Evlendim ve psikolojik tedavi görmeye gideceğim.

Bizde de genel olarak esim yaptı cogu seyi. Ben de kendi ustume düşenleri çalışıp aldım nisanliyken.
Insanin zoruna gidiyor ama emin ol ki en azindan kimsenin senin evinde soz hakki olmuyor.
Kimi aile esyalari alinca düğünde takilanlari kendine alıyor. hem borcumuzu ödedik hem altinlari alalim diye teklif edemedi kimse.
Kimseye minnet etmemek emin ol daha iyi. Yeter ki evde huzurun olsun.

Yaşadıklarının aynısnı hatta ve hatta daha fazlasını yaşadım. 9 ay nişanlı kaldım her gününü azap ettiler eşimin küçük kız kardeşi ve abisi. Annesi zaten Allaha emanet... Anlatsam roman olur neleri ödedik dediler ödemediler biz ödedik düğünde onlarda bir 10 lira dahi takmadı ama eşimin o kız kardeşiyle abisi pistten inmedi oynamaya doyamadılar anlıyomusun bunlar böyle yaşayan canlılar. Düğün gecesi olanlar oldu ve biz evimize geldikten sonra ne aradım ne muhatap oldum! Evlerine gitmedim. Evime gelmediler. Hoş aramızda 15 saat uzaklık var nereye geliyolar :) emin ol daha beterini yaşadım abisinin bacısının ettiği laflar falan hiçte böyle senin gibi sinir krizlerine girmedim. Evlenmişsin evin ayrı yolun sapa. Kafaya takacak baska sey mi bulamadın da buna krizler geçiriyosun? Bu onların ayıbı geçmişe baktıkça geleceği göremeyeceksin....

Çocuk yap çocuk :)
Kafan dağılır

Bizim düğünümüzüde eşim yaptı hatta tüm bilezikleri takıları o aldı ailesi kendi almış gibi taktı. Açıkçası ailesinin bir şey harcamasını değer vermemek olarak hiç görmedim ben. Eşim seyehate giderdi. Kayınvalidem eşimden haber alamazsa arardı sadece. Siz neden bu kadar kafaya takıyorsunuz ki? 7/24 yaşadığınız kişi den gördüğünüz değer size yetmiyor mu?
Para değil mevzu diyorsunuz ama iki lafın biri paraya çıkıyor. Biz eşimin ailesine maddi manevi evlendiğimizden beri yardım ederiz. Aynı şekilde benim ailemede. Şimdiye kadar bir kere bile onlar ne yaptı ki demedim. Çünkü evlenirken bir şey yapmasalarda hayat arkadaşımı bana verdiler.
Bence bu açıdan bakıp kendinizi dizginleyin. Her söze her harekete takılmayın. Kendinize uğraş bulun. Hobi edinin.
Aradan biraz zaman geçince zaten ne kadar boşmuş bu düşündüklerim diyeceksiniz.

Ben sorunun ne oldugunu anlamadım?
Hıcbısey yapmadıkları ıcın gelmemelerımı gerekıyordu?

Eger oyleyse ben bunlarda esınıde suclu goruyorum, annesının babasının parası varsa ona ragmen o tatlıyı odemedılerse, elbıselerı esın aldıysa, bılezıklerını esın yapıp ellerıne verdıyse benı rezıl edıyorsunuz demelıydı.

Ha durumları yoksa canlarını verecek hallerı yok ya..

Elmas bak evlendiğimde 22 yasımdaydım ve dediklerini birebir yaşadım.
Yıllarca bu duruma taktım.
Önce neden ellerini bir şeye sürmediler diye kendimi yedim çünkü toydum.
Sonra neden ilgisiz alakasızlar diye kendimi yedim yine toydum.
Ama artık DOYDUM be güzelim.
İyi ki yapmamışlar, etmemişler.
Umurumda bile değil artık inan.
Evlendim sanki baba evinden cenazem kalkıyor kadar yorgundum.
Mutsuzdum.
Evliliğime dahi yansıdı en güzel senelerimi heba ettim bu bıkkınlık yüzünden.
Düşün bir de severek evlenmişsin.
Hayallerin bir bir yıkılmış tutup moloz yıgınlarını kaldıracak kadar bile mecalin yok.
Olan kime oldu biliyor musun ?
Sadece BANA !
Eşimin ailesiydi onlar değiştiremezdim, değişmediler de hatta umursuz halleri yıllarca artarak devam etti.
Ölsem ya da biz eşimle boşanıyoruz desem düşün neden ? deyip araya giripte ''etmeyin çocuklar'' demeyecek kadar soguk yüzleri iyice buz kesti.
Takma kuzum.
İnan şu dediklerimi yıllar geçince daha iyi anlayacaksın.
Bak çok zor ikna ettin aileni
Kıymetini bil eşinin, evinin, kendi kurdugun küçük dünyanın.
Yoksa üzülürsün.
Zaman geçer kk'da bir ablam böyle demişti meğer ne haklıymış dersin.

Insanlara gereksiz yere anlam yuklemissin. Benim esimin ailesi de ayni sekildeydi. Onlar aile gibi davranmadilar ben de gelin gibi davranmiyorum bu kadar basit. Umurumda da degiller. Esinle iyiysen oyle tedavi olacak kadar takmana gerek yok bence. Yoksay gitsin.

Bu kadar kendini yıpratmana gerek yok,görüşme madem.Ben olsam görüşmezdim.

geciyo canim geciyo evlenince annem abimin yanina gitti 7 ay sonra bir geldi kafamda nerdeyse siyah saç yok simdi sor bakayim umursuyormuyum çokta tın iyikide almamislar iyikide karismamislar ozamande herseyi onlar yapti diye seni mahcup ederlerdi bizim artimiz bu uzulme sen esine bak seni anliyomu seviyomu muhtac degilmisin kimseye oh ye ic yat keyfine bak ne takiyosun onu bunu bosver gitsin kendi annen baban var illa bir tane daha anneye babaya ne gerek var bosver :))

Onlarla görüşme. Eşin ailesiyle görüşürse görüşsün. Sen görüşme. Sana annelik babalık yapmayanlar senden gelinlik beklemesinler.

Esinizin her seyi anlamasi ve sizin yaninizda olmasi cok guzel.
Bosverin ya, takmamaya calisin.
Hic umursamayin.
Hic de konusmayin telefonda.
Evlerine de gitmeyin.
Size geldiklerinde de hizmetinizi yapin yeter.
Sizin sagliginiz, huzurunuz her seyden daha onemli.

iyi de senin kendi öz ailen sana değer vermiyor elin vermemesi normal. bence senin bu psikolojini birkaç aylık kayınvalide değil annen-baban bozmuş. bence de tedavi ol.

Aman arkadaşim yıllarca kafama taktım olan bana oldu halada ara sıra aklıma gelirler kendi kendime konuşrken bulurum kendimi

Oda onların ayıbı de geç boşver kendine yuvana bak sen mumkunse gorusme ne guzel olur bu

bu yollardarn geçen tek değilsin canım.
bende çok üzüldüm sinirlendim.hiçbişeyde diyemiyorsun.
zamanla sinir olmayı bırakıyorsun çok şükür.
başka gelinleri görünce imreniyorsun.malesef ama olay bu.
bazen bakıyorum adamın üç kuruş parası yok.ama bu benim görevimdir diyo elinden geldiğince yapmamya çalışıyor.bizimkiler üç kuruş yapmadılar ki eşiminde parasını yemişler zamanında daha neler neler.

Evet biliyorum.
Ve kendim için yapacağım. Onlar öyle gülerken ben uzmeyecegim artık kendimi.

beni istemeye bile gelmediler canım istemede, nişanda yoktular. biz de her şeyi kendimiz yaptık. iğneden ipliğe. düğüne 3 gün kala geldiler. ama ben görüşüyorum. mesafeliyim ama görüşüyorum çünkü bu hayatta hiç kimse ile yüksek beklentili ilişkiye girilmemesini öğrendim.
git tabi psikoloğa olgunlaştırır seni. bu düşüncelerinin ne kadar gereksiz olduğunu, kendini boş yere yıprattığını görürsün o zaman.

elmas...
evlilik öncesi sürecini de biliyoruz.
o açıdan evet tedavi görebilirsin ama asıl sorunun artık sosyalleş.
hayata yeniden başla.
iyi insanlarla birlikte ol.
vaktini öyle güzel doldur ki, sana gelecek vakit bulamasınlar.
dil kursuna git, üniversiteye için kursa git.
nişanlıyken anlaşmıştınız okuyacaktın. tam zamanı...
şimdi bebeği kucağına alır almaz iyice tepende duracaklar.
kıymet vermeyecek olandan bekleme...
kıymet vereceğin arkadaşların, hocaların olsun.

Tedavi görmek isterseniz görün ama yıpratmayın kendinizi. Yazık canınıza size bişey olsa onlar ah vah edip üzülmezler ki. Oh olsun derler. Boşverin para kazanılır ama ruh sağlığı/beden sağlığı gitti mi zor gelir.

Ne kadar abartmışsınız
Türkiyede kaynanalık kurumu var inanın istisnalar hariç tüm gelinler buna benzer şeyler yaşıyo
Şu bdvdeki konuları okuyun da görün
Ben erkek tarafının sevdiği beğenip aldığı bir ya da iki gelin tanıyorum şu yaşımda
Unutun olanları birşeyde yapmayın onlar eşinizin ailesi
Valla çok bunaltırsanız eşiniz de birden onları savunmaya geçer haberiniz olsun

+++111111
Tam buna benzer şeyler yazıcaktım hazır yazılmışı var artılayım bari dedim :)
Elmasın en eski konularında beri takip ediyorum. Elmascım senin sıkıntıların yeni değil. taaa babandan , kendi öz annenden kalma. Şimdi de tek başınasın biraz boş kaldın açığa çıkıyor yavaş yavaş.
Anlattığın kadarıyla eşin anlayışlı birisi. ( ben ondanda korkuyordum.Çünkü tam tanımadan evlenmiştin.Allhtan korktuğum gibi çıkmadı :) Sana destek olsun. Yeni bir çevreye gir, yeni bir Elmas ol lütfen :)

Gitmeyim mi yani
Aman abla bilmiyorum en güzel zamanlarim ama uzulmekten kendimi alamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…