iyi ise yazdıklarından bu çıkıyor bu kadarını oda hakkediyor.

Evlenipte kaynana sıkıntısı çekmeyen yok ne sandınız evlen0 ailesiyle görüimiyeceğim herşey benim istedğim gibi olacak hayallere mi daldınız .gerçi bazı aileler hep sürü halinde yaşar
sanırım ailende bunu gördü ve senin yapamıyacağını bildi sen biraz daha soğuk ve içe dönük isen , sürü halinde yaşayanlar boş zamanlarında erkek kısmı sürekli anasının akrabasının yanında olmak ister bundada garlp veya tuhaf bir durum sezmezler onların gezme dinlenm,e anlayışı bu sanırım senin kurduğun hayallerle örtüşmedi eşinle oturp konuşacaksın bu aile gezmesi konusunda
ama genelde kabul etmezler ve iş kavgaya varır ancak ileride bu ziyaretler azalabilir o zamana kadar dayanırmısın bilmem
Arkadaşlar ben burada her türlü yoruma açığım zaten bu konuyu açarak kendi eksiklerimi de görmek istedim. ben tek taraflı bir aile hayal etmedim evlenirken hiçbirşeyin fazlasını da istemedim. Ama benim yapım sessiz sakindir aslında çok da sabırlıyım bu tartışma sadece artık burama geldi ben de sabır taşı değilim dedirtti bana. Eşim bir gün aramasa annesini kayınvalidem ikimizi birden topa tutar bir gün oğlunu görmese günlerdir yanıma gelmiyorsunuz der. Evet garibime gidiyor bu aşırı ilgi beklentisi

sana şöyle anlatayım benim eşim iki kızı bir oğlu olan bir annenin çocuğu kyv kızlarına önem vermez oğluna önem verdiği gibi aklı çıkar uzun yıllar gurbetteydik hergün saatlerce konuşulurdu memlemekette ne olmuş benden daha iyi bilirdi annesi ile konuşurdu uzun uzun ilk yıllarda sorun ettim baktım ben üzülüyorum evlililğim etkileniyor salladım anne oldum evladım olunca daha farklı biraz özlüyor yavrusunu dedim... o hassasiyetim geçti
sonra oğlum için gurbette bakıcı tutma yerine onlara ayrı ev tuttuk yaşadığımız yere getirdik kyv
bak görüyormusun evladımın rahatı için ve eşimin mutluluğu için buna tamam dedim
artılarıda oluyor eksileride ama ilk yıllardaki gibi takılmıyorum artık hayatı olağan akışında yaşıyorum...
Sen haftada bir kez eşinle git en azından gelmiyorsunuz olayını kaldır fazlasını talep edersede eşine çalıştığınızı ve özel hayatınızın olduğunu tatlı dille hatırlat

Sorun ne acaba?

Esinize allah yardimci olsun... Kendiniz diyorsunuz her istediginiz oldu diye ama siz dahada fazlasini istiyorsunuz, herkes sizi el üstünde tutamaz, hediyede karsilikli olmamali, icinden gelindigi icin yapilmasi lazim... Siz biraz beklentilerinizi düsürürseniz daha huzurlu olursunuz...:ssz:

Evlendigine pisman olucak bir durum yok kusura bakma.
Seninki sadece simariklik biraz , Esinin ailesine alismak zorunda degilsin. Sevmek zorunda degilsin, ama saygi duymak zorundasin.
Ayrica esininde bir hatasini gormedim ben. Sorun sende.
ben zaten saygı duymuyorum demedim saygı da hiçbir zaman kusur etmedim kayınvalidem sürekli beni eşime şikayet ederse herkesin gelini şöyle benim ki böyle beni aramıyor sormuyor diye ki iki üç güne bir ararım her günü kasdediyor kendisi her gün gelin bizde yiyin için ama siz iki kişi çalışıyorsunuz bizim mutfak giderlerini de siz alın derse, benim doğum günüm de bana aldığı hediyenin parasını eşimden isterse siz nasıl olurdunuz acaba böyle insanlarla. ben dört dörtlük yetişmedim benim annem babam bana hergün hediyelerle gelmedi bin bir türlü zorlukla okudum. böyle bir insan benden yakınlık göremediğini iddia edip durursa benimde yılda bir kez de olsa küçücük bir hediye beklentim olması şımarıklık mı size soruyorum

Back
X