Evlendim ve psikolojik tedavi görmeye gideceğim.

Peki esinin tepkisi ne bu durumda?
sevmiyorum onun ailesini yani annesini vs ... ama ona da belli etmiyorum tabi ki eşim annesini çok seviyor malesef sildiremem annesini ama bize çöpü bile dokunmasa da umursamıyorum onları zaten takarsam yaşayamam

iyi de senin kendi öz ailen sana değer vermiyor elin vermemesi normal. bence senin bu psikolojini birkaç aylık kayınvalide değil annen-baban bozmuş. bence de tedavi ol.

+1

Ailenin de sana yaşattıklarını az çok bilmesek
Evet kız bu kadar ilgisizliği kaldıramadı diye düşünebilirdim.
Ailen yardım edip destek olduysa ele güne karşı yaptı birazda
Bunu sende biliyorsun.
Kendi ailenle konuşurken zangır zangır titremiyorsan
Onlara da titreme.
Sorun para değil deyip
Zaten yedikleri eti de biz aldık şeklinde bağlıyorsan
Bir bilezik dahi takmayan kp den değer görmek istedim anlıyormusun
Diyorsan
Evet sorun tamamen para olmuş oluyor.

Ama git sen yine de tedavi ol. Evlenmeden önce zaten ailen bozmuştu psikolojini.

Esin iyi birine benziyor ilerde ilaclara bagli olan biri olmak istemezsiniz onum icin herseyi bosverin kendi anneniz babaniz yetmiyormu ne iyilik nede kotuluk gelsin bosverrrrrr

Icinize ata ata , uzule üzule size faydasi var mı .Gecmiş sirtiniz da kambur .Atin onu ve dogrulun .Siz tedavi gorüyorsunuz diye kimse onlara ceza kesmeyecek .

Aynen öyle. Ama bunu kime anlaytacagim ben suçlu olurum
Anlatmana gerek yok. Esine onlarla gorusmek istemedigini uygun dille soyle. Onlarla gorusmenin psikolojini bozdugunu, kendini kotu hissettigini belirt. Esin muhatap olsun bu durumda onlarla. Sen teleonlarini acma onlar aradiginda. Esin uygun dille gelmelerini engeller ya da bir mazeret gosterir. Baktin olmuyor en son resti cekersin. Bagirmadan sakin sakin yasadiklarini anlatip gorusmek istemedigi soylersin. ama bu en son yapilacak sey.

Bir de esinizle mutluysaniz gecmisi silip atmayi denemediginiz surece mutsuz olursunuz. tamam onlarla gorusmeyin ama lutfen gecmisi de gecmiste birakin. Evliliginizin tadini cikarin.

Deger vermemişler, sevmemişler ve dugune eve katkıları olmamış... Bunun için seslerını duyunca aglamak, titremek, bayılmak filan abartılı seyler, gercekten tedavıye ıhtıyacınız var ama bunun sebebi sadece kv ve kp degıl.

3 yıllık evliyim, bu yazılanlardan fazlasını yaşadım.ben onları aile olarak gördükçe tepeme çıktılar ,hep azarladilar hem de aşağıladilar en sonda hayatıma müdahale etmeleriyle son noktayı koydum.şu an hiçbiriniz ciddiye almıyorum. Herkese hakkettiği değeri vermek en dogrusu.

Sorun yuzsuzlukleri. Ama değişmezler sanmam en fazla bu hikaye size muhtaç olup elinizden medet ummalariyla sonuçlanır o da size kulfet. Çocuk sahibi olunca kendi ailenize odaklanın mesafe koyun hersey geçiyor maalesef. Geçmiyor da işte...

Benden de sana +1.Yazmayayım dedim ama,elmasın bir çok konusunu okumuştum açtığında ve üzülmüştüm.Kardeşi olmadan dışarıya çıkamıyordu, postaneye gidemiyordu,kafesteki kuş gibiydi.Ailesinden çok korkuyordu.Başka isteyenleri vardı ama o istemiyordu.Maddi durumu yerinde insanlardı genelde isteyenler,ailesi olsun istiyordu.Belki de haklıydılar,şu anki maddi şeylerin dert olduğunu düşününce...
Bu"ne idüğü belirsiz insanların" oğluna kızlarını vermek istemiyorlardı. Elmas,tek sevdiğim olsun,dünya gözümde yok diyordu.Gelelim bugüne.Elmas evlendi,sevdiğine kavuştu.Ama o da ne!Titremelere,ayılıp bayılmalara başladı.Sebep,eş ailesi üstüne düşeni yapmadı.Yapmasın.Tut ki dünyanın en ilgisiz ailesi.Eşinin hatırı için 3 gün misafir edersin.Etmesen bile onları her gün konuşup durma.Sorunlarının geçmişten geldiğinin farkına var.Diş çekimi gibi,anestezinin etkisi yavaş yavaş geçti,acıyı hissetmeye başladın.Eşin madem iyi biri onu bıktırma.Bazen yüksekten ayak üstü düşüldüğünde,ayaklar değil,kaburgalar kırılırmış,buna yansıma denirmiş.Seninki de sadece yansıma.Artık bahsetmediğin öz ama zor ailenin yansıması.

Geçmişte hoppp demedin şimdi gecti gitti. Zamanı geri çeviremezsin değilmi? ?
Ozaman napiyosun mesafeni koyuyorsun eşinle mutlu olmaya bakıyorsun.
O günler aklima gelince say yada kafana başka bişey tak...şöyle şeyler için ağlama değermi?
Ayrıca sadece onlar değer verince ''degerli '' sayılmassın .. sen zaten değerlisin. İnsanlar değer bicemez ki.herkes kendini değerli görmeli

Beni sevmeyen ölsün diyorum zaten :)
Takmamaya çalışıyorum ama sürekli biseyler onlari hatirlatiyor

sevmiyorum onun ailesini yani annesini vs ... ama ona da belli etmiyorum tabi ki eşim annesini çok seviyor malesef sildiremem annesini ama bize çöpü bile dokunmasa da umursamıyorum onları zaten takarsam yaşayamam
Peki eşin annesinin sözünü dinleyip sana biseyleri yapman için dayatiyor mu

Ablacim doğru söylüyorsun. Bugünler dunlerin yansimasi ...
Ve kolay şeyler yaşamadım. Ama bu son yasananlar beni aşırı yıprattı. Soğumak, nefret duymak ne onlar öğretti.
Çok yiprandim

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
Bizden uzak olsunlar. Ben sadece eşimle cocuklarimla mutlu olmak istiyorum.
Sonra anlasalar ne olacak ki. Içim soguduktan sonra.

Bircok kisi bu dönemlerden geciyor gördügüm kadariyla.
ben telefonun sesini duyup panik atak gecirirdim, o kadar beni bunaltmislardi, simdi uzaga tasindilar da huzurumuz oldu.
ne kadar güclü olursam olayim kv benim psikolojimi öyle bozdu ki bir düzine psikolog iyi etmeyecek gibi.
tek care uzaklasmak.
yoksa sen takma amaaan bosverle olmuyor.
resmen pavlovun köpegi gibi olmustum
telefon sesine kriz geciriyordum, alisilimis huzursuzluk

Canım en önemlisi eşin o da sana destekmiş. Ne güzel neden el alemi takıyorsun ki. Bence keyfine bak boş ver. Ki se için değmez.

En doğrusunu yapmışsın Allah'a havale ederek

Eşin açısından şanslıymışsın maşallah Sorumluluklarını üstlenebilen,olgun ve yanında olan bir eşin var
Seviyorsunuz belliki birbirinizi Tüm olumsuzluklara karşı bir olun Birbirinize destek vermeyi ihmal etmeyin

Kv ile kp'den ilgi göremediğin için üzülme Onların eksiğini eşin kapatıyor buna şükret
Sevginiz giderek artsın Birbirinize karşı saygınız tükenmesin inşallah

Naif yüreğini sevgiden uzak kalıp körelmiş insanlar yüzünden yorma
Mümkün olduğunca az diyalog kur o kişilerle Sabrını sınarlar terbiyeni bozma sen
Onların tavrına rağmen utanacakları kadar çok gülümse
Eşinle çok mutlu ol Dertlenip onu da üzme Sevdiği kadının ailesi yüzünden dertlendiğini görmek onu da üzer

Okulunu bitirmeye çabala eşinin desteğiyle Diplomanı alıp gücünü arttır
Doktora gitmeyi ihmal etme Güzel kalbini koru merhametsiz insanların kötülüğünden canım

Amin inşallah çok teşekkür ederim.
Çok güzel yazmissin

Peki eşin annesinin sözünü dinleyip sana biseyleri yapman için dayatiyor mu
yakın oturuyoruz ama mümkün olduğunca az görüşüyoruz bir kere annesi davet etmişti bende gidemedim hastaydım orada sadece eşim biraz gel gel diye baskı yaptı o tür baskıları oluyor arada sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…