Evlendim, gurbete geldim hiç dostum kalmadı:(

kızlar moralim çok ama çok bozuk 1senelik evlym istanbula geldm evlennce izmrden fakat eşim işe gir deyip duruyo çırpınıyorum yok bulamyrm evde patlayafcagım sıkıntıdan ya bn çocuk istyrm onun hayalleri farklı bnm işe grmemi beklyp gelecek kış araba alalım dedi off sıkıldım çok ktym bunalyrm

neden büyük şehirde yaşayan insanlar bu kadar çekingen oluyo .....
kendilerini insanlara karşı güvensizliğe öylebi planlamışlarki ....
bekarken yaşadığım yer küçük bi şehir merkeziydi insanlar asla böyle değildi
herkes birbirine yardım edrdi destek olurdu yeri gelir herşeylerini paylaşırlardı.....
yazık yaa insanlar zamana nasılda yenik b düşmüşler....

aynen öyle bnm geldgm yerdede byle dgldi istanbul böyleymiş malesef

aynen öyle bnm geldgm yerdede byle dgldi istanbul böyleymiş malesef

gerçekten istanbuldaki insanlar korkar olmuşlar herkesden peşin hükümlü olmuşlar
ve bu durum gerçekten çok düşündürücü...CADIARZU

canım burası çooook ama çok farklı...senin geldiğin yerde sadece sizin ordaki insanlar vardı..sen çarşıya çıktığında herkesi tanırdın,onlarda senii...ama burda 81 il den bir sürü insan var...sapığı var,hapçısı var,katili var,hırsızı var...var da var...güvenmek mümkün değil..o yüzden yadırgamayın bence...az çok biliyorsunuzdur haberlerde olanları..Allah esirgesin ama dikkatli olmak lazım işte..

haklısın canım doğru söylüyosun istanbul dünya üzerindeki cehenneme dönmüş insanlar yüzünden yaaa

ama öğrenen kadarda çok zorlanıyosun canım yaaa

ben burda doğduğum için küçük yaşta başladımmkaydirigubbakcemile3
ama senin için zor tabii canımm.. o yüzden konun başında arkadaş olmak için illaki çaba sarfetme dedim...yalnız kal ama kafan rahat olsun inan..yada zamanla 1-2 dostun olsun o kadar..

merhaba canim seni cok iyi anliyorum cünki bende gurbete geldim ilk 3 senem cok zor gecmisti ki ben hem dil hem kültür olarak tamamen yabanciydim hic kolay olmadi alismak..simdi sükür 7 senedir burdayim her isimi kendim görüyorum doktor, alisveris vs..dil ögrenmek cok kolay olmadi simdide o kadar iyi degilim dil konusunda ama her isimi kendim yapabilecek kivanmdayim sempatiksalakcinni

sen hic degilse dilini bildigin kültürüne alisik oldugun bir ülkedesin.

sen yapcagin sey asla negatif düsünmemek herseyin olumlu yönlerine bak geri dogru bakarsan önünü yasayacagin mutlu anlari yok edersin.. her günün aglamakla üzüntüyle gecer.

sana en iyi tavsiyem pozitif bak ilk önce yakinlarindaki yasli insanlarla kontak kur..en az zarar verebilecek insanlar onlardir.daha sonra yavas yavas onlarin sayesinde baska güven duyabilecegin insanlar karsilasabilsin..
her önüne gelene güven duymamakla haklisin ama bu sekildede kusku duya duya paranoya olur insan sen iyi ve temkinli oldugun sürece birsey olmaz..
ya bu deveyi güdüceksin ya bu diyardan gidiceksin diye bir laf vardir
sen deveyi gütmeye bak alismaya bak..yoksa böyle hayatini geciremezsin.
:1hug:

desteğin için çok teşekkür ederim canım tavsiyelerini dikkate alacağımyerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…