• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EVLENDİM ÇOK PİŞMANIM

Bir evliliği rezil de vezir de kadın yapıyor toplumumuzda..zor karaktersiniz vesselam..şu yazdıklarınızda ağlayacağınız kısmı bulamadım ben..denklemlerle aram iyi değil diyeceğimde sayısalcı bi karakterim...istemediğiniz neyi yapmadıda o gün ağlama gereği duydunuz belkide devamı var okuyacağım ama şurdan okuduğum kadarıyla mnalesef sizden taraf olamayacağım.

çoğu zaman sana katılıyorum :)

olayın daha iç yüzünü bilemem ama eşin her istediğini yapmış, el üstünde tutmuş ailene istediğin zaman götürmüş ama sen ailesine ısınamıyorsun, "katlanmak" dedi ve yaptıklarını söyledi diye sinir krizi geçiriyorsun öyle mi.. tamam yüzde yüz eşin haklı demiyorum ama sen bu kadar kolay sinir krizi geçiriyosan, sıkıntı büyük..

Esinize allah yardimci olsun... Kendiniz diyorsunuz her istediginiz oldu diye ama siz dahada fazlasini istiyorsunuz, herkes sizi el üstünde tutamaz, hediyede karsilikli olmamali, icinden gelindigi icin yapilmasi lazim... Siz biraz beklentilerinizi düsürürseniz daha huzurlu olursunuz...:KK14:
bana da öyle geliyorki sorun sizde..
siz sırf adı kayınvalide diye gelin-kaynanacılık oynamak istiyorsunuz..
kv sevmiyorum alışamadım bi türlü diyebiliyorsun...demekki kv de seni sevemedi bi türlü..ne olacak şimdi?
ben ona hediye alıyorum oda bana alsın nasıl bir kapristir bilemedim..çok fazla dizi mi izliyorsunuz siz?
bunun için evlendiğime pişmanım demekte bi hayli saçma kusura bakmayın ...siz kv ile değil oğlu ile evlendiniz...
eşinize sürekli annesi hususunda serzenişte bulunmak ne kadar akıl kar'ı pesss dedim..
evlilik çocuk oyuncağı değil hanımefendi...ben bekarım ama eşime annesini şikayet edecek kadarda şuursuz değilim..
empati yapın...size sürekli annenizi sevmediğini...evinize gelmesini istemediğini..sizinde gitmenizi istemediğini söylüyor..
esas bu boşanma sebebidir..
ben zaten tecrübeli arkadaşlardan yorum almak için açtım bu konuyu. siz de sırf yorum yapmak için yazdıysanız beni yanlış anladınız. ben kapris nedir bilmem çok sabırlı bir insanım şimdiye kadar kayınvalidem sürekli şikayet etti beni haftanın üç günü oradayız zaten her gün gitmemizi istedi bir gün gitmeyince küstü ben mesafeli durunca bu laf söz oldu her gün aramamı istedi eve temizlik için bayan aldım diye tüm sülaleye beni laf etti eşim de sürekli bunları bana söyledi aradaki bağı hiç kuramadı bu yüzden sabrım dün taştı eşim yine aynı şeyleri gündeme getirince ben de isterdim anne kız gibi olmayı mesela hep benim aramamı bekleyeceğine bir haftasonu da o beni arayıp ta hali hatrımı sorup gel seninle şunu yapalım bunu yapalım demesini bekledim içtenlikle. hediyeleşmek konusuna gelince ben maddi değeri çok yüksek olan hediyeler de bilmem zaten o şımarıklığa erişmiş kızlardan değilimdir.

Bu kaynanadan değilde eşin buna izin veriyor kaynanaların hepsi öyle , yaşlandıkçada bencilleşiyorlar bunu evlenmeden önce konuşmadın mı ? Yoksa lnadınıza mı yapıyor ? Sorun daha çok eşinde yeni evine alışamamış sürekli ana evine gidecekse keşke o senle evlenmeseymiş evet bu konuda sana yazık olmuş bir denge mutlaka olması gerek
Arkadaşlar ben burada her türlü yoruma açığım zaten bu konuyu açarak kendi eksiklerimi de görmek istedim. ben tek taraflı bir aile hayal etmedim evlenirken hiçbirşeyin fazlasını da istemedim. Ama benim yapım sessiz sakindir aslında çok da sabırlıyım bu tartışma sadece artık burama geldi ben de sabır taşı değilim dedirtti bana. Eşim bir gün aramasa annesini kayınvalidem ikimizi birden topa tutar bir gün oğlunu görmese günlerdir yanıma gelmiyorsunuz der. Evet garibime gidiyor bu aşırı ilgi beklentisi

ben zaten tecrübeli arkadaşlardan yorum almak için açtım bu konuyu. siz de sırf yorum yapmak için yazdıysanız beni yanlış anladınız. ben kapris nedir bilmem çok sabırlı bir insanım şimdiye kadar kayınvalidem sürekli şikayet etti beni haftanın üç günü oradayız zaten her gün gitmemizi istedi bir gün gitmeyince küstü ben mesafeli durunca bu laf söz oldu her gün aramamı istedi eve temizlik için bayan aldım diye tüm sülaleye beni laf etti eşim de sürekli bunları bana söyledi aradaki bağı hiç kuramadı bu yüzden sabrım dün taştı eşim yine aynı şeyleri gündeme getirince ben de isterdim anne kız gibi olmayı mesela hep benim aramamı bekleyeceğine bir haftasonu da o beni arayıp ta hali hatrımı sorup gel seninle şunu yapalım bunu yapalım demesini bekledim içtenlikle. hediyeleşmek konusuna gelince ben maddi değeri çok yüksek olan hediyeler de bilmem zaten o şımarıklığa erişmiş kızlardan değilimdir.

Madem siz anne kiz gibi olmak istiyorsunuz, ki bu imkansiz, ama insan iyi gecine bilir, o zaman oturun KV le konusun, düsündüklerinizi isteklerinizi, esinizi arada birakmayin...:ssz:

çoğu zaman sana katılıyorum :)

olayın daha iç yüzünü bilemem ama eşin her istediğini yapmış, el üstünde tutmuş ailene istediğin zaman götürmüş ama sen ailesine ısınamıyorsun, "katlanmak" dedi ve yaptıklarını söyledi diye sinir krizi geçiriyorsun öyle mi.. tamam yüzde yüz eşin haklı demiyorum ama sen bu kadar kolay sinir krizi geçiriyosan, sıkıntı büyük..
ben bir yılın sonunda patlama noktasına geldim. Şimdiye kadar hep sustum daha üç aylık evliyken hamile kalmadım diye kayınvalidem seni dr a götürelim kızım çocuğun olmuyor dedi genel olarak yapısını da diğer msjlarım da yazdım zaten benim saygısızlık yapmadan mesafeli durmam hata mı sizce

ben bir yılın sonunda patlama noktasına geldim. Şimdiye kadar hep sustum daha üç aylık evliyken hamile kalmadım diye kayınvalidem seni dr a götürelim kızım çocuğun olmuyor dedi genel olarak yapısını da diğer msjlarım da yazdım zaten benim saygısızlık yapmadan mesafeli durmam hata mı sizce

senin saygısızlık yapmaman olması gereken bir hareket zaten artı bir şey değil.. senin sorunun beklentilerin yüksek bir, kendi dediğin olsun istiyorsun bu iki.. kayınvalidelerin tek istediği şey tatlı dil güler yüz bence.. "annecim, şundan şundan dolayı her gün gelemiyorum bak ben de yorgun oluyorum, beni de anla; ama ben boş vaktim olunca uğrayacağım" desen.. sen bunu göster eşin de görsün; hala düzelmezse, bak ben tatlı dilimi güler yüzümü esirgemedim ama aynı devam ediyor diyebilesin.. doktora götürme sebebi de kötü niyetli değil bence...bilemiyorum..

vallahi halime sukurler olsun bende kayinvalideye yakinim bi gun acipta agzini neden gelmiyorsun niye boyle yapiyorsun dedigini hic duymadim haftada bi gun giderim isim varsada o hafta hic gitmem esimde hic karismaz bide calismiyirum dusunun yani ... ammma velakin kendi anneme nasilsam onada oyleyim herseyi soylerim yuzune hic birseyi sakinmam dedikodu bile yapariz beraber severim kaynanami ya :-)

ben cozumu dobraliktan yana buluyorum en basindada kv ye dedim beni kizin gibi gor bende seni annem gibi goreyim oda eyvallah dedi ... birde herseye takilmayin haftanin bi gunu esinin ailesine ayir onlarada ozen goster bunu gorsunler mesela anneler gununde hem annene hem hayinvalideye hediye al kesinlikle ayrim yapma oda gorsun bunu hissetsin

Ben evlendiğimden beri bu üçüncü bayramımız olacak zaten kızı yok kayınvalidemin istiyorum ki böyle bayram geldiğinde küçücük bir hediye alıp beni mutlu etse kızlar sen alıyor musun diyeceksiniz aldım da ama ben karşılıklı hediyeleşmek istiyorum mesela onun gözünde kızı gibi olayım kızım bunu gördüm aklıma sen geldin sana aldım falan diyerek bana yaklaşsın istiyorum bunları da eşime yansıttım sorun oradan başladı zaten
Sen onu annen gibi görüyor musun?
Senden sürekli ona gitmeni istemesi yanlış tabiki,ama annen gibi görseydin zoruna gitmezdi.Bir şekilde gönlünü yapardın.Bir de herkes senin iastediğin gibi olacak değil ki,bazı şeyler biraz zaman ister.Sen her olumsuzluğunda eşine yüklenirsen çözüm değil,sorunu büyütürsün.Napsın yani,annesi sonuçta.Sınırlarını kendin belirleyeceksin.Sen annesi için mi evlendin ki,annesi için evliliğinden pişman olasın.Eşinle sorunun yoksa,annesini de sorun etme.Boşanamam baba evine dönemem diyorsan bir şekilde orta yol bulman gerekiyor.

senin saygısızlık yapmaman olması gereken bir hareket zaten artı bir şey değil.. senin sorunun beklentilerin yüksek bir, kendi dediğin olsun istiyorsun bu iki.. kayınvalidelerin tek istediği şey tatlı dil güler yüz bence.. "annecim, şundan şundan dolayı her gün gelemiyorum bak ben de yorgun oluyorum, beni de anla; ama ben boş vaktim olunca uğrayacağım" desen.. sen bunu göster eşin de görsün; hala düzelmezse, bak ben tatlı dilimi güler yüzümü esirgemedim ama aynı devam ediyor diyebilesin.. doktora götürme sebebi de kötü niyetli değil bence...bilemiyorum..
peki 22 yaşında yeni evli birine çocuğun olmuyor demek ne kadar mantıklı. arkadaşım söylediğin şeyleri yapmadım değil yapım da zaten sakin bir insanım ta ki düne kadar. tatlı dil güleryüz göstermeyecek biri değilim arsecn hiç bulaşık yıkamıyor diye bile şikayet etti beni eşime inanın istisnasız kendisi yemekleri yapıyor ben de kalan kısımda mutfağa girdirmem bile kendisini anne ben yaparım sen dinlen yorulma derim

arkadaşlar ben yüz yüzede konuştum anne benimle ilgili ne sorunun varsa yüzüme söyle düzelteyim dedim ama sürekli arkamdan söylüyor sorununu

Evleneli tam bir yılımız doldu dün o evden gitmek istedim ilk defa ayrılmayı istedim hatta ölmeyi bile. Dün eşimle akşama kadar kavga ettik. En son sinir krizi geçirdim mahvoldum. Ama dönemem babamın evine yapamam orada da şu an çok kötüyüm arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.
Kim memnun ki evlendiğine herkes pişman.

Vala ne yaparsan yap bu huyu değişmiyecek ve eşinle kaynana aranı bozacak ben 20 yıldır kaynanayı değiştiremedim ama eşim anladı annesinin tiniyetini artık annesine gülüp geçiyor
arkadaşlar ben yüz yüzede konuştum anne benimle ilgili ne sorunun varsa yüzüme söyle düzelteyim dedim ama sürekli arkamdan söylüyor sorununu

valla hocam yorumlarıda okudum vedrdiğniiz cevaplarıda.. siz KV nin size adım atmasını yada ondan ilk adım olarak bişiler bekliyorsunuz. asıl hata burda. önce kızı ol o sana anne olur inanıyorum. ayrıca. sizin hiçbi sıkıntınız yok bence çoook byütmüşsünüz. siz kısca KV istemiyorsunuz bunu anladım. oysa o sizinde anneniz ve eşinizin annesi. yani eşiniz için sizden daha önemli. ANNE bu evladının evliliğinin kötü geçmesini istemez zannediyorum. dediğim gibi hocam önce şu beklentileri bırakın eşiniz kocanız hatrına ölne kadarda olsa KV ye artık ısının... çözümü bu başka alternatifi yok..

ben zaten saygı duymuyorum demedim saygı da hiçbir zaman kusur etmedim kayınvalidem sürekli beni eşime şikayet ederse herkesin gelini şöyle benim ki böyle beni aramıyor sormuyor diye ki iki üç güne bir ararım her günü kasdediyor kendisi her gün gelin bizde yiyin için ama siz iki kişi çalışıyorsunuz bizim mutfak giderlerini de siz alın derse, benim doğum günüm de bana aldığı hediyenin parasını eşimden isterse siz nasıl olurdunuz acaba böyle insanlarla. ben dört dörtlük yetişmedim benim annem babam bana hergün hediyelerle gelmedi bin bir türlü zorlukla okudum. böyle bir insan benden yakınlık göremediğini iddia edip durursa benimde yılda bir kez de olsa küçücük bir hediye beklentim olması şımarıklık mı size soruyorum

Oraya gitmek zorunda degilsin , aramak zorunda degilsin kaynanan istedigi kadar konussun soylesin.
Dinleme bosver !! Esinle anlastiktan sonra eger 3sin sana sorun cikartmiyorsa.senin yerinde olsam asla takmazdim o kaynanayi..
Ya zaten adi ustunde kaynana altin tepsiyle gitsin yinede seni elestirecektir istekleri bitmeyecektir... bizim turk kaynanalarin hepsi boyle ..
Gelin aldilarmi aman bana gelsin aman benle yesin vs kendi kizlariyla ayni evdeyken bile bukadar beklenti icinde degiler.
Allahtan yabanci bir kaynanam var bas agrim yok ...

Ağlama sebebim şu yaptığı herşeyi başıma kaktı ve üstüme yürüdü çok kızgın bir şekilde karşımda ki kişi benim eşim değildi o anda

İnsanlar bazen sinirlenince ne dediğini ne yapacağını bilemezler çünkü o an akıllı düşünemezler ayrıca size vurmamış vursa olay çok başka yerlere gider ama sana şunu söyleyim benim evliliğim genel olarak gayet iyi olmasına rağmen tartışma olduğu zaman ben bile bazen sinirden ne dediğimi bilemiyorum bide karşındakinin üstüne çok gidersen normal bu yani herkesin bi sınırı var bu evlilik bitirmek için bir neden olamaz evlilik zaten kolay birşey değil insanların en büyük yanılgısı bu! ferdakarlık olmadan hiçbir evlilik yürümez

Ağlama sebebim şu yaptığı herşeyi başıma kaktı ve üstüme yürüdü çok kızgın bir şekilde karşımda ki kişi benim eşim değildi o anda
Sen kızdığın zamanki halini aynada gördün mü hiç?
O halinle kendini aynada görmüş olsan bu ben miyim diye şaşırır kalırsın.

Son düzenleme:
Ben evlendiğimden beri bu üçüncü bayramımız olacak zaten kızı yok kayınvalidemin istiyorum ki böyle bayram geldiğinde küçücük bir hediye alıp beni mutlu etse kızlar sen alıyor musun diyeceksiniz aldım da ama ben karşılıklı hediyeleşmek istiyorum mesela onun gözünde kızı gibi olayım kızım bunu gördüm aklıma sen geldin sana aldım falan diyerek bana yaklaşsın istiyorum bunları da eşime yansıttım sorun oradan başladı zaten

ah canım benim ya benim kv Allahı var iyidir yardımıma koşar falan ama soğuk nevale hiç kızım demez mesela içinden gönlünden gelip bişey almaz ama ben hep anne derim ama bi iş olsun mesela eve temizlik kadın gelecek diyelim anne başında dur derim tmm der kadını ayarlar falan hiç surat yapmaz mesela yeğeni var bi tane benle yaş ona kızım der benim yanımda daha sıcak ona karşı falan hissediyorum bana daha soğuk ama kasıtlı değil farkındayım aslında böylesi daha iyi boşver ben fazla içli dışlı sevmiyorum zaten çalışıyorum da bende çok sıcak davranmıyorum mesela eşimin yengesi var köyde oraya gittik bir kere kadın bir sevecen bir sarılıyor bana falan görsen sanki onun geliniyim ama kv nin huyu böyle çocuklarına karşıda böyleymiş görümcem demişti bir kere soğuktur biraz annem diye takma kafana bunları fazla muhabbet çabuk ayrılık getirirmiş ben hep buna inanırım vıcık vıcık olmayı da sevmiyorum sınır olmalı daima ama tabi senin her misafir geldiğinde oraya gitmeni istemesi çok saçma yalan söyle arada işim var de geç çıkıcam işten de bir iki bir iki koparsınız belki üzüldüm eşinle kavga etmenize inşallah düzelirsiniz.

Ara anlatımlarında durumun daha anlaşılır olmuş canım.
Sabır taşını çatlatacak bir oğul bağımlılığı karşısında çaresizlik hissediyorsun.
Bu tutumdaki k.valideye ısınacağın varsa da ısınamazsın gerçekten.
K.Validenin sınırları anlayabilmesi için neler yapılabilir bilmiyorum ama
sorununu eşinle çözemezsin.
Bu tip annelerin oğullarını kendine bağlama hünerlerine akıl erdiremiyorum.
Oğullarına akıl tutulması yaşatıyorlar resmen. Pes yani. :KK17:

Sen kızdığın zamanki halini aynada gördün mü hiç?
O halinle kendini aynada görmüş olsan bu ben miyim diye şaşırır kalırsın.
çok sakin bir yapım vardır benim ama artık bunaldım ben iyi oldukça herkes üstüme geliyor sanki ama eşim sinirlenince söylenmeyecek şeyleride söylüyor sanki nefret kusuyor karşısında düşmanı var gibi

Back
X